Francuska krije svoj izvozni deficit kao i Hrvatska proračunski

Dug
23 komentara

Ministarstvo Francuske je prikrilo stvarni izvozni deficit zemlje, piše u internom tajnom dokumentu kojeg je otkrio i objavio satirični časopis “Le Canard Enchaîné”. Greška je u pet milijardi eura za 2017. godinu. Slične greške se vuku godinama.

Ako se uzme razlika izvoza i uvoza između Francuske i EU zone, izvozni deficit Francuske iznosi 63 milijarde eura. Već 2014. godina dolazi do pogrešnog izračuna gdje se gubi dodatnih 5 milijardi eura izvoznog deficita.

U tajnoj zabilješci se tvrdi da je do greške došlo lošim proračunom i da namjera za manipuliram nije postojala.

Interesantno da i u Hrvatskom Saboru razgovor o prikrivanju stvarnog duga, kroz proračune rupe Hrvatske, nikoga ne interesira osim 4-5 saborskih zastupnika koja bezuspješno traže odgovor o kontnom računu na kojem se nalazi nekoliko desetina milijardi duga, a koji nije prikazan u godišnjem proračunu.

Prikazivanjem ovoga duga, što je zakonska obveza, Hrvatska bi automatski dobila loš kreditni rejting, a time i veće kamate na već neotplative kredite.

Izgleda da svi kriju stvarno financijsko stanje na svim razinama, a da su priče o smanjenju javnog duga obične političke floskule.

Ivan Pernar objašnjava kako je hrvatski dug podijeljen na dva računa s ciljem da se prikrije ukupni deficit proračuna:

https://www.youtube.com/watch?v=lJwjowfv0vw

 

Izvor: Le Canard Enchaîné

Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
5 godine prije

Paaa
Ako hočeš igrati svijetsku velesilu, sa aviononosačem, nuklearnim podmornicama, armijom, avijoni…., a ne možeš konkurirati Njemačkoj, onda si siromah, koji živi preko svojih mogučnosti….
Paaa, onda laži, dok ne pukne!

Dub Miroslav
5 godine prije

Nije u vezi teksta no svima koji slave:” Sretan praznik”!

Ana
5 godine prije

Kdo 60 tak milliards minusa zadnjih 15 godina 5 milijardi sitno

bbbb
5 godine prije

Pa što je to naspram zamračenja u kabalapentagramu od dva bilijuna dolarosa………………

max
5 godine prije

Nisam za to da se vlastiti prljavi veš iznosi pred javnost-kreditore jer to ima opaku cijenu. S druge strane nisam ni za guranje glave u pijesak

Vlastimir
5 godine prije

Jedno pitanje za komšije Hrvate.Zašto ne glasate za Živi Zid i Ivana Pernara.Pernar vam lepo objašnjava pogubnu politiku dosadašnjih političara.U čemu je problem.Da li više volite laži koje vam serviraju ovi političari ili želite da se suočite sa istinom?

Son of Alerik
5 godine prije

Što se tiče Pernara, manje-više je točno opisao monetarni sustav u Hrvatskoj i to od tiskanja samih novčanica (u Austriji i Njemačkoj) do konačnog rezultata gledano makroekonomski. O naravi monetarnog sustava bi svaki građanin morao znati sve da bi mogao u ovom svijetu preživjeti. Naravno, dok god čovjeku ide dobro, on računa da tako treba biti, a onda se odjednom nađe na ulici, bez posla, s obavezama, kreditnim i drugima. Bankari vole ljude koji ne znaju ništa o sustavu. Političari isto. Mogu im lagati i naklapati koliko hoće, a ovi će gledati poput teladi i pljeskati. Sustav je projektiran tako da najprije u njemu stradaju najslabiji, oni nesmotreni – kako bi se prikrilo da samom logikom sustava netko mora izvući deblji kraj batine. Danas su to blokirani i ovršeni građani. Braniti se može samo znanjem. Ne ulaziti u kredite, ne ulaziti u fiksne mjesečne obaveze (smartphone za 5 kuna recimo).… Čitaj više »

Mucke
5 godine prije

Laziranje bilanci je najpopularniji stup liberalne ekonomije.Danas je toliko rasiren ,da ce jednog dana,kada se vise ne bude mogao sakriti izazvati potpuni slom zapadne civilizacije. Sef knjigovodstva,kako se nekad zvao postade odjednom nicim izazvan CFO i drugi covjek svake kompanije sa milijunskim bonusima(godisnje).
Nagradno pitanje glasi zasto?Sta on to radi danas sto nije radio prije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.