fbpx

Američki sud otvara postupak o događajima 9/11 na temelju neovisnih dokaza

Kule blizanci Boeing 767-200 11 9 2001

Napad na Svjetski trgovinski centar 11. rujna 2001. u New Yorku je šokirao svijet. Od tada neovisni stručnjaci pokušavaju razjasniti istinu o urušavanju tornjeva zgrade. Sada, 17 godina nakon napada, državno odvjetništvo Sjedinjenih Država će po prvi put poduzeti konkretne mjere, što bi moglo dovesti do pune istrage zločina.

U New Yorku se 11. rujna 2001. dogodilo nevjerojatno. Svjetski trgovinski centar (WTC) je bio cilj terorističkog napada. Prvo su zgrade pogodile dva zrakoplova i onda su se urušila oba tornja poslovnog objekta, teške čelične konstrukcije. WTC7 se također srušio, ali tu zgradu nije pogodio nijedan zrakoplov.

Službeno istražno izvješće Komisije o događajima 11. rujna u New Yorku se od tog dana oštro kritizira i u njegovu vjerodostojnost sumnjaju brojni stručnjaci. Gotovo 2000 arhitekata je udružilo je snage i osnovalo organizaciju “Arhitekti i inženjeri za istinu o 11. rujnu” (AE 9/11 Truth). Oni pozivaju na novu nezavisnu istragu o događajima 11. rujna 2001. godine, jer se s njihove točke gledišta stvari nisu mogle dogoditi kao što je službeno navedeno.

VIDEO – “Arhitekti i inženjeri za istinu o 11. rujnu” 

Sada, 17 godina nakon razornog napada koji je odnio tisuće života, Ured američkog državnog odvjetništva po prvi put poduzima korake koji bi mogli dovesti do pune istrage o incidentu 11. rujna 2001.

Odvjetnički odbor i članovi obitelji žrtava 9/11 pozivaju da Uredu američkog državnog odvjetništva podnesu svoje opsežno istraživanje i da posebna se pred posebnom Velikom porotom istraže neobjašnjivi događaji i da se odgovorni procesuiraju.

Odvjetnički odbor 9/11, neprofitna organizacija od javnog interesa, uputila je u studenom pismo Uredu američkog tužitelja za Južni okrug New Yorka i najavio je da su dobili odgovor da su njihove predstavke od 10. travnja 2018. i 30. srpnja 2018. zaprimljene. U jednom od dokumenata su tražili da Ured američkog državnog odvjetništva i posebna Velika porota u obzir uzmu opsežan dokazni materijal u vezi uništavanja tornjeva WTC1, WTC2 i WTC7 11. rujna 2001. i da se postupak vodi u nadležnosti tužiteljstva Južnog okruga New Yorka, a ne na federalnoj razini.

Američko državno odvjetništvo je u pismu od 7. studenog 2018. odgovorilo: “Primili smo i preispitali zabrinutosti Odvjetničkog odbora 9/11 od 10. travnja i 30. srpnja 2018. godine. Mi ćemo slijediti odredbe Zakona 18 USC 3332, kao što je zatraženo vašim upitom.”

Pismo tužitelja ne daje nikakve informacije o koracima koji su do sada poduzeti kako bi se udovoljilo zahtjevu od strane Odvjetničkog odbora 9/11, ali Zakon 18 USC 3332 pojašnjava što uključuju ovi koraci.

Zakon, između ostalog, navodi: “Svaki državni odvjetnik koji od nekoga (osobe X) primi podatke o sumnji na zločin, mora otkriti te podatke Velikoj poroti kada to ta osoba zatraži. Državni odvjetnik također mora obavijestiti Veliku porotu, kojoj je dao informacije, što je odvjetnik učinio i preporučio.”

Ovaj zakon također navodi kako je “dužnost svake od tih posebnih Velikih porota utvrditi povrede kaznenog zakona SAD-a, te utvrditi jesu li povrede počinjene u ovom okrugu i u nadležnosti kojeg sudskog okruga”.

Pismo su u ime američkog državnog odvjetništva potpisali Michael Ferrara i Ilan Graff, čelnici terorističke i međunarodne jedinice za opojne droge.

Odvjetnički odbor 9/11 je 24. studenog zahvalio tužitelju i obećao punu potporu u temeljitoj istrazi zločina prijavljenih u podnescima.

Dokazana je uporaba eksploziva

Kule blizanci Boeing 767-200 11 9 2001
FOTO: WTC 11.9.2001.

Pored izvornog petogodišnjeg prijedloga Odbora za žalbu, predočeni su opsežni dokazi da su u uništavanju triju zgrada WTC-a korišteni eksplozivi.

Ovi dokazi uključuju nezavisne znanstvene laboratorijske analize uzoraka prašine WTC-a koji pokazuju prisutnost eksploziva visoke tehnologije i / ili zapaljivih uređaja, brojne izjave prvih svjedoka i onih koji govore o eksplozijama u WTC-u. Priložena je i stručna analiza seizmičkih dokaza koji jasno upućuju na eksploziju u WTC tornjevima prije njihovog urušavanja 11. rujna. Dokazi uključuju i stručne analize arhitekata, inženjera i znanstvenika koji su zaključili da je brz i simetričan kolaps, gotovo u slobodnom padu, WTC tornjeva 11. rujna glavni dokaz “kontroliranog rušenja”.

Odvjetnički odbor 9/11 je u zahtjevima ukazao na zaključak da su na WTC instalirane eksplozivne i zapaljive naprave, koje su aktivirane izvana i da su ove detonacije dovele do potpunog kolapsa tornjeva Svjetskog trgovinskog centra i time je povećan tragičan broj smrti i gubitak ljudskih života.

Odvjetnik i voditelj procesa Mick Harrison je izjavio: “Neuspjeh naše vlade da pažljivo ispita ove uznemirujuće dokaze pogoršalo je povjerenje u naše institucije. Odbor je smatrao da je dužan podnijeti ove dokaze američkom državnom odvjetništvu za podnošenje posebnoj Velikoj poroti.”

Odvjetnik David Meiswinkle, predsjednik Upravnog odbora odvjetničke komore, izjavio je: “Ponudili smo Državnom odvjetništvu pomoć u predočavanju ovih dokaza posebnoj Velikoj poroti. Također smo zatražili da “Arhitekti i inženjeri za istinu o 11. rujnu” pruže stručnu pomoć u nadi da će naše organizacije biti pozvane da predstave sve relevantne dokaze specijalnoj poroti.”

Odvjetnik William Jacoby, član uprave Odvjetničkog odbora 9/11, rekao je: “Pozivamo javnost i pravnu zajednicu da nam se obrati i podupre naše napore na glavnom suđenju i prati i osigura poštivanje svih postupaka od strane Ministarstva pravosuđa.”

Redatelj i glumac Edward Asner izjavio je su: “Odluka američkog državnog odvjetnika da se pridržava statusa Velike porote u našim podnescima važan je korak ka većoj transparentnosti i odgovornosti u odnosu na tragične događaje 11. rujna”.

Internetsko izdanje Epoch Times navodi kako je će mogućnost koju nudi američko pravosuđe najvjerojatnije osigurati da se Velika porota nadležna za Južni okrug New Yorka izjasni o priloženim dokazima, što je prvi, ali važan korak u nastojanju obitelji žrtava 9/11 da o slučaju otvore proces s neovisnim dokazima, a ne onima koje je predočilo službeno istražno izvješće Komisije o događajima 11. rujna u New Yorku.

Epoch Times

Pismo američkog državnog odvjetnika: Lawyers Committee for 9-11 Inquiry

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
98 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik