Bentley otvara svoj najveći salon u Ukrajini, jednoj od najsiromašnijih zemalja u Europi

Bentley
15 komentara

Britanski proizvođač luksuznih automobila Bentley najavio je otvaranje zastupništva u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu. Bentley je otvaranje nazvao važnim korakom prema jačanju svoje prisutnosti u srednjoistočnoj Europi.

Područje izložbenog prostora obuhvaća 1760 m² i nalazi se u blizini zračne luke u Kijevu, nudeći prodaju automobila i postprodajne usluge. Ovo uključuje cjelokupnu ponudu modela Bentley, koja se sastoji od Bentayga, Flying Spur, Mulsanne i potpuno nove serije Continental GT.

“Ovo je istinsko poduzetništvo u izazovnim vremenima … Veselimo se uspjehu na tržištu luksuznih automobila u Ukrajini s vrhunskom ponudom modela i visoko angažiranim ljudima”, rekao je Robert Engstler, regionalni direktor tvrtke Bentley za Europu.

Glavni izvršni direktor i vlasnik tvrtke Winner Group Ukraine, koja upravlja Bentleyevim izložbenim salonom u Kijevu, John Hynansky je dodao: “Zaista je čast i privilegija predstavljati tako cijenjeni brand kao Bentley, ovdje u Ukrajini … Otvaranje ovog vrhunskog Bentley salona na malo pokazuje našu predanost dugoročnoj prisutnosti u Ukrajini i jednako dugoročan odnos s Bentley Motorsom.

I dok se Bentley hvali novim poslovnim pothvatom, postavlja se pitanje: Jesu li pogriješili pri odabiru lokacije?

Britanski proizvođač za Ukrajinu kaže da se tu trenutno nalazi njihovo „najveće ekskluzivno zastupništvo u Europi“,  s druge strane Svjetska banka ocijenila je zemlju jednom od najsiromašnijih u Europi i središnjoj Aziji.

Gospodarski rast u Ukrajini trenutno je u tempu oporavka od krize, kroz koju je zemlja prošla u razdoblju 2014. – 2015. godine, navodi se u izvješću banke. Međutim, stope rasta su i dalje niske, pri čemu plaće ne uspijevaju dosegnuti dohodovne standarde susjednih država.

Prema ključnom vjerovniku zemlje, Ukrajini je potrebno više od 50 godina da dostigne razinu prihoda današnje Poljske.

Ukrajinci su među najsiromašnijim ljudima na svijetu, a neto bogatstvo građana zaostaje za Bangladešom i Kamerunom.

Statistike pokazuju da prosječni Ukrajinac zarađuje manje od 300 dolara mjesečno, s više od polovice tog prihoda (50,9 posto) koji se troši na hranu. Malo tko može priuštiti posjet restoranima i hotelima, gdje se troši samo 2,8 posto prosječnog proračuna.

Više od milijun ljudi u Ukrajini suočava se s trajnom nesigurnošću s hranom, navodi se u izvješću koje su za Vijeće sigurnosti UN-a izradili predstavnici Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) i Svjetskog programa za hranu (WFP).

BentleyUkrajinsko gospodarstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
4 godine prije

O cemu mi pricamo tamo di je narod najsiromasniji ide najbolja prodaja skupocjenih auta zna se ko kupuje….

Bruno
4 godine prije

Imaju dovoljno bogatih koji će to kupiti. Ne obraća se Bentley kao brand ljudima koji zarađuju 300 Euro mjesečno.

Majk Majers
4 godine prije

A šta će vozit Kličko i njegova svita? Pa za to je i maršira na Majdan, malo mu je ono šta je od boksa zaradija

spartak
4 godine prije

Dolazak Bentleya u Ukru samo je znak svijetle budućnosti tamošnjeg robovlasništva. Što su milijuni siromašniji, to su oni malobrojni kupci Bentleya bogatiji. Došao bi Bently i u lijepu našu republiku Hrvatikansku. ali premali smo, nema toliko ovaca za striženje. Doći će tek kad seoski župnici s Audija prijeđu na Bentleye

Borac2
4 godine prije

Taman toliko siromasnih da je omjer dovoljan za nekoliko bogatih koji mogu kupit Bentley.
To je zapravo sirova realnost Ukrajine.
Otvara se benley salon, zatvaraju se tvornice motora, aviona, raketa. Tako rekli oni koji su donjeli kolacice na Maidan.

debeli pas
4 godine prije

Novi modeli Bentley-a stoje između 160 i 300 tisuća $ što i nije neka lova za tajkune i mafijaše. Kijev ima oko tri milijuna stanovnika, btw.

Max
4 godine prije

Ukrajina je puna oligarha Bentley ne zanima sirotinja nego Surkis Ahmetov i slični.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Bio sam osobno ondije i to je jos jedna od zemalja koje sam posjetio gdje zive super bogati uz supersiromasne…Nazalost, sve je vise takvih drzava…Znaju kompanije, jako dobro procijeniti trziste…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.