Danas u Beogradu: posljednji dan izložbe Bots and Bits

Dragan Modoranović - Ko Ra
0
0

U beogradskoj galeriji Kulturnog centa Grad traje izložba “Bots and Bits”, zanimljiv i nesvakidašnji postav malih figuralnih formi autora Dragana Modoranovića.

Dragan Modoranović potpisuje svoje radove aliasom Ko Ra, primarno zanimanje mu je elektroničar koji se prvenstveno bavi preciznom elektronikom, optikom, kao i popravkom elektronskih uređaja. Izložba je vrlo ličan, autorski, pogled na distopijski postapokaliptični imaginarij i robotičko-životinjski svijet minijaturne skulpture.

Auror inspirisan sve dominantnijom spregom savremene tehnologije, cyberkinetike i modernog društva, kao samouki umjetnik amater, upotrebljava odbačene i neispravne elektronske dijelove stvarajući male skulpturalne forme. Posebna vrijednost ovih robotičkih figuralnih formi ogleda se u kinetičkim svojstvima, jer se njima može beskontaktno upravljati magnetima.

Svoje umjetničke aspiracije istražuje od 2011. godine, izlagao na Exit festivalu, a zatim imao i nekoliko nastupa na beogradskom festivalu Dev9t. Izlagao je i u Rumuniji, a 2016. realizovao je svoju samostalnu izložbu u Ciglani pod nazivom Something from Nothing.

Bots and BitsDranaga ModoranovićKo Ra
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.