Bloomberg: “Američko stoljeće” je umrlo u Siriji

SAD - Sirija
56 komentara

Bloombergov kolumnist Hal Brands piše kako je “Američko stoljeće” umrlo i to se dogodilo u Siriji. Međutim, on to ne vidi kao povijesno dostignuće, kao što je bila smrt “Tisućljetnog Reicha”, nego da sada, umjesto snaga demokracije i impresivnih moralnih postignuća novog svjetskog poretka, ulazimo u eru sukoba velikih sila i nove autokracije.

“Za sve one koji su mislili da će kraj kampanje protiv Islamske države dovesti do toga da će rat u Siriji prestati biti jedna od glavnih tema u medijima, posljednjih nekoliko tjedana su bili primorani na neugodno buđenje. Sirijski sukob ne samo da se nije smanjio, nego zbog nasilne ofenzive od strane vladinih snaga u područjima u blizini Damaska, zbog sukoba između izraelskih, iranskih i sirijskih snaga postaje intenzivniji, kao i zbog nedavnog sukoba između američkih snaga i “ruskih plaćenika”, navodi se u članku.

“Ti događaji ne samo da pokazuju da sirijski sukob ostaje zastrašujuća humanitarna katastrofa, nego, što je još važnije, da je Sirija ostala veza s nizom “tendencija destabilizacije” koje čitav svjetski poredak guraju u krizu”, piše Hal Brands.

Samo zato što nije kapitulirala, Sirija za Brandsa predstavlja “napad na samu ideju moralnog napretka”. Ali ona nije sama. Kolumnist Bloomberga vidi i Kinu, koja može postati doživotni vladar slobodnih načela pomorske plovidbe u zapadnom Pacifiku, te Rusiju u Ukrajini, gdje je “prekršila tabu i vodila agresivne osvajačke ratove”.

Međutim, najteže kršenje pravnih i etičkih standarda se odvija u Siriji, a posljedice su izuzetno strašne. Kao što navodi Bloombergov kolumnist, sirijski “režim” se nastavlja koristiti opsadom i izgladnjivanjem, barel-bombama i drugim ilegalnim oružjem protiv civila.

“Na kraju se neki ratovi ne pamte toliko po zastrašujućoj šteti koju su nanijeli svojim sudionicima i vanjskim promatračima, već zbog onoga što govore o svjetskim zemljama na širem planu. Sada vidimo da građanski rat u Španjolskoj, na primjer, nije bio samo tragična epizoda u povijesti te zemlje, nego dokaz da je cijeli međunarodni sustav neučinkovit. Danas međunarodni sustav postaje još manje učinkovit. Ako se taj proces nastavi, jednog dana, gledajući u prošlost, moći ćemo na sirijsku krizu gledati kao na uvod u još veći kolaps”, za Bloomberg sažima Hal Brands.

Hal Brands
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Admin
6 godine prije

Poštovani komentatori,

Držite se teme, jer tema četnici, ustaše i partizani ne vodi ničemu.

Svatko misli da ima pravo, a to je idealno tlo za stvaranje razdora od onih kojima je cilj da se svađamo, dok nam ti isti pljačkaju sve naše zemlje na Balkanu – bez izuzetka.

Hvala na razumijevanju

Redakcija

igi
6 godine prije

…gomila licemjernog,lažljivog,podlog sranja je ovaj tekst.
Sada vidimo da građanski rat u Španjolskoj, na primjer, nije bio samo tragična epizoda u povijesti te zemlje, nego dokaz da je cijeli međunarodni sustav neučinkovit.
….gospodine sirija nije početak već samo nastavak vašeg krvavog pira ….putin vam je stao na žulj.

Riddick
6 godine prije

John Kerry tajno snimljen razgovor o Siriji :
https://youtu.be/e4phB-_pXDM

preseren3
6 godine prije

Rakku i Mosul su oslobodili na civilizovan način.
Sravnali su ih sa zemljom.
Zajedno sa stanovnicima.

Weteran
6 godine prije

Teško ranjena Životinja umire u teškim mukama. Ne znam gde će dušu da ispusti, ali znam gde je dobila smrtni pogodak?!
Srbija, 1999 !

dalmata
6 godine prije

USrA je odavno umrla.U Siriji je samo pokopana najkrvavija zvir u istoriji ljudske rase.Poboli su vise ljudi od Hitlera,genocid di je kud dosla ova otrov.Kad neman izdahne,pocinje novo doba ljudske civilizacije

Sinisa
6 godine prije

Haxahaxaha molim vas uskladite naslov sa clankom,Igijev kementar me zainteresovao i bome nidje veze sa vezom! Mislio sam da cu naci jednu rijec kritike zbog Americkog ociglednog podrzavanja terorist a ovaj psihopata bukvalno misli da je Amerika u stvari podbacila u Siriji jer nije uvela svoju demokratiju!?
“te Rusiju u Ukrajini, gdje je “prekršila tabu i vodila agresivne osvajačke ratove”…zar nije neznalica?

Drale
6 godine prije

Ne mogu toliko pojesti koliko bih htio povratiti

Laki Topalović
6 godine prije

Hal Brands to zaista piše, odnosno, to mu je naslov članka, ostatak je ovo u stilu : “Jao nama , što ćemo sad.” Pa neka cvili, tko mu brani.

milan
6 godine prije

Kažem vam da pište i to poodavno 🙂

Zadranin
6 godine prije

Hal Brand, kolumnistu Bloomberga, konju jedan smrdljivi i licemjerni, napuš se hurčine. Eto.

Pljuc.

White patriarch
6 godine prije

Glavni problem s “Američkim stoljećem” je što više nitko ne zna što bi to Amerika trebala biti? Nekad je to bila Kršćanska nacija Europskih korijena koja se zalaže sa slobodno tržište, slobodu pojedinca i malu državu, a danas? Skoro pola stanovnika je rođeno van Amerike, ne dijele Americku kulturu, glasaju za što više socijalizma, vanjsku politiku im diktiraju Cionisti, porezi rastu da nahrane vojno-industrijski komplex i socijalu za Crnce i ilegalne Meksikance, državna moć sve više raste i pretvara se u totalitarnu diktaturu. Amerika se sve više pretvara u monstruma od kojeg su prvi pioniri bježali kad su osnovali Ameriku. Izgleda da je povijest opet napravila puni krug…

fbslo
6 godine prije

Opet jedan, koji injecira BBC i CNN bajke u žilu svako veče…
I onda nam servira ovo sranje zapakovano u neku filizofiju..

Alen
6 godine prije

Nakon pax americane ide pax judeica… Nezamislivo gora…

apolo
6 godine prije

Dobar razlog za otvoriti butilju i nazdraviti smrti americkog stoljeca. Stvarno je lijepo cuti da je ispustila dusu u Siriji.Ponovo je Rusija morala intervenirati da spasi ostatak svijeta od izopacenog oblika fasizma.

njonjo
6 godine prije

u siriji još uvijek nije ništa ni blizu završetka. tek nakon oslobađanja istočne gute znati će se u kojem će se smjeru stvari razvijati. nemojte zaboraviti stanje istočno od dei el zora prema iračkoj granici i posebno o namjeri nato a da se vrati u irak sa značajnijim snagama. turci će svoje namjere na sjeveru sirije riješiti za mjesec do dva dana. onda svi zainteresisani sjedaju za stol i dijele plijen. sirije kakovu smo poznavali nikad više neće biti. hauhh.

Mildita
6 godine prije

Anglocionisti su toliko puta mijenjali svoju strategiju prema prostoru koji se naziva Sirija da su se u svojoj nemoći da svrgnu vladu tog prostora (a da ne govorimo o prostoru koji se naziva Irak jer su i tamo intervenirali da ODVOJE Teheran od Bejruta) mijenjali strategije sa A na B, C, D … tako da su sada i sjeveroistočnoj Siriji (ili tom prostoru) vidjeli svoju PODLIJEDNJU ŠANSU da koliko toliko sprečavaju Iran da oslobodi Palestinu … njihova politika je totalno promašena jer se u toj politici sukobljavaju i sa “saveznicima” kao što bi trebala biti Turska … IRAN, RUSIJA imaju cilj (bez obzira što recimo Iranu nije drago što Turci zauzimaju trajno dijelove Sirije ali to je za njih NEBITNA ČINJENICA jer se suprotstavljaju Anglocionistima ali da po mogućnosti izazovu sukob između Turaka i Anglocionista jer imaju zajedničkog neprijatelja ……

PDVNK bre
6 godine prije

Na kojim li si ti opijatima>?

davor
6 godine prije

Weteran ……točno,to je najbolje na svojoj koži osjetila Ana Lindh inače američki guzolizac

Nena
6 godine prije

Kakvi bezočni, okrutni, povampireni lažljivci! !!

Bg CG
6 godine prije

Nevjerovatno, ali gledao sam i taj detalj mi je upao u oko:) . Otprilike, sve se slazemo.

alan ford
6 godine prije

ne vjerujte muljatorima ni kad se prave kofol kritični

Bloomberg pripada globalističkim korporativnim medijhima, a vlasnik je hazarski milijarder i lupež, Micheal Bloomberg iz Demokratske stranke, bivši gradonačelnik New Yorka

palermo
6 godine prije

Samo što je Sirija za to platila stravičnu cijenu, i još nije kraj plaćanju. Ako ništa drugo, SAA je postala moćnija nego ikad, nadam se da su korupcija, nepotizam i nesposobnost zauvijek iskorijenjena. Hezbollah isto nikad jači. Odabrani neće mirno spavati. Zanima me samo hoće li nakon što oslobađanje Ghoute završi, i RuAF ode na neko drugo sirijsko ratište, Izraelci ponovno napadati Siriju kadgod se sjete. Ili je ono rušenje najmanje jednog zrakoplova napokon razbilo mit o nepobjedivosti Uebremenscha.
SAA bi trebal uzeti Tal Rifat, a i zapadna predgrađa Aleppa još su pod okupacijom. Očito su zio-naziji prisilili žute suncokrete da prepuste Afrin Turcima, jer se očito masovno povlače bez borbi, samo kako ne bi došli pod kontrolu SAA. A kad vam život daje limun, napravite od njega limunadu – barem se Sirija riješila remetilačkog faktora. Oni su vjerojatno etnička skupina koja je najmanje pridonijela oslobađanju Sirije

Boby
6 godine prije

samo retardirani sorošev novinar, može napisati ovako neistinit i licemjeran članak … zadnje smeće …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.