Lavrov: SAD nikada neće pretvoriti Rusiju u alat svoje vanjske politike

Vladimir Putin Sergej Lavrov
23 komentara

Sergej Lavrov je rekao da SAD nikada neće uspjeti pretvoriti Rusiju u alat za ostvarivanje njihovih interesa, na primjer, kako bi se učinkovito suprotstavile Kini.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov priznaje da je Washington neke zemlje uspio pretvoriti u alate koji služe njihovim interesima, ali s Rusijom, kako kaže, to nije uspio i nikada neće ni uspjeti.

“Isprovocirati promjenu vlasti u našoj zemlji ili mijenjati rusku politiku je iluzija koju dijele mnogi u Washingtonu i dio njihove želje da postanemo alat u službi američkih interesa.  Ali s nama im to neće poći za rukom”, rekao je Lavrov u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Sputnik.

“Washington nikada nije smatrao da je odnos s Rusijom vrijedan sam po sebi i uvijek je pokušavao Ruse iskoristiti Ruse za svoje potrebe”, rekao je ruski diplomat.

Kao primjer, Lavrov ističe američku kampanju demoniziranja Rusije kako bi se disciplinirala Europa i ojačao euroatlantski savez. Drugo pitanje koje Amerikanci ozbiljno razmatraju je iskorištavanje Rusije protiv Kine.

Ruski ministar vanjskih poslova je izjavio “kako je nemoguće normalizirati trenutne odnose između Moskve i Washingtona, sve dok Bijela kuća nastavlja primjenjivati mentalitet Hladnog rata  i pokušava iskoristiti Rusiju kao instrument, te na nju vršiti ekonomski, vojni i politički pritisak”.

Veze između Moskve i Washingtona pogoršane su zbog neslaganja u većini svjetskih pitanja, od Kine do Sirije, od Irana do Venezuele i Kube i drugih. Moskva smatra kako je strategija Washingtona “hegemonijska” i prijetnja je svjetskoj stabilnosti.

Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Branko
5 godine prije

Rusijo, sretni smo da postojite.

Šok
5 godine prije

Čestit Božić dobri ljudi,
nek je sreće, blagostanja
nek nas jutrom osmijeh budi
nek je lijepo kao da se sanjaaa

shumadinac
5 godine prije

Sve izjave najvažnijih političara se daju sa nekim ciljem, nema tu prazne priče. Čak i Mej, ma koliko glupo bilo ono što priča, svojom pričom postiže bar deo onoga što želi.

U medijima sve češće i sve više vidimo razne analize svetskog rata, mogućnost za njegovo izbijanje i odnose snaga. Kod političara je primetno odsustvo priče o saradnji, udruživanju, zajedničkim projektima… i sve više staju u gard čak i prema saveznicima. I Rusija koja se čak i nerealno trudila da “ispegla” nesuglasice odustaje od takve politike i otvoreno upozorava ka čemu se ide (a i nema izbora – došla je sa “peglom” do ivice stola).

Rekao bih: “dobro je, bar su uspeli da odlože neminovno za više godina” – ali suviše crno zvuči da bi bilo dobro.

eu kolonija
5 godine prije

ako nema rusa ima pingvina. invazija pingvina sve nam je bliža I amerika žurno mora zaštititi saveznike od te grozne invazije. podrazumjeva se uz odgovarajuću pinku ili narodski rečeno reket. bitno je da europski saveznici iz brisela imaju potpuno povjerenje u vodstvo iz vošingtona

giordano bruno
5 godine prije

Ruska vojska nikada ne gresi, Ruska spoljna politika nikada ne gresi, Ruska Margarita Simonovna Simonyan is the editor-in-chief of the English-language television news network RT and of the state-owned international news agency Rossiya Segodnya, nikada ne gresi.

Kod nas u regionu treba primetiti zasto se nedovoljno ulaze strani kapital.
Zato sto postoji opasnost da se u slucaju nekog sukoba sve to izgubi.
Ne smemo da postanemo alat u službi Američkih interesa.

davor
5 godine prije

Povijest je pokazala nebrojeno puta da se Rusiju ne može okupirati. Kako stvarna povijest, tako i ona lažna koju “učimo” kroz udžbenike, škole, enciklopedije i fakultete. Amerika može pokušati, i opet isprogramirati Slavenske narode na Ruse ali sa nesagledivim posljedicama po Ameriku.

NSU
5 godine prije

Slava Rusiji!

Perun
5 godine prije

Slava Rusiji

milan
5 godine prije

“Washington nikada nije smatrao da je odnos s Rusijom vrijedan sam po sebi i uvijek je pokušavao Ruse iskoristiti Ruse za svoje potrebe”……. Mislim da veliki Lavrov grijesi jer upravo sam odnos sa Rusijom ili prema Rusiji definira ili je definirano USA ponasanje i stanje u samim USA. Da medijski iliti za raju, to na prvu izgleda da su USA izuzetni ali, grc ili nebulozne rakcije i govori, govore u priliog Rusije same ze sebe

spartak
5 godine prije

Rusijo, zaštiti sebe, a time posredno i sve nas, od usanskog kleptokratskog režima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI