John Bolton izvijestio Netanyahua kako napreduju aktivnosti protiv Irana

John Bolton Netanyahu
22 komentara

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost je u okupiranom Jeruzalemu u društvu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua iznio plan Washingtona za borbu protiv Irana.

John Bolton, koji je u okupiranu Palestinu došao u nedjelju navečer, u ponedjeljak ujutro je održao konferenciju za novinare s Netanyahuom, nakon koje će viši američki i izraelski dužnosnici tri dana “koordinirati stavove o Siriji i Iranu”.

Među izjavama, Bolton se osvrnuo na “posao” u tijeku s europskim “prijateljima” Sjedinjenih Država, koje pokušava uvjeriti da napuste nuklearni sporazum s Iranom iz 2015. godine, kao što su to Sjedinjene Države učinile u svibnju.

John Bolton, poznat po svom aktivnom zagovaranju ratne opcije protiv Irana i sudjelovanjem u odluci Washingtona o pokretanju agresije na Irak 2003. godine, ali i svojim velikim vezama s izraelskim okupacijskim režimom, rekao je “kako odnosi Sjedinjenih Država i Izraela nikada nisu bili tako jaki”.

Aktualni američki predsjednik Donald Trump je napravio pakt s Izraelom, što je obećavao u predizbornoj kampanji, kada je rekao da je to “jedan od temelja njegove vanjske politike”. Ove je riječi ponovio John Bolton u društvu Netanyahua, te izrazio potporu svim optužbama protiv Irana, implicitno optužujući Teheran da pokušava steći  nuklearno oružje.

“Takav razvoj događaja je spriječen samo zato što se Trump povukao iz nesretnog nuklearnog sporazuma“, rekao je Bolton, usprkos tvrdnjama Međunarodne agencije za atomsku energiju da Teheranu poštuje sve obveze iz sporazuma sa svjetskim silama.

Američki savjetnik je izrazio suprotstavljanje Sjedinjenih Država  iranskoj vanjskoj politici u Siriji, Iraku, Jemenu i Libanonu, ponovivši optužbe “da Teheran da sponzorira terorizam”. Kao “argumente” je naveo potporu Irana autohtonim pokretima otpora, poput  libanonskog Hezbollaha, koji pružaju otpor izraelskoj okupaciji i zapadnoj hegemoniji.

Nakon boravka u okupiranoj Palestini, John Bolton planira posjetiti Ukrajinu, potom Ženevu, gdje se želi susresti s delegatima Ruske Federacije i s njima razgovarati o sastanku između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina održanog u srpnju u Helsinkiju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kadro2
5 godine prije

Hvala Bogu, da nitko pametan na tome svijetu Boltona ne uzima ozbiljno, je pa lijepo napisano, da je Bolton u imenu Trumpa izvijestio Netanyahua, pravoga gospodara Amerike.

Ampuh Puh (sa malignim tuborgom na mozgu)
5 godine prije

Offtopic
‘According to a Politico report published on Monday, during a 2017 briefing to prep for a meeting with the prime minister of India, President Donald Trump called the country of Nepal “nipple” and laughed when he referred to the country of Bhutan as “button.” ‘

Laki Topalović
5 godine prije

Zapravo, da je naslov drugačiji, a korektan je, sastanak nevredan pažnje. Točno tako. Bolton je letio za Izrael da izvijesti gazdu kako stvari stoje. Gledao sad tri minute pressice, dosta i previše

Riddick
5 godine prije

Dok Abu Bolton al Amriki i Satanjahu love zeca u šumi lisica kući davi pilad.
Drugim rečima imate vi prioritetnijih problema

jupiter
5 godine prije

hahaha….ovaj bolton je dvorska luda!!!

Alen
5 godine prije

Rece li netanjahu nedavno da se izrael uzdize u svjetsku silu.. Ove konferencije sluze upravo tome..

“Procvat Bejtul Makdisa (Jerusalim) znači (da slijedi) opustjelost Jesriba (Medine), a opustjelnost Jesriba znači (da slijedi) događaj velikog okršaja, a veliki okršaj znači (da slijedi) oslobođenje Konstantinopolisa (Istambula), a oslobođenje Konstantinopolisa znači (da slijedi) pojava Dedždžala.”

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Zivot na planetu bez te dvojice bio bi mnogo ugodnij, Boze uzmi ih k sebi i pospremi u pakao, oslobodi ljude njih i njihovih sljedbenika.

žrec
5 godine prije

Ono što je Bolton rekao za Putina, to ja mislim i o Boltonu. Bolton nije glup, i upravo to nas treba plašiti.

nena
5 godine prije

Čisto ludilo. Nepodnošljivo.

Spartak
5 godine prije

Čovjek je došao podnijeti izvještaj svome šefu. Bit će pohvaljen, a možda dobije i keks.

Dub Miroslav
5 godine prije

Bolton podnio izvještaj svom šefu. Što je tu čudno?

2 mg mozga
5 godine prije

Redakciji Logicno.com zahvaljujem na ispravnom i neindoktriniranom oslovljavanju drzave u kojoj se dogodio susret. Prvi ste koji bez dlake na jeziku zemlju nazivate pravim imenom – okupiranom Palestinom i grad okupiranim Jeruzalemom.
Nadam se samo da ce i BDS movement brzo srusiti apartheid i rasizam isto kao sto je je to bio slucaj sa Juznom Afrikom.

palermo
5 godine prije

Ako je JewSA pas, a IzraHELL njegov rep, u tom slučaju rep maše psom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.