Završen natječaj udruge Mlada pera iz Čakovca

Uduga Mlada pera
0
0

Iz udruge Mlada pera iz Čakovca, (Portal za objavljivanje literarnih radova učenika i studenata, svih dječjih literarnih radova, teenagerskih misli, mladenačkih razmišljanja, zamolili su nas da objavimo informaciju za koju smatraju da je bitna. Riječ je o mladoj udruzi koja još nije čvrsto stala na svoje noge, ali koja se trudi zatvoriti financijsku konstrukciju i izdati knjigu koja se dolje spominje. Da ne prepričavamo, evo glavnine informacija iz pisma koje smo dobili:

Natječaj RAZLIČITOST završen!

Zakoračili smo u 2018. godinu, a to znači samo jedno: istekao je rok za slanje literarnih radova na natječaj Različitost udruge Mlada pera. 266 mladih autora/ica poslalo je 154 literarna rada kojima je zajednički nazivnik Različitost.

Podsjetimo, udruga Mlada pera 01. listopada prošle godine raspisala je literarni natječaj za sve osnovnoškolce u RH i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu. Tema natječaja je široka paleta različitosti, a djeca su je zaista maksimalno iskoristila: dotaknula su se različitosti po vjeri, rasi, fizičkim karakteristikama, sjetila se Down sindroma, autizma, albinizma, djece rastavljenih roditelja, oboljele od raka, ali i opisala razliku između vilice i žlice, višnje i trešnje, napisala pravu studiju o razlici između crne i bijele čokolade, objasnila zašto nam trebaju upravo 4 godišnja doba i zašto žabe vole tortu od muha, djevojčice su objasnile dječacima da plava nije samo njihova boja, otkrivena je tajna iskrenog prijateljstva, putovali smo u Rusiju, Barcelonu, Iran, Slovačku, Afriku, svemir, saznali i tople i tužne obiteljske priče, naučili vrste peciva, dobili i neke recepte za dobar kolač prijateljstva, analize književnih djela, a sve su to ukomponirali u stihove, prozu, intervjue, slikovnice…

Jedna stvar u budućnosti je apsolutno sigurna: gospodine Paulo Coelho, bez uvrede, ali zaboravite na svoju titulu najcitiranije osobe jer kad izađe iz tiska ova knjiga o različitosti, mladi autori tih misli postat će inspiracija za citate!

Najviše malih autora ukupno je iz Koprivničko-križevačke županije, ali s pojedinačnim radovima iz Bjelovarsko-bilogorske županije, iz čijeg središta grada Bjelovara je i pristiglo najviše radova.

Radovi su pristigli iz 16 županija, grada Zagreba i Bosne i Hercegovine pa je time odmah i prvi natječaj mlade udruge koja još nije proslavila ni prvi rođendan postao međunarodni natječaj. Osim što su pristigli radovi iz svih nižih i viših razreda osnovne škole veseli i velik odaziv područnih škola, a i jedne škole nacionalnih manjina. Nakon što za mjesec dana žiri u sastavu:

  • Gorkić Taradi – predsjednik udruge Mlada pera,
  • Patricija Pongrac – magistar sociologije i magistar edukacije sociologije, članica udruge,
  • Davor Žličar – profesor klavira, član udruge,
  • Maja Cvek – pjesnikinja, vanjski član žirija,
  • Maja Jukić – magistar edukacije hrvatskog jezika i književnosti, vanjski član žirija,

donese odluku o tri najoriginalnija i najkreativnija rada, slijedi izdavanje knjige sa svim radovima mladih literata i dodjela nagrada najboljima od najboljih. Svi mladi autori će dobiti svoj primjerak knjige, kao i sve knjižnice škola iz kojih su učenici – autori.

Srednjoškolci, vi se pripremite jer na ljeto dolazi jedan pravi natječaj upravo za vas i ljeto!

Gorkić Taradi

Predsjednik udruge Mlada pera

Udruga Mlada pera
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI