Zelenski: Kineski premijer nije na mom nivou

Zelenski
33 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izjavio je u srijedu da zapravo nije želio da se sastane sa kineskim premijerom Li Qiangom na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) koji se ove sedmice održava u Davosu. Primjedbe dolaze usred medijskih izvještaja da je najviši kineski zvaničnik odbio zahtjev Zelenskog za sastanak na tom događaju.

Premijer nije osoba koja puca u Kini, ustvrdio je Zelenski, sugerirajući da Li nije bio dovoljno visok zvaničnik da bi ga uopće vrijedilo upoznati.

“Postoji kineski premijer – onda će se naš premijer sastati s njim. Voleo bih da se sretnem sa liderom Kine. Koliko ja znam, u Kini Xi Jinping donosi odluke, au Ukrajini ja donosim odluke. Ne trebaju mi ​​bilo kakvi dijalozi; Potrebne su mi važne odluke od lidera koji donose te odluke”, rekao je Zelenski.

Prigovor Zelenskog dolazi usred medijskih izvještaja koji sugeriraju da je ukrajinski predsjednik zapravo želio da se sastane s Lijem na forumu, ali je kineska strana odbila zahtjev. Peking do sada nije komentirao izglede za bilo kakve sastanke visokog profila s ukrajinskim rukovodstvom niti je odgovorio na opaske Zelenskog.

Ranije u toku dana, Politico je izvestio da je Kina u potpunosti isključila bilo kakve “diplomatske susrete” sa Ukrajinom u Davosu po nalogu Rusije. “Peking je odbio zahtjev Kijeva za sastanak u nekom trenutku tokom njihovih međusobnih posjeta Švicarskoj,” rekao je visoki američki zvaničnik.

Međutim, drugi visoki neimenovani ukrajinski zvaničnik rekao je za Politico da nikada nije planiran sastanak Lija i Zelenskog za početak. Uoči WEF-a, šef administracije Zelenskog, Andrej Jermak, izjavio je da će razgovori s Kinom biti od suštinskog značaja za promoviranje takozvanog „mirovnog plana” Kijeva.

Kontroverzna lista prijedloga od 10 tačaka, koju Zelenski promoviše među ukrajinskim partnerima već oko godinu dana, zapravo zahtijeva kapitulaciju Rusije. Moskva je odbacila plan kao “apsurdnu” šemu, odbacivši ga kao reklamni trik Kijeva.

DavoskinarusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trolinjo (nick 6/19)
3 mjeseci prije

E Zelenko, u Kini Xi donosi odluke a u Ukrajni netko drugi a ne ti.
Znaci isti nivo.

Ringo10
3 mjeseci prije

Pa i nije na njegovom nivou. Toliko se srozati tesko da je moguce

Rudar
3 mjeseci prije

Istina, Kineski premijer je stari drug, političar a Zelenski je običan drugorazredni glumac.

3 mjeseci prije

Kupio Žuti zeleni auto.
Mama ga pita: Kud zeleni crni Žuti?

Gad
3 mjeseci prije

Teško se srozati na nivo kanalizacije, da.

Odisea
3 mjeseci prije

Sve dok postoje sastajanja kao Davos , mi ostajemo stoka sitnog zuba.
To je zapadna demokratija,biraš ko će upravljati tvojom zemljom na izborima,demokratski . A onda banda hajduka odlučuje na nekom teferiću o sudbini tvoje demokratske zemlje.Oni koje si ti demokratski birao su poslušnici tih hajduka.Pa da odmah biramo hajduke,no oni se ne biraju oni su naši robovlasnici,jer mi blejimo i prihvatamo teferić kao normalno i zakonito odlučivanje o nama robovima.
Sve dok bude tako stoko koja to prihvataš idiviš se krapaji po Gazama ,Jemenima, Sirijama itd… za bolje nisi.

tuf
3 mjeseci prije

Zauzvrat se glumac na WEF-u itekako družio s predstavnicima JPMorgana i BlackRocka, oni su taman na njegovom nivou. Možda su mu tom prigodom predali itinerer preuzimanja državnih resursa.

tihobl
3 mjeseci prije

Svi su se trudili da dovedu kineze u istu prostoriju gdje Zelenski. Ukrajinci su kukali i molili, ali kinezi su ga izbjegavali kao kugu.

R M
3 mjeseci prije

Ne znam na kom je nivou kineski premijer, svakako nemam baš lepo mišljenje o Kini, ali deluje da ovaj koji svira k..com je svakako na nižem nivou.

Drasko
3 mjeseci prije

Jadna budala

Darko
3 mjeseci prije

O pas ti jebo mater usranu..

nastran
3 mjeseci prije

sad će tek htjeti s njim razgovarati..seronja obični..kakav odnos nivoa tek bude kroz 6 mjeseci..idiot

Max
3 mjeseci prije

Kineski premijer je na puno višoj razini od njega.

tatamata
3 mjeseci prije

hahaha , odjobo ga kinez pa sad glumi mangupa iz one prcije od drzave

Magefun
3 mjeseci prije

Ideš pod mač bato. Ameri će ti presuditi

nastran
3 mjeseci prije

koji nivo? smrad

dona
3 mjeseci prije

hhahah koji komad budaletine…

Jomla
3 mjeseci prije

Ispravka krivog navoda: umjesto Kontroverzna lista prijedloga od 10 tačaka treba da stoji:
Debilna lista prijedloga od 10 tačaka. 😛 😛

Protiv Sistema
3 mjeseci prije

Where is China and where are the remnants of 404 (Ukraina)? Chihuahua trying to convince the elephant that she matters? Why should government officials of the first (and monstrous) economy of the world even lower themselves to a pawn in the game of three giants, US, China and Russia, going through the motions in a geopolitical universe where nobody will remember 404 in twenty years. Superpowers move in their own universe where different laws are applied.

Protiv Sistema
3 mjeseci prije

Koja našmrkana budaletina. Nebitan je i samo je pitanje koju su mu sudbinu spremili gazde preko Atlantika

Мирослав
3 mjeseci prije

Јадна украјинска сиротиња ,ко зна колико ће их још погинути без икаквог озбиљног разлога са оваквим руководством

duki
3 mjeseci prije

Pravi političar- sirovina -krkan nadrogirani !!

Gjuro1977
3 mjeseci prije

U Španjolskoj ima kvalitetnih komuna za ovakve ovisnike

Steve
3 mjeseci prije

Svaki kelner tamo u Davosu je važniji od tebe. Ako ništa drugo, od njih zavisi da li će ti doneti manje ili više mastan stek, da li će ti pljunuti u viski,…dok od tebe ne zavisi ništa. Pa neće valjda kinezi razgovarati sa služinčadi…

Perun
3 mjeseci prije

idiot i fukara sa slike, Usrajinski predsjednik Vladimir Zelenski na sajmu taštine i snobizma u Švicarskom Davosu se pogubio …..nije jedini ali njega vode ko mečku po vašaru u Davosu….raspojasani ebrejski i hazarski drmoguzi zaslužuju punu pažnju i cjelovit tretman Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde ….SFSN..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI