D. Trump: “Predsjednici, premijeri, kraljevi, diktatori, svi nam moraju platiti zaštitu”

Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump je u priznao da Washington štiti diktatore i traži od njih da plaćaju za vlastitu sigurnost.

U izjavama u srijedu na velikom predizbornom skupu u gradu Mosinee, u  saveznoj državi Wisconsin, američki predsjednik nije spomenuo ime Saudijske Arabije, ali je arapsko kraljevstvo implicitno nazvao “diktaturom” i zatražio o d Rijada da plaću za vojnu zaštitu koju dobiva od Sjedinjenih Država. Spomenuo je i druge zemlje, “koje su dovoljno bogate da Washingtonu plate zaštitu”.

“Gospodine predsjedniče, gospodine premijeru, gospodine kralju, gospodine diktatoru, gospodine tko već jesi, morate početi plaćati za svoju sigurnost”, rekao je Trump u dijelu svog dugog govora u Mosineeu.

Također je spomenuo Japan i Južnu Koreju, zemlje koje, prema Trumpu, primaju američku vojnu potporu, ali ne vraćaju ta sredstva u Washington.

Rekao je kako više neće pomagati svojim bogatim saveznicima, uključujući Tokio i Seul.

Nedavno je američki predsjednik upozorio da kralj Saudijske Arabije, Salmana bin Abdulaziza Al-Sauda, da bez vojne potpore iz Washingtona neće ostati na vlasti ni dva tjedna. Nakon toga je zaprijetio Rijadu obustavom vojne pomoći, ako Saudijska Arabija ne smanji za SAD previsoke cijene nafte.

Sa svoje strane, saudijski princ Muhammad bin Salman je početkom listopada izjavio kako Rijad “neće platiti ništa Sjedinjenim Državama za navodno pružanje sigurnosti kraljevstvu”.

“Sva oružja koja smo dobili iz Sjedinjenih Država su plaćena i nismo ih dobili na poklon”, rekao je saudijski krunski princ.

Kasnije je u govoru Trump branio politiku svoje administracije koja vrši pritisak na Sjevernu Koreju, Iran i Kinu, ističući “kako sve poduzete aktivnosti u vezi ove tri zemlje pridonose očuvanju nacionalnih interesa Sjedinjenih Država”.

Real Clear Politics

 

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Zadranin
Gost
Zadranin

Plati za zaštitu.. ma jel to bio slogan “mafije” iz prošlog stoljeća (a bogami iz i ovog)?

A što kad netko odbije platit? Hoćete zatvorit svoje baze što imate u toj zemlji, i odhebati nazad kući?

Ili ćete im mijenjati vlast?

Baš me zanima što bi učinili..

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Dok se mi zabavljamo cirkusom koji pravi narandžasta dvorska luda stvarni vladari, gospodari života i smrti iza njegove sjene vuku poteze koji su nama nedokučivi ni u tragovima.

Perun
Gost
Perun

Američka propaganda stvorila je sliku italoameričkih poslovnih ljudi kao reketara ali Mafioze su poštovale riječ. Problem je bio što nisu plaćali porez Jevrejima koji drže US financije a uspjeli su u životu i stekli su iz siromaštva, sa ulice bez ikakve perspektive. Kao takvi bili su loš primjer drugima. Briga njih za ubojstva u obračunima zaraćenih frakcija nego porez nisu plaćali pravoj Mafiji (ako pod tim pojmom podrazumijevamo zločinačko udruživanje). Kao u filmu Kum 3 vrh organiziranog kriminala daleko je iznad mafijaških donova. Pravi bossovi su u bankarskim krugovima koji su slizani s politikom i religijom. Što se više penješ na ljestvici uspjeha to više počnu stezati obruč oko tebe. U romantiziranim verzijama italoamerički biznismeni uglavnom su loši dečki koji rade ružne stvari dok su sluge Velikog Brata jako dobri dečki koji ih love. Tko ih ne bi volio kad su tako dobri? To stvarno može ići u kategoriju dječjih filmova ali ne može im pomoći da dobiju realnu sliku svijeta. Čak ni trilogija Kum nije baš realna i objektivna jer Coppola je liječio neke svoje komplekse predaka koji su švercali oružje. A da preci nisu stekli kakav imetak teško bi on snimao filmove i bio poznati režiser.

Alen
Gost
Alen

haaha ,ovaj ko da vodi birtiju a ne ostatke nekadasnje super sile….. Kakve pare ,kakvi bakraci..Idi kvarcaj se…

Segota
Gost
Segota

Zaštitu?????
Od koga??????
Od Amerikanaca valjda….??????

Siniša
Gost
Siniša

Tacno…

Perun
Gost
Perun

Saudijac nije dobro shvatio, oružje je vjerovatno i plaćeno ali treba platiti reket ili kako je Trump objasnio bez njih bi za 2 tjedna mogao ostati bez vlasti. To je slično kad huligani naplaćuju reket vlasnicima kafića da ih ne bi demolirali. Trump barem javno reketari. Mislim da mu vladari iz sjene to puštaju jer u principu je svejedno ako maknu ovu dinastiju opet će dovesti svoje igrače i poslušnike. Ti vladari uz potporu USA su potrošna roba. USA napokon ima predsjednika kakvog zaslužuju, pravi odraz američke verzije primitivizma. Za razliku od slatkorječivih ljigavaca ovaj je iskren. Hoćete da vas “štitimo” – platite ili bi mogli letiti s vlasti. Sve je kristalno jasno a sprdačina sve veća. Nije čak ni bitno da li se radi o diktaturi ili pederoliberalnoj vladi jer reket se mora plaćati.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Reket ili zastita.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Ako ne platite procicete kao Libija, Iraq, Avganistan, Sirija, Srbija.

igi
Gost
igi

…bolje platiti reket nego kreditirati…libija je jasan primjer.

velebit2
Gost
velebit2

Ni reket ni zaštita.
Rimsko carstvo se je raspalo između ostalog i zbog nedostatka novca tj njegovog obezvrjeđivanja, inflacija…
Okupacija košta.
Hegemonja košta.
Pax americana košta.
Kako nabaviti novac za produljenje života imperije.
Tako da okupirani plaća svoju okupaciju, ali to je malo. Treba više novca. Znači treba debela svinja. Rusiju kinu indiju japan ne mogu priklati moraju klati saveznike.
Ako prikolje zaljevske zemlje ima 4-5 godina mira.
Ako prikolje EU ima 10 do 15 godina mira.
Nato će se širiti dokle god može jer nije cilj u zaštiti od napada, nego o uplati u usa trezor.
Sve to govori da je carstvo u krizi i da povlači krajnje poteze za spašavanje.
Germanski barbari su uništili Rim.
Eu će uništiti usa barbari, zato se engleska i izvukla.

Duki
Gost
Duki

@Velebite,
Loś scenario…izvestti napad na RF iz.neke
EU članice(npr Poljske-zato je stigla”riža”u Rumstein BRD) Rusi uzvrate ! I eto vam Američke. doktrine i nac.interesa!
To ti je isto kao kad se Pičke sakrivaju iza veçeg aviona. ??

Annabella
Gost
Annabella

Engleska skupa s USA radi Evropi o glavi.
Nikad se oni nisu osjećali evropljanima, bili su u EU jedino radi svoje koristi. Kad EU više nije dovoljno korisna, pa, pa Evropo

bbbb
Gost
bbbb

Velebit2, rimljani kao i sva carstva prije i poslije njih imali su mentora koji ih je stvorio a to je sam stvor koji vlada planetom. Rok uporabe nekog carstva, pa tako i današnje čemerike i prije njih gusara itd., ne određuje samo carstvo jer dok stvor želi da ono za njega žari i pali i prinosi mu ljudske sakralne žrtve ono, carstvo, ima dozvolu da živi. Kad stvor mentor odluči da je kraj onda on njega, carstvo, preformatira u više manjih i onda jovo nanovo. Kao uzroci nestajanja rimljana mogu se navesti tri, prvi je da je stvor rekao prošla baba sa kolačima za rimljane, drugo je da nisu imali što pljačkati, dakle održavati ga na životu je bilo nemoguće jer su na sjeveru bile šume a na jugu pustinja i treće urušio ga je stvor tako što im je podmetnuo kršćane kao obojenu revoluciju da ih rasturi iznutra (onako to slići kao osveta za protjerivanje stvorove djece iz Palestine ali nije tako, stvor je svoju djecu protjerao i iz jevvrope sa šiklgruberom da bi se rozmarina beba porodila a tako je svoju djecu uz pomoć rimljana protjerao i iz Palestine da bi ovladali za njega svijetom). Dok god je dolara a i eura tama kolje sve zemljane i svi financiraju us cioarmy da ih pokorava ako se nedaju kamatariti dolarom. Dok ima pljačke, a ima, tama će produžavati život čemerici, današnjem Rimu, sljedom urušavanja država ratom, pa onda sljedi obnova kamatarenjem, sisanje krvi dok pacijent ima nešto što tamu interesira kad nema prepustit će ga sudbini. Ali SVI oni koji prihvate lihvarenje dolarom njima i ne treba klanje sa us army. Zubi stvora su u vratovima takovih i iz tog zagrljaja oni ne mogu pobjeći. us cioamry nastupa tek kad treba stvoru neka nova žrtva koja se do tada nije prikljućila na sisanje krvi dolarom i drugim sredstvima a kurći se i ne želi biti donator za spas onoga kojim se stvor služi kao sredstvom, čemerika, jevvropa itd. čemerika i jevvropa će nestati kad to odlući onaj koji ih je inventirao a sredstava za to ne manjka, pa sve je u stvorovim rukama, SVE. Pitanje je samo koliko će još stvor dati čemerici da putem dolara i us army siše krv novima a i starima. Prije će biti nukleus da se stvori grosse Palestina koja će vladati ostatkom svijeta…….. a prvi i drugi bobrok rat su bili isto u svezi iste grosse……..Rusija i Kina glume ciljeve tog rašomona kao Njemačka i Japan u prošlom stoljeću koje je porodilo današnjeg stvorovog mezimca čemeriku, ovaj završni će poroditi nešto drugo……..

velebit
Gost
velebit

Carstva žive dok se mogu širiti i pljačkati, kad toga nestane nestaju i crstva, jedan od razlga a bilo ih je više, je i djeljenje carstva na dva dijela, istočno je opstalo još milenium poslije pada zapadnog. jedan razlog možemo tražiti u tome što je zapadno izgubilo “sirovinsku bazu” koju je preuzelo istočno.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Bitte danke = bitange

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Administrator

Niste mi pustili dva posta a Chudo-Yudo se obratio direktno meni. Nije fer.
Ja sam u Beogradu radio 20 godina u pomorskoj agenciji sa Hrvatima.
Prosao sam Hrvatsku obalu od dubrovnika do Poreca i otoke od Suska i Malog Losinja do Hvara.
Ovakvo Vase ponasanje prema meni mogu samo protumaciti na jedan nacin.
Nije buducnost mladih Hrvata i Srba da budu u sukobu.
Nemate dobre namere.

L. R.
Admin

Poštovani,

Ovdje nema priče o četnicima, ustašama i partizanima.

Ugodno čitanje.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

@Chudo-Yudo nisi nasao crkvu u kojoj ces da se molis.
Na takve provokacije necu odgovarati.

Chudo-Yudo
Gost
Chudo-Yudo

Nevoljko bih ovdje lako otisao u ad hominem ali ni sam bolju argumentaciju ne pruzas.
Tesko je gledati kako je tesko zakljuciti jednostavne stvari u Trump-ovoj odluci: kraj globalizmu i naoruzavanju od izmisljenih neprijatelja. VIdim, tesko je ljudima shvatiti da se preoteo Deep State-u zato cu radije preporuciti da prije donosenja zakljucaka pogledate film do kraja.

I da, Srbija jos nije platila, ali platit ce svaku ratnu stetu koja je pocinila svidjalo se to nekome ili ne. Zar jos ima takvih koji vjeruju da je nevina bila bombrardirana? Vukovar, DUbrovnik, Skabrnja, Kijevo urusavali su sami od sebe? Ljudi odvazani u klanje siom srednje i istocne Hrvatske, susjedne BiH od zlocestih amera?

Hajde, na kraj s indoktrinacijom vise i pogledajmo stvari malo objektivnije prije nego se ukljucimo u raspravu. 😉

kiki
Gost
kiki

Zakasnio si. Ajme, pametan. Zna ad hominem! Svi ovdje sad znaju što se događalo PRIJE balvana u Gospiću, Osjeku, Splitu – stotine slučajeva, ne ‘izolirani slučajevi’ . Ako kolješ u proljeće, nemoj se čudit ako netko dođe na jesen, kao u ovom slučaju. I još nešto. Cjeli svijet to zna.
Hoćemo malo o odumiranju Hrvatske?
Marš s portala, g* provokatorsko!

Fitcher
Gost
Fitcher

Budale ratuju a pametni se bogate na račun tih budala. Misliš li da ovdje 90-ih bilo išta drugačije? Ali samo ti broji tko je učinio veće i više zločina ako te to veseli.

Fitcher
Gost
Fitcher

I Srbija je žrtva nacionalističke politike 90-ih jednako kao i Bosna i Hrvatska. Sa sve tri strane se narod šopao nacionalističkim mitovima i mržnjom prema drugima, a umeđuvremenu dok je stoka bila međusobno zaraćena veliki domoljubi su uz pokroviteljstvo zapada krali, otimali i prodavali sve što izgrađeno u Jugoslaviji. A najžalosnije što i danas ima ljudi kojima nije jasno da su bili izmanipulirani.

Annabella
Gost
Annabella

Potpisujem sve što je napisano, jedino ne bih ovo izmanipulirani stavila u prošlo vrijeme. Ljudi su sa svih strana (jrvatska, srpska, BiH pa i slovenska strana) još uvijek potpuno podložni manipulacijama. Manipulatori rade prekovremeno i, nažalost, još uvijek im jako dobro ide.

Miloš Veličanstveni 16.st.
Gost
Miloš Veličanstveni 16.st.

Sram te bilo Chudo Yudo! Vi koji ste pobile stotine tisuča srpske nejači i staraca od 1914.g., zazivate pravdu bre!
Hej! Kad mi već to ne spominjemo , šta onda ti komentišeš na ovome portalu. Marš na Dnevno.hr!
Ovo je baza jugoslavenskih unitarista, bar tako komentatori gravitiraju. I još nešto,…Mi čemo da trpimo još ovo neko vreme a onda čemo ujediniti novu Yugu, pa se jebi bre!

Ima da krunišemo kralja u Nišu, našem kraljevskom gradu. ŽIVELI KARAĐŽORĐŽEVIČI!

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Iz krajnosti u krajnost… znamo da dva loša ubiše miloša, ali, da li znamo koliko yuda treba za miloša?

bbbb
Gost
bbbb

Nelsone dobra ti ova, oba su pala i oba su tu po zadatku da ovo unište ko fol borbom za naci interese…………..

Lavrentije berija
Gost
Lavrentije berija

S takvim srpskim razmišljanjima ste daleko doslovno. Vrsili ste nasilje nad svim nesrpskim narodima od tzv. Ujedinjenja 1918, naravno uz potporu velikih sila, Francuske i v.b. da imate imalo pameti znali bi da ratove između malih banana drzava dobiva onaj koji ima jaceg sponzora. U zadnjem ratu ste bili prebahati i mislili da možete protiv cijelog svijeta, rezultati su vidljivi, dobili ste po Picki ali se kod niste opametiti. Sad igrate na kartu Rusije koja je meni osobno draga ali se ne zavaravanje, Rusija vas ne treba i mozete
biti samo pijun za vece igre

3rex
Gost
3rex

Kakvo nasilje su Srbi vrsili ako znamo (a vrlo dobro znamo svi koji smo realni) da je posljednjih 100 g. najvise ubijenih, raseljenih, opljackanih upravo iz reda tog naroda?!

Goki
Gost
Goki

Polako se bozja kola voze.. .. Ujedinjenje 1918 ste trazili vi tzv Kroasani i da vas Srbija nije primila u Kraljevinu SHS, od vas nebi ostalo nista, samo bi imali 3 vase zupanije Varazdinska, Zagrebacke i jos jedna purgerska..Americki presjednik je zahtjevao i takva tzv Hrvatska, da bude pod nadzorom, pa kakvi ste vi to bili…Ulaskom u drzavu sa Srbima i Slovencima dobili ste danasnju Hrvatsku, koja nikada nije bila vasa teritorija, osim 3 vase zupanije…Za hvala Srbima, u 2 sv ratu ste napravili Genocid nad tim narodom, pa ponovo 1991-1995…Pazite se dobro, kolo srece se okrece…Srbi katolici, cuvajte se uskoro…Vaso zlo se nemoze zaboraviti, a kamoli oprostiti…Zao mi je ali do toga mora doci…

3rex
Gost
3rex

Nema nista od nove Yuge…i ti imas problem..nikakvo novo ukrupnjavanje se nece desiti jos dugo..usitnjavanje je izglednije…gledaj samo…

3rex
Gost
3rex

Glup si…i to nije tvoj najveci problem..ali vjerujem da mozes dobro spavati zahvaljujuci prvonavedenom problemu koji te tlaci

Perun
Gost
Perun

@Chudo-Yudo. nacionalno ostrašćen a zazivaš objektivnost. Jevrejin Tuđman koji je klao na Bleiburgu vam je objasnio da ste Hrvati i da ste sanjali “tisućljetni” san – briselski konjušari. Bio sam u vašoj vojsci kao profesionalac ali nisam plaćen dok me pljačkanje sirotinje nije zanimalo. O vašim zločinima nad Srbima i Muslimanima bih mogao solidnu knjigu napisati kao i o njihovim zločinima. Zločin je zločin bez obzira tko ga počinio. Ili vaš heroj Norac koji je ubijao babe ili nečiji drugi heroj Mladić ili onaj Naser što je pobjegao iz Srebrenice. Vaš jevrejski Vrhovnik uspio je u 2 rata se upisati kao zločinac jer i na Bleiburgu se dogodio zločin nad ratnim zarobljenicima i civilima. Zatim u balkanskim ratovima (kako vi tepate “Domovinski Rat” koji se vodio i u BiH) dovoljno da spomenem da je svjesno žrtvovao “svoje” ljude kao u Vukovaru. To ti je prva lekcija iz objektivnosti. Namjerno pišem vi i vaši jer ako se baš moram nacionalno izjasniti onda sam Jugoslaven prema državi u kojoj sam rođen. Bio jesam u vašoj vojsci za 0 kuna jer se Kadijević prodao zajedno s vodstvom JNA. Sad mi je žao što nisam ratovao za Srbe (od dva zla treba birati ono manje) jer zvali su me ali birao sam prema mjestu rođenja. Meni te priče ne možeš prodavati. Bilo je OK dečkiju ali i stoke kakve nisam vidio po najvećim svjetskim zabitima. Vaša plaća za časno i profesionalno ratovanje je nož u leđa i izdaja. Još ću navesti iračko i palestinsko ratište da ne misliš da sam ograničen na balkanske ratove.

Goki
Gost
Goki

Okani se Djenerala Ratka Mladica..Kako mozes usporediti Ratka sa Krvolocnom fukarom, psihopatama i zlocincima…

Perun
Gost
Perun

@Goki, slobodno se klanjaj svom herojčini. Ti i Chudo-Yudo imate isti mentalni sklop samo su vam heroji različiti pa nikako da se složite. Ustvari jedino se slažete u tome da sijete sjeme mržnje pa se time hranite. Izgleda da ovdje dolazite iz energetskih razloga jer zaista ima portala gdje se može veličati tvoj “svetac đeneral” i slični “sveci” iz nekih drugih plemena kojima je vrhunac herojstva ubijanje nenaoružanih osoba. Među pravim ratnicima takva kukavička djela samo mogu izazvati najveći prezir bez obzira kako se “svetac” zove i u ime koje “svetinje” je opravdan takav kukavičluk kojeg vi veličate kao herojstvo.

shumadinac
Gost
shumadinac

Mnogi kažu “neće više biti rata na Balkanu, nema ko da ratuje, niko neće da ratuje…”
Bacio Yuda (pazi nick-a) kosku i videsmo rezultat! I TO OVDE!?!

Ovu raspravu treba sačuvati i pokazati kao primer kuda nacionalizmi vode. Satite se moje priče od ranije: “ne treba ni nedelju dana da Balkan plane”. Ne trebaju nam ni palikuće sa strane, sami smo sasvim dovoljni.

Arkaj
Gost
Arkaj

Šumadinac, iznenađujuće je koliko si u pravu. Evo i na ovom portalu koji uglavnom okuplja ljude koji po svom interesu ne bi trebali bit dobra hrana za to nacionalističko prepucavanje ko je veća žrtva kroz povjest učas su se podigle barikade i to na temi o američkom predsjedniku i američkoj vanjskoj politici?!?

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Pre oko desetak godina na advance hr se moglo kiomentarisati bez placanja, pisao isto odlican novinar Babic, tako smo se lepo slagali, nije bilo potrebno nista invervenisati od strane admin.
A to je bilo pre oko deset godina. Medjutim sada sam primetio da postoje provokatori, odakle su, to ne znam, ali namere im sve govore da su ljubomorni na svaku slogu. A znamo kome sloga ne odgovara.

Chudo-Yudo
Gost
Chudo-Yudo

Nije ni meni tvoj nick bogznasto ali nije relevantan za temu osim ako mi dokazes suprotno.
Ne zanimaju me ratovi na bugarskoj planini, takodjer ne spada u temu.

Tema je odlkua Trump-ove administracije. Svi su se raskokodakali protiv cim se netko suprotstavi obiljezavanju cijelih naroda i nacije, skrenuli s teme i ne samo s teme. Meni se osobno imputira svasta sto nisam napisao, smeta i nadimak. Preporucujem progooglati nadimak prije mudrovanja, pomno je izabran.

Mrznja zbog iznesenog misljenja je ocita, dovoljno govori za sebe. Ratovi nam ne trebaju,ali ako cemo s mrznjomi i izmisljanjem razgovarati ne trebaju nam ni razgovori sve dok se takvo stanje ne promjeni. 😉

Perun
Gost
Perun

@Shumadinac sukobi manjeg intenziteta su uvijek mogući jer situacija je kreirana tako da treba samo potpaliti fitilj. Nacionalpatetične priče puše samo idioti a njih izgleda ima poprilično. Ovakvi kao Yuda su mučki provokatori putem interneta i jaki su u velikim čoporima pod nacionalnim barjakom ali nekakvu pravu mobilizaciju na frontu će pokušati izbjeći. Jedan na jedan mlate ih klinci iz osnovne škole. Samom Yudi pošalješ nekog tinejdžera i on više nije problem ali ostrašćeni idioti koje je provokator raspalio mogu biti realna opasnost. Imamo sad i priljev migranata od kojih su mnogi “školovani” po kampovima za obuku “demokratske opozicije” i tu trenutno vidim veći problem. Yuda provokator može malo uzburkati duhove ali čak i u tradicionalno ratobornijim krajevima poput Hercegovine ne možeš skupiti hiljadu ljudi da nešto vojno vrijede. Ti koji vrijede trebali bi imati minimum inteligencije da ne ginu za tuđe bogaćenje. Sve ostalo je topovska hrana koju se možda može motivirati materijalno uz prigodni propagandistički pamfletizam našeg Yude ali rok trajanja im je vrlo kratak pa mislim da neki dugotrajniji sukob ne bi uspio. Političari su tu da održavaju status quo jer oni iz Svevidećeg Oka najstrože su zabranili obnovu bilo kakve verzije Jugoslavije koja bi bila nezavisna i suverena posebno od Zapada. Masa ko masa, samo se talasa pa tu trenutno ništa ne možemo iako bi srce htjelo. Ne vrijedi ni objašnjavati koji je Juga sa svim svojim manama bila faktor pa se više nikad ne smije ujediniti osim jedinstva robovanja pod njihovom čizmom kroz mantru “euroatlantske integracije”. Propaganda radi svoje, imaju medije, tu je negdje i mizerni Yuda pronašao svoju svrhu.

velebit
Gost
velebit

obe jugoslavije su nastale poslije velikih ratova, prvu su kreirali englezi preko usa , drugu su kreirali englezi preko usa i sssr-a, da je valjala nebi u ratu nestala, neponovilo se.

Perun
Gost
Perun

E moj Velebite, zato sad imamo sve idealno i teku med i mlijeko. Zanemarimo provokaciju ali ne znam da li znaš da su oružani otpor stvaranju Kraljevine SHS pružili jedino Crnogorci koji su bili odani kralju Nikoli I Petroviću, inače u rodbinskim vezama s dinastijom Karađorđević. Proučiti Božićnu ili januarsku pobunu. Hrvati se nešto nisu bunili tadašnjem ujedinjenju jer valjda su im rekli da jest. Sad su rekli da Juga ne valja jer hipokrizijski kameleon mijenja odijela i boje kako vjetar puše. Jadan ti je stvor kojem drugi moraju govoriti što jest a što nije dok on poslušno izvršava komande kao robot.

Eskim
Gost
Eskim

Pametno zboris Perune. Ali nema smisla. Glup je nas narod da bi te shvatio. Podijeli su ga po vjeri i nacijama. Pa po lijevim i desnim i ostalim torovima. Dok se oni bogate mi se mrzimo.Sretno ti bilo u ratovima ako budes na pravoj strani. A cijev niko da okrene prema politicarima…..

Perun
Gost
Perun

@Eskim, slaba je utjeha da je slično i u ostatku svijeta ali mi ovdje ispadosmo budale. Što se tiče posla više ne radim. Problem zvan NWO ili kako god ga zvali se može riješiti samo vojnim putem ali treba biti tehnološki barem ravnopravan. Oni imaju i antigravitacijske letjelice kao i tajna oružja pod kontrolom privatnih osoba gdje US Army služi samo kao paravan. Zato bez upliva izvana možemo imati samo nuklearnu apokalipsu što i nije neko rješenje globalnog problema ali s jakom Rusijom su u pat poziciji. Ako bude kakav upliv izvana možda se ponovo aktiviram. Amaterski ratovi dobri su za čeličenje ali ne rješavaju glavni problem – dokidanje ove sprdačine i ovakvog nakaradnog poretka po mogućnosti uz maksimalno izbjegavanje apokaliptičnih scenarija. Kad projašeš s nekim random nedodirljivim Rotschildom zavezanim za vranca po New Yorku onda će im biti jasnije da nema za*ebancije. Ovo je još uvijek na nivou lošeg vica.

velebit
Gost
velebit

PTSP.

Perun
Gost
Perun

@Velebite, nisam znao da vas i tamo ima. Ustvari to je PTSD, izmišljena bolest od strane Amera zbog vijetnamskih veterana. S njom se može lijepo manipulirati kao onaj Fred Matić koji je ozdravio čim su ga stavili za ministra. Najopasnija bolest je shizofrenija posebno ona plejađanska. Gledaju ljude kao energetske resurse i kad se nakače na energetiku nikako da se skinu. Pokušavaju izazvati emocionalne reakcije provokacijom ali slabe im vajde i odlaze kući praznih džepova.

Chudo-Yudo
Gost
Chudo-Yudo

Bravo. Kad ne postoje argumenti postoje uvrede i ona najveca karta od svih, preuvelicani i izmisljeni zlocini u Jasenovcu. Jasenovcu se pripisuju Beliburske zrtve. Bravo, jos jednom. Toliko o objektivnosti.

Ovdje sve sto uspjevam procitatyi je frustracija SAD-om, optuzivanje svih naroda tamo zbog jedne klike koja cini duboku drzavu. Isto tako i s hrvatima radite, svi su krivi zbog jedne klike koja cini duboku drzavu.
E od toga se ogradjujem. Vrijedjajte koliko zelite, mene i cijele narode, govorite samo o sebi. Moje su rijeci jasne i nema potrebe za izvrtanjem. Nigdje ne tvrdim da ce platiti sprski narod koji se odupro agresiji vec sluzbeni Beograd za agresiju.
No, dobro samo naprijed, optuzujte vi americki narod za ratove koje vodi duboka drzava, optuzujte hrvatski narod za ono sto i sam J.B.T. priznaje u biografiji: preuvelicano kako bi se od Njemacke namaknula sto veca odsteta.
Sve dok ne mozemo razgovarati o cinjenicama bolje je ne razgovarati uopce i pustiti zagovornike optuzivanja cijelih nacija neka zive u pralalenom Univerzumu.

Zvrk
Gost
Zvrk

Hudi Juda aka M. Colins, dobar dan i doviđenja.

Chudo-Yudo
Gost
Chudo-Yudo

Nisam nikakvi Michael Collins niti cu ikad priznati krivicu cijelog jednog naroda jer ga netko ima potrebe blatiti bez argumenta. Kad se covjek suprotstavi takvim idejama krene cijeli niz uvreda i jos jaca optuzenja (bez suda) nad cijelim narodom.
Upravo sam definirao teror i da, ocito nema smisla raspravljati ako je cilj bjezati od cinjenica i proizvoljno izokretati proslost kako kome odgovara. Sve u cilju unistenja nekog naroda.
Takvi su nasli optuzivati cijeli americki narod i sjedinjavati jugoslaviju. Licemjerje bez presedana.

kiki
Gost
kiki

Oho, ‘objektivnog li razmišljanja. A tko bi u to vrijeme dovozio leševe i čime kad je trebalo čuvati granicu od Engleza? Nemaš ti poštovanja ni za čije žrtve. Kao ono kad ste prebacivali kosti iz Šaranove jame u Hudu (?) kao tobož partizani ubijali nevine curice? I ti bi o takvim stvarima mirno raspravljao?
Nadam se da će dosta ljudi koji vide tvoj post shvatiti da rat na ovim prostorima nije gotov. Dok se takvi ne izoliraju.
Jučer sam navela naslov jedne knjige, ponerologija ili nauka o zlu. Zašto neke profesije privlače psihopate?
P. S. Ja jako dobro znam zašto je odabran nik i na koga je usmjeren. Zašto odmah moja reakcija?

Chudo-Yudo
Gost
Chudo-Yudo

Ja sam prebacivao leseve? Ovo je vec domena kaznjivog djela o cemu ti pises!
Naravno, po ustaljenom obicaju opet napad na osobu nakon sto vec debelo zagrizes u kaznjivo djelo. Pricaj mi price o pshipatama.

Kažun
Gost
Kažun

Čime će RH platiti zaštitu?Nemamo para ni nafte? Da im poklonimo SDPHDZ ?Ili da naše mlade dečke
žrtvujemo kao topovsko meso?

velebit2
Gost
velebit2

Imaš slavoniju prodaj je i plati.

igi
Gost
igi

…trump je u potpunosti u pravu;..ako želite političku i vojnu zaštitu – platite….

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Fotka:
Fali mu reket u ruci?

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Svim njihovim predsjednicima od drugog svjetskog rata do danas. Kod ovog je naj uočljivije!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Ako ništa bar je iskren i ništa nije slagao .Takva im je praksa već decenijama samo se reketiranje pojačava .”Zaštita” će biti sve skuplja.

velebit2
Gost
velebit2

Dionizije iz Sirakuze je imao isti stil kao i trump.
Prvi je izmislio državni reket.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

T. P. s tim se slažem….. Brutalno iskren, to stoji

Siniša
Gost
Siniša

Od koga?

Logičar
Gost
Logičar

Trump je tražio 2% ali će izaći na 10% BDP svake članice Nato-a

3rex
Gost
3rex

U danasnje vrijeme zla ovo dodje kao OK

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ovakvi govori, spontani, jer je to gradić od par tisuća ljudi gdje održana konvencija republikanaca u Wisconsinu, dokazuju da je Trump totalni idiot. Srećom po svijet, imamo brutalno iskrenog američkog predsjednika i sve veći otpor ovim pritiscima u EU i na Arapskom poluotoku. Drugi bi to rekli podlo i uvijeno, i ispali bi prijatelji. Dao Bog da osvoji i drugi mandat, iako teško, jer će se pritisak još više povećavati i “saveznici” (vazali) će polako otpadati sami od sebe.

Alen
Gost
Alen

Jok , stvar je u tome da se javnost pripremi za novo normalno… Pa tako ce sutra biti sasvim normalno napasti neku zemlju ako ne placa zastitu i ljudi ce u to vjerovati..A upravo ti stanovnici iz gradica su pogodan materijal za us armyy…

shumadinac
Gost
shumadinac

@Alen
Kako surovo zvuči ali pogođeno u sam centar. Ko ne veruje neka pogleda kako se i retorika Moskve prilagođava. Ko će da strada – pa mi između…

Boris
Gost
Boris

Trump prodaje cigle

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver

Dali treba još dokaza da je puko ko kokica.

Busola
Gost
Busola

Oduvijek je on bio pukao , samo jedino dobro je što govori istinu , istinu koja ljudima uđe na jedno uho na drugo izađe jer je toliko surova i strašna da se najbolji većini praviti blesav.

Siniša
Gost
Siniša

Sto bi rekla Ruzica Sokic…”Jedi g.vna”!

Neko ime
Gost
Neko ime

Jedino jednoj zemlji se ne prijeti na BI, i jedino se nju ne reketari, nego joj se jos i placa donacija u vojnoj opremi od cca 3-4 mlrd dolara godisnje…pitam se koja li je to zemlja…

kiki
Gost
kiki

Onoj kojoj je dao u prošlih 70 godina 134 milijarde $. 5.27 milijuna$ po danu

Hash
Gost
Hash

Moraju i oni nekom plaćati reket

aga cija
Gost
aga cija

Neko ime

-jel to , možda, ona koja je glavni gazda usa-e, i čiji predsjednik ulazi bez poziva u američki senat davati upute za dnevnu politiku,koja je prodala stare leteće kanistre nezavisnoj ( od same sebe) hrvatskoj,ha? Ili, dali je to ona zemlja koja ima svete knjige di JHVH je ozakonio da se djevojčice sa navršenih tri godine i jedan dan mogu seksualno eksploatirati, di se ženidba sa nepripadnicima te vjere tretira kao ženidba sa domačom životinjom……, onda oni koji kamatare i tog narančastog kokota…jel je, “Neko ime”…….., daj, brate, reci, jesam li na tragu, barem malo.A, da budem malo “inn”, dali su to isti tipovi sa povinutim nosevima koje su Rujke protjerali sa Kavkaza jer su bili izuzetno nasilni,ratoborni i radili sve šta im pada na pohlepnu pamet. Onda, dalje, oni koji su falsificirali Sv. Pismo i prisvojili kao svoje, a znamo da je u pitanju kreativno knjigovitsvo iz starog Sumera. Ako netko ne razumije slikovno pismo, molim Vas, obratite se Zecharia Sitchin-u, ili našem predsjedniku , kako ono, plenković, ili vašem, vučić( šta je sasma isto). Osim g.Zecharia, ovi dva probisvijeta su sluge istih tih i govore puno jezika, pa će nam lijepo objasiti,po kakvim ćemo pravilima igrati tenis, jasno, i kojim reketom.Šta dalje, ima joooooooš, ajme, dakle, jesu to oni koji imaju oko 250, samo više,raketa s atomskim glavama, i, jesu li to oni kojima sv. otac poljubio ruke( njima trojici).Zanimljiv je i modni detalj da su, obučeni u crno, sa crnim kapicama a, papa u bijelo sa istom takvom e, a nije iz Lidla roba……!
PS, oprostite na podužem tekstu, uvijek samo čitam a ne javljam se jer ste mi svi podjednako dobri i duhoviti pa mislim, koji quarc da dodam kad, dečki i curke sve kuže i znaju……….

bbbb
Gost
bbbb

Dobarrr aga………..

D kid
Gost
D kid

A ja taman pomislio Amerika stub demokracije I slobode…

aga cija
Gost
aga cija

a, bilo bi dobro kad bi Rusija, Kina,Iran, Sirija, Irak, Libija i ostale zemlje oformile neki međunarodni sud di bi se moglo disciplinirati takve reketare i rušitelje drugih država….

brico
Gost
brico

Ja bum se najslađe smijao jer kako ovaj bumbar vodi posle, će se oni sami međusobno zagrabiti. Ponovo Sever i Jug. Pa neka.

kiki
Gost
kiki

L. Luciano je bio amater. Jao princ odbio snizit cjenu nafte…

Mölltaler
Gost
Mölltaler

Kako odbio? Pa cijena je pala skoro 10$ zadnjih 15-ak dana.

