CBS: SAD optužuju Rusiju, Kinu i Iran za “ekonomsku špijunažu” u cyberprostoru

Haker
12 komentara

Američka obavještajna zajednica je objavila izvješće u kojem se navodi da su Rusija, Kina i Iran “tri najviše neprijateljski nastrojena inozemna subjekta koji se bave gospodarskom špijunažom i krađe poslovnih tajni američkih tvrtki i korporacija, prenosi CBS News. Kao se što u članku, nove tehnologije, kao što su umjetna inteligencija i “internetski alati”, mogu nanijeti nove “ozlijede” za koje američka kibernetička zajednica nije spremna.

“Vjerujemo da će Kina, Rusija i Iran nastaviti agresivno i vješto prikupljati povjerljive informacije i tehnologiju iz ekonomske sfere Sjedinjenih Država, posebice u kibernetičkom prostoru”, navodi se u izvješću.

“Te zemlje će gotovo sigurno nastaviti ulagati značajna sredstva i primjenjivati širok spektar taktika kako bi stekli naša intelektualna vlasništva i informacije”, tvrdi CBS.

Kako piše list, američke protuobavještajne agencije i Nacionalni sigurnosne centar su priopćili da se nove tehnologije, kao što su umjetna inteligencija i “internetski alati”, mogu stvoriti nove ranjivosti za koje američka sigurnosna kibernetička zajednica nije spremna.

“Unatoč napretku u kibernetičkoj sigurnosti, špijunaža i dalje nudi relativno jeftine izvore prijetnje i vrlo je profitabilan način dobivanja širokog raspona intelektualnog vlasništva”, navodi se u izvješću.

Kao i prethodnih godina, izvješće bilježi da su neke zemlje s “bližim vezama sa Sjedinjenim Državama također uključene u ovu vrstu špijunaže, čime nastoje dobiti američku tehnologiju“. Međutim, navedene zemlje s “bližim vezama sa Sjedinjenim Državama” nisu imenovane.

Za Rusiju, Kinu i Iran se tvrdi “da ih američke obavještajne službe i tijela za provedbu zakona odavno poznaju kao zemlje uključene u krađu informacija i špijunažu, a posljednjih nekoliko tjedana se javna upozorenja o njihovim aktivnostima počela dolaziti sve češće”, napominje CBS News.

CBS News

Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
5 godine prije

Oni koji sve prisluškuju i kradu podatke gdjegod stignu,glumataju jadnu I nevinu žrtvu.Kao drugi su nesposobni da bilo što stvore i kreiraju.
Očaj je gadna stvar.

28.juni
5 godine prije

Ovo je pravi oksimoron! Amerika zazire od spijunaze!ha-ha-ha!!!!!?

Sovoranola
5 godine prije

Što će reći da su zaboravili spomenuti Sjevernu Koreju.

Alen
5 godine prije

Treba znati podnositi poraze…

pippo444
5 godine prije

Vojska o skraćenju, kurva o poštenju.

Ivi tz
5 godine prije

Zvijer je ranjena,i osjeća da lagano kraj se bliži. Ovo i sve stvari koje radi u zadnje vrijeme to govori. Ali proces je neizbježan…

cicos
5 godine prije

Ameri su ocito skotovi ne opjevani.
Toliko se qrche da su mocni i nadmocni u odnosu na sve ostale a kukaju k’o poslednje plachipi*ke temo zbog “nekih rusa” koje po njihovom ubjedjenju nema za shta pas da ujede.
Ako su toliko mocni i nadmocni kako im onda “temo neki” mogu da se mijesaju u sve i svasta pa i i izbore.
Cak sta vise oni vec znaju da ce neko da ih keca na izborima. Pored svih njihovih eFBIjaja, CIjA , Udbi i sudbi i ostale gamadi.
A nema go*neta na svijetu u koji nos svoj turili nisu, nema tog nekog kome oni nisu rekli sta je za njega dobro.
Postoji li nesto odvratnije od bezocnog liemjerja???
Mozda onaj sinocni “Krvavi Mjesec” stvarno donosi …

Valter
5 godine prije

Kako vi Kinezi i Rusi smijete špijunirati u Cyberspace-u,samo tako? A mi smo morali provesti ‘false flag operation’ i srušiti WTO twin towers on 9/11 i pobiti 3000 ljudi, da bi konačno izglasali zakon koji nam dozvoljava CyberSpace špijunažu.

Nik
5 godine prije

Krv ti irudovu ja pokusavam susidu upast u kompjutor da mu vidin slike od zene posto je dobra ali mi ne ide???…pa normalno da svak svakog spijunira nista novo…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.