Međunarodni olimpijski odbor odlučuje o participaciji Rusije

15 komentara

Međunarodni olimpijski odbor odlučuje o participaciji Rusije na Olimpijskim igrama 2018.

Komisija je utvrdila sistematsku manipulaciju na više razina.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora, koji je održan u Lausanneu u Švicarskoj, objavio je odluku o suspenziji ruskog olimpijskog odbora za Zimske olimpijske igre 2018. koje će se održati od 5. do 25. veljače u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.

Nekoliko dana prije glasovanja Odbora, šest hokejaških saveza, uključujući one iz Kanade, Sjedinjenih Država i Finske, pozvale su na sudjelovanje Rusa na olimpijskim igrama.

Rusija je kažnjena novčanom kaznom od 15 milijuna dolara, koja će nadoknaditi troškove MOO-a i financirati buduće neovisno nadzorno tijelo.

Ruskom potpredsjedniku vlade Vitaliju Mutkovom izrečena je doživotna zabrana bilo kakvog učešća na Olimpijskim igrama.

Odbor je suspendirao predsjednika ruskog Olimpijskog odbora Aleksandra Zhukova.

Odbor je podržao zaključke istraživačke komisije na čelu s bivšim predsjednikom Švicarske konfederacije Samuelom Schmidom, koji je utvrdio da je Rusija uspostavila institucionalizirani doping sustav.

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Moš mislit da oni o ičemu odlučuju. Odlučio je američki kongres već jedne od prethodnih zima, kad je najglasniji bio prvoborac Hanoi John. Sjetite se one mile sibirske djevojke sa Floride kako se ono zove, ah da, Šarapova.. Žena odradila “doping” kaznu..pa onda nedavno su joj našli poreznu prevaru u Indiji..
Ljudi moji svatko tko iole razmišlja svojom glavom shvatit će u kakvoj farsi živimo..

igi
6 godine prije

….svijet ide ka presudnim događajima a oni očekuju zimske igre u južnoj koreji…možda će staza biti od radioaktivnog snjega

Koča Popović
6 godine prije

Kapitalisticki imperij ne moze Putinu oprostiti diplomatske i vojne pobjede. Nevjerojatna je kolicina mrznje koja se prosipa u medijskom prostoru. Ne bih se cudio da SAD sa svojim slugama krene na Rusiju. Prvo ce ici topovsko meso iz Hrvatske i inih tranzicijskih clanica NATO-a.

France
6 godine prije

Rusi neka SVI odustane od OI u Pjongjangu, a Putin neka proda koji novi rakteni motor u Sjevernu Koreju. Na otvaranju OI če imati vatromet sa raketama.

Zvrk
6 godine prije

Potvrđena suspenzija. Možemo mi pisati o dopingu, ali posrijedi je pravi hibridni rat. A kažnjavaju oni koji kriomice gledaju na doping takozvane konkurencije.

Perun
6 godine prije

Doping je sveprisutan i ista ovakva priča mogla bi se složiti za USA sportaše da ne govorim o nekim manjim sportskim silama. Kad pogledamo da su i neki lijekovi na doping listi onda je jasno koliko se to može nategnuti. Ipak u svemu ovome lijepo je da su hokejski savezi Kanade, USA i Finske podržale ruske hokejaše. To je baš sportski čin. Nijedna od tih zemalja nije u dobrim odnosima s Rusijom ali ponijeli su se sportski što je danas najteže.

m.ivanisevic
6 godine prije

Pitanje svih pitanja jest: gdje je Grigorij Rodčenkov i koliko novaca mu je sjelo na račun.

Pero
6 godine prije

Kako se povijest ponavlja… Eto nas opet 75g unazad s novim figurama i istim lutkarom.

davor
6 godine prije

Ruski sportaši se počeli naglo dopingirat kad je održan krimski referendum i izveden državni udar u Kijevu, valjda ih je ponukalo iz empatije..
A tek ruski invalidi parasportaši, oni mora da su još žešći narkomani njih je pogodilo ova teška situacija u Siriji pa su zbog stresa uzimali više nego inače..
E moj McCaine jadna ti majka..

davor
6 godine prije

Reći ću samo jedno ime među mnogima….MICHAEL PHELPS….*****pametnom dosta*****

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.