Živi zid razotkriva manipulaciju u aferi Agrokor koja veže SAD, Ukrajinu, Veliku Britaniju i Hrvatsku

Živi zid - Alix Partners - Portal Logicno.com
39 komentara

Živi zid je podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika vlade Andreja Plenkovića, ministra Gorana Marića, bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić i Ante Ramljaka izvanrednog povjerenika Agrokora. Radi se i prijavi koja je u potpunosti odbačena od strane USKOK-a, a koja je po Živom zidu, opravdana i otkriva kršenje zakona Lex Agrokor.

Radi se o zakonu koji je trebao pravno regulirati postupak rješavanja financijske krize najveće hrvatske tvrtke Agrokor. Novootkrivene činjenice koje je iznio Živ zid, govore o ugroženost nagodbe pri kojoj je došlo do niza protupravnih propusta ignoriranih od strane USKOK-a (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta).

Prema Živom zidu, iz Agrokora su iznesene na desetine milijuna kuna uz pomoć kredibiliteta američke tvrtke AlixPartners iz New Yorka koja je dobila odobrenje od Ministarstva gospodarstva Hrvatske za davanje savjeta u slučaju Agrokor. Međutim, poslove nije odradila tvrtka iz New Yorka, nego zasebna pravna lica koja nose identično ime kao i tvrtka iz SAD-a, a koja su otvorena u Velikoj Britaniji, Ukrajini i Hrvatskoj.

“Radi li se o istoj tvrtki, koja je dobila odobrenje Ministarstva gospodarstva da može obavljati usluge savjetovanja ili se radi o drugim pravnim licima koja za to nemaju pravo i koja su iskoristila ime američke tvrtke s ciljem izvlačenja novaca iz Agrokora?”, pitaju se članovi Živog zida.

Više o svemu pogledajte u obraćanju Živog zida.

Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
IVE IZ PECALBE
5 godine prije

USKOK, DORH i pravosudje su privatne HDZ institucije koje ne stite nacionalne i nterese pac interese HDZ u cijelini a posebno HDZ glavonja, i to tako od 1990. pa na ovamo sve je podredjeno interesima kriminalaca iz HDZ-a. HDZ je organizacije LOPOV DO LOPOVA imam osobnih saznanja i iskustava sa njima. Danas mi je lijepo ne susrecem se sa HDZ LOPINAMA.

Emir
5 godine prije

Bravo Ive sve je upravo tako samo što narod to ne razumije.

Siniša
5 godine prije

Oooo Boze,ooo Titoo,o ostrvo Golo!!!? Zar smo tolike ovce za sisanje,mulci svi od reda…ovako je i kod nas,organizovana mafija u cilju samo pljacke naroda!!!!!

shumadinac
5 godine prije

Pokušavaju polugama Sistema da se bore protiv Sistema – ja im želim svu sreću ali rezultati ne mogu biti značajni.

Ono što će postići je da optuže pa čak i isteraju da se osude neka zvučna imena koja će biti brzo zamenjena drugima a ti drugi zbog ovog iskustva neće biti bahati u tolikoj meri pa će ih biti teže uhvatiti u krađi. Znači nikakve sistemske već samo kadrovske promene uz manje bahatosti.
Privući će i medijsku pažnju, povećaće im se podrška stanovništva ali to je prespor put koji ostavlja Sistemu više nego dovoljno vremena da im “stane za vrat”. Ovo je bilo mnogo korisnije da se ostavi na odbijenoj prijavi i iskoristi kao lajt motiv u okviru neke veće akcije.

Good Old Rebel
5 godine prije

I onda se pitamo i mi i političari: ” Pa zašto ljudi iseljavaju?”..”Odobrili smo 500 kuna za svako novorođeno dijete” “Poduzimamo sve mjere za demografsku obnovu”. Netko je na portalu napisao da se djeca političara BIH školuju u inozemstvu! Pa gdje su Sanaderova i ina djeca? Što se tiče Agrokora, baš me zanima kako će biti riješeni udjeli i veličina udjela vjerovnika. Američki veleposlanik u ZGB. navodi da nitko ne smije imati više od 10% udjela!..Boga ti! Pa to nas Američki veleposlanik uči “SOCIJALIZMU”, tko bi rekao? Neka to pokuša predložiti Rothschildima i inim u Americi. Neka ta pravila pokuša poturiti na Wall Streetu! Predlažem da i Američka ambasada u ZGB. ima bar 10% udjela u Agrokoru, te ambasador, 10%, njegova žena 10% i tri otpravnika poslova u Am. ambasadi po 10% i to bi bio pošteno sklopljeni posao. Ma, gotovo “socijalistički”.

davor
5 godine prije

Financijska manipulacija Amerike i Engleske traje već predugo u Europi pa se niko ne buni, nojevi i dalje drže glavu u pijesku.

Damir
5 godine prije

Jedino Živi zid otkriva prave afere. Drugi se bave glupostima.

Majk Majers
5 godine prije

Hmmm, nedostaje jedan komentator da obrani elitu a sve ostale nazove eugenicarima haha. I da u komentaru od 300 rici napise kako je zivi zid u ku..u ilitiga HDZSDP tribaju i dalje ostat 🙂

Abe
5 godine prije

Franšiza kao i “strane” banke

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.