Danas u Beogradu: Titraj , zajednička izložba Emilije Radojičić i Marija Kolarića

Emilija i Mario
1 komentar

6. februara , sa početkom u 20 sati, u beogradskom Kulturnom centru Grad bit će upriličena izložba Titraj, treći zajednički projekat mladih umjetnika Emilije Radojičić i Marija Kolarića iz Beograda, koji uz svoje zasebne umjetničke prakse od 2011. godine realizuju i zajedničke kolaborativne umjetničke nastupe.

Izložba će prikazati objekte nastale kao posljedica kolaž-dijaloga između dvoje autora, koji predstavlja svojevrsni nastavak promišljanja i promatranja ličnih praksi i način kako one utiču jedna na drugu.

Stvarajući u istom prostoru, radeći na jednom radu zajedno ili suprotstavljajući lične radove jedan spram dugog, autori tragaju za svojevrsnim središtem u kojem se njihove suprotnosti podudaraju. Dok su njihove dosadašnje saradnje bile pretežno u polju slike i crteža, izlazak u prostor sa novim radovima otvara do sada neistraženo polje između samih autora.

Izložba se moze pogledati u KC Grad do 19. februara.

Emilija RadojčićKulturni centar GradMario Kolarić
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Da ne ispadne baš da se svi mi koji čitamo ovaj portal volimo igrati isključivo pištoljima, kauboja i indijanaca, partizana i onih drugih, nego da ima nas koje zanima i art, a kad je taj art plod prekogranične saradnje, onda je nekima od nas srce puno leptirića.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.