C. Hagel: Ne znam kako s 2000 američkih vojnika Bolton može potjerati Irance iz Sirije

Chuck Hagel
22 komentara

Bivši američki državni tajnik obrane Chuck Hagel je izjavio kako ograničeni broj američkih vojnika u sjeveroistočnoj Siriji ne može ništa poduzeti da protjera iranske snage iz arapske zemlje.

“SAD ne kontroliraju ni polovicu Sirije. Na sjeveroistočnom kutu imamo 2 000 vojnika. Mislim, pa nećete valjda protjerati Irance iz Sirije s 2000 američkih vojnika”, rekao je Hagel, odbacujući apel američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona za uklanjanjem iranskih snaga iz Sirije.

“Potpuno je glupo misliti da bilo čime možete prijetiti Sirijcima, Rusima ili Irancima”, rekao je Hagel u intervjuu za Defense One.

Rekao je da Iranci žive u toj regiji, za razliku od Amerikanaca koji su se upleli u sirijski rat.

“Osim ako nekako eliminirate ove geopolitičke realnosti, dobro, sretno gospodine Bolton. Ne postoji drugi način i morat ćete pronaći neku rezoluciju temeljenu na zajedničkim interesima tih zemalja”, dodao je Chuck Hagel.

“Recite mi što je vanjskopolitički cilj s 2000 američkih vojnika koji su stacionirani u Siriji i tada ću vam dati odgovor. Ne znam ni što je cilj naše vanjske politike na Bliskom istoku ili bilo gdje drugdje”, rekao je Hagel, jedan od vodećih republikanskih vanjskopolitičkih čelnika u američkom Senatu od 1997. do 2009. godine.

Kako postići neku stabilnost u Siriji? To nećete to učiniti bez Rusa, bez Iranaca i bez drugih aktera u zemlji i regiji”, dodao je, govoreći o američkoj politici na Bliskom istoku.

Njegovi su komentari uslijedili nakon što je John Bolton prošlog tjedna rasplamsao rasprave o tome kako bi Trumpova uprava mogla naći zakonska opravdanja za vojne udare protiv iranskih ili proiranskih snaga u Siriji.

John Bolton je novinarima 24. rujna rekao kako američke snage neće napustiti Siriju “sve dok iranske trupe ne odu izvan granica arapske zemlje”.

Chuck Hagel
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fatih
5 godine prije

PUSIONA.PAKUJTE KOFERE I LAGANO PREKO BARE OLOSI!!!

čokolino
5 godine prije

Si moš mislit da postoji jedan američki političar koji ima nešto mozga u glavi.
Skidam kapu gospodine Hagel!

Riddick
5 godine prije

Bas sam sinoc na Pink 2 gledao film Rambo 3 gde Rambo pomaze mudzahedinima protiv Sovjeta .
Vrhunac propagande je bio kada je Rambo unistio sovjetski helikopter strelom , pa ce mozda da posalju Ramba u Siriju racunam , mada ostareo je vijetnamski veteran …
https://youtu.be/pJsFhkb8e4Q
Elem , konacno je neko javno rekao da moraju da prestanu da zive u Holivudskoj stvarnosti i da predju u realni svet.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Za američki Kongres i javnost, SAD su prisutne u Siriji zbog borbe protiv ISIL-a. Matis, iako ni sam nije u klubu ljubitelja Irana, je za povlačenje iz Sirije, jer se boji da će te snage uskoro biti u situaciji da se nađu na meti napada kojekakvih grupa i frakcija. Prevladalo je Boltonovo zalaganje za borbu protiv Irana, pa odatle ove izjave da SAD neće otići iz Sirije, jer imaju novi argument. Prisutnost Irana. Boltonova ”ljubav” prema Iranu je opće poznata, ali to mu je onako, više na nervnoj bazi. A i Izraelci mu pjevuše na uho neke pjesmice o tome.
Uglavnom američki Ustav je i dalje žrtva izvršne vlasti i korporativne pohlepe.

shumadinac
5 godine prije

Čekaj Čak, zar ti nisi bio ministar odbrane od 13. do 15. kada je Obama uvelike rovario po Siriji? Da li vam je tadašnja agenda bila “Ne postoji drugi način i morat ćete pronaći neku rezoluciju temeljenu na zajedničkim interesima tih zemalja”?!?

Ništa drugo nego još jedan primer obračuna starog Establišmenta sa “mladim snagama”.

Alen
5 godine prije

Ovaj bivsi ministar vrlo dobro zna da je 2000 ljudi i vise nego dovoljno ukoliko bi postojalo korisnih budala na BI koje bi upregnuli u ratovanje , mislim da je vise htio reci da su SAD izgubile svaku uticaj na BI i da vise ne postoje korisne budale a s ovih 2000 vojnika mogu samo spakovati kofere…

dalmata
5 godine prije

Prvo i osnovno,ko je USrA zva u Siriju?Iranci su legalno,na poziv,legalne,Siriske vlade,tamo di su.Zato im veliko Fala. Di je ko ova USrA kuga samozvano dosla,to se zove pomor i genocid.Hitler je za ove Miki Maus.Koliko vidim po slici,ovi ofucani prastari ”demokratski”fosili jos su na aparatima bivse sile i siledistva.Pa imaju li mozga,bar ka tuka(cu rka=pa dauzmu atlas(ili su toliko sebe zaslipili pa mislu da je cili svit USrA logor)pa nek pogledaju di se nalazu.Imbecilnosti nikad kraja,podmuklost i podlost onih koji ih sluzu je beskrajna.

Croatia
5 godine prije

Mozda opet izvuku iz neke ladice „epruvetu sa bijelim prahom „ i počmu sa njom mahat pred TV- kamerama. (oruzje za masovno uništenje)???

mars
5 godine prije

2000 vojnika? Sasvim su nepotrebni tamo – povucite ih kući i umjesto njih pošaljite 10-tak poznatih holivudskih faca-štemera i onda kakva Sirija – razbucaćete pola Azije a ne samo Bliski Istok. Vjerujte mi gos’n ex ministre, ja gled’o na filmovima.

luni lunovic
5 godine prije

ja radim sapuno vijetnamaca svi su potomci kvislinga i na pitanje zasto ste ubijali bracu i sesre njihov odgovor ja nevolim komunizam a zasto ne kupis nove cizme koje su se raspale na njemu i u kapitalizmu sljeze ramenima

RoPe
5 godine prije

Pisalo je jučer u Večernjem da je 67% američkih vojnika pretilo. (Po službenom istraživanju)

Spartak
5 godine prije

A da probate s 200.000? Dioničari vojne industrije će plakat od sreće. A plakat će i buduće udovice i majke poginulih. No to vas je manje briga.

erektvs maximvs
5 godine prije

potjerat će ih moša sa hrvatskim f-16

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.