Zbor “kauč-generala”: “Putin je slabić i trebao je odgovoriti istom mjerom!”

Kauč generali
160 komentara

Cijeli internet je pun komentara “kako je Putin slabić”, “kako se zna tko je i tko će uvijek biti gazda u svijetu”, te “zašto nisu aktivirani sustavi S-300 ili S-400”, “zašto Rusija nije napala američke ciljeve” i slično.

Iz Ministarstva obrane u Rusiji su potvrdili da njihove posade nisu u punoj borbenoj pripravnosti 24 sata dnevno, te da sustavi ruske protuzračne obrane u Siriju ustrojena u načelu pokrivaju područje u kojem su raspoređeni. S-400, S-300 i kompleks “Pancir-S1” učinkovito štite ruske snage od svih prijetnji, rekao je general Igor Konašenkov.

Dodao je kako je naredba posadi sustava S-400 i “Pancir” bila pokrivati ruske zrakoplovne snage u zračnoj bazi Hmeymim u Latakiji, a druga posada sustava S-300 i “Pancir” štiti logistiku ruske mornarice u luci Tartus.

General Konašenkov je naglasio da borbene posade ruskih protuzračih obrambenih sustava u Siriji nisu na dužnosti tijekom cijelog dana.

Rusko Ministarstvo obrane je najavilo namjeru da ojača i poboljša učinkovitost sustava protuzračne obrane sustava u Siriji.

Iz sirijske pokrajine Latakije su izvijestili da su sustavi S-400 podignuti u punu borbenu pripravnost, a više informacija se očekuje tijekom večeri.

Osim toga, ruska Crnomorska flota je u vode Sirije poslala fregatu “Admiral Grigorovič”, što je potvrdio zapovjednik obavještajne podrške flote, Vjačeslav Truhačev.

“Nakon sudjelovanja u zajedničkim vježbama ruske mornarice i pomorskih snaga Turske, fregata “Admiral Grigorovič” je krenula prema Sredozemnom moru”, rekao je Truhačev.

Pretpostavlja se da je fregata uploviti u vode Sirije u luku Tartus. Brod je naoružan krstarećim projektilima “Kalibar-NK”, raketnim sustavima “Štilj-1”, topom A-190 kalibra 100 mm, torpedima i drugi oružjem, a na palubi može nositi helikoptere Ka-27  ili Ka-31.

Ruski vojni stručnjak Viktor Murakhovski je za portal Arsenal Domovine napisa kako nijedan protuzračni obrambeni sustav na svijetu nije u stanju na takvom razmaku i tako niskoj nadmorskoj visini uočiti cilj u zraku, čak i da je bio u stanju pune borbene pripravnosti.

“U ruskoj zrakoplovnoj bazi Hmeymim u Latakiji su razmješteni obrambeni sustavi S-400. Međutim, američki projektili su bili izvan zone vidljivosti”, rekao je stručnjak.

Murakhovski je objasnio da radarska vidljivost mete ovisi o nadmorskoj visini i  udaljenosti, a obzirom da visina krstarenja američkih projektila ne prelazi 100 metara, raspon izravne vidljivosti nije veći od 60 do 65 km, čak i ako je radar je podignut na toranj.

“Osim toga, prije dolaska projektila u blizinu baze Hmeymim je planina. Dakle, nijedan protuzračni obrambeni sustav na svijetu, bilo da je to S-400, “Patriot” ili bilo koji drugi, na takvoj udaljenosti i tako niskoj nadmorskoj visini ne može uočiti zračni cilj. To je čista fizika”, zaključio je Viktor Murakhovski.

No, uzmimo da su sve ovo isprike za “nedjelovanje ruske protuzračne obrane”, još uvijek ostaje otvoreno pitanje gdje je završilo 36 projektila Tomahawk?

U napadnutu bazu su prvo stigli vojni stručnjaci, a kasnije i televizijske ekipe. Snimke napadnute baze brojnih televizijskih ekipa kruže internetom. Svi potvrđuju da 36 ispaljenih projektila nije pogodilo cilj, odnosno da je baza Al-Shayrat pogođena s 23 projektila Tomahawk.

No, da se vratimo na početak. Na društvenim mrežama “kauč-generali” gore od želje za odmazdom. Nakon idiotskog filma Alekseja Navalnog koji govori o “vinogradima Dmitrija Medvedeva u talijanskoj pokrajini Toscani”, prosvjeda takozvane oporbe u Moskvi, napada na Rusku gardu u Čečeniji i terorističkog napada u St. Petersburgu bi za one koji se na društvenim mrežama razmeću hrabrošću bi bilo najbolje da se Putin odluči na simetričan odgovor i bombardira, na primjer, američku zrakoplovnu bazu u Bahreinu, zato što u tom zemlji sunitski režim porodice Al-Halifa krši ljudska prava većinskih šiita u zemlji. Uz malu razliku što bahreinski režim to zaista čini, dok se u slučaju kemijskog napada na Idlib ništa ne zna, osim onoga što je, citirajući “Sirijski opservatorij za ljudska prava” iz Londona, prenio Reuters.

Zaista se može reći da je internet doslovno zatrovan besmislenim komentarima, dok likovanje selafijskih i vehabijskih fanatika ne treba posebno spominjati, iako je prilično čudno da se raduju američkom napadu na jednu većinsku muslimansku zemlju. Ali ograničeni um koji prihvati vehabijsko tumačenje islama drugačije i ne može razmišljati, tako da im se može i “oprostiti”.

No, da posjetimo “kauč-generale” na jednu povijesnu činjenicu, kad već moramo slušati njihove tvrdnje o “slabićima iz Kremlja”.

Prije svega, napad nije počinjen na području Rusije ili na objekte Ruske Federacije, a čak i onaj na zrakoplovnu bazu u Homsu je po vojnim mjerilima imao učinkovitost od nešto više od 20%. Kako se to izračunalo, laicima vjerojatno nije jasno, ali valjda znaju oni koji se razumiju u zrakoplovne baze i razornu moć američkih projektila i koji su objavili ovu vijest.

Sada usporedimo događaj iz 8. listopada 1950. godine, kada su u 16:17 po lokalnom vremenu dva američka borbena zrakoplova  Lockheed F-80C “Shooting Star” prešli državne granice tadašnjeg Sovjetskog Saveza, ušli u dubinu gotovo 100 kilometara i napali sovjetsko vojno uzletište 165 kilometara od Vladivostoka. U bombardiranju koje su proveli američki zrakoplovi je oštećeno sedam parkiranih zrakoplova sovjetske eskadrile, a jedan je potpuno izgorio.

Washington je rekao “kako je do udara došlo zbog pogreške u navigaciji i pogrešne procjene situacije”. SSSR je odlučio da neće napuhavati skandal, a podsjetimo da je tada zemlju vodio Josif Visarionovič Staljin, koji baš i nije poznat da je u obrani zemlje vodio računa o broju potrebnih žrtava.

Zašto Staljin kao odgovor nije bombardirao jedno od američkih uzletišta? Ako je Putin slabić, a što je onda bio Staljin?

Još od početka rata u Donbasu, pa danas do Sirije, “kauč-generali” nikako da shvate jednu stvar. Život nije internetska igra “Rat Civilizacija”, nego su u ratu krv i smrt stvarni, a istinski lideri znaju kad je vrijeme za pritisnuti crveni gumb, a kada ne.

Danas se Vladimir Putin ponaša upravo kao svojevremeno Staljin. Za sada je pružio adekvatan odgovor američkoj vladi. Vraća ruske ratne brodove u obale Sirije, suspendirao je dogovor s Washingtonom o sprečavanju incidenata u zraku i podigao na punu borbenu gotovost ruske sustave obrane, te obećao da će ojačati sirijsku. Vjerojatno slijede i drugi odgovarajući odgovori. A “kauč-generali” neka i dalje igraju internetski “Rat Civilizacija”, jer to i jest njihov nivo.

Usput, posljednja vijest iz zrakoplovne baze Al-Shayrat je da je Moskva tamo poslala helikoptere Mi-35 i Mi-24, koji će pružati podršku sirijskoj vojsci u uništavanju militanata koji su htjeli iskoristiti američki napad.

kauč generalikritikeViktor Murakhovski
Pretplatiti se
Obavijesti o
160 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bracki Kamen
7 godine prije

Hehe….slika je zakon….

subaru
7 godine prije

Staljin tada nije imao nuks a Voronjež radari vide (i stalno su upaljeni) ispaljivanje tomahavka i početnu putanju leta i mogu dojaviti posadi S-400 da se spremi tako da Muharovski njake.

hiber
7 godine prije

A kako se to svojedobno ponašao Staljin? Inače, sve mjere samo povećavaju troškove intervencije u Siriji, što je i cilj ove Trump operacije. Ruska “kratkotrajna šestomjesečna intervencija” sada je postala redovna stavka hladnog pogona u ruskom proračunu…

Jing-sung
7 godine prije

Gospodine novinaru Sasa repotaza vam je izvanredna…sto se tice ove recenice……….a podsjetimo da je tada zemlju vodio Josif Visarionovič Staljin, koji baš i nije poznat da je u obrani zemlje vodio računa o broju potrebnih žrtava….To spada u urbane legende iz nato drzava.
Eto ponovimo tisucu puta lazh i onda postane “istina”.
Sto se tice Staljina on je danas vise omiljen nego takoreci “ikad”. Hocu reci da mu popularnost raste u Rusiji.

TOKE
7 godine prije

There were no “chemical weapons” at the Shayrat Airbase. The US destroyed the Syrian air defense system that target Israeli warplanes.

TOKE
7 godine prije

#Russian PM Medvedev to #Trump, “your are one step away from war with #Russia”

Miki
7 godine prije

Ovo je svetski izgovor: “General Konašenkov je naglasio da borbene posade ruskih protuzračih obrambenih sustava u Siriji nisu na dužnosti tijekom cijelog dana.” Hahahahhahahahahaha

Pen
7 godine prije

Legalno – USA su prekrsile medjunarodni zakon. Sirija je optuzena – bez dokaza – da je koristila kemijski otrov ali po medjunarodnom zakonu tko daje pravo recimo Japanu ili Spanjolskoj da ispali 60 raketa na Siriju. Jer ako to pravo imaju USA onda ima to pravo i Japan i gdje ce onda to zavrsiti. Neki su vec poceli misliti u ovom pravcu. Jer to znaci da Amerika unistava medjunarodne zakone jer sto je dozvoljeno danas Americi sutra moze biti dozvoljeno Rusiji, bilo komu. Imamo primjer s Kosovom. Danas se javio i Crveni Kriz i proglasio americko ispaljivanje raketa na Siriju – Medjunarodno oruzani konflikt – Tu ispod je na engleski a ovo povlaci ogromne implikacije. Mislim da ce ovoaj dogadjaj jako dugo lebdjeti iznad skolovanih glava. Any military operation by a state on the territory of another without the consent of the other amounts to an international armed conflict,” ICRC… Čitaj više »

žrec
7 godine prije

Piše – “Vladimir Putin je za sada pružio adekvatan odgovor američkom napadu” Je, usput je i priznao zapadni Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Sve sam manje uvjeren da je ovaj napad samo predstava za domaću američku jastreb-javnost. Radi se o politici pregovaranja s Rusijom s pozicije sile, jer se ujedno priča o jačanju anti ISIS (čitaj Assad) koalicije. U biti kopirat će rusku taktiku kada su Rusi 2015 govorili da samo napadaju teroriste, a zrokali su sve živo što je protiv Assada (naravno, uglavnom jest bilo riječ o teroristima). Sad će i oni u rat protiv ISILA, a svako tolko past će bombe po Hezbollahu i sirijcima u dogovoru s vehabijama. Jedino…stvarno ne želim vjerovati da Putin nije znao da ako uđe u Siriju ulazi u svjetski rat. Ciosi neće pustiti siriju, oni nikad ne puštaju plijen koji zagrizu.

subaru
7 godine prije

Konašenko mi je djelovao inteligentno, ruse treba pod hitno obavijestiti da je dolje rat da upale radar. A i onako su ga dolje doveli da odabrani snime na dlanu sve njegove parametre.

čitalac
7 godine prije

Nije baš uvjerljivo objašnjenje onoga ruskog stručnjaka. Zašto?
Ako uzmemo u obzir da su projektili došli sa nosača aviona onda bi trebali biti vidljivi na radarima dok su iznad mora. Osim toga brodovi se prate i satelitima koji jasno vide što se događa. Tako da mi se čini da je tu nešto drugo u igri što mi laici naravno ne znamo. Osim toga uspješnot Tomahawka je američkim izvorima oko 65%. Ovdje je još slabija ali opet još uvijek prevelika ako su Rusi “skidali”. Možemo samo špekulirati o događajima.

rodoljub
7 godine prije

Britanski Daily Mail je na svom sajtu imao tekst u kojem je pisano da Amerikanci imaju plan da se u Siriji upotrebi hemijsko oruzje i da to podmetnu Asadu. Tekst je uklonjen sa sajta neposredno pred americki napad .

Perun
7 godine prije

Ovo je dobar i racionalan tekst.

vv-olt
7 godine prije

Ovo je bila SAD-isticka poruka Kini.
Ovo nece proci neprimjeceno da su SAD-isti ispalili rakete na Siriju bas za vrijeme Xi boravka.

gigi
7 godine prije

rusi, kinezi i iranci se sasrali u gaće.

vv-olt
7 godine prije

Zasto nema transparensi sto se razgovaralo izmedju Xi i Trumpa, zasto na kraju sumita nije bilo pitanja i odgovori na zahtjev novinara.

MilanCZ
7 godine prije

Morate shvatiti da u rusiji postoje razni generali,prevaranti koji nerazmisljaju glavom i bez razmisljanja uveli rusiju u rat,sukb ,ti isti generali su placeni od drzavne americke elite sa ciljem da u rusiji naprave nered,da se stvori građanski rat,sve su to veliki igraci drzavne americke leite koja je izvela ovaj napad i sama sebi iskopala jamu..otvoreno vam sad apisem da ce globalisti ovim cinom pokopati drzavnu americku elitu kojoja nece shvatiti sto im se desilo..pratite događanja nakon ovoga pa ce vam svima biti jasno da sam bio u pravu..Ovaj napad je bio sa tim ciljem,da se unisti drzavna americka elita koja s ejos uvijek neda,koja hoce da bude parazit cjelog svijeta.Sada slusam izjave raznih drzavnika,kao i izjavu ceskog predsjendika vlade koji podrzaava taj napad a nije svjestan da je sma sebi iskopao jamu tom nepromisljenom izjavom.Dok mudri predsjednik ceske Zmena izjavio slijedece:Da bi se utvrdile cinjenice napada otrovima,treba osnovati nezavisnu komisiju… Čitaj više »

Sarajevo
7 godine prije

Trump je izgleda glavni junak nekog Švedskog akcionog…

Simbad
7 godine prije

Drzavni terorizam na djelu od strane Trumpa, nego jel tko zna sto je bilo na sjednici UN?

wand
7 godine prije

@ MilanCZ – Ti vidis krivnju u globalistima a evo nekih mojih tocaka pa se zamisli. Sto ti podrazumjevas pod globalistima? Od kad su stupili globalisti na svjetsku scenu? Od kako ih je razotkrio Trump? Sorry, prijatelju ovo me stvarno zamara. Ukratko, nije sve dobro a nije sve ni lose kod globalista. I znaj, da ima razlicitih pravaca globalista. Globalisti nisu poceli hladni rat 45 nego US+GB. Ukratko glavni krivac je NATO pakt a ako ti zelis vjerovati da su “globalisti” u krivu vjeruj, steta sto nemam clanak sto je napisao Cardak, on je optuzio za sve nerede i kaos Anglo-Saxone i u pravu je. Zauzvrat su Anglo-Saxoni stvorili NATO pakt…e sad tko je neoprijatelj broj jedan Anglo-Saxoni koji zelu vjecno dominirati svijetom ili NATO pakt koji je njihovo oruzje – nema razlike. Slijep covjek vidi da Siriju, Irak, Libiju ne destabiliziraju globalisti nego Anglo-Saxoni, to jest NATO pakt. I… Čitaj više »

gigi
7 godine prije

kome će sad rusi prodati te beskorisne rakete.

Laki Topalović
7 godine prije

Bravo kauč generali i lovci na Hazare, kao Subaru. To mi nikako ne ide u glavu “ciokauboji , Hazari, Putin, Xi, Trump, svi su u isto kolu i provode Protokol sionskih mudraca”. Dobro, je li Putin trebao pružiti simetričan odgovor i bombardirati bazu Bahreina ili Saudijske Arabije? Po toj logici?

Ind-ore
7 godine prije

Trump, amerika vlada je raketirala one koji se boru protiv terorista.
Jel ovo Trumpova borba protiv terorista?
Nek mu dadu nobelovu.

wand
7 godine prije

@ MilanCZ – Naso sam clanak od Cardak Ako on ne optuziva “globaliste” onda vjeruj. Ovo je kao da pise profesor U vezi Trumpa moj je stav od početka isti: on je dio establišmenta (u širem smislu) – no unutar establišmenta koji se u načelu slaže oko potrebe za očuvanjem američke hegemonije postoje oprečna razmišljanja vezano uz provedbu te intencije. Jedni se zalažu za što veću i skoriju konfrontaciju sa Rusijom i Kinom istovremeno – bez obzira na potencijalno devastirajuće poslijedice. Drugi smatraju da se problemu treba pristupiti opreznije, na prvu pomirljivo – no i dalje braneći ključne interese. Njihov fokus više se stavlja na Kinu jer ona je u ekonomskom smislu prijetnja SADu mnogo veća negoli je Rusija/SSSR ikad bila. Tako su se nadali da bi možda mogli uspješno odigrati “obrnuti Nixon”. U svakom slučaju nadao sam se da će prevagnuti druga struja budući da je tu postoji dugoročna… Čitaj više »

Arkaj
7 godine prije

Odabrana fotografija uistinu je idealna ilustracija članka. Dio komentatora je dobronamjeran i ima srce na pravoj strani ali je, nagađam, vjerojatno mlad i plahovit. I stoga se savršeno uklapa u gornju fotografiju. Sreća za njih i za sve nas da su samo “kauč generali” i da voze ove male “jeep”-ove. Da su za volanom neke države, pa i tako velike poput rusije, bojim se da bi je brzo prevrnuli s teškim posljedicama po sve koji se u njoj “voze”…

Undertaker
7 godine prije

Tko vam je ovaj šugavi teroristički smrad “subaru”?

Slagerpjevac
7 godine prije

Slažem se sa člankom i ne kužim tu ozlojađenost kolega komentatora. Pa Rusija im u Siriji cijelo vrijeme non-stop roka po saveznicima. Šta mislite da se u nusri, ISILu i ostalima bore mobilizirani arapski civili? Specijalne postrojbe sa svih strana debelo tamo imaju prste.. I one fore helikopterskog desanta iza Tabqe da se ubije ISIS zapovjednik.. Ma molim te prije će biti ostavljanje specijalne opreme savezniku u okruženju.. Pa ISIL roka TOW kao da nema sutra i koristi brdo NATO opreme. Erdogan je ugasio štit Eufrata i poslao teroriste za Hamu. Pa sjetite se samo neviđene cvileži oko oslobađanja Alepa. Zna se dobro tko stoji iza terorista cijelo vrijeme i koga boli svaki pedalj slobodne Sirije, a SAA u zadnje vrijeme ide jako dobro. Oni jednostavno moraju nešto napraviti ili su gotovi. Ovo su sitne provokacije. Rusi samom svojom prevlasti u zraku i osiguranju SAA zračne premoći im vraćaju svaki… Čitaj više »

Rijeka
7 godine prije

Nepravedni ste. Subaru ima neku svoju terminolgiju inace covjek je potpuno na svom mjestu.
On je nas a to znaci on je pristalica visepolarnog svijeta. To vam ja jamcim 100% a to je dovoljno.

Busola
7 godine prije

Putin igra polako i nema tu žurbe bez brige , čovjeku nije do rata za razliku od ološa sa Zapada…

Brane
7 godine prije

Subaru nije teroristički smrad, već čovjek razočaran u život i svijet, sa nihilističkim pogledima. U bilo kojoj vojsci ili totalitarnom režimu bio bi strijeljan kao defetist..))) Ali, uglavnom nije toliko naporan kao danas, gdje prelazi u nepodnošljivost. Kao prvo, Putin NIJE priznao Jerusalem za glavni grad israhella, gdje ste vi idioti to pročitali, hebem vas mutave?? Lijepo je rekao da će Rusija priznati zapadni Jerusalem kao israhell prijestolnicu AKO i KAD istočni Jerusalem bude priznat za Palestinsku prijestolnicu i uspostavljena samostalna Palestinska država. A to je upravo ono što jevreji ne mogu smisliti ni pod razno. Daj se naučite čitati ispravno i ne lupetajte izmišljotine. Što se tiče današnjeg raketiranja, nikom normalnom nije drago zbog toga, i svi bi mi voljeli da je RF uzvratila momentalno, potopila oba usra broda s kojih je izvršen napad, i usput izbombardirala dobar dio okolnih prijestolnica s kalibrima. Nažalost, svatko tko prati matematiku zna… Čitaj više »

Georgij Žukov
7 godine prije

Ruski general je jasno i glasno kazao da operatori i opsluzivaci S 300 / 400 rade 8 sati na dan a nakon toga 8 sati odmora i 8 sati spavanja , sto je tu cudno , pa ne rade za trumpa 🙂 ,pa da su 24 h dezurni za 2000 dolara , medjutim nije rekao da dok decki na S300/400 odmaraju , dezurstvo preuzimaju operatori i opsluzivaci RS-28 Sarmat-a hehe

Travis
7 godine prije

Kako da se aktiviraju kad idu na ugljen i pale se na fitilj a potpaljivač se nalio votke?

Berlusconi
7 godine prije

” Iz Ministarstva obrane u Rusiji su potvrdili da njihove posade nisu u punoj borbenoj pripravnosti 24 sata dnevno ” – jel moguce da ovo objavi ministarstvo odbrane Rusije!? Kako bre jedna od dve najace armije na svetu nije pripravna 24 sata na dan!? Otuda i tolike greske i jedna Turska im udara samare i obara avione! Jer u ruskom generalstabu sede podobni ulizice , a ne sposobnih !
A da je Putin slabic stoji i na to insistiram dugo!
A sto se ovoga danas desilo , to je po meni ( analizirajuci hladnom glavom ) dogovorena stvar i namenjena je kao upozorenju kineskom predsedniku pred danasnjem susretu ( upozorenje oko juznog kineskog mora i ocigledno upalilo ! ) .

Georgij Žukov
7 godine prije

decki na spavanje , jutro je pametnije od dana , lijepo sanjajte i ne berite brigu za putina i rusiju , oni ce se vac nekako znati obraniti 🙂

Michael Collins
7 godine prije

Ajde, ajde, opravdanja da nisu napadnute ruske baze, i da S-300 pokriva samo dijelove Sirije su jadna i prozirna.
A što ako zio-nazi odluče opet napasti SAA? Opet će se iz Kremlja pričati da nije napadnuta ruska vojska. Možda je i sve izrežirano da Trump skine s grbače neo conse i Deep state. Čisto sumnjam da je tako, ali sve je moguće. Znam da se sa tiskarom novca u Washingtonu teško mjeriti, i da jedna Saudi Baravija više ulaže u vojsku (to što su nesposobni i primtivni idioti je neka druga stvar), ali ipka.
Onda opravdanja da eto nije baza toliko oštećena nemaju veze s pameću. Napad Amera na SAA u Deiru iz rujna se pravdao “prijateljskom vatrom”, ovo je otvorena agresija.
Mlaka je reakcija Rusije bila, da se ne lažemo.
Laku noć!

anarho
7 godine prije

svasta … pa amerikanci su rusima JAVILI gdje i kada, pre nego sto ce udariti tomahawkima. stvarno ne razumijem kakvu ulogu ima prozivanje ruskih S-300 i S-400 kada je vojni vrh i bez te PVO imao informacije gdje i kada ce projektili udariti? poginulo je 6-7 ljudi sto je > 6x previse ali po informacijama sudeci sirijska vojska je umakla svu svoju bitnu ratnu masineriiju pre napada … nekako aljkavo mi izgleda ovaj americki odgovor na “okrutni zlocinacki kemijski napad” koji je presao “crvenu liniju” novog americkog “precednika”. ma i da je pokusaj izvlacenja cistog obraza iz ove situacije, aljkavo je … a tek ako dodju dokazi o unistenoj tvornici kemijskog oruzja …

Alen II
7 godine prije

Izvinjavam se izvjesnom Alenu koji tu komentira, što sam tek naknadno primjetio nakon što sam ostavio jedan komentar i nemam namjeru više od toga.

Pogotovo ne želim sudjelovati u ispraznoj raspravi s anonimnim “kauč generalima i maršalima” koji se ponavljaju kao papagaji.

Ja se također zovem Alen, a pošto je on prvi ja ću se potpisivati sa Alen II za ubuduće.

Administratori, koliku težinu ima napisano ako se bilo tko može potpisati kako hoće i preuzimati druge identitete?

Ili to što se napiše uopće nije važno, ili su važni samo klikovi i posjete kao na korporacijskim portalima.

Ovo je WordPress i za njega ima dobrih riješenja sa registracijom, zato dajte se na posao, da iza identiteta stoji makar i lažni email onda bi i napisani komentari imali veću težinu.

Ovako izgleda da ovdje ima osoba koje razgovaraju sami sa sobom, sami sebi repliciraju pod različitim korisničkim imenima.

stipa
7 godine prije

Nema niti Staljina, niti SSSR-a… USrA postoji i dalje žari i pali po planeti… Pa možete i dalje pametovati koliko se Rusiji (kao i SSSRu) isplati utrka u naoružavanju koje ne koristi za razliku od druge strane koja koristi sve resurse za ostvarenje svog cilja… Monopol dolara kao obračunskog/platežnog sredstva za naftu, globalizacije tržišta po njihovim diktatima; sisanje profita iz cijelog svijeta za potrebe profita vlasnicima štamparije US dolara… Čuj sad priču, odjednom S-400 nije u stanju rušiti krstareće rakete!?! Osim na otvorenom moru gdje valovi nisu veći od 5 metara i u pustinji gdje dina nije višlja od 10 metara… Kako je moja baba znala reči: “I hrđavom k….u svaka dlaka smeta”

Paulo
7 godine prije

Trump is an asshole-in-chief…

max
7 godine prije

Ne bih se slozio sa izostankom ruske reakcije,ona samo nije onakva kakvu su neki na zapadu priželjkivali 🙂

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
7 godine prije

bobi solo ima bolju kokoticu i trebao je biti president……moždane bi ipaljivo indijanske” piz… na siriju, već bi benigno dilao alkohol po americi…..

hervis
7 godine prije

subaru,
mene i dan danas muči ta bitka kod Denkerka.Kako je moguće da su švabe pustile ove da odjedre,a imali su ih nanišanu.

Istina
7 godine prije

Ne mogu vjerovati da su kauč generali uspjeli izazvati da im se daje odgovor/ opaska….
To je kao kad ljudi koji ne bi trebali piti ljekove pocnu piti zbog onih koji bi STVARNO TREBALI piti, te ljekove

PeroDD
7 godine prije

Pa što se desilo? A ja mislio, čitajući AMSI
i Logično da su S300 iS400 svemoćni!! Kad tamo smeta brdo……

davor
7 godine prije

Nisu Rusi pokazali slabost u vojnom smislu niti manjak hrabrosti i mudrosti, ali jesu u kontraobavještajnom smislu, tu se još uče. Putin je nešto išao urazumiti Netanyahua kad ga je ovaj zvao na telefon, a znamo kakav utjecaj imaju izraelske obavještajne laži na američki vojni vrh. To je Putin znao ili trebao znati do sada već nebrojeno puta i u sklopu toga djelovati.

davor
7 godine prije

Nema razumne diskusije sa luđakom i ratnim zločincem kao što je Netanyahu. To je ruska greška očitija da ne može biti

davor
7 godine prije

Netanyahu kao i pokojni Sharon će zapaliti sinagoge diljem Europe ako treba samo da bi natjerao Ruse na povlačenje i radi teritorijalnog širenja Izraela.

čiča Toma
7 godine prije

Ja i dalje ne vidim ništa loše u bombanju baza po Saudijskoj arabiji i Kataru. Vojno bi se osakatilo saudijce te ih totalno zakočilo u daljnjim napadima na Jemen, a odmah bi se poslala i snažna poruka Turskoj, Izraelu i SAD-u.
To uopće nije loš potez.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI