Francuska: Predsjednik stranke “Patrioti” Florian Philippot skinuo s Porezne uprave zastavu Europske unije (Video)

Bacio europsku zastavu
22 komentara

Predsjednik francuske političke stranke Patrioti, Florian Philippot, popeo se na zgradu Porezne uprave u gradu Forbachu i zastavu Europske unije zamijenio zastavom Francuske. Na napade koji su uslijedili, odgovorio je vrlo jasnim argumentima. Prema Philippotu, zastava Europske unije nema što raditi u Francuskoj, jer je narod na referendumu glasao protiv ulaska u Europsku uniju, a što je bivši predsjednik Nicolas Sarkozy ignorirao, te potpisao Ugovor koji nije imao podršku francuskog naroda. Florian Philippot je napustio stranku Front National prije nego je stranka promijenila ime, te optužio Marine Le Pen za odustajanje od napuštanja euro zone i Europske unije.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Potpuno legitiman patriotski čin šefa stranke Patrioti! Jedna od poznatijih aneksija, ona koju je izvršio Treći Reich s Austrijom bila je legitimnija od ovog slučaja s Francuskom. Naime, Austrijanci su na referendumu glasali za ulazak u Treći Reich. Nažalost, U Hrvatskoj nitko nema legitimitet za skidanje europske zastave jer je Hrvatska u EU ušla (anektirana) na osnovu referenduma gdje je većina izašlih na referendum glasala za ulazak. Pritom više od 50% birača nije htjelo izaći na referendum te su tako prepustili odluku o ulasku drugima. U jeku kampanje za EU aneksiju, jedna djevojka iz Splita je skinula zastavu sa zgrade… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno

SoA ?

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Oprosti ponovit ću. EU je ekonomska unija i nije priznata država od nikoga. Prema tome zastave dolje i paljevina. Ne postoji zakon koji će te kazniti jer paljenjem EU zastave čak ni ne vrijeđaš nikoga.

Balad
Gost
Balad

Ja nisam protiv ujedinjenja Evrope, ali ne na premisama kapitala. Ovo je samo primjer na što je sve kapital spreman da ostvari svoje interese. Jednog dana, jednog dane ćemo… 🙂 🙂 🙂

Moreno
Gost
Moreno

Balad Zaboravi to “kapital” jer “kapital” nije bjesomučna proizvodnja i regulacija novca koji se proizvodi. Kako “kapital” može bit nešto šta ne postoji i materijalizira se pristankom na zaduženje . . .

Lucija
Gost
Lucija

Istom logikom kao kad pojedinac dobija kredit od banke: otvori se potraživanje; naravno da nitko ne trčka s kuferima novčanica. Dakle, pojedinac/ država mogu onda koristiti novčana sredstva, cash. Zemlja, rad i kapital. Osnovni ekonomski resursi. Pravila igre. Drugi je problem ako banke daju plasmane bez pokrića – što daju. A mislim da je najvažniji jedan problem, koji se nekad zvao – afrički. Netko u ime npr Sudana potpiše da je Sudan dobio/ dužan npr 50 milijardi… Ali od toga u Sudan uđe 15 milijardi…naravno, po koji desetak milijuna ode na privatne račune… I u bivšoj državi, 88′ ili 89′… Pročitaj više »

Kajgot
Gost
Kajgot

I čovjek i stranka mi zvuče nebitno, ali podržavam čin. Muka mi je svaki put kad vidim eu zastavu pokraj hrvatske. Ne poznajem nikoga tko je glasao za ulazak u uniju.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Čovjek se utrkuje za još jedan mandat u EP. Dobar izborni spin, ali je u Europski parlament ušao s glasovima Nacionalnog fronta, od kojeg se odvojio 2017. Sada je malo vjerojatno da će uspjeti, pa su ovakve akcije izborna promidžba, uz misao “AkoBog da , možda i uspijem” Općenito ne volim frakcionaše. Bio je dopredsjednik Nacionalnog fronta od 2012. do 2017. i odjednom ode on. Ajde zdravo, ali tako se ne gradi stranka, kako kažu, desničarska, degolistička, suverenistička itd. nego se razgrađuje ona koja raste i mogla bi to biti, uz dogovor s Le Pen. Što je napravio u cijelom… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Točno je da je Marine Le Pen rekla da je ovo nije dobra trenutak za napuštanje eurozone i Frexit, ne znam jeli jest ili nije? Naravno da nije, kada se Francuska uz Njemačku pozicionirala kao vladar nad ostalima. (Francuska elita i političari, ne mislim Francuzi. njima je isto ko i nama,možda malko bolje). Kakve su namjere Le Pen treba vidjeti.

Francuz
Gost
Francuz

Zasigurno se radi o stranačkoj promidžbi, ali stranka Marine Le Pen je zastranila. Sve govori da je postala kukavčije jaje jer više ne govori o bankama, izlazu iz euro zone i sve ono za što su joj davali glas. Ambicije su joj nadvladale razum. Florian Philippot se od početka drži svog stava. Podupire Žute prsluke i RIC, ali ih svojom nazočnošću ne želi kompromitirati. Front National je napustio kada je shvatio da Marine Le Pen svoj politički program temelji samo na sukobu s muslimanima i kada se je okružili sumnjimi tipovi iz kojekakvih loža i Steve Bannon. Stranke su stvar… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno

Nisan zna kako je u Fr bija referendum za ulazak u EU i da Francuzi nisu glasali “za” . . . mislija san kako su imali referendum za ukazak u eurozonu . . .

Zorule
Gost
Zorule

Da i mene je to iznenadilo, pogotovo kada se govori o vremenu EU euforije.

bulog
Gost
bulog

Imali su referendum, ali je na njega izašlo manje od 50 posto birača, što znači da je Francuska ušla u EU temeljem volje nešto više od 20 posto birača. Zašto se kod nas referendum koji ne odgovara vladi ne priznaje ako ne izađe više od 50 posto birača. Ako odgovara vladi onda mogu izaći i tri birača i vladin prijedlog pobjeđuje s dva prema jedan referendum je legitiman

Ana
Gost
Ana

Neka mi netko objasni zasto Njegova stranka Patrioti po anketama ima negdje 2%? Asselineau koji je takodje za Frexit- tiu negdje oko 2-*3 % ? OIpcenito- sve one stare mafijaske stranke kotiraju diobro. LR koji za potrebe ovih izbora kokodacu protiv imigracije a u EU partlamentu pokorno i predano izvrsavaju glasacke obveze su na 14;5%. Jedino su socijalisti nestali sa scene- otisli u LREM i FI. Stranka RN koja je jedina (pratim ih od dolaska Marine)godinama imala hrabrosti i po veliku cijenu vikala na sav glas protiv islamizma, protiv prepustanja Europe svim bjelosvjetskim uticajima, probisvjetima i lopovima, te za to… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša

Šta megalomanija i birokratija učiniše od EU.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz

Malo pomalo…eu=propast. Super.što prije,to bolje. I oni su nama na Balkanu zapržili čorbu 90 tih.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Ima pravo i nema toga zakona niti u jednoj državi EU koja može nekoga osuditi zbog toga. EU je ekonomska unija i nije priznata država od nikoga. Prema tome zastave dolje i paljevina.

Mikojan
Gost
Mikojan

Ma može, Britaniju, Francusku, Španjolsku, Portugal pustimo na miru, Njemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Crna Gora nazad u carstvo, zapadno od toga neka se francuska dogovara, istočno od toga vratiti Turcima i problem riješen, sljedećih 100 godina mir, dok se ne pojave nove budale koje bi rušile saveze i sanjali o nekim samostalnostima, bi se reklo utopisti.

samo tako
Gost
samo tako

“Patriot” se nije usudio obuči žuti prsluk ipak

Francuz
Gost
Francuz

Philippot od prvog dana podupire Žute prsluke i RIC.

Perun
Gost
Perun

Frexit ……drama je pocela na Europskim otocima ….a izgleda ce se nastaviti na Europskom kopnu…

Perun
Gost
Perun

,,Bordell Europa” …Exluzivno mjesto za exluzivnu klijentelu….Poslije Drndanja (citaj koitusa ..ovo je radi administratora ) nema kajanja

POVEZANE VIJESTI

Izbornik