Čudna likvidacija osobnog tjelohranitelja saudijskog kralja Salmana

General Abdulaziz Al-Fagham i saudijski kralj Salman bin Abdulaziz
16 komentara

Ubijen je osobni tjelohranitelj saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza, javljaju lokalni mediji u nedjelju.

Državna televizija Al-Ekhbariya izvijestila je da je general bojnik Abdulaziz Al-Fagham upucan tijekom osobnog spora u Džedi.

Glasnogovornik provincije Makkah potvrdio je ubojstvo, rekavši da je tjelohranitelj upucan nakon verbalne prepirke s prijateljem tijekom posjete njegovoj kući, prenosi službena novinska agencija SPA. Nakon što se odbio predati, sigurnosne snage su ustrijelile napadača, rekao je glasnogovornik. U incidentu je ranjeno pet pripadnika sigurnosnih snaga.

General Al-Fagham je služio i kao osobni tjelohranitelj pokojnog kralja Abdullaha, koji je umro 2015. godine.

Zapravo je cijeli slučaj obavijen velom tajne. Kćerka generala je na svom Twitteru objavila audio zapis koji bi mogao rasvijetliti neke detalje ovog čudnog ubojstva, ali je njezin račun uklonjen, zajedno s člancima koji su objavili transkript snimke.

Elijah J. Magnier je na svojoj stranici napisao: „Možda je vrijeme da se kralj, možda prisilno, povuče, pa je prvo morao biti ubijen njegov tjelesni čuvar?“

No, sve ovo spada u sferu nagađanja, ali da ubojstvo generala Al-Fagham ne spada u kategoriju zločina iz afekta ili da je „posljedica svađe među prijateljima“, kako navode službeni izvori, to je više nego vjerojatno.

Tjelohranitelj
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

Jedan manje, idemo dalje.

Frodo
4 godine prije

Igra prijestolja je dječja igra prema ovom. Krvava monarhija je zrela za rušenje.

Генерал Платов
4 godine prije

neko želi cezarovu smrt salman bjež u penziju nije da fali prinčeva

Генерал Платов
4 godine prije

postaju mi nekako morbidno simpatični….ako ima koja princeza za mene i ja bi tamo makar me osunetili 🙂

Jole Prvi
4 godine prije

Nakon zadnjih događanja u Jemenu i prodora Hutija te teških gubitala saudijske vojske,prijestolje se drma kao nikad dosad.

skurija
4 godine prije

Sada će oni zaratiti s iranom uz pomoć Izraela i Amerike, cijene nafte idu u nebo i oni se izvlače iz krize, a ovaj je previše znao kao i novinar kojeg su u Instabulu izmasakrirali

Zvrk
4 godine prije

Izašao je jedan tvit koji navodi da se ubojica naziva Mamduh bin Ali i da pripada plemenu Šamar. To je jedno veliko polunomadsko pleme koje naseljava sjever KSA, prelazi granice i nalazi se i po Jordanu i tzv. Siraku. Svojedobno su imali svoju državu, emirat Hail koje je pokorio Ibn Saud.

Venator
4 godine prije

Lik je vjerojatno znao nešto previše u vezi ubojstva Khashoggija, kao i onaj tko ga je upucao, tako da je i napadač likvidiran. Uglavnom, obojica su znali previše, a kći generala je ušutkana metodom koja postaje sve učestalija, a to je virtualno likvidiranje (korisničkog računa). Twitter, Facebook, sve je to isti lonac.

Stock
4 godine prije

A da mozda ne ciste iza fasiranog mesa?
Mozda je ovaj znao i mogao, mozda cak i zelio, ispricati cijelu pricu.
Malo nabilavam…nista ozbiljno…

Max
4 godine prije

Sumnjivo.

JumpingJackFlash
4 godine prije

Pa lijepo je Trump nedavno rekao saudijskom kralju: “Da Vas mi ne (Ameri) ne čuvamo, ne bi izdržali na vlsti ni 14 dana”…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.