Zvaničnici podstiču Nobelov komitet da promjeni proceduru zbog Zelenskog

Volodymyr Zelensky
87 komentara

Eurokrate pokušavaju da nominuju predsjednika Ukrajine za Nobelovu nagradu za mir.

Trideset šest bivših i sadašnjih zvaničnika EU, uključujući poslanike i ministre, zatražilo je od Nobelovog komiteta da produži rok za nominaciju za Nobelovu nagradu za mir do kraja marta kako bi mogli da nominuju predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, dajući mu priliku da dobije nagradu za njegove napore u „odupiranju snagama autoritarizma“.

„Vjerujemo da je sada vrijeme da pokažemo narodu Ukrajine da je svijet na njihovoj strani. Stoga ponizno pozivamo vas, Komitet, da razmotrite: produžetak i time ponovo otvaranje procedure nominacije za Nobelovu nagradu za mir do 31. marta 2022. kako bi se omogućila nominacija za Nobelovu nagradu za predsjednika Zelenskog i narod Ukrajine.“, kaže se u otvorenom pismu koje su nedavno objavili zvaničnici EU.

Prema potpisnicima, Rusija koja je započela svoju vojnu operaciju krajem februara predstavlja „događaj bez presedana u istoriji“, u kojem se „hrabri Ukrajinci i Ukrajinke bore za očuvanje demokratije i samouprave“. Zvaničnici EU pozvali su svjetsku zajednicu da pokaže svoju podršku Ukrajini u suočavanju sa „ovim ratom koji protiv njih vodi Ruska Federacija“.

Sadašnje nominovanje predsjednika Zelenskog za Nobelovu nagradu za mir značilo bi prekid procedure pošto je istekao rok za nominaciju. „Da bi nominacija bila validna, mora se podnijeti najkasnije do 31. januara“, objašnjava se na sajtu Komiteta. Trenutno su 343 kandidata nominovana za Nobelovu nagradu za mir 2022, od kojih su 251 pojedinci i 92 organizacije.

Volodimir Zelenski je izabran za predsjednika Ukrajine 2019. Njegova izborna platforma zasnovana je na dva stuba: borba protiv korupcije i okončanje sukoba u regionu Donbasa.

Prema riječima ruskog predsjednika Vladimira Putina, Kijev ne samo da je odbio da pregovara sa otcjepljenim republikama, već se spremao za otvoreni rat protiv njih i protiv Rusije, nastavljajući da bombarduje civile, šaljući diverzante i teroriste na Krim- poluostrvo koje je glasalo za priključenje Rusiji nakon državnog udara u Ukrajini 2014. koji su podržale SAD.

Moskva je napala svog susjeda krajem februara, nakon sedmogodišnjeg sukoba oko neslaganja oko primjene uslova sporazuma iz Minska i konačnog priznanja republika Donbasa u Donjecku i Lugansku od strane Rusije. Protokoli uz posredovanje Njemačke i Francuske bili su osmišljeni da regulišu status tih regiona u okviru ukrajinske države.

Rusija sada zahtjeva da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO koji predvode SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dvije republike.

euNobelova nagradaNobelova nagrada za mirukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iva Bg
2 godine prije

Ukinite nagradu. Izgubila je svaki smisao.

darijoman
2 godine prije

Da se naježiš

Vrane
2 godine prije

Kad je Obmana mogao dobiti, ona je Zelinski i prekvalificiran za Nobela, treba neku jaču
nagradu za njega izmisliti.

Mahatma
2 godine prije

Nobel za mir ”političaru” koji dijeli kalašnjikove civilima i šalje ih u sigurnu smrt?

łedeno doba
2 godine prije

Zelenski je jučer rekao, da će Ukrajina za par mjeseci postati članica EU-a

inače, prije 3 dana se mogli faktički vidjeti, tko je gazda Njemačke… Sjednica njemačkog Bundestaga. Hazar Zelenski je bio uključen preko videa uživo iz Kijeva. Na velikom ekranu, koji su postavili na zid… Možda je bio i nekakakv simbolički prizor, dok je Zelenski govorio preko videa,– svi zastupnici u bundestagu sa brnjicama na licu. I onad je Zelenski (čiji je savjetnik Aleksandar Radjanjski, također hazar , koji živi u Britaniji i odlično govori i njemački), očitao bukvicu, goyimima- takozvanim “njemačkim zastupnicima”…da se Njemačka navodno slabo angažira za pomoću Ukrajini da je SAD puno bolji za ukrajince itd, itd.. i da ubudeće Njemačka se mora više angažirati: čitaj: da nije dovoljno slanje pomoći u oružju, hrani i lijekovima,. već da mora slati i topovsko meso..
Na kraju govora, goyimi u brnjicama su ustali i aplaudirali Zelenskom

łedeno doba
2 godine prije

nobelova nagrada je oduvijek bila kabalina nagrada..
posebno ova kategorija “za mir” je sprdačina…koja je postla potpuno vidljiva, onda kada je nagradu dobio Obmana iz Barake,i to tek kada je postao predsjednik i još nije bio učinio ništa još nije ni započeo predsjednikovati. Obrazloženje komiteta za nagradu je bilo, da mu se nagrada dodjeljuje za buduće zasluge,…A kakve su bile te buduće zasluge, vidjeli smo nakon 8 godina predsjednikovanja… brojna masovn ubojstav civila na Bliskom istoku..

međutim i u drugim kategorijama, literatura u znanost ima spornih odluka.. nisam upućen u vrijednost književnih djela i navodnih znastvenih otkrića pa ne mogu o tome dati ocjenu, ali čitao sam prije više godina nešto o tome, kritiku od strane ljudi, koji se razumiju u to–i koji dovode u pitanje i nagrade za pojedine književnike i znastvenike

2 godine prije

Na ovom fašističkom zapadu, sve je moguče.
Dobio je nagradu za MIR Obama. A svako dijete zna, da je Obama zločinac, koji je počeo ratove.
Ne sumnam, da če ti isti zločinci podijeliti nagradi Zelenskom, koji je podržao, nakon Porošenka, istrebljenje Rusa u Ukrajini! 8 godina, nakon štoi je njegova država potpisala Minska sporazuma, klao je civiliste, srozao teritorij Donbasa na 30%… Jučerašnji članak…
E, pa šta da kaže čovijek, kad ima mozak?
Samo to, “sad se i na ovom portalu slobodno diše!”

Elessar
2 godine prije

Saddam i Gadafi su dobili metak, a ovaj će nobelovu…. Gdje je taj crveni gumb?

Mrčikola
2 godine prije

Idu užurbanom procedurom da mu je ne bi dodjeljivali posthumno. 😁

Brr
2 godine prije

Dobit ce ju posthumno. I nakon strasnih virusa koje su poharali covjecanstvo, svijet se nasao na rubu unistenja nuklearnim ratom. Osiromasena civilizacija na rubu gladi ipak je zajednickim naporima uspjela pronaci rjesenje univerzalnog oprosta, mira i napredka. Porusena Ukrajna izgradit ce se zajednickim naporom USA, Rusije, Kine i EU. Kao rjesenje uvodi se univerzalni dohodak dok se ne obnovi infrastruktura … ne nije geopolitika.

Parapet
2 godine prije

…jako bitna nagrada za jako bitnog (ne)covjeka u jako zrelom drustvu…

TBD
2 godine prije

To je nepravda. Obama je dobio Nobelovu nagradu za mir izazivajući nekoliko ratova, a Zelenski tek jedan. Nobel se centrifugira u grobu sad kad vidi na što je njegova nagrada spala.

Marlov
2 godine prije

A gdje je Franjo, Alija, Gadafi, Sadam, Al Asad, i oni su se branili. Židovska posla, svijet je poludio naćisto. Izgleda što se više ljudi pobije veća šansa za “nagradu za mir” schlimm

rimtu
2 godine prije

Ak’ je nagradu dobio Barry Soetoro, može i ovaj mlatimudan.

Max
2 godine prije

Masonska nagrada za njiihovog slugu.

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Nobelova nagrada za mir je odavno isprofanirana, posebno kada je dodijeljena nesuđenom ratnom zločinci, USA Predsjedniku krvavih ruku BARAKI OBMANE.

nekoime
2 godine prije

Koji je to svijet na strani Ukrajine? USA i okupirane zemlje?

abc
2 godine prije

Zapad okorelog neonacistu nominuje za mir.
Svašta sam doživeo ali ovo je prevršilo svaku mjeru.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Kad će ovaj svijet postati normalan i zašto neće nikada…

Nobela žele dati tipu koji je svirao klavir ku*cem.
Žuri im se…
Boje se da tip prije toga ne odsvira ku*cu…

P.S.
Kad će službenica na šalteru dobiti Nobela i zašto neće nikada…

Neki šalter državne uprave…
”Došao sam okupirati Hrvatsku, ovo su moji zahtjevi”, Putin pruža papir službenici.
A di su vam taksene marke!?
”Mislio sam ovo još danas riješiti…”
Sory, meni je sad marenda.
I fali vam još jedan papir…
Donesite potvrdu o okupaciji!

Praetorian
2 godine prije

Trumanov show

Mali zloco
2 godine prije

Nije prvi ni poslednji put da to njesra od nagrade dodeljuju fasistima,nacistima i sotonama.

tihobl
2 godine prije

Janunovic je dobio glasove kao proruski politicar. A onda se okrenuo zapadu (dijelio dozvole za fabrike biohemijskih supstanci, najvecu sovjetsku kasanu sa poligonima uz poljsku granicu izdao NVO sektoru, slusao MMF, itd. itd).
Kad je drzava ostala bez para i zaribala ekonomija obratio se zapadu za pomoc. Ponudili su mu 200 miliona u narednih 6 godina. Onda se okrenuo rusima koji su bez problema odobrili 17 milijardi. Na kraju glavu je spasio bijegom u Rusiju i jos uvijek je ziv.

Zelenski je dobio glasove kao proruski politicar. A onda se okrenuo zapadu. A zapad ga je ostavio na cjedilu. Pred njim su dva puta: da pobjegne na zapad i postane “zrtva noviceka” kao svi istroseni agenti kad postanu nepotrebni ili da pobjegne u Rusiju.

Biba
2 godine prije

Pa verovatno če dobit i oscara za najboljeg glumca

Blyat
2 godine prije

Oružane snage Rusije probili obranu bojne “Айдар” u regiji, sada je u tijeku borbe s jedinicama 54. odvojenim mehanizirane brigade APU.
Газета.Ru
Grupiranje snaga Lugansk Narodne Republike izašao na sjevernoj periferiji grada Лисичанск i nosi uništavanje različitih grupa nacionalisti, отступивших iz grada Рубежно.
Pogled.ru
Конашенков je rekao da je operativno-taktička, vojska zrakoplovstvo za dan oduzela 59 vojnih objekata u Ukrajini.
ТАСС
24. veljače ruski vojni po nalogu predsjednika ruske federacije Vladimira Putina pokrenuli poseban postupak za zaštitu mirnog stanovništva Donjeck i Lugansk narodnih republika (ДНР i ЛНР).

Blyat
2 godine prije

sažetku o vođenju posebne vojne operacije na području Ukrajine glasnogovornik Obrane general bojnik Igor Конашенков izvijestio o primjeni najnovijih ruskih oružja.
Plovila, pregled
Rakete “Bodež”, navodi ministarstvo Obrane ruske federacije, uništena vojna skladišta Ukrajine u naseljenom mjestu Делятин Ivano-Frankivsk području, klima-kozmičke snage u noći 19. ožujka pogodio 69 vojnih objekata u Ukrajini, a tijekom dana još 59.
RIA Novosti
Udarac obalne raketne komplekse “Bastion” uništeni centri i radio signala inteligencija ukrajinskih vojnika u Odessa području.

Samuraj
2 godine prije

U bitci za koju zna da ju ne može dobiti svjesno glumi džeka i neku hrabrost dok mu ostaje spaljena zemlja i doslovno milijuni odlaze iz zemlje. Bez empatije, bez skromnosti, bez osjećaja za diplomaciju, za “borbu u miru”. Glumac koji je se previše uživio u ulogu kojoj, a svakim danom se to sve više pokazuje, uopće nije dorastao. Vrijeđa zdrav razum time što je koketirao sa drugom nuklearnim silom a za susjeda ima drugog nuklearnog susjeda, vrijeđa zdrav razum igrom sa 30tak laboratorija za kemijsko oružje koje financira “zapad”. Tko zna što još ne znamo. Licemjerstvo svih onih koji ga podržavaju. Koje ruganje i još dobija salve pljeska i podrške, a za što, za ovo što sam naveo? Zapad ga (vođen onom “ne laje kuca zbog sela nego zbog sebe” jer time pere ruke i posipa se pepelom za sve ono što su kuhali godinama u Ukrajini) planira nominirati i… Čitaj više »

Nene
2 godine prije

Bolji je od Obame, Shimona Peresa, Arafata i Kissingera.

abc
2 godine prije

Taj psihopata je jučer naredio neonacističkim brigadama, da uzmu građane za taoce i zajedno s njima poginu za Ukrajinu. A svakog građana koji se tome usprotivi, nek se likvidira. U Kijevu je otvorio sve zatvore i svim zločincima podjelio oružje. U par dana je Kijev potonuo u anarhiju, pljačke, silovanja i međusobno obračunavanje bandi i lopova. Naravno, zapadni mediji su za sve to osudili Ruse. A o zločinima ukrajinskih neonacističkih postrojbi nema ni rječi. Čak je zapadnim novinarima naređeno, da o tome ne smeju ni zapitkivati a kamoli javljati. Ruske postrojbe i postrojbe novih republika su več našle mnogo masovnih grobnica, zatvora i mučilišta, u kojima su se događali masovni zločini nad proruski usmjerenim građanstvom. Za koji tjedan ni zapadni mediji neče moči ignorirati istinu, jer Rusi pripremaju ogromno dokaznog materiala i svjedoka, koji su prošli pakao ukrajinske neonacističke demonkratije. Ne odobravam nikakvu vojnu agresiju ali ova vojna akcija Rusije… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Danas je nobelova nagrada po cjelom svetu več odavno shvačena kao nagrada za najgoreg sileđiju i zločinca, tako da je to prije sramota, nego priznanje.

abc
2 godine prije

Ima ukrajinska emisija u kojoj je izvadio penis i s njim udarao po klavirskim tipkama. I to je bilo kao jako smešno, da mu je aplaudirala cjela dvorana.
Tip je dokazani drogeraš, pa čak ima psiholoških problema.

abc
2 godine prije

U Njemačku je sklonio i sakrio milijardu i po dolara, koje je pokrao iz državnih fondova. Svi ukrjainski oligarhi su pljačkali državu i početkom ruske vojne akcije pobjegli iz države. Na internetu se mogu nači podaci, koliko para su odnjeli iz države. Radi se o ogromnoj svoti, koja broji preko 500 milijardi dolara. A narod krepaje od gladi i nedostatka osnovnih potrebština. Niko od tih oligarha nije ostao da se bori protiv Rusa, a svi redom pozivaju Ukrajince da poginu za majčicu Ukrajinu. I još jedan podatak; Svi, ama baš svi ukrajinski oligarhi su židovi odnosno potiču od Hazara. Mnogi imaju po dva ili čak tri prezimena za kamuflažu, da nisu toliko očiti. Ukrajina je bila predviđena za rađanje evropske židovsko-cionističke hazarske države, pošto to nije pošlo za rukom u Njemačkoj prije drugog svetskog rata. I tamo su cjelu njemačku državu opljačkali cionistički jevreji i gurnuli je u dva svetska… Čitaj više »

Nena
2 godine prije

Posro vam se pas na nobelovu nagradu za mir,kad je dobijaju sve sami zločinci!

Nena
2 godine prije

Pritisni dugme Putine,Putine,Putiineee…

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Dobro može li mi neko navesti; šta je to Zelenbać napravio za mir u Ukrajini ili negdje drugdje? Pa da je tako zaslužio Nobelovu nagradu za mir. Koliko ja vidim on je višeradio na planu kako da izazove rat a potone je planirao da privuče SAD vojnike koji bi branili Ukrajinu.

ogo
2 godine prije

Bili smo u nadoumici koga kandidirati za ovu prestiznu nagradu.Ipak izmedju dva nasa
velika favorita dr.KLAUSA i ZELENKA., odlucila je esteska strana ove dvojice velikana.
Tjesnom vecinom izabrali smo ZELENKA i odmah o toj odluci obavijestili nase sluge
u EU.
Sad je na njima red da se izbore kako bi nas kandidat dobio zasluzeno odlicje.

SLAVA DUBOKOJ DRZAVI

Lucija, prva
2 godine prije

“Sistemom “Kinžal” sa hipersoničnim raketama uništeno je veliko podzemno skladište raketa ukrajinske vojske u Ivano-Frankivskoj oblasti Ukrajine”, saopštio je saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Ministarstvo je saopštilo da je takođe uništilo ukrajinske vojne radio i izviđačke centre u blizini lučkog grada Odese koristeći obalski raketni sistem (a koji se naziva Bastion) , navodi Interfaks, koji je citirao Rojters. Ove tvrdnje nisu nezavisno proverene.”

Potvrda navedenog iz drugih medija:

Lucija, prva
2 godine prije

Nastavak: …Русија не крије да је њена авијација први пут употребила против украјинске армије хиперсоничну крстарећу ракету „Кинжал“.          Њиме је разорено подземно складиште муниције код насеља Дељатино у Ивано-Франковској области.   Употреба „Кинжала“ је била апсолутно оправдана, будући да је удар изведен на подземно складиште муниције. За његово уништење, у супротном, биле би потребне авио-бомбе тешке преко 500 кг од чијег удара би све летело на све стране, па би се у широком кругу у опасности нашли и бројни цивилни објекти и сви који у њима живе. Хиперсонични Кинжал је снагом кинетичког удара пробио земљану и бетонску заштиту складишта и експлодирао унутар њега. То је, наравно, подигло кров складишта, али ширење његових фрагмената није било велико као што би било да је било погођено авио-бомбом.” Ударима својих балистичких ракета „Искандер“, Руси су уништили и украјински гарнизон у Николајеву. Белгијски новинари су са „лица места“ јавили да погинуло најмање 80… Čitaj više »

Jasam
2 godine prije

I idi amin bi trebo dobit nobela za mir koji k….

Perun
2 godine prije

Tko su pomagaci Zelenskog u Hrvatskoj i na ostatku Balkana….P.S..mozda vlasnici ,privatnih” medijskih kuca koje zajedno sa njim dijele ,,zabrinutost” za Ukrajinu i njene NARODE koje trpaju u istu vrecu sa ,,ukrajincima” i ukrajincima etc…etc..u Ukrajini se provodi nasilna mobilizacija stanovnistva pod pokroviteljstvom zelenka i njegove klike podrzavane od strane hazara iz ,,USA”…

Messerschmitt
2 godine prije

Ako On dobije Nobelovu nagradu. Svatko tko bi je trebao primit posle njega, trebalo bi mu to,biti ispod časti tj.,primiti je.

Jomla
2 godine prije

Kada pogledamo spisak laureata Nobelove nagrade, ovaj lik se fino uklapa!
P.S: Ta je nagrada odaaavno profanisana i samo mentalno uskraćeni joj pridaju značaj, na svim poljima! Naime, dodjeljuju je oni koji drmaju svijetom preko proxija…

abc
2 godine prije

Nobelova nagrada je postala nagrada za največeg zločinca godine.

Crni Rok
2 godine prije

Pošto nije prošao kao talenat za sviranje qrcom,dajte mu nobela za sviranje qrcu

ogo
2 godine prije

Treba covjeka nagraditi i uz nagradu prikaciti i Nobelov izum

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI