Kijev službeno potvrdio privrženost nacizmu i dao za pravo “separatistima” Donbasa

Ukrajina se otela
68 komentara

Ukrajinsko nacionalno vijeće za televizijsku u radio difuziju je televiziji Inter odredilo veliku novčanu kaznu. Naime, državna agencija je u koncertu posvećenom Danu pobjede nad nacifašizmom vidjela “znake poziva na agresivni rat i njegovu propagandu i poticanje na nacionalna, rasna ili vjerska neprijateljstva i mržnju”, prenosi ukrajinski tjednik Nedjeljno ogledalo. Ništa novo, barem za Ukrajinu, ali je ovo samo dio priče jedine zemlje u Europi u kojoj institucije otvoreno slave nacizam i kažnjavaju ovakve i slične inicijative.

U slučaju televizije Inter, uprava kuće je dužna u državni proračun uplatiti kaznu od 4 milijuna grivna, jer je 9. svibnja u eteru “poticala na mržnju”. Članovi ukrajinskog nacionalnog vijeća za radio i televizijsku difuziju su kaznu usvojili jednoglasno.

Ukrajinski tjednik navodi kako je vijeće zaprimilo brojna pisma s pritužbama u kojima je stajalo da je televizija Inter 9. svibnja emitirala poznati glazbeni spektakl “Pobjeda – Jedna za sve”, čiji sadržaj, kako je navedeno u pritužbama, “ponižava dostojanstvo Ukrajinaca, potiče neprijateljstvo, poziva na potkopavanje integriteta države i sadrži znakove propagande”.

Na temelju tih pritužbi je nacionalno vijeće koje prati emitiranja i aktivnosti televizijskih kanala potvrdilo “znakove kršenja postojećeg zakonodavstva”.

Prema riječima dužnosnika, izjave voditeljice Anastasije Daugule i njenog kolege Andreja Domańskog, koji su govorili u uvodu emitiranja koncerta, ukazuju na povredu Zakona o informacijama. Svi članovi vijeća su u emisiji kanala vidjeli neprihvatljivo kršenje zakona i jednoglasno usvojili spomenutu kaznu, jer je televizija pozivala na agresivni rat ili njegovo promicanje, te poticala na nacionalna, rasna ili vjerska neprijateljstva i mržnju.

Predstavnica kanala Olga Musijko je izjavila kako njihovi odvjetnici ne vide nikakve pravne osnove za donošenje ovakve odluke i rekli da se na odluku žaliti sudu.

Vrhovna Rada “slavi uspostavu državnosti Ukrajine 1941.”

Ukrajina tv Inter
FOTO – Televizija Inter i najava glazbenog spektakla povodom Dana pobjede.

Gore navedeno i nije neka vijest za današnju Ukrajinu koja je još 2014. potonula u nacizam i nikako da se pojavi politička snaga koja će uništiti ovu mračnu i genocidnu ideologiju.

Dok na jednoj strani kažnjava televizijski kanal zbog puštanja koncerta poznatog u svim bivšim sovjetskim republikama, na drug strani Vrhovna Rada Ukrajine, ne nekakve marginalne neonacističke skupine, organizira izložbu kojom slavi 77. obljetnicu uspostave ukrajinske državnosti, koju su 30. lipnja 1941. proglasili ukrajinski kolaboracionisti i čelnici kvislinških postrojbi Roman Šuhevič i Jaroslav Stecko.

Na prvom katu zgrade Vrhovne Rada je početkom ovog mjeseca tjedan dana vila otvorena izložba “Obnova ukrajinske države u uvjetima Drugog svjetskog rata”, a detalji o izložbi se mogu pronaći na službenim stranicama ukrajinskog parlamenta.

Objašnjava se da je izložba otvorena “povodom 77. godišnjice Zakona o obnovi ukrajinske države, koji je javnosti priopćen 30. lipnja 1941. godine”.

Proglašenje takozvane “ukrajinske države” se dogodilo nakon ulaska njemačkih trupa u Lavov i početkom nacističke okupacije zapadne Ukrajine.

“Na početku Drugog svjetskog rata je OUN pod vodstvom Stepana Bandere počeo pripreme za obnovu ukrajinske državnosti”, navodi se u izvješću Vrhovne Rade. S početkom njemačko-boljševičkog rata je Ukrajina ustrojila skupine Organizacije ukrajinskih nacionalista (OUN) s ciljem uspostave ukrajinske vlasti. 30. lipnja 1941. je u Lavovu prvo ušao bataljun “Nahtigal” pod zapovjedništvom Romana Šuheviča i skupina članova OUN-a na čelu s Jaroslavom Steckom s ciljem proglašenja obnove ukrajinske državnosti. Jaroslav Stecko je u ime organizacije pročitao nacrt Zakona o proglašenju obnove ukrajinske države. Stecko je izabran za predsjednika ukrajinske državne vlasti i ovlašten je da formira upravu”, ponosno ističe ukrajinska Vrhovna Rada.

Oni se toga i ne stide i izložba prikazuje naslovnicu lista “Nezavisna Ukrajina” na kojoj stoji kako će “obnovljena ukrajinska država usko surađivati ​​s Narodnom nacionalsocijalističkom velikom Njemačkom, koja pod vodstvom Adolfa Hitlera uspostavlja novi poredak u Europi i širom svijeta, te pomaže ukrajinskom narodu da se oslobodi okupacije Moskve”.

“Ukrajinska nacionalna revolucionarna vojska, koja se sada stvara na ukrajinskom tlu, nastavit će se boriti zajedno sa savezničkom njemačkom vojskom protiv moskovske okupacije za Neovisnu Ukrajinu i novi poredak u cijelom svijetu”, izjavio je Jaroslav Stecko.

FOTO – Izložba u Vrhovnoj Radi povodom 77. obljetnice ukrajinske državnosti i z 1941.

U tisku kojeg su 1941. godine kontrolirali nacisti, Jaroslav Stecko je rekao: “Moskva i Židovi su najveći neprijatelji Ukrajine. Smatram Moskvu glavnim neprijateljem, koja je uvijek držala Ukrajinu u zatočeništvu. Ipak, cijenim uništenje neprijateljske volje Židova koji su pomogli Moskvi da tlači Ukrajinu. Dakle, stojim na pozicijama istrebljenja Židova i izvodivosti njemačkih metoda u Ukrajini, jer je Židove nemoguće asimilirati”, rekao je tada Stecko.

Nekoliko dana poslije je počeo pogrom nad Židovima u Lavovu. U njemu su aktivno sudjelovale SS jedinice i  ukrajinski nacionalisti. Međutim, lokalne su snage šokirale čak i SS Hauptsturmführera, Felixa Landaua, koji je u svom dnevniku napisao: “Stotine Židova krvavih lica, i razbijenih lubanja se kreću ulicama. Neki krvavi Židovi nose druge koji su već mrtvi.”

Ukupno je u prvim danima okupacije Lavova ubijeno više od 4000 ljudi. Njihova tijela su sakupljena na jednom mjestu, tako da ih svi mogu vidjeti. Kasnije je ista sudbina zatekla i Poljake koji su živjeli na tom području.

Na svečanoj izložbi u Vrhovnoj Radi posebno mjesto zauzima zapovjednik bojne “Nahtigal” Roman Šuhevič, koji je u lipnju 1941. godine bio profesionalni vojnik u rangu kapetana. Bojna “Nahtigal”, koje danas slavi Vrhovna Rada, stvorena je od Ukrajinaca  i kasnije je služila u pukovniji Wehrmachta “Brandenburg-800”, za koju je provodila “posebne zadaće”.

“Čini se da oni koji su organizirali ovu izložbu ne znaju povijest svoje zemlje i nisu ni pročitali tekst zakona o navodnoj obnovi ukrajinske državnosti”, rekao je direktor Ukrajinskog židovskog odbora Eduard Dolinski.
Što je bio taj “novi poredak”, svi znamo. Ono što je znakovito, a potvrđuje i da su svi oni koji su se odvojili od ove Ukrajine bili u pravu, jest da se danas u to zemlji nacistički kolaboracionisti Jaroslav Stecko, Stepan Bandera, Roman Šuhevič i pristaše slave na državnoj razini i u najvišim institucijama Ukrajine, a kažnjava se i zabranjuje proslava Dana pobjede. Ovo nije incident skupine političkih marginalaca, nego državna politika Kijeva.

ZN.UKRAINE / Rada.ua

Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
5 godine prije

Stvaraju svijet bez buducnosti,tjeraju nas da izgubimo duh,volju za zivotom i da se pomirimo sa ovim haosom i zlom,prave od nas zombije i fikuse koji treba da se pomire sa svom ovom nepravdom i silom u njihovim rukama,sve je postalo u svrhu njih i njihovih surovih poriva. Stvaraju svijet haosa da bi nas lakse kontrolisali i izrabljavali,mi zivimo samo da bi njima bilo ljepse i zabavnije…..Boze ne kazni narod svoj zbog njih.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Ja mislio mi i Kurdi najveci korisni idioti koje svijet ima ..kad ‘ ono, evo brace Ukrajinaca ,rame uz rame sa nama.Imaju takav talenat I potencijal da budu sampioni u konkurenciji koja je brutalno teska i opasna.

Laki Topalović
5 godine prije

Ukrajina nema dvije grivne u proračunu, a hrani se Banderama i Šuhevičima. Nevjerojatno. Ok, Potrošenko i ostali oligarsi imaju sve. Ali koji su se ku+ac borili na Maidanu za “bolje sutra”

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Imaju oni velike prijatelje koji slave na Bleiburgu, I one koji ih savijetuju u mirnoj reintegraciji.

alan ford
5 godine prije

Ma kakav Kijev. Ne postoji Kijev. to je cio-hazarska hunta. Kojoj ne smeta ni nacizam, ni fašizam, ni islamistički fundamentalizam, ni ništa, samo kada je u intersu cio-hazara i duboke države. Nacizam i ekstremizam se tako po potrebi koristi kako i kada treba. Nacizam je ono što kažu vladajuća elita iz duboke države. Cilj opravdava sredstvo, Kada to cio-hazarima koristi, onda oni podržavaju neonaciste. kao što Soros i hazarski oligarh Igor Kolomiski podržavaju i financiraju Azov. Ilia kao što Izreal i cio-hazari podržavaju ISIL. Ali na drugoj strani, protiv svakoga tko nije u nihovom intersu, tko se njima suprostvalja, oni koriste batinu nacizma i antisemitizma. Tako su korsitili i protiv Putina i ruskog vodstva, zapadni propagandni mediji pod kontrolom cio-hazara, su zadnjih godina Putina upoređivali sa Hitlerom.

Siniša
5 godine prije

Hrvatski pravoslavac?
Koja je to crkva?

Emil Brusić
5 godine prije

Evo ključa problema: https://www.logicno.com/politika/le-figaro-rusija-u-skolama-tjera-djecu-da-vole-svoju-domovinu.html Portal je čas antinacionalan kad su u pitanju Ukrajinci i Hrvati (ili možda Čečeni ili svi oni narodi koji su bili na poraženoj strani u drugom veleratu), a čas nacionalan kad treba veličiti ruski nacionalizam (ustvari niti to o čemu ispod pišem). Nacionalizam velikih imperijalističkih država je dobar, dok je nacionalizam malenih naroda zao. K tome imam velike simpatije prema Rusiji i njezinom pravoslavlju, i nije mi jasno kako Rusi mogu veličati Crvenu armiju pa ruskim dječacima dati na glavu kapu s boljševičkom zvijezdom tobož pod ime patriotizma, kad je boljševizam (jasno je židovskih antiruskih korijena k tome financiran od najbogatijih američkih židovskih bankara) po svojoj definiciji antinacionalni i time antiruski. Tisuće i tisuće ruskih monaha i svećenika ubijeni su pod tom sotonskom petokrakom, konačno i ruska carska obitelj, a Rusija slavi i danas tu petokraku i o čuda, naziva to patriotizmom. U suvremenoj Rusiji nažalost… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

Jesi li ikada citao Svetog Nikolaja Velimirovic!?
Koje god vjere bili procitajte ga,imate sta i zasnati!
Elem…
O Jevrejima,jeste direktno,izuzetno direktno alo sta nije istinito…po tvojoj logici,slicni tebi bi ovo protumacili kao poziv na pogrom Jevreja umjesto priliku za polemiku i istinu,valja reci da je i On Sveti krio Jevreje…:
“”…- Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam, i sveopštu revoluciju, i kaptalizam, i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola.

– Za čuđenje je da su se Evropejci, potpuno predali Židovima, tako da židovskom glavom misle, židovske programe primaju, židovsko hristoborstvo usvajaju, židovske laži kao istine primaju, židovska gesla kao svoja primaju, po židovskom putu hode i židovskim ciljevima služe -…””

Siniša
5 godine prije

Sveti je prije rata u duhu Hriscanstva radio na obiljezavanju i odrzavanju grobova Nemackih i Austrijskih vojnika,zato je dobio nagradu od Hitlera a evo nesto o njegovom stavu o Hitleru…:””- Ipak se mora odati poštovanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX veku on je došao na ideju svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju – naveo je tada Velimirović. Ako kažete da su Adolf Hitler i Sveti Sava imali istu ideju, među vašim prijateljima, smatraće vas možda za čudaka. Ali ako to, kao Nikolaj, kažete na predavanju, javno, a pritom ste episkop, koji kasnije postaje svetac, to je garant da ćete večno nositi neizbrisivu mrlju””” Valja napomenuti da ke hapsen i bio u logoru… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

A o Evropi Sveti mislii ovo..:””njegova dela prepuna citata o Evropi kao najvećem zlu. Sledeće reči možda najbolje oslikavaju šta je mislio o Evropljanima.

