Merkel i Macron pozivaju zemlje EU da predaju svoje suverenitete Bruxellesu

Merkel Macron
91 komentar

Angela Merkel je održala je govor u kojem je naglasila potrebu pružanja više ovlasti Europskoj uniji, piše njemački dnevni list Die Welt. Konkretno, kancelarka je istaknula kako bi europske zemlje trebale biti spremne povjeriti svoje suverenitete Europskoj uniji, iako na organiziran način i nakon odobrenja nacionalnih parlamenata.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron su se složili kako bi EU u budućnosti trebala dobiti više ovlasti, a to zahtijeva ustupke svih njenih država članica, piše Die Welt.

Macronu se osobito svidjela izjava  Angele Merkel koja je govorila o predaji  nacionalnih suvereniteta europskih zemalja Europskoj uniji, piše njemački list.

“Nacionalne države danas moraju – kažem, moraju – biti spremne dati svoju suverenost “, rekla je Merkel u srijedu, govoreći na sastanku Zaklade Konrad Adenauer na događaju na temu “Parlamentarizam između globalizacije i nacionalne suverenosti”.

Međutim, Merkel je ovu izjavu ublažila izjavom kako to je, naravno, treba  provesti “organizirano”.

“Države uvijek trebaju biti odgovorne za sklapanje takvih sporazuma, a odluku prvo mora donijeti jedan ili drugi nacionalni parlament”, dodala je njemačka kancelarka.

Die Welt podsjeća da je ranije njemačka kancelarka održala govor u Bundestagu, upozoravajući kako je u vezi s kontroverznim imigracijskim ugovorom Ujedinjenih naroda protiv nacionalizma.

“Neki vjeruju da se mogu nositi sa svime i sami misliti samo o sebi. To je čisti nacionalizam. To nije patriotizam. Patriotizam je kada drugi računaju na interes Njemačke i prihvaćaju situacije od kojih svi imaju koristi”, rekla je njemačka kancelarka.

U nedjelju je francuski predsjednik Emmanuel Macron održao je govor u Bundestagu i zahtijevao “više Europe” i vidljiviji prijenos nacionalnih suvereniteta Europskoj uniji.

Prema njegovim riječima, svaka bi država, ali zajedno s drugima, trebala imati priliku donositi odluke o vanjskoj i razvojnoj politici i pitanjima migracija, piše Die Welt.

Die Welt

Pretplatiti se
Obavijesti o
91 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
5 godine prije

…total eclipse of the brain…

krivA
5 godine prije

…opaaa..! ..ups..!

maliboro
5 godine prije

Nas ne treba pozivati , mi smo svoj suverenitet već predali bez da su to tražili.

SNoc
5 godine prije

Ako je to tacno…. 4. rajh ce nam doci na vrata. Mislim, da polako dolazi vreme, da juzni Sloveni smislimo nesto bolje. Pozdrav svima iz Slovenije

jezevakucica
5 godine prije

Aha,sada hoće da to i ovjerimo kod javnog bilježnika ono što u praksi već je.

jupiter
5 godine prije

baba i unuk….prica o iskonskoj ljubavi…..na racun drugih!!!!

nestrpljivi
5 godine prije

pročitao sam samo naslov…dalje mi je umobolno smiješno čitati od samog starta…i ovo što pišem nemogu vjerovati da imam ikoje riječi za taj naslov…dragi moji yugići…kaj si ti prdonje u briselu misle da jesu?!?!?!?!??!…zvuči mi slično na orwelovu 1984..

Siniša
5 godine prije

Bolesno….jeza me sahbata kada vidim kako se ližu!!!!!!

Kile
5 godine prije

Daj babo odi više u 3pm, prijavi se u Vrapče

Siniša
5 godine prije

Ustani Staljine!!!!!!!

shumadinac
5 godine prije

“Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron su se složili kako” je neophodno da im ostali predaju svoj suverenitet. Kako se to kaže vojnim rečnikom? Ah, da – KAPITULACIJA. Ubrzano se otkrivaju karte, sve što se polako gradilo sada se gradi “u tri smene”. EU vojska mora ODMAH, apsolutna vlast Brisela mora ODMAH, Kosovo mora da se prizna ODMAH… Sva evropska pitanja moraju da se reše odmah dok razni protesti na ovom tlu rastu. Da li je to dvoje u vezi? Naravno ali treba dodati i sukob sa pravim vladarima Zapada… Sukob kome prisustvujemo a koji nije previše očigledan je epskih razmera i imaće dugoročne posledice. Da li mislite da je uspon Rusije i Kine slučajno počeo baš sada? Revolucija na Zapadu koju su mnogi zazivali je u toku, ne kao građanski rat nego kao nešto mnogo opasnije za elitu – ovde ne mogu da potkupe par najglasnijih… Čitaj više »

milan
5 godine prije

Treba to sve odj.bati

dinaricus vulgaris
5 godine prije

nama bi to godilo al ne duže od jedne generacije

čovjek
5 godine prije

Plenki je već potpisao.

