Četvrtak 18. 04. 2019. – Američke naftne rezerve – Obrana od Rusije – Potpora teroristima – Američka vojna baza u Poljskoj

Vijesti u podne

Američke naftne strateške rezerve otrovane sumporovodikom 250 puta više od dozvoljenog

Nafta u strateškim rezervama Sjedinjenih Država je pokvarena otrovnim sumporovodikom, izvijestili su za Bloomberg predstavnici američkog naftnog i plinskog giganta Exxon Mobil. U seriji sirovina iz strateških rezervi kupljenih prošlog ljeta je sadržaj otrovnih plinova 250 puta veći od tehničkih standarda i sedam puta veći od razine smrtonosne za ljude. Prema američkom ministarstva energetike je pola milijuna barela Exxon Mobil kupio u kolovozu prošle godine iz skladišta Bryan Mounda u tvornici Exxon u Texasu. Tamo se pokazalo da je sumporovodik u sirovinama 5000 dijelova na milijun (ppm), iako prema državnim standardima nije dopušteno više od 20 dijelova na milijun, a na 700 dijelova sumporovodika na milijun osoba koja udiše nafte pare nakon pet minuta gubi svijest, a za sat umire. (Skraćenica ppm (parts per million) upotrebljava se za izražavanje koncentracije u relativnim proporcijama i bezdimenzionalna je veličina. Jedan ppm predstavlja jedan dio na 1000000 dijelova ili 1 dio na 106 dijelova.)

Baltičke zemlje moraju izdvojiti dodatne milijarde za učinkovitu obranu od Rusije

Zbog lošeg stanja njihove mornarice, Latvija, Litva i Estonija navodno ne mogu samostalno zaštititi svoju obalu, pozivajući se na izvješće Međunarodnog centra za obrambene studije (IUEC) u Tallinnu piše estonski Pastimes. U izvješću se navodi da je dugogodišnje ignoriranje problema nedostatka ulaganja u razvoj vlastitih pomorskih snaga baltičke zemlje učinilo ranjivima “prijetnjama s Istoka”. Da bi se nosila s prijetnjama Rusije, baltičke zemlje moraju početi ulagati ogromne količine novca u stvaranje vlastite mornarice, što će zbog “NATO standarda” vjerojatno biti poticaj za američki vojno-industrijski kompleks. U izvješću se izravno navodi kako snage NATO pakta neće moći na vrijeme pomoći baltičkim zemljama, budući da su glavne snage saveza usmjerene na zaštitu obale između Amerike i Europe.

Zapad i dalje podržava islamiste iz Tripolija i Misrate, a osuđuje LNA generala Haftara

Zapad i dalje osuđuje ofenzivu vojske generala Kalife Haftara u Libiji kao “prijetnju sigurnosti u zemlji” i “uvod u humanitarnu katastrofu”. Cinizam ovakvih izjava je da ovakve informacije o događajima u Libiji šire upravo mediji koji u vrijeme NATO bombardiranja i stvaranja terorističkih skupina u Libiji nisu vidjeli nikakve sigurnosne prijetnje. Ovakve izjave održavaju jasnu zabrinutost Zapada zbog mogućeg oslobađanja Libije od strane Haftara, koji bi pobjedom okončao zapadnu i terorističku okupaciju, a povratkom jedinstva i suvereniteta zemlji bi general ugrozio položaj svog protivnika Fayeza Al-Sarraja i nametnuo se kao privremeni vojni upravitelje zemlje. Jučer je LNA znatno napredovala u području Abu Salima, odakle su prethodno organizirani humanitarni koridori za izlazak civilnog stanovništva.

Washington sve bliže poljskim milijardama da štiti zemlju od hipotetske vojne prijetnje

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa i poljske vlasti su u konzultacijama o raspoređivanju američke vojne baze u istočnoeuropskoj zemlji sve bliže dogovoru, prenosi  agencija Bloomberg. Navodi se kako Washington i Varšava još nisu došli do zajedničkog stava o tome hoće li to biti pitanje izravnog stvaranja američkog vojnog objekta u Poljskoj ili postupnog jačanja američke vojne nazočnosti u zemlji. Prema izvorima agencije, Trump razmatra mogućnost da Poljska ne samo će u potpunosti morati platiti sve troškove američke ih trupa i baze, nego bi Washingtonu platila dodatna sredstva za zaštitu. Podsjetimo, Varšava je Washingtonu ponudila trajno raspoređivanje američke oklopne divizije u Poljskoj, izražavajući spremnost da preuzme troškove od 1,5 do 2 milijardi dolara. Ovakve ponude, prema formuli “100-50%”, vrijede ne samo za poljsku, već se radi na tome da se ovakav način plaćanja primjeni na sve zemlje u kojima su raspoređene američke baze trupe, a popust je moguć ako vlade tih zemalja u potpunosti usklade vanjsku politiku s onom Bijele kuće.

Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
klinglinian
4 godine prije

Bravo za SAD kad može da muze ove levate od EU zemalja i da im prodaje šuplju o ugrozi od ruske invazije! Skidam im kapu i samo neka nastave ovce da šišaju!

preseren3
4 godine prije

Poljska.
Radio sam neko vreme u Njemačkoj u području sigurnosti.
Ambasade, konzulati, vojne baze, sve se štiti sa pogodbenicima. Sigurnjaci, koji nose oružje.
Nema više straže….
To košta masivne pare. Od obuke, provjere, do ljepih plata…
Kad je neka vlast glupa, koruptivna, nema kraja iskorištavanju….

Siniša
4 godine prije

“”Severna Koreja više ne želi da američki državni sekretar Majk Pompeo bude uključen u nuklearne pregovore i želi da u njima učestvuje neko ko je “pažljiviji i zreliji u komunikaciji”, preneli su državni mediji te zemlje.
Agencija KCNA objavila je, citirajući izjavu Kvon Džong Guna, višeg zvaničnika u severnokorejskom ministarstvu spoljnih poslova, da “niko ne može da predvidi” situaciju na Korejskom poluostvru, ukoliko SAD ne odustanu od ključnog razloga zbog koga je Pjongjang prisiljen da pravi nuklearni program, prenosi Rojters.
“Bojim se da će atmosfera biti loša i da će razgovori ponovno da zastanu ako Pompeo nastavi da učestvuje u raspravama”, rekao je Kvon.””

iaegfriunaeigfrnaegfrnaeirfnieifr
4 godine prije

Malo po malo povečavaju efektive na ruskim granicama, ono po malo, 5 apača gusarskih, pa tenkovi gusarski, pa prave bazu za brigadu itd itd. Perfidna taktika za predstojeći rat jer će za neko vrijeme tamo biti divizije borbeno spremne, rusi agonj dok nije kasno, nukleusom naravno………….

mars
4 godine prije

Baltičke države i Poljska mu dođu kao bolesnici čiji urođeni prirodni imunitet nije u stanju da ih zaštiti od bolesti (u ovom slučaju, sa američke tačke gledišta, bolesti zvane Rusija) pa će im onda oni pružiti tu zaštitu. Međutim, mnogo puta je viđeno kako su prolazili “bolesnici” širom svijeta kojima je Amerika pružala pomoć u borbi protiv raznoraznih bilo “urođenih” bilo “vanjskih bolesti” (sa kojima “bolest” Rusija nije imala nikakve veze). A prošli su kao i Mujo iz sljedećrg vica :
Doveli Muju u bolnicu sa opekotinama i poslije detaljnog pregleda, doktor mu reče:
-“Mujo, pa ti imaš više preloma nego opekotina”!, na što će Mujo:
– “pa naravno doktore, kad su me gasili lopatom!”

spartak
4 godine prije

Usanska poruka Baltima i Poljacima: Plaćajte reket! Pa mi vas štitimo od napada izvanzemljaca s Alfe Centauri

Lucija
4 godine prije

“…
17.04.2019. 17:14h

Evropska komisija prijavila je Sloveniju sudu Evropske unije sa sedištem u Luksemburgu zbog spora u vezi s kriminalističkom istragom u slovenačkoj Centralnoj banci iz 2016. godine, kad je zaplenjen deo dokumentacije Evropske centralne banke (ECB), koji nije bio predmet istrage”.
Ma vidi ti braće Slovenaca. Nadam se da će se još netko ovoga sjetiti.
Totalno bih ih ogulila: sva računala i papiri…
Sve kopirat…doduše za bilo što moraš imati original…ali protiv ove gamadi ionako nemožeš legalno….izvor: Kurir rs region

Ratoborna gljiva
4 godine prije

Gledam CNN I ova zajebancija oko Trumpa I izvjestaja glavnog tuzioca………… Majko mila koje analize I plakanje…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.