Moskva – Vojna parada u čast 72. godišnjice pobjede nad nacifašizmom (UŽIVO)

Parada - Moskva
59 komentara

Na Crvenom trgu se održava tradicionalna vojna parada posvećena 72. pobjede u Velikom Domovinskom ratu. Na paradi će sudjelovati oko 10 tisuća pripadnika ruskih oružanih snaga i više od 100 jedinica vojne opreme.

U posljednjih godinu dana su oružane snage Rusije dobile više od 6 000 jedinica oružja i materijala koji bi mogao biti integriran u budućnosti, uključujući i više od 470 tenkova i oklopnih vozila, 130 zrakoplova i helikoptera, 40 brodova raznih tipova, a dio ove tehnike će biti prikazan na Crvenom trgu.

Vojna parada se otvara s najboljim tenkom Velikog Domovinskog rata, legendarnim T-34.

Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Liberalnoj Evropi (citaj EU) se diza kosa na glavi od ove iproslave. Dva su razloga:
Prvi – vidi snagu Rusije koja raste iako su joj uveli sankcije.
Drugi – parada potseca i obicne evropejce da je fasizam najopasniji i da jos uvek nije mrtav.
A Rusi svake godine produzavaju sa paradom i produzavaju i produzavaju…

Rade_s
6 godine prije

Kako to da su se rusi povukli iz Njemačke a ameri su još tamo?

Ulica V.V.P.
6 godine prije

Da nisam Hrvat pozelio bih biti Rus.

Georgij Žukov
6 godine prije

Huraaaa! Slava Rusiji , dok je ovakve Rusije mirnije spavam, jer znam i siguran sam da se nacifasizam u onom obliku kakav se dogodio neposredno prije i za vrijeme 2 . svjetskog rata vise nikada nece ponoviti . Neka je vjecna slava i hvala svim zrtvama nacifasizma , pogotovo vojnicima Titovih partizana i Crvene Armije, koji su polozili desetine milijuna zivota za nasu i slobodu nase djece , ako bude potrebno opet cemo se naci u istom stroju .SF-SN !

celinc
6 godine prije

sila je to,ne po oruzju nego po borbenom duhu i mentalitetu,zar su samo jednom u istoriji rusi sa mesom i kostima nadjacali celik i gvozde,vekovima trpe diktaturu i tiraniju svojih voda,ali tudi jaram ne podnose,bas zbog tog prezira prema okupatoru ruskih narodnih masa ,sve su invazije na rusiju dozivele neuspeh,taj ruski mentalni sklop je jos i danas neshvatljiv za mnoge,u principu su sve slavenske nacije osim rusa jad i beda,vazda necije pripuzice i sluge,zbog toga ne gotove,dapace ocima ne mogu da vide ruse,jer rusi su sve ono sto oni nisu,ljubomora rada zavist,a od zavisti do mrznje malen je korak,za 70-tu godisnjicu sam bio na paradi u moskvi,ne da vidim oruzje i vojsku,nego obican narod za taj dan,za njih je to pitanje casti,cele porodice[tri ili cetri generacije]satima cekaju po ulicama u blizini crvenog trga da posle parade vide tehniku, koju NIHOVA ARMIJA ponosno vozi da mase uzivaju u prazniku slobode,jer sloboda… Čitaj više »

Osoba C
6 godine prije

U povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, oslobođenja Zagreba i Dana Europe, 9. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana je svečana akademija, na kojoj se nije pojavio nitko iz državnog vrha. Premijer Plenković je danas prisustvovao obilježavanju Dana Europe i završnoj proslavi Europskog tjedna mladih u Europskom domu u Zagrebu. Plenković je osim Dana Europe, čestitao i Dan pobjede nad fašizmom, naglasio važnost projekta Europske unije. “Hrvatska kao odgovorna zemlja čini važan dio modernog demokratskog svijeta i Europe”, izvalio je. Na pitanje zašto nije bio na akademiji Saveza antifašističkih boraca, kao što su to imali običaj raditi njegovi prethodnici, odgovorio je kako je bio spriječen zbog drugih obveza. Blago majci, rekao i ostao živ. I to je velika stvar za sina bivšeg komunističkog moćnika i majke na radu u JNA, koji su plivajući na plimnom valu pobjede nad fašizmom bili to što su bili i omogućili sinu sve što… Čitaj više »

Berlusconi
6 godine prije

Veoma lepa tradicija u pobedi nad Nemackom ! Da dobro ste culi nad Nemackom , a ne fasizmom ili nacizmom ! Nisu se oni ideoloski sukobljavali niti je SSSR-u smetao Hitler i nacizam dok ih nije napao . I sam naziv kaze da je ovo bio otadzbinski rat , odbrambeni rat , a nikakve ideoloske prirode! Da Hitler i Nemacka nisu napali SSSR-a nikad ne bi bilo rata izmedju SSSR-a i hitlerove Nemacke ! Ovo je bio rat za prezivljavanje, moc i podelu plena – isto se ‘vata Madjarima , Cesima i ostalima, dal ce njih okupirati SSSR ili Nemacka… Tako da ruski narod prevashodno se borio za svoje interese i opstanak ( i neka su!! Podrzavam ) , ali reci da su se borili za nekakvu slobodu evropskih naroda ili za slobodu od nacizma ili fasizma je netacno ! Oni su sa tim istim nacistima podelili Evropu i trgovali… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.