Kijev priznaje da u ukrajinsku ekonomiju najviše ulaže Rusija

Varsava Rusija Ukrajina
8 komentara

Nakon svega što se dogodilo u protekle četiri godine i retorike Kijeva o ruskom agresoru, posebna regulatorna agencija Ukrajine priznaje da je tijekom prvih šest mjeseci ove godine većina izravnih ulaganja u Ukrajini došla iz Ruske Federacije.

Naime, ruski investitori su u Ukrajinu, ne računajući Donbas, uložili 436 milijuna dolara, odnosno 34,6% ukupnog iznosa svih stranih ulaganja, prenosi UNN, pozivajući se na Državni statistički ured Ukrajine.

Konkretno, prema Državnom statističkom uredu Ukrajine je od siječnja do kraja lipnja 2018. bilo izravnih ulaganja u Ukrajinu u iznosu  1,25 milijardi dolara. Iz Ruske Federacije je došlo dobila 436 milijuna, dok je iz Cipra uloženo 219 milijuna. Za Cipar je zanimljivo da lokalni poduzetnici nemaju novca za velika ulaganja u inozemstvu, ali je otok poznato porezno utočište mnogih ruskih bogataša i vjeruje se da veći dio ovog novca dolazi s njihovih računa. Iz Nizozemske je uloženo 207 milijuna dolara, iz Austrije 58 milijuna, iz Poljske 54 milijuna, iz Francuske 46 milijuna i iz Velike Britanije 43,4 milijuna dolara.

Unatoč svemu, “zemlja agresor” je i dalje glavni trgovinski partner Ukrajine. Prekjučer je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao kako je Rusija spremna nastaviti suradnju s Ukrajinom unutar Zajednice nezavisnih država, naravno, ako je Kijev zainteresiran za očuvanje takve suradnje. Ako ne, Kijev će se za bolju suradnju i otvoreno tržište morati obratiti za sada prilično nepopustljivim “zapadnim partnerima”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Nevjerovatno koji su to ljudi i veličine! Ruska duša! Naravno da ne mogu raskinuti poslovanja tek tako. Ali da su broj jedan ulagač, hej.

John
5 godine prije

Možda se cijelo vrijeme radi o agresivnim ulaganjima samo mediji nejasno prenose

Sunseeker
5 godine prije

Ima neka poslovica koja nešto govori …..
i svome jatu se vraća.
Tako će biti i s ukrajinom

posmatrac
5 godine prije

Nekako je i logicno da bude vise od pola Ruskih “agresivnih” ulaganja!Samo se pitam gde je kapital iz Kenjade koja zdusno propagira rat protiv Rusije!

igi
5 godine prije

…pa sad…nije najplemenija niti najbolja…ALI….ako s druge strane imamo USA na čijim se ulicama u određenim djelovima grada hvataju muškarci i slobodno u javnosti zadovoljavaju jedno drugog onda je rusija zaista uzor moralnosti….

Zadranin
5 godine prije

Znači, amerokenjci ( nakon 2014. g. i 5 milijardi $.. ) ne ulažu više u Ukrajinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.