Obilježite „Svjetski dan darivatelja krvi“ i pomozite onima koji vašu pomoć trebaju

0
0

Udruga darivatelja krvi, 14. lipnja obilježava Svjetski dan darivatelja krvi. Na taj dan želi se skrenuti pozornost na važnost darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života, podignuti svijest u građana za njihove bolesne sugrađane, a to je ujedno i prilika za zahvaliti se svim darivateljima krvi na njihovoj plemenitosti i solidarnosti.

I ove godine obilježavanje Dana darivatelja krvi će se održati u Zagrebu 14. lipnja od 15. do 17. sati.  Mjesto održavanja će biti Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3.

Plemenitost darivatelja krvi utkana je u tisuće spašenih života

“S obzirom na to da stanovništvo Republike Hrvatske stari, što cjelokupno društvo dovodi do velikog problema jer s jedne strane imamo pojačanu potrebu za krvlju (češće operacije, starije stanovništvo), a s druge strane smanjuje se broj onih koji krv mogu darivati, iznimno je važno raditi na promociji darivanja krvi. Godišnje se izvrši na tisuće operacija, a iste ne bi mogle biti ostvarive da nema osiguranih dostatnih zaliha sigurne krvi. Našoj akciji pridružit će se i osobe iz javnog života.”, piše Udruga darivatelja krvi u svom dopisu.

Nadamo se da ćete se odazvati njihovom pozivu, te zajedničkim snagama učiniti sve što možete za zdraviju budućnost onih kojima je vaša pomoć potrebna.


Trenutne zalihe krvi
Trenutne zalihe krvi

Svjetski dan darivatelja krvi
Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu
Petrova 3, Zagreb
od 15. do 17. sati
http://uddk.hr/

Svjetski dan darivatelja krviUdruga darivatelja krvi
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.