Zadnji dan 3. REZ festivala savremenog eksperimentalnog filma Sharon Lockhart: Koreografije rada 

Dom omladine Beograd
0
0

Teorija koja hoda-TkK, pokrenula je Festival savremenog eksperimentalnog filma REZ 2014. godine, u saradnji sa beogradskim Domom omladine i Multimedijalnim institutom iz Zagreba;  festival koji se bavi savremenim praksama eksperimentalnog i umjetničkog filma, prema zadanom konceptu da svake godine u fokusu bude jedan, odnosno jedna od najznačajnijih i aktivnih autora/ica koji svoje radove smještaju u polje filmskog eksperimenta. Cilj festivala REZ je da kreira umetničku i edukativnu platformu za predstavljanje i promociju inovativnih i radikalnih filmskih praksi.

Treći REZ festival savremenog eksperimentalnog filma nazvan “Sharon Lokhart: Koreografije rada” prikazat će, u periodu od 20. do 22. januara u Domu omladine, značajan dio opusa istoimene američke umjetnice i redateljice, poznate po koreografskim filmskim strukturama, graničnim formama vizuelne umjetnosti i filma, čiji radovi spadaju među najznačajnije eksperimente filmskog izraza posljednje decenije. Karakterišu ih dugotrajne i temeljne studije zajednica, individua, kao i njihovog svakodnevnog života, svojevrsnih anti-herojskih momenata rada, dokolice i poseban odnos prostorno-vremenske komponente.

U toku trajanja festivala bit će prikazana i najnovija ostvarenja Deborah Stratman i James Benninga,  koji takođe spadaju među naprominentnije autore američkog eksperimentalnog filma danas.

Publika trećeg REZ-a imaće priliku da vidi filmove Sharon Lockhart “Gošogaoka” (1997), “Dvorišta” (2009), “Izlaz” (2008), “Pauza za ručak” (2008) i “Dvostruka oseka” (2009), a nakon projekcija, predviđeni su razgovori o filmovima Debore Stratman i razgovori sa autoricom. “Parabole Ilinoisa” (2016), “Odmjeravanje promjene” (2016) Jamesa Beninga i “Vremenske bombe” (2017) zagrebačkog kolektiva BADco, takođe čine program trećeg REZ-a.

Dom omladine BeogradKoreografije radaSharon Lockhart
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.