16. konferencija o zračnom i svemirskom prostoru u Iranu

Svemirski program - Konferencija u Teheranu
0
0

Petnaestak najznačajnijih stručnjaka iz područja znanosti zračnog i svemirskog prostora iz Rusije, Kine, Indije, Rumunjske i Kanade, sudjelovati će u radu 16. međunarodne konferencije Iranskog aeronautičkog društva, zakazane za 21. do 23. veljače.

Tajnik konferencije, Hassan Karimi, rekao je na press konferenciji u utorak, da će domaćin događanja biti tehnološko sveučilište Khajeh Nasireddin Tousi.

Konferencija će se usmjeriti na šest glavnih područja uključujući aerodinamiku, pogonske uređaje, sastav zračnog i svemirskog prostora, znanost i svemirsku tehnologiju, letnu dinamiku i upravljanje i kontrolu zračno-svemirskom industrijom.

U pripremi konferencije, tajništvu konferencije prijavljeno je oko 600 radova, od kojih će biti odabrani radovi čija prezentacija će biti dio redovnog programa, rekao je Karimi.

Specijalizirani paneli će razmatrati teme budućnosti iranske aeronautičke industrije i njene izazove, primjenu aeronautičkih industrija u daljinskom testiranju i uspostavi satelitske mreže, iranske zračne puteve u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te pregled doprinosa aeronautike društvu.

Tehnološko sveučilište Khajeh Nasir Tousi, domaćin skupa, je jedna od najprestižnijih sveučilišnih institucija u Iranu. Sjedište sveučilišta je u Teheranu, a sponzorira ga iranska Vlada. Prijem na sveučilište, kako za dodiplomske tako i za postdiplomske programe, zahtijeva vrlo visoke rezultate, unutar 1% najboljih studenata koji polažu nacionalni razredbeni sveučilišni ispit.

Sveučlište je osnovano 1928. godine, kada je nazvano “Institut za komunikacije”. Smatra se najstarijom akademskom institucijom u zemlji, koja djeluje od svog osnivanja. Iako je Iran imao sveučilišta i pred 2000 godina, od tih su sveučilišta do današnjeg dana “preživjele” samo ruševine i povijesni podaci.

Fakultet za aeronautičko inženjerstvo je, u okviru sveučilišta, oformljen kao aeronautička grupa fakulteta strojarstva, 2000. godine.

Izvori:
http://www.irna.ir/en/News/82373409/
https://en.wikipedia.org/wiki/K._N._Toosi_University_of_Technology

 

Hassan KarimiKhajeh Nasireddin Tousi
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI