fbpx

Fox & Friends: “SAD su pobijedile komunistički Japan, ISIL…” (VIDEO)

Vojska, Japan, vojna sila

Jedna od voditeljica programa Fox & Friends, Ainsley Earhardt, je u pokušaju dokazivanja veličine Amerike pokazala “briljantno” znanje o svjetskoj povijesti. Novinarka je rekla da je njezina zemlja uspjela poraziti “komunistički Japan”, koji nikada nije postojao, piše Huffington Post.

“Pravi patriot” i jedna od suvoditeljica programa Fox & Friends, Ainslie Irshardt, tijekom njenog jutarnjeg obraćanja Americi je spomenula je nepostojeći “komunistički Japan”.

Ainslie Irshardt je pokazala opće neznanje svjetske povijesti. Naime, za razliku od njegovih susjeda, Sovjetskog Saveza, Kine i drugih, Japan u dvadesetom stoljeću nije prihvatio komunističku ideologiju, a za vrijeme Drugog svjetskog rata je u toj zemlji postojala vojna diktatura.

Zapravo je ovo borba medija koji su “za” ili “protiv Trumpa” i Huffington Post, ogorčeni protivnik Donalda Trumpa, jedva je dočekao da može ismijavati kolegicu Ainslie Irshardt s “Trumpove” televizijske mreže Fox, iako ovaj put s punim pravom.

Huffington Post objašnjava da je novinarka reagirala na izjavu guvernera države New York, Andrewa Cuoma, koji je dan prije kritizirao je predizborni slogan Donalda Trumpa i sugerirao da Amerika “nikad nije bila sjajna”. Njegov komentar izazvao je nezadovoljstvo među nekim političarima i nesumnjivo je dirnuo Ainslie Irshardt.

“Znate da smo porazili komunistički Japan, radikalne islamiste. Tražimo od naših muškaraca i žena da idu u inozemstvo. Oni se bore i trpe neizmjerne teškoće za našu zemlju, kako bismo mogli biti slobodna zemlja, zemlja hrabrosti “, rekla je voditeljica i zaključila s hvalospjevom Americi.

“Mi smo najplemenitiji narod na svijetu. Da, imamo nedostataka, ali naša zemlja, bez sumnje, čini svijet boljim. Mi smo izvrsni“, ne trepćući okom je nastavila Ainslie Irshardt.

Suvoditelj programa Fox & Friends, Steve Doocy, očito je odlučio malo ispraviti primjedbu kolegice i vješto je prepravio njezinu izjavu.

“Da, i komunizam, i Japan, i mnoge druge stvari”, dodao je Steve Doocy, “udaljivši” vješto komunizam od Japana.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
29 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Vi ste najvece zlo koje postoji.
Amerika se nije borila protiv fasizma vec protiv jake Nacisticke Nemacke koja je ugrozavala Americke interse u Evopi i sire.
Francisko Franko u Spaniji je mirno izdahnuo 1975 godine u 82 godini zivota , u Argentini su lepo saradjivali sa Huanom Peronom i slicno prvi covek u NASI je bio Verner fon Braun bivsi clan SS-a,zaposljavali ste dosta nacista nakon rata, o terorizmu je glupo i govoriti.

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Riddick

…ako su se borili protiv fašizma kako je moguće da je jedna neprikrivena fašistička država s poglavnikom koji je ratovao na hitlerovoj strani egzistira u srcu evrope unutar NATO okruženja 40 god. nakon ww2…hebe se njima za demokraciju i ljudska prava to je obična gomila hladnokrvnih licemjernih zločinaca kojima i njihovim obiteljima želim sve ono “DOBRO” što oni rade drugima…

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  igi

Evo i danas razni nacisticki odredi u Ukrajini nikada nisu dosli pod lupu ovih bezgresnih demokrata.
A tek saradnja Americkih kompanija sa Nacistima , njihov izvoz u Nemacku pre 2 sv rata.

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije
Reply to  Riddick

Cujem da su im izvozili raketne motore.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  igi

A koja je to ”neprikrivena fašistička država…………..u srcu evrope……..?
A da pročitaš što si napisao prije nego stisneš enter?
I kakve to veze ima sa ”komunističkim Japanom”?

