fbpx

Dallas News: Hillary Clinton izbačena iz školskog programa u Teksasu

Hillary Clinton

Komisija za odgoj i obrazovanje američke savezne države Texas je glasala je za uklanjanje iz školskog programa povijesnih osoba kao što su Hillary Clinton, Helen Keller i nekoliko desetaka drugih, prenosi Dallas News. Lokalni list napominje kako je isključenjem Hillary Clinton iz povijesnog kurikuluma učitelji uštedjeti 30 minuta vrijednog školskog vremena.

Učenike Texasa će se podsjećati na bitku za Alamo, ali uskoro mogu zaboraviti na Hillary Clinton i Helen Keller, piše Dallas News.

Komisija za odgoj i obrazovanje američke savezne države Texas je glasala za “sistematizaciju” školskog kurikuluma. Među promjenama koje je povjerenstvo tražilo je isključivanje nekoliko povijesnih osoba iz školskog programa, uključujući Hillary Clinton i Helen Keller.

Kako navodi list, komisija promjene u školskom programu može uvesti do studenog, kada će se održati konačno glasanje.

Povjerenica Barbara Cargill tvrdi da su isključenje iz programa Clinton i Keller preporučile radne skupine, a komisija je samo dala svoj pristanak.

Republikanski kandidat na predsjedničkim izborima 1964., Barry Goldwater, također je protjeran iz programa. Radna skupina koja organizira školski kurikulum također preporučuje uklanjanje američkog propovjednika Billya Grahama, ali ga je komisija odlučila ostaviti.

“Pa zašto Clinton, Keller i više desetaka drugih povijesnih osoba nisu uspjeli proći?”, pita se Dallas News.

Autor članka je razgovarao s dvojicom učitelja i rekli su mu da se od obrazovnog traži da učenike nauče o toliko mnogo povijesnih osoba da su se naprosto pogubili u “raljama datuma i imena” i škola je prestala izgledati kao “pravi studij”.

Radna skupina, koja se sastoji od 15 članova, izdvojila je sve povijesne osobe kako bi odlučila o kojima učenike treba poučavati, a o kome ne.

Sustav eliminacije je bio relativno lak. Radna skupina je morala odgovoriti na pitanja kao što su: “Je li ta osoba zaslužna za radikalne promjene?”, “Je li ta osoba zastupala neku marginaliziranu skupinu?” i druga.

Od 20 mogućih bodova, Keller je osvojila 7, a Hillary Clinton samo 5. Prema radnoj skupini, isključenjem iz programa Hillary Clinton će učitelji uštedjeti 30 minuta predavanja, a Keller 40 minuta, piše Dallas News.

Helen Keller (1880. – 1968.) bila je američka spisateljica i aktivistica. Od djetinjstva je bila slijepa i gluha, ali je ipak uspjela napisati nekoliko romana i borila se za prava slijepih i gluhonijemih osoba.

Hillary Clinton i njezina (ne)djela ne treba posebno isticati.

Dallas News

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
neko ime
Gost
neko ime
2 godine prije

Sta je već smatraju povijesnom osobom?! Dakle, ništa od Potus mandata, goddamnit…

igi
Gost
igi
2 godine prije

…nema razloga da je izbace…mjesta ima dovoljno za sve…ipak je USA mlada država stara tek 200 i kusur godina…ili oni smatraju povjesnim osoba likove koji uspješno ubacuju i loptu kroz obruč s mrežicom…uvjeren sam da će i serenu wiliams stavliti za povjesnu osobu nakon onog sramotnog bahatog nastupa na USA open.

Kile
Gost
Kile
2 godine prije

Zadnja rečenica je vrh hahaha, to je to

oddball
Gost
oddball
2 godine prije

Vjerojatno je Clintonica relevenatna za američke učenike povijesni kao i nama školski kurikulum Texasa, tj. koja je poanta ovoga članka ? bolje pišite o kurikulumu koje naša djeca uče, npr. kako to da je Draža u Srbiji odjednom postao antifašist i borac za slobodu, a u Hrvatskoj se sve više guraju teze o Jasenovcu kao lunaparku, mene osobno to više žulja , a ne povijesni odnos Texašana prema Clintonici,…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oddball

Tacno,mene kao Srbina interesuje kako je Draza Mihajlovic sa vojskom Kraljevine postao antifasista a komunisti (ne borci Partizani) saradnici nacista i kvislinga!!!!??
Elem…Klintonicu je trebalo ostaviti kao negativan primjer Amerikancima i kao takvu je i izucavati;imaju sta i nauciti!!!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa

Kako sada stvari stoje u SAD-u, mislim da će Amerikanci -umjesto o ušminkanoj biografiji Hillary Clinton – uskoro opširno učiti na svojim greškama preko “životnog djela” (danas već poprilično poznate) Belle Dodd.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

kako se saznaje iz pouzdanih izvora djeca poslije učenja o hillary clinton su padala u tešku depresiju uz praćenje jakih nesanica I ptsp-a (posttraumatskog sindroma).

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

hm.. samo pet komentara a jučer u ovo vrijeme bilo ih desetine. Trolovi odradili dvije “šihte” i danas dobili slobodan dan. ?

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

čika soroš poslao svježih sendvića. nisu morali jesti one bajate od prije mjesec dana

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Tadmur Palmirovic

Što Vi, Tadmure, mislite: treba li Marija Zaharova nakon svoje slavne izjave (“ubijali smo, ubijamo i ubijat ćemo teroriste u Siriji”) ući u ruski kurikulum? 😉

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Kora

Zaboravi sam kontekst tih rijeci,ovako trenutno te rijeci treba izbrisati!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa

U tome i jest problem kod Rusa. Rade pogreške koje su nedopustive za nekoga tko želi imati veći društvenopolitički utjecaj u svijetu. Morali su predvidjeti da se ova izjava Marije Zaharove može različito tumačiti i shvatiti, a osim toga izrazito podsjeća na bahatu izjavu Hillary Clinton vezanu uz “teroristu” Muammara Gaddafija (“we came, we saw, he died”). Gledajući iz te perspektive, čini se kao da nema razlike između Zaharove i Clinton, odnosno Putinovih i Obaminih stavova. To su prekrupne (PR-ovske) pogreške Kremlja koje si Rusi, ako se doista žele razlikovati od Amerikanaca i izdići iznad jalovog intervencionizma, ne smiju dozvoljavati.

P.D. – I naravno, kada otvoreno kažem da postoje pokazatelji koji u ključnim političkim trenucima otkrivaju rusku političku nezrelost, onda nekritični proruski komentatori krenu (bezrazložno i neargumentirano) s uvredama. No ne vidim kako time Rusima koriste.

Arkaj
Gost
Arkaj
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora izjednačavaš stvari koje naprosto nisu iste. Zakharova objašnjava stanovišta službene rusije ali ih ne oblikuje i ne mora bit upoznata s svim detaljima. Hilary je u vrijeme svog cerekanja na snimku mučkog ubojstva državnika jedne države s kojim njena država nije bila u ratu bila ministar vanjskih poslova – dakle kreirala i provodila vanjsku politiku.
Razlika je dakle golema. Ne samo u poziciji da utječu na događaje i budu za njih odgovorne nego i u čisto humanom značenju njihovog karaktera. Jest Zakharova je dala odlučnu izjavu o potrebi fizičke eliminacije terorista. Ali zar zvanične izjave USA funkcionera “USA ne pregovara s teroristima” ne znače to isto? Da ne govorima da cijeli USA program napada dronovima izvan područja ratnih operacija ima zvaničnu svrhu upravo “eliminiranja terorista” iako odnosi i brojne kolateralne žrtve među civilnom populacijom.
Postoji jedna još bitnija razlika. Normalan čovjek može razumom prihvatit neophodnost izvršenja smrtne kazne ili pogibije u ratu. Ali samo se psihički bolesne osobe mogu smijati dok gledaju dokumentarnu snimku brutalne smrti drugog čovjeka kao što je to uradila Hillary Clinton.

https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Arkaj

@Arkaj

“Jest Zakharova je dala odlučnu izjavu o potrebi fizičke eliminacije terorista. Ali zar zvanične izjave USA funkcionera ‘USA ne pregovara s teroristima’ ne znače to isto?”

Bingo! Ono što ja govorim upravo jesto to da između američke (Clintonove) i ruske (Zaharove) retorike nema razlike te da izrečena službena stajališta vlade SAD-a i Rusije od strane njihovih visokih službenica doista “znače isto”. Pritom je potpuno nebitno nastupaju li one u funkciji glasnogovornice ili ministrice vanjskih poslova, odnosno koga vlada SAD-a smatra teroristima (i je li u pravu), a koga vlada Rusije smatra teroristima (i je li u pravu). Ono što se uzima u obzir jest to da je Clintonova rekla to što je rekla u ime službenog Washingtona, a da je Zaharova rekla to što je rekla u ime službene Moskve, te da to što su obje rekle ZNAČI ISTO. I to je jedino što mene zanima i o čemu raspravljam.

S tim u vezi, dodat ću još jednu gotovo nevjerojatnu činjenicu, a to je da se – u usporedbi sa spomenutom službenom retorikom Clintonove i Zaharove (dakle SAD-a i Rusije) – slavna izjava Vladimira Šeksa (“locirati, uhititi, transferirati, procesuirati”) čini krajnje kulturnom i diplomatski prezentiranom. Znači, jedan Vladimir Šeks, koji je daleko od bilo kakve moralne vertikale u politici, zvuči doslovno kao pravi gospodin u usporedbi s “damama” kakve su Clintonova i Zaharova. Zar to Vama nije apsurdno?! Koliko “krvavih Gina” treba svijetu prije nego se shvati da se (i službeno i neslužbeno) u svemu otišlo predaleko?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Kora

Otkud ti usporedba ISIL Vs Gaddafi . Jel bi se Rusi trebali ispričavati što ubijaju teroriste? Nisam razumio? Nemojmo ovdje ulaziti u rasprave je li ljudski nekoga ubiti ili ne , bez obzira što počinio. JESTE i amen. kada je u pitanju ISIL/Al-Qaeda , nema rasprave. I to nije isto kao “we came, we saw, he died”

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Laki Topalović

Tko uspoređuje Gaddafija i ISIL? Ja sam govorila o neprimjerenoj službenoj retorici Clintonove i Zaharove, a koja se odnosila na pojedince ili organizacije koje vlast određenih država – koje Clintonova i Zaharova u javnosti predstavljaju – smatra teroristima. Dodat ću i opasku da je danas pojam “terorist” zamijena za stariji pojam “državnog neprijatelja”, odnosno da nije jednoznačan ni univerzalan. Tako, za Ruse netko može biti terorist, a za Irance ili Mađare ne mora. Sukladno tome, ako glasnogovornik neke države izjavi “ubijat ćemo teroriste”, to zapravo znači “ubijat ćemo sve koje mi smatramo nepoželjnima, smetnjom ili prijetnjom”. Takvim pristupom svatko sebi pribavlja dozvolu za ubijanje koga god želi, sukladno svojoj državnoj politici… i u tome nema nikakve razlike između Amerikanaca i Rusa, barem ako gledamo prema izjavama Clintonove i Zaharove.

Spartak
Gost
Spartak
2 godine prije

Pa kako je uopće ta psihopatkinja i mogla biti u školskom programu kao “povijesna osoba”? To je sramotno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik