Glasovima EU i zaljevskih monarhija UNHRC odbio osuditi ISIL i Al-Qaedu u Siriji

UNHRC
68 komentara

Vijeće Ujedinjenih naroda za ljudska prava je nakon 39. zasjedanja u Ženevi usvojilo drugu rezoluciju o situaciji u Siriji, ne prihvaćajući nijedan amandman kojeg je predložila Rusija.

U prilog dokumentu se izjasnilo 27 zemalja od ukupno 47 sadašnjih članova koliko ima UNHRC. Četiri su se suprotstavljale prijedlogu, a 16 ih se suzdržalo od glasanja.

Svaka od četiri izmjene i dopune koje je predložila Rusija stavljene su na glasovanje. U svim slučajevima su zemlje Europske unije, Ukrajina, Gruzija, Saudijska Arabija, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati glasali protiv.

Ruske prijedloge su podržali Kina, Kuba, Egipat i Pakistan.

Ruska delegacija je posebno tražila da se u rezoluciju uključi apel svim državama da se suzdrže od pomaganja terorističkim skupinama ISIL i Al-Nusra Frontu.

Osim toga, Rusija je ponudila da se ulože međunarodni napori “za odvajanje ekstremista i terorističkih skupina od konstruktivne umjerene oporbe u Siriji”.

Trećim amandmanom se predložilo prikupljanje informacija o suradnji poslovnih struktura i nedržavnih aktera s ​​teroristima, kako bi ih se ubuduće privelo pravdi.

Konačno, četvrti amandman se odnosio na osudu sankcija koje su određene države nametnute Sirijoj Arapskoj Republici.

U ožujku je Vijeće Ujedinjenih naroda za ljudska prava također usvojilo novu rezoluciju o stanju ljudskih prava u Siriji, ne uzimajući u obzir dopune koje je predložila Rusija.

Čak i ako zanemarimo odbacivanje osude sankcija protiv Sirije, što je bilo očekivano, neizglasaavanje tri amandmana koja su usmjerena na borbu protiv međunarodnog terorizma i njihovih pomagača se ne može smatrati nikako drugačije nego kao otvorena podrška “Islamskoj državi” i Al-Nusra Frontu u Siriji.

Kina, Kuba, Egipat i Pakistan nisu htjeli sudjelovati u ovom cirkusu, dok su zemlje Europske unije, Ukrajina, Gruzija, Saudijska Arabija, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati jošjednom pokazali koliko im je stalo do uništenja terorizma i zaustavljanja rata u Siriji.

UNHRC

ISILUNUNHRC
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
cicos
5 godine prije

Ujedinjene Fasisticke Nacije.
Svaki dzukac knozi svoga gospodara.

Hafez
5 godine prije

Maske su pale, fuj!

maliboro
5 godine prije

Očekujem da evropska unija ISIL i AL – Qaedu predloži za Nobelovu nagradu za mir. Nadam se da će evropljanima ti njihovi ljubimci doći u evropu u čim većem broju.

preseren3
5 godine prije

Neče biti mira na tom svijetu, dok ne povuku živac Rusiji ili Kini.
Kao reciomo nakazuje izjava američkog sekretara o pomorskoj blokadi. Danas Rusiji, sutra Kini.
Tek onda, kad taj zločinački savez izgubi svoju mornaričku snagu, na Kinđalima, Zirkonima, može doči do pregovora….
Ovako možemo jedino čekati, da im se slomi ekonomija… Što nije toliko daleko, ali život je kratak….
Resursi im idu u k***.

votka
5 godine prije

u podnaslovu se vidi sve,a to je da niko ne podržava pokvarenu i dvoličnu diktatorsku rusku politiku na čelu sa malim ćelavim ego-narcisom.

Tupko Glupko
5 godine prije

Da europske zemlje imaju coyones, glasale bi za prva tri ruska amandmana. Ali im je gazda u Washingtonu, a njihov u Tel Avivu.
Usvajanjem cetvrtog priznale bi suodgovornost u stradanjima Sirijaca.

davor
5 godine prije

Ako je to ikakva utjeha, ljudi van zapadnog svijeta pogotovo narodi pogođeni ratovima kao što je Sirija vide i mogu identificirati svog neprijatelja, a mi koji živimo uronjeni u govnima zapadnog svijeta mi nemamo tu prednost jer naši neprijatelji i neprijatelji humanosti žive među nama, izgledaju kao i mi, imaju poslovni kodeks i umjeren demokratski nastup, javljaju nam se sa dnevnika svaki dan, iz saborskih klupa, sa naslovnica ekonomskih stručnih magazina, prodaju nam muda pod bubrege a vladinim avionima švercaju oružje na ilegalna tržišta. Eto kakve mi ljude šaljemo u UN da nas predstavljaju i kakvu povijest učimo i što našoj djeci ostavljamo u zalog.

tuf
5 godine prije

To znači da kada se dogodi slijedeći teroristički napad na površini EU možemo hladnokrvno utvrditi da se radi o akciji u skladu s odredbama i preporukama UNHCR-a.

MilanCZ
5 godine prije

kako da glasaju smai protiv sebe kad imaju sovje placenike i instruktore u sastavu Isila.

Zare
5 godine prije

Neznam sta je problem? Kakav zapad? pa Saudijsko-Katarske pare podmazuju vise od pola EU parlamenta..

Kanncer
5 godine prije

Hrvatska je uvijek podržavala Al Nusra gamad…

DrugiJa
5 godine prije

Sramota me “mojih” političara koji sjede u EU Parlamentu, UN-ovim klupama i “vode” EU u ništavilo… Kad tad

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Ne tako daleke 2013. g. sunitske monarhije, čiji energetski interesi više nisu bili onako sigurni, predložile su Washingtonu pokriti sve rashode ako SAD svrgne sirijskog vođu. ”Ustvari, neki od njih su izjavili, ako SAD bude spremne obaviti sav posao, kako smo mi to radili ranije na drugim mjestima (u Iraku), oni će na sebe preuzeti sve rashode.” Izjavi američki državni tajnik John Kerry na saslušanju u Kongresu. A kako je sve počelo? Tijekom 2000. g. Katar je predložio izgradnju plinovoda vrijednog 10 milijardi dolara kroz Saudijsku Arabiju, Jordan, Siriju i Tursku, čime bi osigurao sunitskim monarhijama Perzijskog zaljeva odlučnu prednost na svjetskom plinskom tržištu. Assad je odbio potpisati suglasnost o izgradnji plinovoda te se opredijelio za izgradnju drugog plinovoda, koji bi išao iz Irana u Libanon preko iračkog i sirijskog teritorija, čime bi glavni izvoznik plina za Europu postao šitski predvodnik Iran, a ne Katar. Posredno je tako štitio i… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

UNHCR je ciohazarsko vlasništvo kao i cijeli UN. Pa rotšildsko-rokefelerovska mafija je i stvorila UN 1946. sa namjerom, da se jednoga dana od UN-a stvori svjetska vlada i država. Ta mafija je stvorila i NATO (1949.) i Vijeće Europe (1949.) i EU (1957.), a da ne govorim da je ta mafija stvorila sve međunarodne financijske institucije,. u stvari duboko zločinačke organizacije: BIS (Banka za platno izjednačavanje), MMF, Svjetsku banku… “U svim slučajevima su zemlje Europske unije, Ukrajina, Gruzija, Saudijska Arabija, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati glasali protiv…” pa da našla vreća zakrpu, sve ciohazarski sateliti i pudlice: EU, ciohazarska država Ukrajina ili bolje rečeno Hazarstan, ciohazarska Gruzija, ciovehabijska Saudijska Arabija (faktički Izrael II pod maskom vehabizma) i njene cio-pudlice; Katar i UAE… zajedničko svim ovim nabrojanima, da su na ovaj ili onaj način, pomagali i sufinancirali, ili podržavali, Frankenštajnova čudovišta ISIL-a i Al Kaide, stvorena u laboratorijama Mosada i CIA-e.… Čitaj više »

did
5 godine prije

američka i evropska demokracija

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Djubrad pokvarena, narod ih za ovo treba sve redom nagraditi na slijedecim izborima samo budale mogu na slijedecim izborima glasati u Hrvatskoj za HDZ ili davati glasove zlocinackim EU parlamentarcima. Svu tu bagru treba pohapsiti zatvoriti i zatim kljuceve baciti u najdublji di Atlantika pa neka istrunu u celijama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI