Kako prigrliti minimalizam

Soba
2 komentara

Neki od nas tek su se doselili u novi životni prostor i često je ovo jedna od rijetkih prilika da dekoriramo interijer po vlastitim željama i idejama. Želite se osjećati udobno i želite učiniti prostor svojim kako biste ga takvim i doživljavali. Mnogi od nas žive u stanovima ili kućama koje smo ili naslijedili ili već toliko dugo koristimo da se s godinama puno toga nakupilo. Oni često pršte bojama, uzorcima, sitnicama i ukrasnim jastucima. To je naprosto uobičajeno i niste jedini.

Nešto smo naslijedili, nešto nam je žao baciti, na nešto smo se naučili… I kako onda početi živjeti minimalistički (pod uvjetom da je to nešto što stvarno želite)? Podijeliti sve što imate, baciti, prodati? Prije drastičnih koraka, pročitajte što je sve moguće učiniti kako biste prigrlili minimalizam.

Kako niti inače u životu ne postoji samo jedan način kako se nešto radi, tako ni pristup minimalizmu nije jednostrana cesta. Započnite s razmišljanjem što će vam najbolje odgovarati i od toga krenite. Zacrtajte si jedan pravac i time ćete izbjeći pretjerano razmišljanje koje vam može izazvati osjećaj panike. Za početak odlučite na što da se usredotočite. Možete se riješiti jedne stvari svakoga dana, rješavati jednu po jednu sobu, sve staviti u kutije i zadržati samo ono što ustvari stvarno koristite… A možete razmišljati i na duge staze, odnosno pitati se što vam je važno, koji su vam ciljevi, što vas usrećuje i da li vas to što radite usrećuje i doprinosi vašim dugoročnim planovima.

Cilj nije da završite s određenim brojem predmeta ili prostorom koji izgleda točno na određen način, već je cilj da napravite odmak od stvari. Sve dok se fokusirate na uredne ladice i police i bacanje određenog broja stvari, niste se odmaknuli od shvaćanja stvari kao vrijednosti. Umjesto toga se pitajte što vam najviše vrijedi. Doprinose li stvari koje imate u svom životu toj vrijednosti ili vam otežavaju?

Kako prigrliti minimalizam? Odredite što vam zaista treba, budite sretni s onim što već posjedujete, činite smislene i korisne stvari koje vas usrećuju, bacite predmete koje više ne koristite i opetovano promišljajte i nanovo procjenjujte svoj pristup.

Minimalizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kuga
4 godine prije

Kako? NIKAKO!!!

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Jedne je večeri Sofia napisala pismo i gurnula ga ispod vrata.
U njemu je pisalo: Mrzim te.
Srdačan pozdrav, Sofia.
E to je minimalizam…….. u ljubavi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.