igi
Gost
igi
2 godine prije

FRANKOVA ŠPANJOLSKA….Frankisti su preuzeo kontrolu nad Španjolskom kroz sveobuhvatni i metodički rat iscrpljivanjem (guerra de desgaste) koji je uključivao zatvaranje i smaknuća Španjolaca proglašenih krivim za podupiranje vrijednosti koje je (barem u teoriji) promicala Republika – regionalnu autonomiju, liberalnu i socijalnu demokraciju, slobodne izbore i ženska prava. [15] [16] Desničari su držali te “neprijateljske elemente” kao “anti-Španjolske”, produktom “judeo-masonske” zavjere, zajedno s boljševicima, koji su evoluirali nakon Rekonkviste, a koja je formalno bila završena Granadskim ukazom 1492. o protjerivanju Židova iz Španjolske. .[17] Na kraju španjolskog građanskog rata, režima vlastitim procjenama režima, više od 270.000 muškaraca i žena bilo je po zatvorima, a nekih 500.000 su pobjegli u egzil. Veliki broj onih zarobljenih vraćen je u Španjolsku ili interniran u nacističke sabirne logorima kao neprijatelji bez državljanstva. Između šest i sedam tisuća prognanika iz Španjolske stradalo je poginuo u Mauthausenu . Procijenjeno je da je više od 200.000 Španjolaca umrlo je u prvim godinama diktature, 1940-42, kao rezultat političke represije, gladi i bolesti vezane uz sukob. [18] Najniže procjene broja pogubljenja u prvih pet godina nakon rata su 50.000.

Španjolske jake veze sa silama osovine rezultirale su međunarodnim izopćenjem u godinama poslije Drugog svjetskog rata. To se promijenilo s novim Hladnim ratom gdje je Francov jaki antikomunizam prirodno naginjao režim savezništvu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Neovisne političke stranke i sindikati su bili zabranjeni tijekom trajanja diktature [19] Ipak, nakon uredbe za ekonomsku stabilizaciju uzdigli su se kasnih 1950-ih, otvarajući put za masivna strana ulaganja -. “Prekretnica u poslijeratnoj ekonomskoj, socijalnoj i ideološkoj normalizacija dovodi do iznimno brzog ekonomskog rasta “- koja je obilježila španjolsko sudjelovanje u sveeuropskoj poslijeratnoj gospodarskoj normalnosti usredotočenoj na masovnu potrošnju i konsenzus, za razliku od sovjetskog bloka “[20]
Dosljedne komponente frankoizma su bile iznad svega autoritarnost, nacionalizam, nacionalni katolicizam, militarizam, konzervativizam, antikomunizam i antiliberalizam, kao i frontalno odbacivanje masonstva

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  igi

Franco nije bio poglavnik nego Generalísimo.
Svaki narod u svojoj povjesti ima između ostalog tragičnih i sramnih epizoda.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

@Dalton:
Da li se nas Rade Koncar,borio protiv italijanskog okupatora,
koristeci ilegalno ime Zanussi?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

@Umpah Pah
Candy?
A Marijan Badel?

Alex
Gost
Alex
2 godine prije
Reply to  igi

Kako sam ja odmah prepoznao Španjolsku … biće da sam malo pametniji od ovih sto udaraju minuse.

apollo10
Gost
apollo10
2 godine prije
Reply to  igi

Igl, ne lupetaj gluposti, pogledaj na YouTubeu kako izgleda neprikrivenu srpski fašizam na početku 90-tih a pogledaj pritajeni fašizam u RS-u trenutno

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  apollo10

….biti fašista je demokratsko legitimno pravo svakog pojedinca da iskaže svoj stav – sve dok ne čini nasilje.

pikač
Gost
pikač
2 godine prije

al dobro da stanem malo onak u obranu plavuše 🙂 u 50-im godinama u Japanu su komunističke ideje bile u porastu,naročito među mladima,studentima itd. To su uspjeli suzbiti visokim rastom standarda,slična priča kao u Italiji

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  pikač

Ma daj, pusti, kakav standard. Okupirani su i to je to. To što je kasnije Japan narastao, da se pričati i sagledati sa svih strana. Svugdje je bilo kominista i ta se ideja širila. Ali nisu prismrdili parlamentu.

pikač
Gost
pikač
2 godine prije

Da,jer su ih potrpali u marice i izbacili sa sveučilišta. Prave demokratske metode

Duki
Gost
Duki
2 godine prije

Ajde “plava” pitaj majke-ti ovih trenutnih 25-30 milja izbjeglica po svijetu što misle o vašoj humanosti plemenitosti i izvrsnosti?da o Vijetnamu Koreji i ostalima ne pričamo ???

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
2 godine prije

Po amerima oni su bili i prvi u svemiru.

Arkaj
Gost
Arkaj
2 godine prije

Nemojte mi skakat na plavušu. Prvo cura je otjelovljenje i potvrda uvriježenog stereotipa: zgodna, sisata i plava, otvara usta i nema pojma o onome što priča. Samo koji to muškarac u prisustvu ovakve cure uopće obraća pažnju na ono što ona izgovara?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Tako se tamo peru mozgovi, svi njihovi protivnici su *komunisti*.. a ovo da su porazili radikalni islam je još veća budalaština. Poraziti nešto što si ti stvorio i čime uspješno upravljaš.Bez obzira na sva čuda nove tehnologije, dostupnosti informacija fascinira to koliko prosječni amer o spoljnom svijetu van njihovih granica ne zna ništa.

Ivi tz
Gost
Ivi tz
2 godine prije

Bolesna nacija…

davor
Gost
davor
2 godine prije

Buzz Aldrin i Neil Armstrong su ’69-e uspješno sletili na Mjesec (preciznije u Jordansku pustopoljinu) a montažu je napravio legendarni Stanley Kubrick. To je bilo nakon što su rasturili japanske komuniste. Također su Amerikanci kako bi ocrnili Saddama prikazivali video na kojem Saddam puca iz puške na svadbi, a Amerikanci su sami poubijali nekoliko puta čitave svatove u Iraku i Afganistanu.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

Budalu niti jebi niti kući vodi mada nisam baš uvjeren ni da bi 60 % amerikanaca primjetilo ovu nebulozu kao ni da bi isti taj procenat uspio naći Japan na geografskoj karti ! Od ovih gluposto o Japanu meni su mnogo gori ovi hvalospjevi o Americi kao bogom danoj naciji i spasiocima svijeta ? ? ?

octopus
Gost
octopus
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

60% je skromna procjena.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Malim Amerikancima se od vrtića NEPRESTANO gura u glavu da su najbolji, najveći, najplemenitiji… Na skali od 1 do 10 “snage” stereotipa ovaj je 30. Zato ne treba da čudi da Amerikanci i kada vide loše stvari koje njihova država radi drugima ili njima samima nisu u stanju da to prihvate, traže izgovore, nalaze krivce u drugima…

Može čovek da bude vrlo pametan ali da nije u stanju da se oslobodi “osnovnih istina” koje je naučio u najranijem detinjstvu. Nailazak na očiglednu negaciju te “istine” stvara koliziju u logičkim procesima i najčešća reakcija je “guranje pod tepih” te nove, neprijatne istine. Samo na osnovu toga vladajući sistem i dalje funkcioniše.

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Po mom iskustvu, ovo je istina – premda bih ja rekao da medju “izuzetnima” svakako ima dosta izuzetaka koji nisu ovakvi.

Ali ni po ovom mjerilu nisu “izuzetni” – izuzetni, gledajuci opcenito ponasanje primata.

erektvs maximvs
Gost
erektvs maximvs
2 godine prije

nisu sad poraile japan nego par pacifičkih otoka sa japancima a japan se predao u strahu od rusa…

Kimicak
Gost
Kimicak
2 godine prije

Pa sta je tu cudno sto ne zna gdje vlada komunizam a gdje nazovi demokratija,bitno je da oni napadnu svaku drzavu kad im gospodari narede kao bjesni psi,raskomadaju je uniste ekonomski i opljackaju. Osnovno obrazovanje im je samo da se znaju potpisati kad dizu kredit u banci,sasvim dovoljno!! I ovi nazovi novinari i voditelji nista bolji nisu sa svim njihovim koledzima i raznim ustanovama. A svi se prodaju pod razne strucnjake i poznavaoce stanja u raznim djelovima svijeta. Doce vrijeme da i njima na grobu zaigramo kad tad!!

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

sve igrokaz za naivce.
Jer i Huffington Post i Fox News pripadaju istoj ekipi, globalističke mafije. Jedni glume ljevičare, drugi glume desničare, za naivne ovce.
HP je osnovala Obamina aktivistica Arianne Huffington, tamo negdje 2007. u doba predizborne kampanje, za svrhu kampanje za Obamu, iza HP stoji Soros, koji je obilato sufinancirao Obaminu kampanju.
Vlasnik Fox Newsa je medijski tajkun i milijarder Rupert Murdoch (polu-hazar), koji je vlasnikm i britanskoig The Suna, i televizije Sky, i još brojnih drugih medija.
I Soros i Murdoch su članovi stvarne vlade SAD-a u sjeni: Rokefelerovog “Vijeća za vansjke odnodse” (CFR).

luni lunovic
Gost
luni lunovic
2 godine prije

u super marketima kupis kajsije oni uzmu papir sa slikama voca onda trazi deset minuta ja im kazem da je to voce u familiji sa breskvama onda jos veca g…. kontaju o cemu ovaj bulazni zivim na jugu smokve rastu isto kao u dalmaciji ali ono nikad probalo i jos pita jeli to iz rase kupis pop corn new izgleda kao obicni chips ono okrece pa na kraju odlozi konta to nisu njihove kokice to su ruske sve novo sto dolazi oni odbijaju samo se drze instagrama i to gledaju naj vulgarnije scene kao s…. usta ili pisanje obecavajuca tzv nacija

POVEZANE VIJESTI

Izbornik