Zelenski nikada neće pregovarati sa Putinom

Dmitrij Kuleba
46 komentara

Ako i kada Kijev odluči da pregovara s Moskvom, neće to učiniti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izjavio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba u intervjuu za italijansko izdanje Corriere della Sera, objavljenom u četvrtak.

Putin je “počinio previše veoma teških zločina”, rekao je Kuleba, koji se oporavlja od Covid-19, telefonom. „Jasno nam je da nikada nećemo moći da vidimo Putina i [ukrajinskog predsednika Vladimira] Zelenskog kako sede za istim stolom.

„Možemo pregovarati sa Rusijom nakon povlačenja njenih trupa sa naših teritorija, ali ne i sa Putinom“, insistirao je Kuleba. Upitan da li bi to značilo eskalaciju sukoba, Kuleba je rekao da se “najgore već dogodilo, ništa nas više ne može iznenaditi”, te da je rat od početka bio totalan.

“Protivofanziva će nam uskoro donijeti pobjede i nastavićemo da se borimo, nemamo alternative”, dodao je on.

“Našim vojnicima nije lako napredovati. Ali, na kraju, hoćemo”, rekao je Kuleba o ofanzivi, koju je opisao kao da “napreduje polako ali postojano”. On je naveo da je vrijeme na strani Ukrajine “zbog jednostavne činjenice da naše vojne sposobnosti rastu, a ruske opadaju”, te da Kijev “računa na činjenicu da će se rat kad-tad završiti u našu korist”.

Kuleba se pobrinuo da se zahvali Italiji na oružju i zalihama koje je isporučila Ukrajini, napominjući da ništa neće biti dovoljno “dok ne dobijemo ovaj rat”. Takođe je tražio još više artiljerije, municije i protivavionskih sistema.

Ukrajinske brigade obučene u NATO-u, opremljene zapadnim tenkovima i oklopnim vozilima, nisu bile u stanju da savladaju rusku odbranu na južnom frontu od početka juna, po cijeni od oko 43.000 mrtvih, prema Moskvi. U međuvremenu, ruske trupe su napredovale na sjeveru, prijeteći ukrajinskom držanju ključnog grada Kupijanska.

U oktobru 2022. Zelenski je zabranio svakom Ukrajincu da pregovara s Putinom. Sljedećeg mjeseca predložio je „mirovnu platformu “ koja je zahtijevala bezuslovno povlačenje Rusije sa teritorija koje Kijev tvrdi kao svoje, uključujući Krim. Kijev je od tada insistirao na tome kao jedinom prihvatljivom okviru za razgovore. Rusija je to odbacila kao lažni ultimatum, dodajući da je priznavanje realnosti Ukrajine preduslov za bilo kakve mirovne pregovore.

KulebaPutinrusijaukrajinaZeleski
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NOVI STARI
8 mjeseci prije

mulac obični…lupeta..ako je tolko siguran nek on povede u napad

tihobl
8 mjeseci prije

Пољски туристи жале се на велики број Руса који летују на Тајланду.

 „Идите на Пукет и осећаћете се као да сте у Москви”, „Подсећа на малу Русију”, цитира Пољака Виртуална Полска.

Један од туриста је приметио да се ћирилица користи у јеловницима ресторана, у називима продавница, па чак и на етикетама производа. Осим тога, Тајланђани често говоре „здраво“, грешком Пољаке за Русе.

Напомиње се да је, према Блумбергу, број Руса који су посетили Тајланд ове године порастао за више од 1000 одсто у односу на прошлу годину.

tihobl
8 mjeseci prije

Украјински војни комесари поново су показали чуда креативности и у једном од региона одржали предавање „Како избећи мобилизацију“… тада су сви учесници догађаја одведени на фронт.

nekoime
8 mjeseci prije

Baš će Moskva tebe slušati…

Suze Roni
8 mjeseci prije

Kako rece jednom Putin – Ne znam o cemu bi razgovarao sa covjekom koji je
upravljanje nad svojom drzavom prebacio na Washington i djelomicno
na Bruxelles.

tihobl
8 mjeseci prije

Британска организација ЦАР преноси да је Русија у потпуности локализовала производњу иранских беспилотних летелица Шахед-136/131 („Геран“) користећи домаће компоненте и материјале.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

A što je uopće zeleni ? Gdje mu je država 😁 ?

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Ako neće Zelenski, pregovarat će netko drugi koji će doći nakon njega.
Ovi si umišljaju da će vječno vladati.

tihobl
8 mjeseci prije

Украјински извори кажу да је у западној Украјини хиперзвучна ракета ,,Кинжал” погодила железнички тунел у Закарпатју. Информација није потврђена.

tihobl
8 mjeseci prije

Према писању телеграм канала ,,Рибар” данас су Оружане снаге Русије поново удариле „Кинжалом“ на кијевски аеродром Жуљани, где се налазе лансери ПВО система Патриот.

mmne
8 mjeseci prije

pa i necete ni on ni ti ( nema oregovora a i vas dvojica necete bioti tu!!!)

Kaki
8 mjeseci prije

A on sve trči da sedi za istim stolom s narkomančinom raspalom

Max
8 mjeseci prije

To znamo.

Marmel
8 mjeseci prije

Neće stići jer će prije završiti u crnoj vreći.

onaj najglu...Dalton
8 mjeseci prije

Četrdeset zemalja je izradilo mirovni plan za rješavanje sukoba u Ukrajini.
Što je rekla Rusija?
Nismo je pozvali…

P.S.
Blinken: Predsjedniče, zvao Vas onaj Indijac…
Biden: Iz Indije?
Iz Britanije…
Kaže da ukrajinska protuofenziva ide sporo jer su Rusi ispred položaja posadili koprive…

Zoro
8 mjeseci prije

priča nebuloze i nebušljive, pregovori između Rusije i ostataka Ukrajinske vojske će se voditi kada i na mjestu koje odredi Rusija Ukrajinu će predstavljat šef njihove vojske u tom trenutku, Rusiju zamjenik sedmog podsekretara za logistiku jugozapadnog vojnog okruga, pregovori će izgledat tako da će Ukrajinac potpist papir koji mu se stavi na stol i to je to, Ukrajinski tzv političari nikoga ne predstavljaju niko ih ne doživljava pa ni vlastita vojska

Ivan
8 mjeseci prije

Bude majmun pregovarao na onom svijetu 🙂

Joe
8 mjeseci prije

Naravno da neće, pregovarat će Amerikanci i Rusi . Dvije zaraćene strane , ali i to je upitno jer je jedan od pregovarača pod “tjeralicom”. Iz tog razloga ne znam kako uopće započeti pregovore kad bude ajd Russen stanite, pregovarat ćemo.

Magefun
8 mjeseci prije

Pa kao da će Rusi ići pregovarati s nacistima? Dobar nacist je mrtav nacist!

duki
8 mjeseci prije

Ovome fali po kubika daska u toj tikvetini !

Tjeskoban Jelačić
8 mjeseci prije

Bilo bi jako neozbiljno gledati dva patuljka na onom Putinovom stolu dok Slaveni ginu.

suncetiebem
8 mjeseci prije

Pa normalno da nema više pregovora. Samo bezuvjetna kapitulacija.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

ma…degenerik..pogledajte tu glavurdu

Darko
8 mjeseci prije

Kad će u to vrijeme biti dva metra duboko pod zemljom 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI