Međunarodni olimpijski odbor odlučuje o participaciji Rusije

15 komentara

Međunarodni olimpijski odbor odlučuje o participaciji Rusije na Olimpijskim igrama 2018.

Komisija je utvrdila sistematsku manipulaciju na više razina.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora, koji je održan u Lausanneu u Švicarskoj, objavio je odluku o suspenziji ruskog olimpijskog odbora za Zimske olimpijske igre 2018. koje će se održati od 5. do 25. veljače u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.

Nekoliko dana prije glasovanja Odbora, šest hokejaških saveza, uključujući one iz Kanade, Sjedinjenih Država i Finske, pozvale su na sudjelovanje Rusa na olimpijskim igrama.

Rusija je kažnjena novčanom kaznom od 15 milijuna dolara, koja će nadoknaditi troškove MOO-a i financirati buduće neovisno nadzorno tijelo.

Ruskom potpredsjedniku vlade Vitaliju Mutkovom izrečena je doživotna zabrana bilo kakvog učešća na Olimpijskim igrama.

Odbor je suspendirao predsjednika ruskog Olimpijskog odbora Aleksandra Zhukova.

Odbor je podržao zaključke istraživačke komisije na čelu s bivšim predsjednikom Švicarske konfederacije Samuelom Schmidom, koji je utvrdio da je Rusija uspostavila institucionalizirani doping sustav.

 

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
davor
Gost
davor

Moš mislit da oni o ičemu odlučuju. Odlučio je američki kongres već jedne od prethodnih zima, kad je najglasniji bio prvoborac Hanoi John. Sjetite se one mile sibirske djevojke sa Floride kako se ono zove, ah da, Šarapova.. Žena odradila “doping” kaznu..pa onda nedavno su joj našli poreznu prevaru u Indiji..
Ljudi moji svatko tko iole razmišlja svojom glavom shvatit će u kakvoj farsi živimo..

Hr ---------
Gost
Hr ---------

Odgovor na ovakav bezobziran napad će biti asimetričan i bolan

Koča Popović
Gost
Koča Popović

Kapitalisticki imperij ne moze Putinu oprostiti diplomatske i vojne pobjede. Nevjerojatna je kolicina mrznje koja se prosipa u medijskom prostoru. Ne bih se cudio da SAD sa svojim slugama krene na Rusiju. Prvo ce ici topovsko meso iz Hrvatske i inih tranzicijskih clanica NATO-a.

igi
Gost
igi

….ne treba dozvoliti da protivnik upravlja tvojim postupcima već jednostavno ostati hladne glave i hebat mu majku kada on bude najmanje očekivao – inače ludnica se nastavlja nakon što je izgleda USA priznala jeruzalem za glavni grad cionističke države i sada očekujemo nastavak igranke na bliskom istoku….

davor
Gost
davor

Ruski sportaši se počeli naglo dopingirat kad je održan krimski referendum i izveden državni udar u Kijevu, valjda ih je ponukalo iz empatije..
A tek ruski invalidi parasportaši, oni mora da su još žešći narkomani njih je pogodilo ova teška situacija u Siriji pa su zbog stresa uzimali više nego inače..
E moj McCaine jadna ti majka..

Perun
Gost
Perun

Doping je sveprisutan i ista ovakva priča mogla bi se složiti za USA sportaše da ne govorim o nekim manjim sportskim silama. Kad pogledamo da su i neki lijekovi na doping listi onda je jasno koliko se to može nategnuti. Ipak u svemu ovome lijepo je da su hokejski savezi Kanade, USA i Finske podržale ruske hokejaše. To je baš sportski čin. Nijedna od tih zemalja nije u dobrim odnosima s Rusijom ali ponijeli su se sportski što je danas najteže.

vuka sin
Gost
vuka sin

podrzali su deklarativno ali nitko od njih se nece solidarizirati uostalom najbolje o svemu tome kao doktor filozofije vrhunski sportas i slobodan covjek ima najkompetentnije misljenje

Osoba C
Gost
Osoba C

@vuka sin
?? Ostali ste malo nedorečeni.
Da niste mislili na Ducija Simonovića?
Ako jeste, u sridu!

igi
Gost
igi

….svijet ide ka presudnim događajima a oni očekuju zimske igre u južnoj koreji…možda će staza biti od radioaktivnog snjega

France
Gost
France

Rusi neka SVI odustane od OI u Pjongjangu, a Putin neka proda koji novi rakteni motor u Sjevernu Koreju. Na otvaranju OI če imati vatromet sa raketama.

Zvrk
Gost
Zvrk

Potvrđena suspenzija. Možemo mi pisati o dopingu, ali posrijedi je pravi hibridni rat. A kažnjavaju oni koji kriomice gledaju na doping takozvane konkurencije.

vuka sin
Gost
vuka sin

doping u vrhunskom sportu je tabu o kojem se ne prica jer ne mozes postati vrhunski sportas najviseg nivoa bez njega i sve ekipe imaju ljude koji se time bave i naravno da sve ozbiljne drzave kojima ti sportski uspjesi neesto znace to radi i rusija ali i sad i koreja i kina itd itd kao sto to rade i uspjesni pojedinci kao npr novak đoković koji je upravo zbog odustanka od kemije dosao u krizu rezultata i ocajno fizicko stanje sto nitko ne komentira njegov katastrofalan gubitak misicne mase

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Pitanje svih pitanja jest: gdje je Grigorij Rodčenkov i koliko novaca mu je sjelo na račun.

Pero
Gost
Pero

Kako se povijest ponavlja… Eto nas opet 75g unazad s novim figurama i istim lutkarom.

davor
Gost
davor

Reći ću samo jedno ime među mnogima….MICHAEL PHELPS….*****pametnom dosta*****

POVEZANE VIJESTI

Izbornik