Duki
Gost
Duki

Pa tako reci brale !
Cijenim te jer si iskren !
Stvorio si terorizam,
(Ne samo ti .već i tvoji prethodnici)
Štitiš ga ,uzgajaš.širiš ga po svijetu.a sada kad je Vlado broj tvojih koljača smanjio za 90-tak milja sada bi još i lovu ??
Presušila pipa a? A tko ne pristane odmah mu nametnete kakav ratić ! Najbolji poligon ti je Balkan .Tu su moroni najkraćeg fitilja !??
Teško onima koje ti štitiš!ja bi rekao neka,nemoj ,hvala !
Te mafijaške metode”ako te ja štitim nemože ti nitko ništa-plati !!” Ostavi nekom drugom ??????

oliver
Gost
oliver

A ja, naivac, mislio da samo teniseri žive od reketa…

Mimi
Gost
Mimi

“zaštita”? platiti za prijetnje, klanja, ubijanja, pa opet prijetnje, ugrožavanje planeta, eko kastastrofe, izazivanje ratova

tedi
Gost
tedi

Dobar,neka se zna tko je gazda.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Misliš na Trampa?

tedi
Gost
tedi

Da,da,mislim na Trampa.

Bruno
Gost
Bruno

Sve ih reketari Trump, ha ha ha

Antinwo .HR
Gost
Antinwo .HR

Govnari američki šugavi!Ajmo HV na granicu sa BIH .

njonjo
Gost
njonjo

Jučer sam gledao film “Hitler” na HRT I. Zanimljiva mi je bila”Oporuka” . Zašto to spominjem? Zbog nekih komentara na ovu temu. I da budem jasan i nedvosmislen: Hitlerovu “Oporuku” odbacujem s gnušanjem.

bbbb
Gost
bbbb

Putem njega je beba i rođena, rozmarina………….

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

O ovom necete pisati ? amerika , eu , merkel i makron , soros su prece teme :)))) aj sad fino obrisite hahahahah

Nakon informacije o uhićenju visokog dužnosnika krim-policije, SIPA je pretresla objekte koje je koristio pomoćnik šefa Krim-policije Brčko distrikta
PU zadarska prije nekoliko dana objavila je kako je zbog prebrze vožnje BiH državljanin zaustavljen na autocesti Zagreb- Split, te je zbog sumnjivog ponašanja priveden.

UHIĆEN ČLAN ISTOČNO BALKANSKE KRIM SKUPINE: Policija ga uhvatila s kilogramom kokaina na A1, pao je zbog vlastite gluposti

Detalji nepoznati javnosti
Zbog sumnje da je u automobilu nalaze krijumčareni predmeti automobil je vučnom službom premješten u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga kojom je pronađen i oduzet paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće koji na tržištu ima vrijednosti više od milijun kuna, navodi na svojim stranicama PU zadarska.

Prema pisanju Slobodne Bosne, uhićen je Zlatko Androšević, pomoćnik šefa Krim-policije Brčko distrikta.

Pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresla je objekte koje je koristio osumnjičeni Androšević, ali detalji ove akcije nisu poznati javnosti.

L. R.
Admin

Poštovani Georgij Žukov,

Na stranici “O nama” fino piše da crna kronika i sitni kriminalci nisu predmet naše pažnje. Radi se o posljedicama, a nas interesiraju uzroci. Danas biti kriminalac nije moguće, a da to ne znaju sve službe. Dakle mi smo o slučaju kojeg navodite, indirektno pisali, pišemo i pisat ćemo.

Toplo preporučamo svima koji žele čitati slične stvari da posjete portale naših kolega na kojima možete naći sve što vam srce želi.

Ugodno čitanje

Siniša
Gost
Siniša

Zuki…reaktivraj se bolan ne bio,sta si se ulijenio.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Druze Sinisa , ne daju mi , brisu mi svaki komentar jer sam skrenuo sa PP puta , putin-pernar :))

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Pa krenuo si stranputicom druže Žukov. ?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Znam druze Tadmur , kajem se i molim partiju za oprost 🙂

bbbb
Gost
bbbb

Žuki je pokazao tko je i što je kad je branio tamin trezor švicu i taj vampirski kamatarski poredak zbog kompleksa prema rodnom kraju u što ga je ta ista tama pretvorila.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Zuki ne pusi bajke teoreticara zavjera poput tebe i pernara , zuki vec dugo zivi i radi kako ga ti zoves a bogami i neki cijenjeni autori pa cak i oni koji zive u istoj toj europi “koncentracionom logoru i srcu neoliberalnog fasistickog poredka tame” …. pa znam o cemu pisem i govorim , za razliku od vecine vas koji niste upoznali ni svoj kanton ili zupaniju a ipak ste stvorili holisticku sliku svijeta , mos mislit.Dakle ovdje nema ljudi gustera ali ima pohlepnih kretena , sve u svemu daleko manje nego li na balkanu .tocka gdje se ja i ti razilazimo jest to sto ja slabo vjerujem u bacanje uroka ocima , razno razne vradjbine i te pizdarije , tako da ako u tome vidis kompleks prema rodnom kraju , onda ga zbilja imam 🙂

Siniša
Gost
Siniša

Hm…to nije ok od njih a i ti molim te barem koriguj izrazavanje.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik