fbpx

HDZ, SDP i HNS organizirano diskreditiraju Branimira Bunjca i Živi zid (Video)

Napad u Saboru

U Saboru republike Hrvatske, desio se incident gdje je straža na zahtjev predsjedatelja pokušala izbaciti zastupnika Ivana Pernara, a nakon čega je došlo do vrlo burne reakcije njegovog stranačkog kolege Branimira Bunjca. Pale su i teške riječi zbog kojih su političari vladajuće stranke, ali i oni koji sjede u opoziciji osudili prijetnje straži Branimira Bunjca.

Doista, scena je vrlo mučna, međutim analizirajući video snimku sukoba saborskih zastupnika i straže, stvari ipak nisu tako čiste, kako se želi predstaviti. Dok je straža pokušavala izbaciti Ivana Pernar iz Sabora, njegov kolega Branimir Bunjac je sve to mirno promatrao i snimao telefonom Ivana Pernara. U jednom momentu, pripadnik straže je iz ruku Branimira Bunjca iščupao telefon, nakon čega je došlo do naguravanja i razmijene teških riječi.

Straža su državni službenici koji moraju izvršiti zapovijed predsjedatelja Sabora, bez obzira sviđalo se to njima ili ne. Međutim prisila se može vršiti samo nad saborskim zastupnikom kome je određena mjera udaljavanja, a nikako nad saborskim zastupnikom koji s time nema veze. Čupanje telefona iz ruku Branimira Bunjca je bila greška straže, a koja je izazvala burnu reakciju.

Udaljavanje iz Sabora ne daje za pravo straži da oduzima privatne predmete jednog saborskog zastupnika, a pogotovo ako je taj predmet u posjedu drugog saborskog zastupnika, u ovom slučaju Branimira Bunjca.

Branimir Bunjac je svoju prijetnju smrću straži uputio u afektu i to doista nije korektno, ali je očito da se radi samo o izjavi koja ništa ne znači. Sve govori da popularnost Živog zida smeta dosadašnjim političkim strankama koje su Hrvatsku bacile na koljena, te sada koriste svaku priliku kako bi stigmatizirali svoju konkurenciju. Od prijetnji Branimira Bunjca nitko nije, niti će, nastradati, ali od djela političkih mamuta, mnogi su u ekonomskoj i drugoj agoniji.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
77 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Nato Bato
Gost
Nato Bato
1 godina prije

barem znamo da je živ 🙂 ja sam mislio da su ga razapeli na ogradu od gaze

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Nato Bato

??

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

tu si, trolchino. Šta ima?

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Pun Sabor, i to se desi….
https://youtu.be/5zpfDpQkRBQ

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Nije mi jasno kome u Saboru smeta Pernar kada on priča praznim stolicama!?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Da.Uvijek prazan ,kad god pogledaš nekakav snimak i to godinama.Bez obzira ko je na vlasti…

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Siniša Smeta kamerama na zidovima saborske dvorane i kamerama na mobitelima 🙂

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije

Ta Saborska straža je sprdnja kao i izbacivanje iz Sabora, narod da ima pameti izbacio bi ih sve i protjerao iz države.
A glede g. Bunjca, da meni netko na onakav način istrgne mobitel iz ruke, nabio bi mu ga u š..ak a onda u usta. Ako je zabranjenmo snimati onda lijepo svi ostaviti svoje pametne telefone kod te straže, tome bi jedino mogla služiti ta straža.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Ispravno.
Međutim, ni sad nije kasno za prijaviti tog stražara koji je debelo prekoračio ovlasti i napravio nedopušteno. Nije kriv samo za povredu dužnosti, već i za otimanje imovine, i, napad na zastupnika.
A budući da se radi o dokumentiranju događaja, možda i još nešto.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Direktor

Slažem se da saborskim zastupnicima treba zabraniti privatno snimanje zbivanja u sabornici jer oni za to nisu autorizirani niti im je to u opisu posla. Isto tako, slažem se da svakom saborskom zastupniku koji namjerno, ciljano i opetovano vrši povredu poslovnika treba oduzeti i mobitel, i pravo glasa sve dok ne promijeni svoje ponašanje. Međutim, bojim se da bi (potpuno opravdano) uvođenje takvih mjera ujedno značilo i kraj “saborske karijere” hrvatskim političkim diletantima kakvi su primjerice, Ivan Pernar i Branimir Bunjac.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

glupacho.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Kora Tako je, ja bi da se zastupnicima neda ni poć u zahod popišat bez autorizacije

...
Gost
...
1 godina prije

@Kora
Prosvijetli nas sto je u opisu posla saborskog zastupnika?
Boriti se i ukazivati na korupciju u vladi također je strogo van opisa posla te bi svaki zastupnik trebao udaljiti iz sabora zbog toga?!?!

pero
Gost
pero
1 godina prije

@Kora, Sabor nije privatna prčija koju se ne smije snimati nego javna ustanova. “Diletanti” na žalost govore istinu koja smeta mnogima.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Pero

Slažem se, sabor nije privatna prčija i nitko se u njemu ne bi trebao ponašati kao da jest. Ne znam zašto je to Pervanu i Bunjcu toliko teško za shvatiti.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@…

Prvo, kod Pernara se ne radi o borbi proriv korupcije jer je i on sam upleten u nju. Drugo, to što neki tvrde za sebe da se bore za ovo ili ono (odnosno, protiv ovoga ili onoga) ne znači da im je u toj borbi baš sve dozvoljeno i da se bore na društveno prihvatljiv način.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

@Kora
Ni jedna revolucija-državni udar nije društveno prihvativ način borbe ali je jedini učinkovit.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Pernar očigledno pati od mesijanskog kompleksa i povezano s time od jedne bolesti, kojoj ovdje neću spominjati ime, ali struka dobro zna o kojoj je bolesti riječ!! On je “stručnjak” za sva područja, od financija, bankarstva, prava, povijesti, zemljopisa itd a ako pažljivo pratimo i analizirano njegovo brbljanje u Saboru, a isto tako u intervjuima, koje daje novinarima ili na njegovim sve rijeđim nastupima na TV emisijama u Hrvatskoj Bosni ili u Srbiji, vidimo, da je to njegovo “prosipanje pameti uvjek od riječi do riječi isto i to nam daje naslutiti, da se tu radi o napamet naučenom tekstu, koji mu je napisao netko drugi i on to do nesmisla ponavlja i ponavlja i to njegovo mentalno stanje neki nazivaju “papagajstvom uma”! Njegovi kompanjoni iz stranke Živi zid nisu ni za jotu bolji od njega i naprosto se naježim, kad sam sebi postavim pitanje, kako bi izgledala Hrvatska, da ove spodobe kakvim slučajem osvoje vlast!
O takvoj mogućnosti naprosto ne želim nirazmišljati, jer me odgovor na to hipotetičko pitanje baca u depresiju!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije


Za razliku od općeg oduševljenja i sreće koju izazivaju sadašnji umni zastupnici (Culej?) i vlada: zdravstvo: samo radi hitne je bleso stari trebao dati ostavku, socijala: podjela paketa za siromašnu djecu bogatoj, guranje idiotskog zakona, implicitno priznavanje nasilja u braku kao normale, svakodnevna sr*anja sa soc. službom kao što je ignoriranje dvije sudske presude, pa onom jadovu nisu oduzeta djeca, soroševci u vanjskoj i financijama. O , da. Nikad taj nije radio ni za Belje ni Agrokor (sad slave u Nizozemskoj prodaju onog što je netko drugi sticao), ni državu. Osim toga, rezultat 76-76 nije zakonska kategorija. U svakom trenutku moraš imati VEĆINU.
Zaboravih. A budući da je i jedan američki kongresmen postavio pitanje korupcije u slučaju naše kupovine letećih kanti ( dok je premijer mrtav hladan objašnjavao kako ćemo ih prodati za 30 godina), treba također – ostavka.

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Džuga , bilo bi dobro da se i mi naježimo pa daj onda napiši članak o toj viziji. Siguran sam da bi ti redakcija to objavila! 😉

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Kora
O tome se i radi. Nedozvoljavaju im normalni rad.
Pa nije Bunjac nestašni učenik u školi, pa da mu netko (!) na silu (!) uzima mobitel??!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Bilo bi lijepo da davatelji minusa neki put napišu svoje mišljenje…a postoji mogućnost da će ovo čitati netko tko nezna isto što i vi…
Po zakonu, sve što nije zabranjeno, dopušteno je.
A
prava saborskih zastupnika veća su od onih koji to nisu, i to ne samo zbog – imuniteta.
Sabor nije – učionica.
Svatko može snimati što hoće ( ukoliko ne postoje eksplicitne zabrane), uključivo i telefonske razgovore npr, no nesmije ih javno prikazivati.
Nema, međutim, nikakvih problema da se snimljeno, primjerice, koristi u sudskom postupku.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

@Lucija
osobno nemam ništa protiv snimanja, sve to bi u HD kvaliteti trebali snimiti Saborski snimatelji i odmah objaviti, dešavanja u Hrvatskom Saboru ne bi nikada smjela biti tajna, narod ih je birao, narod ih plaća narod ima najveće pravo u uvid njihova rada.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

@Kora
Zabraniti se može samo unošenje mobitela u dvoranu Sabora, sve ostalo možeš okačiti mačku u rep a diletanti poput Pernara i Bunjca su profesori političkih znanostima prema ekipi koja je u Sabor ušla 1990/91. a koga smo tada izabrali za predsjednika RH, da ne spominjem, g. Bunjac je za njega pravi profesor.

tuf
Gost
tuf
1 godina prije

I eto – sasvim očekivano – Kore, koja se obavezno javlja na “keyword” Pernar.

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Bravo Logicno, bravo ZZ.

šeronja
Gost
šeronja
1 godina prije

ne zaboraviti do izbora

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

HDZ-SDP-HNS… ista govna koja godinama uništavaju sve čega se dotaknu
A što je to Bunjac loše uradio? Zaprijetio majmunu da neče drugi put dozvoliti otimačinu svoje imovine, punim pravom.
Imao je pravo i išamarati ga štiteči svoje

Aga
Gost
Aga
1 godina prije

Ne diraj mi domoljube!

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Aga Šta je više kleveta i laži, HDZ nam je sve miljiji i draži 🙂

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Zastupnik Pernar ima fetiš da ga nose i dio je njegova cirkusa, ali podržavam u ovoj situaciji Bunjca izuzev prijetnji ubojstvom.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ma tu treba dovesti lingviste da definiraju je li to bila prijetnja smrću. “Uzmi mi još jednom telefon i nećeš izaći živ odavde!” Možda je mislio da ima neka viša sila koja će kaznili zlotvora. Nije rekao da će ga on lišiti života. Može se igrati rječima.

Sarka
Gost
Sarka
1 godina prije

Daaavno, kada mi je sin bio mali, u vrticu se desilo sljedece…
Bilo nas je nekoliko sa Balkana cija su djeca isla u isti vrtic. Jedne zgode tata jednog djecaka dosao nadrkan s posla i kako se malac dugo spremao “zaprijetio mu” po naski…pozuri ili cu te ubit’ k’o konja.
Jedna teta cula nervozu u glasu i pita jedne nase djevojcice sta je tata rekao malom Vladi.
Mala prevede kako i jeste…jedva su se izvukli da im socijala ne uzme djete.
Od tada, kada bi trebao zaprijetiti djeci, poceo sam koristiti – #ebacu ti mater.
Pa neka prevode…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Hahahahah

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Dobro. Tekstualno je rekao “Uzmi mi još jednom telefon i nećeš izaći živ odavde!” To je kao u gostioni kad se napiju i posvađaju i jedan veli drugom “Ubiću te, maku ti *bem!” Ma gdje je to groblje mrtvih iz takvih “prijetnji”? Postoji i druga stvar. meni se uopće ne sviđa privlačenje pozornosti s iznošenjem iz Sabora. Iako Brkić ne zna voditi sjednicu, što je dokazano u anketama i statistikama. Pernar je krenuo s temom interpelacija, ali je za pola minute bila digresija, pa citirao je Bibliju, pa što sve nije pričao, uglavnom sve nebitno, dok nije dosadio i Bogu i vragu i zakačio se s Brkićem. A postoji statistika koja dokazuje da Miljan Brkić ne zna voditi Sabor u redovito koristi poziciju sile.

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

Mislim da Živi zid ako želi povući više glasova mora prestati sa sličnom retorikom drugih i ovakvim lošim rječima. Znamo svi da ih i stranci i domaći odavno imaju na zubu , jer u Saboru nema ikoga više da brani interese naroda protiv banaka, elita, NATO bande… Znam teško je , ali ovdje se treba biti smiren kao Putin , neka ga gledaju i uče od njega…

otpisani
Gost
otpisani
1 godina prije

Ja pak mislim, da je Bunjac trebao bez riječi prići onom niškoristi od brkića i jednim direktom u poganu gubicu poslati ga na spavanje koji minut.

STroj
Gost
STroj
1 godina prije

dobro, pretjeruješ…ne znam što je Bunjac radio u svom predživotu, ali znam da je Brkić policijski specijalac….sapienti sat

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

STroj, imam bolje pitanje, da li je školovani policijski specijalac ili ratni, razlika je ogromna, svi ratni činovi se debelo precijenjuju a zapravo su malo iznad nule. To sam naučio još od partizana.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Da, što to zapravo značo “nećeš izaći živ odavde”, to je kakva rečenica ? Prijetnja, nije, to je upozorenje nikakva prijetnja. Recimo može ga Maras ugristi za vrat, iskrvavi i živ nije izašao, tko je kriv Bunjac ? Malo su ga pretjerali sa tom prijetnjom, nije prijetnja to je UPOZORENJE. Može Bunjac nekome platiti da ga mlatne a on u bijelim rukavicama stajati pored njega i gledati ga. Ovi nouinari su poblesavili skroz naskroz. Npr. drugi puta mu otme pametni telefon iz ruke, telefon je toliko pametan da shvati kako je u rukama neprijatelja i samouništi se ekspolozijom i eliminacijom neprijatelja, tko je kriv otimač tuđe imovine ili Bunjac. Ajde ljudi ohladite malo sa pričama o prijetnjama ubojstvom.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

??

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

Haha, podrška Bunjcu, krepajte psi u najgorim mukama… Al najjače od svega mi je kad neki sdp psić zajedno sa hdz zastupnikom borićem osuđuju Bunjca ( upravo u temi dana na HRT1).. crvi vam jeli meso naživo, dabogda…

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Ne znam sta mi je degutantnije,politicko i pravno nasilje koje provodi HDZ u saboru ili SDP-ova podmuklost u odnosu na Most i Zivi Zid,Kakogod ovakva sinhronizirana reakcija dvije briselske pudlice (HDZ-SDP) moze biti samo posljedica saznanja pravog omjera snaga izmedju politickih aktera u ovom trenutku.Dvije ,ocito bogom dane, stranke i njihovi privjesci(HNS,cijela Amsterdamska,Bandic i njegova”ekipa” itd) se zestoko trude (namjestenim anketama i bjesomucnom propagandom po svim medijima) stvoriti dojam neozbiljnosti i politickog sarlatanstva Mosta i Zivog Zida,a sve da bismo lakse progutali “rezultate izbora” koje vec imaju spremne u ladici samo se ceka odredjeni datum da ih neki spiker sa TV izgovori.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

@Pizistrat Nelson
Ovo je zapravo meni odlična predstava, npr. ja osobno zbog izjave g. Beljaka neć dati glas njegovoj koaliciji zbog njegovih izjava o ovom incidentu. Ako su Pernar/Bunjac ovo odigrali namjerno, hvala im na tome, moj glas neće ići ni njima (jer kao euroskepticima njima tamo nije mjesto) već nekom drugom.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Euroskepticima je itekako mjesto u EU parlamentu. I to ne samo našima, domaćima. Upravo je parlament pravo mjesto za izražavanje neslaganja i poticanje eventualnih promjena (zajedno s drugim skeptičnim strankama).

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije

Pizistrat, to sto je HRT napravio po ne znam koji put – pa ja bi rekao da je to j…nje pretplatnika u mozak. Pri cemu je pretplatnik k..va koja plaća klijentu.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

HRT je dno dna, teski sund, zali boze tko to smece placa. Informativni program je toliko jadno I neprofesionalno koncipiran, a voditelji su im katastrofa. Pogledas samo dobro jutro Hrvatska I smuci ti se cijeli dan od ocajnog humora… Valjda me nece tuziti 🙂

Sasa S
Gost
Sasa S
1 godina prije

Popularnost stranke Zivi zid je u porastu i to se ne svidja sada vec tradicionalnim dugogodisnjim vlastodrzcima .Mladi iznose nove napredne ideje koje se kose i ne slazu sa staromodnom politikom SDP,HNS a narozito HDZa.Vlast i zastupnici uzivaju u benefitima koja im pruza zakonodavstvo i misle da je narod jedno obicno stado ovaca ili koza.Odliv mladog sveta u inostranstvo sto se isto moze reci i za ceo region u stvari istim politicarima na vlasti i odgovara, jer su mogucnosti za promene jos manje.Kriza zapadne politike uglavnom se prenosi i na njene clanice i kao sto kapitalizam mora da se smeni i unapredi nekom novom politikom i idejom tako u svakoj zemlji mora da se nesto menja a za to nisu spremni stari politicari jer njihovog naprednog programa NEMA.Pernaru tvoja borba nije ostala nezapazena u regionu ..nastavi i bori se,ne daj da te izbace iz takta ljudske nesamokriticne karikature koje samo poslusno klimaju glavom i trpaju gomile para u svoje dzepove…….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Ono..nije vezano za Bunjca ,znači moje pitanje manje ,viśe nije vezano za temu: zašto je hrvatski parlament tj.sabor uvijek ,baš uvijek sablasno prazan???????To nema nigdje…..!!! Što je meni najgore – ljudi vrlo malo ili nikako ne reaguju na to .Strašno!!!

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

D n zjbvaj, pa meni je praznik kad skurim pljugu i naletim na cjelodnevni prijenos sjednice sabora HR… Stari moj, to su ti tripovi… Desi mi se da ponekad zakasnim na posao jer se zanesem toliko da “nemreš odljepit” od dubokoumnih misli koje se tamo plasiraju.
A to što je prazan… e to ti je taktička varka – Šeks vreba iza ugla kantine i na njegov mig svi uletavaju na njegov trzaj rukom 🙂

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Imal* rakije u kantini? Ili Vlado džaba sjedi?!????

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Off topic
Čini mi se da je broj ljubitelja nikotinskih dimnih štapića na ovom portalu – pozamašan. 60% min.

bulog
Gost
bulog
1 godina prije

Ljudi sad ne mogu reagirati, osim demonstracijama. Treba izaći na izbore i izabrati nekog drugog, a ne ove koji su se ‘dokazali ‘

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

O direktivama (naredjenjima) je raspravljanje,kada unaprijed znas da sto god da kazes pricas u vjetar, cist gubitak vremena.Ovo(prazna sabornica) je u stvari uvod u likvidaciju nacionalnih parlamenata jer isti trenutno sluze samo za amenovanje vec donesenih zakona i odluka u nekim drugim centrima moci.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Tadmure
To je lako izlječivo. I nije naš parlament jedini s tim problemom – mada ovako prazan parlament nisam nikad nigdje vidjela.
Recimo, 20 000 kuna ‘rebnuti’ za neopravdank izostanak. Ako je u isto vrijeme i sastanak nekog odbora, kazna i onome koji je odbor sazvao.
Tko će međutim, izglasati taj zakon? ?

Zlatko
Gost
Zlatko
1 godina prije

Prijava će opet biti odbačena jer nije bilo ozbiljne prijetnje i ima uvjetni karakter ako mi drugi put uzmeš mobitel, a što straža niti nebi smjela raditi.. Bunjac im smeta jer je pametan, školovan i intelektualno nadmoćan pa ga napadaju siledžije po naredbi političkih protivnika a nikakvu zapovjed za napad na Bunjca nije bila zvanično upućena od Brkića, jedino ako nije i stražar kakav član HDZ-a oa si dao za pravo sam

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Koliko se god složio s tobom ipak mislim da je Bunjevac podbacio sa reakcijom, izuzetno neinteligentno;i od njega i od Pernara, naravno pripisat ću to njihovom neiskustvu ali s obzirom na staž trebali subdo sada da se malo emancipuju u političkom djelovanju. Pernar je trebao kao gospodin izaći a ne da ga kao Šešelja iznose a Bunjevac nije smio da dopusti da nekome prijeti.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Naličje nakaradne tzv. demokracije. Dozvoljeno je glumiti ‘opoziciju’ po zadanom scenariju, za sve drugo odmah ‘kršiš poslovnik’.

Što se tiče gorile koji otima zastupniku Hrvatskog sabora imovinu usred Sabora, situacija je jasna: plaćeničko hdz-sdp djubre javno vrši razbojstvo nad izabranim predstavnikom hrvatskog naroda. Ponovno uvesti smrtnu kaznu za veleizdaju domovine, ovo smeće retroaktivno osuditi i javno ga pogubiti na Markovom trgu. Nitko tko želi zatrti glas hrvatskog naroda i to radi silom ne zaslužuje život. Isto se odnosi i na sve druge narode.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Da, javno ga pogubiti na Markovom trgu, po mogućnosti sa atomskom bombom, hehehehe!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

hahah, ti si opsjednut s tim atomskima, džugi. Smiri se, dobro staro uže je dovoljno za taj izdajnički šljam.

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

Iskreno smatram da cjelokupni Balkan i bivše države nemoguće je legalno vratiti na noge , probuditi narod… Gospodo na toliko sam načina to pokušao da mi je muka na potrošene godine života i lagano tapšanje svaka čast Busola! Bilo je dobrih akcija , ali sve bi završavalo sličnim stvarima kao i ovo sa Živim zidom. Krene ti se po gradu pričati on nije normalan usprostavio se kriminalcima , mafijašima, političkim elitama, tajkunima. Onda krenu pričice , zatim kleveta , zatim blagi pogled neke žene koja pobjegne od straha da i ona neće na stup prozivke elita i bude ti KRIVO, jako jako krivo… Ovaj prokušani model se danas radi svugdje u svijetu , posebno na Zapadu. Ljudi ne žele biti danas prozivani , bolje da budu dio vrlo lošeg sistema , jer je lakše preživjeti…

Greška vrha Živog zida (ovo ispod većinom ne računam jer su gotovo sličan škart kao i mnogi drugi…) je što moralo je raditi na ujedinjenju naroda na Balkanu (ne u novu državu , nego moralnog , duhovnog , prijateljskog, susjedskog ujedinjenja…) na idejama potajnog micanja cjelokupnog ovog zla i odmicanja od Zapada kojima služimo kao jeftina radna snaga , jeftini ljudi za strance (posebno žene … ) i nadasve obično topovsko zaluđeno meso… Neozbiljni ispadaju sa nekim ispadima i manje svađe u Saboru po meni puno više djelovanja van Sabora.

Na ove ostale za koje ljudi glasaju HDZ, SDP , HNS , HSS… ne obazirem pozornost jer bi se raspao od tuge koliko ljudi je spremno prodati svog prijatelja, poznanika za šaku eura, dolara… Dok narod ne shvati da protiv “prljavih” moraju igrati “prljavo” nema napretka… , pošteno ovdje se vlast neće promjeniti i tu pojedinci iz Živog zida (uz glupavo promoviranje nemogućih ideja zbog toga što smo porobljeni od stranih elita…) ili ne žele to shvatiti ili ne mogu to shvatiti…

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Dio komentara oko balkana i ujedinjenja takvog kako si opisao je pun pogodak… Rješenje , usudio bih se reci.. Balkan moze ozdraviti jedino uz suradnju ljudi sa balkana.. Nikako drugacije.. Samostalno niko od mas nece isplivati.. To garantiram..
Ovako se samo gusimo u nasim kazamatima …

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Zato su kazamati i podignuti. A isto tako i obrazovanje u kazamatima, da postanu još veći kazamati…

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Ujedinjenje Balkana, na bilo kakvoj osnovi, MISIJA NEMOGUĆE!!!

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

ZNAČI NAŠ KRAJ (jedini spas u slučaju nekakvih ekstra događanja u svijetu…) ako je misija nemoguća. Uspjeli su zapadnjaci s našim izdajnicima podići visoke ograde , zidove…
Ja ne vidim načina Džugašvili da ovdje opstanemo s obzirom da svatko sam s pristupom premaloj količini novca zadrži ljude. Ljudi mnogi ne žive bolje na Zapadu (u startu pomisle da žive…) , neće imati kuće, posjede , ali će u startu pobjeći od totalne apatije , korupcije i dobiti će veće plaće uz normalno veće troškove života.

Što više se bude išlo samima u ekonomiji , što više bude podjela kao danas nacionalnih , vjerskih to će više ljudi biti vani… Ono najgore mladi više neće imati ideološke ideje i vrline nego želju za čistim preživjljavanjem, bijegom od negative kao što se to dešava danas.

Zajednički projekti koji bi pokrenuli stvari ovdje :

Obnova i drastično ubrzanje pod hitno pruge Ljubljana – Istanbul… (put svile…) , Budimpešta – Zagreb – Rijeka , Budimpešta – Ploče, Budimpešta – Beograd – Bar…
ujedinjenje poljoprivredne industrije
ujedinjenje informatičkog tržišta (zanimljivo zbog iscjepkanosti , mnoge velike kompanije zaobilaze nas…)
vraćanje brodogradnje , metalne industrije
veliki elektroenergetski zajednički projekti , zajednička izgradnja elektrana …

Ovo mi znamo i možemo ,ali sigurno je da bi smetali Zapadnoj Europi i SAD-u , jer bi se desilo dizanje zaposlenosti u realnom sektoru sa porastom PLAĆA! Smanjila bi se korupcija jer bi ta mjesta bila bolje plaćena od muljaža u poglavarstvima, gradskim vjećima , … Danas je najunosnije na ovim prostorima biti političar , uhljeb ili tajkun naslonjen na političare , a isto je nažalost svugdje u svijetu… Najmanje odgovornosti uz najviše beneficija i veza.

Ps. iskreno MI SMO GOTOVI (demografski se nećemo oporaviti – Hrvatskoj predviđam ako ostane status QUO nešto slično na što je ličila Kuba prije Castra…) , ovo su samo ideje , prednost Srbije nad Hrvatskom je samo što nemaju šanse njihovi ljudi tek tako pobjeći u EU ili preko bare… Zato dolaze raditi u Hrvatsku (čak i Vinkovce…) pokupe papire, malo početnih novaca više i onda zatim ajmo dalje…

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije

Politika i drugi poslovi vezani za razgradnju društva su najunosniji, da.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Moguće je i biti će, prethodno je potrebno eliminirati izdajnike i trolove. Par sanduka municije će dostajati.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

@Busola
Balkan može ujediniti samo Austrijsko carstvo, nitko i ništa drugo. EU je dobra ideja ali čini mi se da je u potpuno krivom smjeru, nešto poput Jugoslavije. Tako će i završiti a krivac za to će biti isti, USA.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Sveopća brbljaonica u zemlji čuda, koja najvećim dijelom izgleda kao mrtva priroda. Gdje vladajuća većina ovisi o liku koji je u bližoj prošlosti bio u zatvoru. Pa se možda opet kandidira za predsjednika. Jer je*eš predsjednika koji nije bio u zatvoru. Da bi u mjesec-dva od bageriste umalo dotjerao do počasnog doktora znanosti. Uđe u brbljaonicu sa jednim članom, a sad o njemu ovisi saborska većina. Zbog tuđih otpadnika. Ljudi koji su prešli Rubikon političke prostitucije. I postali majstori kupovanja vremena. Dobro plaćenog vremena.
A u ”političkoj eliti” (svaka šuša sebe proglasi ”elitom”) ima svega. Od onih što kupuju diplome ili plagiraju tuđe radove. Sebični kakvi jesu, nije im palo na pamet kupiti diplome i za unuke. Praunuke. Jetrve, zaove. Za punca ili svekra neku vitešku titulu. Pa da dobiju popust na količinu.
Ima i onih koji su svoju partnericu bar jednom poslali na hitnu. Kao i svaki pravi muškarac u Hrvatskoj, koji imalo drži do sebe. Dižu cjene cigareta, umjesto da o toleranciji uče od pušača. Koji se nikad ne žale na nepušače. Iako i ovi drugi puše. Da se sve dimi. A da to ne shvaćaju. Ili ne žele priznati.
Ima i onih koji nemaju šta drugo raditi, pa misle i ono što ih se ne tiče. Ili se uspješno prave da misle. Jer stavovi koje iznose datiraju s početka prošlog stoljeća, a određeni dijelovi sežu i dalje u povijest.
Zgražaju se nad nemoralom koji želi uništiti sve što je tradicionalno i hrvatsko. A bogatiji kurve plaćaju kokainom.
Siromašci o tome samo maštaju. I zadovoljni su kad saznaju koliko ovi imaju auta. Satova, trsova vinove loze. Firmi, kuća i stanova, prepisanih na žene, muževe. Lijepu i pametnu dječicu. Tetke i stričeve. Babe i kumove.
Zazivaju pomoć Boga, Isusa, Gospe….. Ali izgleda da se i vrhovni kreator umorio
Tako da je sve vidljivija nesposobnost upravljanja vlastitom sudbinom. A time i besmisao postojanja. Što i nije previše važno. Jer i dalje veselo jurišamo prema dnu.
P.S.
Prodajem bubreg. Da sačuvam mozak.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Daltone
Si vidio…one oblačiće? ?

Kanncer
Gost
Kanncer
1 godina prije

Bilo je za očekivati da će pakirati zidašima, mafija ne prašta… a paraziti se udomili!

Иосиф Сталин
Gost
Иосиф Сталин
1 godina prije

dohvatio moša pernara

oddball
Gost
oddball
1 godina prije

U neka bolja vremena u saboru je sjedio Mirko Filipović, e volio bih tu stražu vidjeti koja Mirka iznosi 😉

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Nebi ga imali razloga nositi napolje, jer Mirko Filipović za razliku od Pernara niti jednom nije ništa progovorio u Saboru, a Pernar labrta, ko tri papagaja!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Jos nisam dozivio da se netko ovoliko bori za svoj narod kao ova dvojica, riskirajuci sve u zivotu pri tome zamjerajuci se najopasnijim ljudima u zemlji i ixvan nje…Nitko ovo sto sam napisao nemoze poreci, samo ako ih je jednom poslusao…

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Potpuno točno. Nažalost, 90% ovaca to ne razumije. Što ove ljude čini pravim pastirima.

Dundić
Gost
Dundić
1 godina prije

Prije toga je Brkić, potpredsjednik iz vladajuće stranke, sudskom stražom dao izbaciti parlamentarnog zastupnika jer mu niej odgovralo šta govori. To je malo veći problem od ovog naguravanja. To je daljnje gušenje parlamentarizma, saborski zastupnik je spriječen da govori, i silom izbačen iz sabornice…a on je od naroda izabrani nositelj vlasti. Sabor, tj. saborski zastupnici su vlst u demokratskoj zemlji. Ovo je malo pučistički od strane vladajuće oligarhije prema ustavnim nositeljima vlast.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
77
0
()
x