fbpx

Danas u Beogradu: posljednji dan izložbe Bots and Bits

Dragan Modoranović - Ko Ra
0

U beogradskoj galeriji Kulturnog centa Grad traje izložba “Bots and Bits”, zanimljiv i nesvakidašnji postav malih figuralnih formi autora Dragana Modoranovića.

Dragan Modoranović potpisuje svoje radove aliasom Ko Ra, primarno zanimanje mu je elektroničar koji se prvenstveno bavi preciznom elektronikom, optikom, kao i popravkom elektronskih uređaja. Izložba je vrlo ličan, autorski, pogled na distopijski postapokaliptični imaginarij i robotičko-životinjski svijet minijaturne skulpture.

Auror inspirisan sve dominantnijom spregom savremene tehnologije, cyberkinetike i modernog društva, kao samouki umjetnik amater, upotrebljava odbačene i neispravne elektronske dijelove stvarajući male skulpturalne forme. Posebna vrijednost ovih robotičkih figuralnih formi ogleda se u kinetičkim svojstvima, jer se njima može beskontaktno upravljati magnetima.

Svoje umjetničke aspiracije istražuje od 2011. godine, izlagao na Exit festivalu, a zatim imao i nekoliko nastupa na beogradskom festivalu Dev9t. Izlagao je i u Rumuniji, a 2016. realizovao je svoju samostalnu izložbu u Ciglani pod nazivom Something from Nothing.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik