Izrael napao sirijski vojni centar u Masyafu – Damask tvrdi da je napad odbijen

Damask PVO
157 komentara

Izraelski zrakoplovi su napali su jedan od vojnih objekata u blizini grada Masyaf u sirijskoj provinciji Hama. O napadu su izvijestili lokalni stanovnici.

Kao i prije, udarac je izveden iz libanonskog zračnog prostora, bez ulaska na područje Sirije.

Sirijski sustavi zračne obrane oborili su nekoliko raketa, od kojih je jedna pala na kuću u blizini prigradske autoceste.

U napadu je ranjeno 17 sirijskih vojnika i nekoliko civila, priopćilo je sirijsko Ministarstvo zdravstva.

Okolnosti i ciljevi zračnog napada trenutno se razjašnjavaju.

Podsjetimo da u blizini naselja Masyaf postoji nekoliko velikih vojnih objekata sirijske vojske i iranskih formacija. Tu je i istraživački centar u kojem Damask razvija svoj raketni program. Prema drugim izvorima je gađano skladište iranskih projektila zemlja-zemlja.

Sirijski vojni objekti Maisjaf
FOTO: sirijski vojni objekti Maisjaf

Arapska agencija Muraselon izvještava da su izvori s terena potvrdili vijest da su sirijski sustavi protuzračne obrane lansirali nekoliko raketa protiv neprijateljskih ciljeva u zapadnom dijelu regije Homs. Dodaje se da su uspjeli uništiti neke od neprijateljskih raketa, dok su se zvukovi eksplozije čuli širom pokrajine Hama i Homs.

Objavljene su i snimke koje pokazuju kako sirijski sustavi zračne obrane presreću neprijateljske projektile u zapadnom području Hame.

Zapadni izvori navode kako je vrijedno napomenuti da je Rusija krajem prošle godine rasporedila bateriju sustava S-300 u blizini Masyafa, upravo radi zaštite ovih objekata. Međutim, vojni stručnjaci su u viša navrata objašnjavali da se sustavi S-300 ne koriste za obaranje zrakoplovnih navođenih projektila i bombi i da se za presretanje tih ciljeva koriste drugi sustavi, te sustavi za radio-elektroničko ometanje, a ne sustavi protuzračne obrane S-300 ili S-400.

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
157 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Igor021
5 godine prije

Jedino resenje je da se Tel Aviv sravni sa zemljom.Sa cionistima nema razgovora.Naravno da je Putin kriv za ovo nasilje.

Mate
5 godine prije

Više sirijski problem ne pratim ni u ludilu. Jer što je gadljivo – gadljivo je ! A ja nisam čovjek koji bi pratio nečiji jad , bijedu i ponajviše kukavičluk. Nikad više pratit jad od SAA. Ko ih jebe – kukavice i jad – od “ratnika” i “hrabrosti” ništa ne zaslužuju. Izrael je od svog osnutka dobro shvatio da su sve vojske u njihovom okruženju kukavica do kukavice- inače ne bi radili desetljećima ovo što rade.. I sad bih ja trebao suosijećati s ogromnim arapskim vojskama sazdanim od kukavica koji se plaše vlastite sjene? ZBOGOM SAA !!! Ili suosijećati s Palestincima? Jad, bijeda, a najvažnije KUKAVIČLUK!!! Neće opstati ni Sirija, ni Palestinci, niti ikakvi protivnic iIzraela. Izrael je svima kriv što su njihovi vojnici hrabri i motivirani. Godinama sam držao stranu Siriji, Iranu, Palestincima itd. I sad se pitam koja sam ja budala na društvenim mrežama zbog toga što ako… Čitaj više »

Realist
5 godine prije

Daaa odbili su ka i svaki do sada ..s800 je oborio sve sto leti u radiusu 2000km ni ptice u zraku nisu bile postedene siriske pzo…samo je sustav s300 zatecen u snu svi ostali su pravovremeno reagirali??

preseren3
5 godine prije

Malo ste več dosadni s tim.
Koliko kapi još fali, da je šalica puna?

Nema
5 godine prije

Ovo vise smijesno postaje. Cirkus

zgvaca
5 godine prije

Ja pocinjen da virujen, da Rusi koriste Siriju da bi svoje PVO Sisteme usavrsili. Posto in Izraeli javljaju gdje ce napast i ruski vojnici su sigurni mogu na miru da prate. Studiraju Izraelske napade i pokusavaju da sto bolje postavi obranbene sisteme i da obori sve vise raketa. Kad jednom nadju odgovor na sve izraelske mogucnosti rec ce Izraelu;od danas vas obaramo i iznad Libanona a mozda i iznad Izraela. Od tog trenutka se Izrael vise nece usudit.

Tvingo
5 godine prije

Što više posjeta zločinca netanjahua Moskvi,to više patnji sirijskog naroda,pošteno mogu da kažem da ponekad ne razumijem više ništa pa ni Putina.Bio ti amer ili rus taj koji bi da te čuva naebo si u oba slučaja.Od pojave famoznog s300 svaki novi udar po bilo kome u siriji meni postaje sve mučniji…nekad se kontrirati nije imalo čime sada se ima a ne smije.U čemu je razlika Vasja,želiš li biti zaštitnik nečiji treba i ti da kršiš pravila ili te resno ne uzimaju.Možeš čak sledeči put kad ti cios dodže u posjetu sam izači iz dvorca kremaljskog pa da on u njemu ostane da vlada i tako su njegove sluge tamo več odavno …

Makaki
5 godine prije

Da,najbolje bi bilo da Assad da ostavku,USA stavi svog covjeka,Izrael uzme zemlje koliko mu treba i mir u svijetu. Nije sve tako jednostavno kako se cini nama. Sirija je jos u ratu,ne treba joj izravni rat sa Izraelom

Laki Topalović
5 godine prije

Dobro, pa već na ruskoj Wikipediji stoji da sirijski sustavi S 300 s vjerojatnošću od čak 98% može presresti i uništiti cilj ekvivalenta taktičkog lovca na udaljenosti do 200km, dok balističke rakete s istom vjerojatnošću presreće na udaljenostima do 40km. Pri tome maksimalna brzina cilja koji se gađa je do 2800 m/s. Dakle ne koristi se za GBU bombe i projektile zrak-zemlja

Gost
5 godine prije

Rusija se ponaša ko pokvarena pičkica. Sad se već cijeli svijet smije njihovom sustavu S300.

ruski poljak
5 godine prije

ma to je ona raketa što je ko fol trebala na mjesec….

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Nevjerovatno!!! Specijalna jedinica za podršku sklepana od kojekakvih botina, sendvičara čiji IQ odgovara broju sandalica curice od 12 godina dežura 24h na portalu i čeka ovakve vijesti… Međutim, klipani nisu uzeli malo vremena da pročitaju, vide, čuju odakle je ispaljeno 15-20 ili koliko raketa..? Sa koje udaljenosti, iz čijeg vazdušnog prostora, kolika je šteta, koliko žrtava? Pa iako ih je bilo više od deset mrtvih?!?!? Zatim, s300, 400, Tor, Buk, Pancir…. čemu služe, koga i kada i gdje gađaju, kako gađaju…? Jeli ovo nuklearna fizika? Šta je cilj i pozadina stalnih provokacija i ovakvih napada? Nije, za njih amaterske trolove jest. Neznalice, Sirija je u ratu!!! Dobro ste čuli. Ovo se mora stalno ponavljati, ovoga će još biti, nije vrijeme za ishitrene odgovore, nije još., to je cilj ovih što napadaju.

Ivex
5 godine prije

Stani malo pa boli Ruse neki za Siriju i SAA spasili su Asada i svoju bazu to im je bitno da nitko ne dira Latakiju sada ovo ostalo Iranci i Sirijci sami ste. Mislim da i Rusima sada kada je Assad spašen i siguran ne odgovara Iran njegova politika u Siriji u svemu.

Mate
5 godine prije

Gospodo administratori, zbog čega ste ukinuli opciju u kojoj se može dorađivati tekst? Je li to da bolje arhivirate naše izvorne izjave?

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Zadranine, pišeš zidovima.. Ne vrijedi.
Pljuc.
Eto ga. 🙂

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Prvo nauči šta je s300, čemu služi-koga, gdje, kako i kada gađa.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Za sve probleme u Siriji kriv je s300. Eto.
Logičari, Logičari, heb*vam vašu logiku. Najbolje da Rusi raspale po galebobima na mediteranskog obali ili da počnu plašiti vrane oko Hame da bi Logično geostrage i kojekakve Kutuzove, Romele, Žukove i Ajzenhauere uvjerili da je sistem funkcionalan.

Bruno
5 godine prije

Dobar taj S-300…

Bruno
5 godine prije

Izrael je jači, a tko jači, taj tlači. Rusija Siriju od Izraela neće braniti. Uostalom, mnogi ruski milijarderi su Židovi. U Izraelu živi danas oko 1,5 milijuna Židova iz Rusije itd. Kad su Rusi progutali pogibiju svojih 15 vojnika, progutati će i sve drugo. Da se razumijemo, i ja sam na strani Rusije, ali nisam zbog toga slijepac i vidim širu sliku.

Bruno
5 godine prije

Nisu još stigle sve komponente. Traje to. Poraditi će kad Izraelu nestane municije.

Alen
5 godine prije

Žuja je zakon !

Bruno
5 godine prije

Hajde, i ti si udaren. Toliko gluposti niti zadnji pijanac ne bi nadrobio. Rusija ekonomski bolje stoji od goleme većine zapadnih zemalja. Rusija sigurno neće biti vojno poražena nigdje. Ja od Gruzije na ovamo vidim samo ruske pobjede. A ti vidiš maglu alkoholnih isparavanja.

Džugašvili
5 godine prije

Ma ćuti bre, važno je da putko ima “savršenu muskulaturu” i razvijene prsne mišiće, kad onako obnažen jaše na konju, a obraz mladolik ko u naše Severine ali postoji opasnost, da Rusija bankrotira zbog troškova za nabavu botoxa, kojeg Putin troši nemilice kako rekoh u većim količinama nego naša Severina!!

powervnbqbfvqwfwnfnerwfnewr
5 godine prije

Ček nešto, tko ono uništi svo sirijsko kemijsko oružje kojeg su se komodoi bojali……………………..

Prvi od 7
5 godine prije

Mislim da taj s 300 ,koliko li vec, ni nije za vojne potrebe. Vise je za novinarsko izvjestavanje. Sve vidi,ali samo to.
Nekakva isprika je da avioni ne ulaze u sirijski prostor nego u libanonski,onda ispada da je libanon ciji saveznik? Znam da sirijcima ne treba dodatni rat,ali koga rusi tamo brane? Sebe? Ili,sjede na dvije stolice?

LazaBG
5 godine prije

Ma naravno da je napad odbijen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.