SintArt 07: Marko Tadić – Man Standing in a Museum looking at something

Marko Tadić - SintArt 07
0
0

Stalna postavka Zbirke Richter od 27. januara 2017. godine, prostor je umjetničkog eksperimenta, a kao dio ciklusa povremenih izložbi SintArt, predstavljen je novi umjetnički rad Marka Tadića, site-specific instalacija Man Standing in a Museum Looking at Something.

Projekt povremenih izložbi SintArt, već sedmu godinu održava se u okviru stalne postavke Zbirke Richter i parku skulptura. Umjetničkim radovima, instalacijama, akcijama, eksperimentima umjetnika, istražuje se i aktualizira arhitektonsko i umjetničko stvaralaštvo Vjenceslava Richtera. Ovim projektom ostvaruje se i Richterova zamisao da njegova obiteljska kuća s pripadajućim parkom skulptura, koju je sa suprugom Nadom Kareš Richter 1980. poklonio Gradu Zagrebu, postane mjesto različitih kulturnih događanja, susreta umjetnika i kreativno provedenog vremena.

Sinturbanistička vizija gradnje Marka Tadića, koju predstavlja na ovoj izložbi idejom i izgledom multifunkcionalnog zigurata prikazuje neobičnu, progresivnu ideju prema kojoj se prostor života i rada savremenog čovjeka oblikuje u sprezi sa njegovim radnim, životnim i estetskim potrebama. Na taj način nastaje novi utilitarni prostor za čovjeka novog doba, koji autor istražuje, propituje, a njegova refleksija doseže daleko više od općeg propitivanja arhitektonske misli, njene funkcionalnosti i uloge i sagledavanja.

Specifičnost ovogodišnjeg SintArta je poziv Marka Tadića slovenskom umjetniku Mladenu Stropniku za sudjelovanje u izložbi. Okvir site specific instalacije Man Standing in a Museum Looking at Something je proširen Stropnikovim radom K.O.S. , iz 2016. godine.

Marko Tadić (Sisak, 1973.) diplomirao je na Accademia di Belle Arti u Firenci i asistent je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojim radovima bavi se naslijeđem modernizma u mediju crteža, kolaža, animacije, instalacija. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama Hrvatskoj i inostranstvu, a njegovi filmovi prikazivani su na mnogim međunarodnim festivalima animacije i eksperimentalnih filmova.

 Gostujući umjetnik, Mladen Stropnik (Slovenj Gradec, 1977), živi u Ljubljani i sarađuje sa slovenskom umjetnicom Natašom Skušek.

Izložba će trajati do 23. marta 2017. godine

LjubljanaMan Standing in a Museum looking at somethingMarko TadićMladen StropnikNataša SkušekSintArtZbirka Richter
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.