– Da li ste sa Evropom ili svojim narodom? Ako kažete da ste sa Evropom onda se brzo lečite da ne bi zarazili svoj narod… evropski narodi su pod prokletstvom božijim jer oni nisu više narodi nego jazavci… dvonogi majmuni… zverovi a ne ljudi… Evropski intelektuizirani čovek napravio je ugovor sa đavolom… Evropa je jeres… A ti Srbijo, kuda si pošla za Evropom? Ti nikada nisi išla njenim putem i nikada za njom. Nazad, na svoje, ako hoćeš da se spaseš i živiš – govorio je tada Nikolaj.”””

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Emile, ne dijeli ljude po vjeroispovijesti naciji ili rasi svi su oni Bozija djeca, za one koji slave Boga. Dakle manje pravoslavlja manje ktolicizma srbovanja i hrvatovanja a vise ljudovanja, budimo ljudi iznad svega i trudimo se biti radini, casni i posteni, podijele samo zlo donose.

Siniša
5 godine prije

Xahaxahaxaha pa ti nisi normalan covjek…”antidrzavno djelovanje”!!! NDH je jedina u istoriji imala logor za djecu,jesu li i oni cinili antidrzavna djelovanja?
Kozara je izpraznjena,svi u Jasenobac poslani…zbog antidrzavnog djelovanja!?
Ti NDH smatras drzavom Hrvata ili bilo koga!?
Srbosijek….znaci li ti to ista?
Sama Gradina ima stotine hiljada ukopanih.
Covjece pozivas se na Hrista a pricas neistine,vjerujes u neistine,slijep si pored ociju…..i ti se pozivas na Hrista.
Emile,hazarine!!!

Siniša
5 godine prije

Sta cemo sa Jadovnom?
Isto antidrzavno djelovanje!?

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Emile,ovakav tvoj komentar je dokaz koliko smo potonuli.Odkud Siniši i drugima živci da se sa tobom raspravljaju ,nisi vrijedan čitanja …Zbogom ološu!!!!

Laki Topalović
5 godine prije

Živio drug Staljin , Huraaaaaaaaaaa, huraaaaaaaaaaaaaaaa, huraaaaaaaaaaaaaa, Živio car Nikola, Huraaaaaaaaaaa, huraaaaaaaaaaaaaaaa, huraaaaaaaaaaaaaa…jesi sad shvatio ? To je današnja Rusija, a ti bi da ih dijeliš. E neće moći brate. jesi vidio Kremlj, Krstovi i Petokrake zajedno, jesi vidio vojnu paradu – petokrake i trake Svetog Đorđa na svim oružjima. Putin je prvi koji odmah potjera svaku budalu koja mu unosi razdor u društvo, svidilo se to Emilu Brusiću ili ne.

šinzoabe
5 godine prije

znam ko vas financira 🙂

PDVNK bre
5 godine prije

Za Emil Brusić

Sa tobom debelo nesto nije uredu. Samo ovo ima da ti kazem, razmisli da odes kod nekoga psihijatra dokle te ludilo nije uzelo potpuno. Jedna si od retkih osoba kojoj sam ovo reka.

Oko
5 godine prije

Sto ste se zalepili za jadnog Emila? Na zalost mnogo je ljudi koji u realnom zivotu ne znaju ni gde je levo pa tokom sizofrenih cepanja mudruju online I znaju odgovore na sva krupna pitanja svetske politike I istorije, pisu blogove u ocajanju da ce ih neko primetiti, sexualni zivot vode na tri klika misem a socjalni zivot I kontakt sa drugim ljudima ostvaruju po medicinskim ustanovama I apotekama.
Covek ocajnicki pokusava da se uvuce u raspravu ne bi li ostvario kontakt sa drugim ljudskim bicem I reklamira sizofrena pisanja tzv blog . Takve po pravilu nadju poluraspadnute nakon 10 dana kada neko prijavi nesnosan smrad .
P.S. Zasto se zaustaviti na pisanju blogova ? Mozda je pred tobom karijera youtubera ili life influencera?

Andrii
5 godine prije

Ja sam Ukrajinac i boli mi čitati naslov ovog članka, zato što znam da nije istina, a ovaj novinarski sajt je uvijek antiukrajinski. Inter je poznat kao jako politički pro-ruski televizijski kanal, i kaznu je dobio zbog difuzije komunističkih simbola i agresivne propagande savetskog saveza i rusije. Vrijedno je spomenuti da “Fašisti budućnoste će se zvati antifašistima”, kao Winston Churchill je rekao. Ovo je to što vidimo sa Rusijom danas…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.