Trubadur
5 godine prije

Sa stajališta globalnih neoliberala, kao što su Merkel i Macron, je poziv potpuno logičan, a boga mi, več i veoma hitan….Ako se EU ne federalizira, nema šanse, da obstane, kao neka nadnacionalna zajednica, pošto je to potpuno nenaravno….. Bez svih postulata, federacije a pogotovu EU vojske, da te postulate štiti, EU, ne može, da opstane….. Ko če u tome, da pobedi, ili neoliberakni globalisti ili suverenisti, čemo tek, da vidimo, ali imam sve veči osiječaj, da bilo kako bilo, neče iči mirnim putem…

Ana
5 godine prije

Neki dan sam ostavila fotku iz Centra za posjete – EU Parlamenta u Briselu, ali nije zgoreg ponoviti još jednom.
https://imgur.com/a/C9MtZZR

Ivi tz
5 godine prije

Eto i onim budaletina,nek vide šta im sprema dobra eu. Fujjj

eu kolonija
5 godine prije

smrt eu diktaturi, sloboda narodu!

tuf
5 godine prije

Iako je i sada u velikoj mjeri deklarativan, suverenitet drzava clanica EU je prepreka nedemokratski izabranom vodstvu EU da brze i ucinkovitije provodi mjere elita koje njima upravljaju. Osim uklanjanja blokada prisilne migracije i ‘integracije’, u narednim koracima predaje se kontrola nad svim financijama, upravljanja ekonomskim sektorom, prirodnim resursima, te se na kraju dolazi do operacije koja je i cilj elita – ponistavanje drzava te stvaranje regija i metropolisa koji vise nece imati nikakvu samostalnost.
Ustavi se smatraju arhaizmom koji elitama usporava stvaranje amorfne mase kao sto im je jos uvijek trn u oku i jedinica obitelji. Tako se na svim razinama ponistava dosadasnji covjekov okvir u cilju nametanja korporativno-tehnokratskog transhumanizma, kontroliranog od strane sociopatske manjine koja je zamagljena, zamaskirana u nizu slojeva i ljudskom oku gotovo nevidljiva.

njonjo
5 godine prije

Kad je RH pristupala u EU, bio sam zbunjen promjenama zakona o referendumu. Nisam glasovao, ali sam se nadao da će “europske vrijednosti” zaživjeti i u rvackoj. Međutim, klinac se dogodio. Nakon pristupanja, rvacka se vratila u devedesete i još dalje u prošlost. Onda sam razgovarao s nekim, bolje upućenim ljudima, i shvatio što podrazumijeva pojam ” IV Reich”. Možda griješim, ali sumnja ostaje.

satir und kritik
5 godine prije

I onda neki kazu zivjeli u mraku? Dolazi totalno zatamnjenje dragi moji. Ovo je rotary koncept globalizacije. Poslije dolazi cipovanje ovaca na dvije noge naravno za njihovu sigurnost pa onda cyborg planeta poslusnih poluidiota pod komandom vodje. SF nije vise negdje tamo tu dolazi kod nas ….

Kale
5 godine prije

Ovce se boje vuka i dodju naivno pastiru koji svira ku…i lijepo ih zakolje.
Bajka game over. Ciji je ovo presjednik sa naocalima kraj bake Merkel?
Globalizam je uzas u finom omotu.

Kardinale
5 godine prije

Podignuti kineski zid oko nase Hrvatske. Ako netko zeli doci na lijepo more vizu od 1000 eura i to penzicima davati. Nikakve nevladine org u zemlji imati. Tijesno suradjivati sa Taljanima , madjarima i ostalim “nacionalistickim” narodima.
Sretan vam Bozic i Nova Godina

Fatih
5 godine prije

JER TAKO HOCE VELIKI BRAT , A PO NALOGU “DUBOKE DRZAVA”A OVI PO NALOGU SOTONE.

Bumbum
5 godine prije

Brzo, brzo da odradim domacu zadacu do kraja pa ce me gazda pogladit po glavi…

Tupko Glupko
5 godine prije

“Patriotizam je kada drugi racunaju na interese Njemacke”. Babi nehotice izletilo.
Odricanje suvereniteta u EU malim zemljama siromasne placama i natalitetom, a bogato ljepotama i resursima znaci samo jedno – nestanak..
A ova narocito istice da sve zemlje moraju dati suverenost.
Neka samo sniva – sto vise omcu steze, prije ce se raspasti unija.
U obzir dolazi samo zajednicka vojska na vanjskim granicama, i slobodan protok roba i ljudi.
Sve drugo je osudjeno na propast.

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Jel blijedoliki reagirao? Ili je vec prionuo pa ga se ne čuje koliko se zavukao?

Koki
5 godine prije

Iako imamo daleko veci IQ od ovaca ipak ne vidimo sotonu ispred nas. Prica nam najlijepse price, vozi se u limuzinama ….

Jole
5 godine prije

Predati suverenitet Sorošu i lihvarskoj kabala.?! Ovima se bliži kraj i sve što rade za svoje sponzore,odraz je očaja.

WILLIAM CLAYTON
5 godine prije

zdravo
FIDELITY FORTUNE FINANCE kreditna kompanija se vratila ovde i pruža životnim prilikama kredit za pojedince, poslovne firme, osiguranje itd. Da li vam je potreban hitan kredit za otplatu dugova ili vam je potreban kapitalni kredit kako biste poboljšali svoje poslovanje? Da li su ga odbacile banke i druge finansijske agencije? Da li vam je potreban kredit za konsolidaciju ili hipoteku?
Mi smo ovde da se pobrinemo za sve vaše finansijske poteškoće, mi daju sredstva ljudima kojima je potrebna finansijska pomoć, koji imaju lošu kreditu ili trebaju novac za otplatu dugova i ulažu u posao po niskoj kamatnoj stopi od 2%. Želim da koristim ovaj sjajni medijum da vam kažem da smo spremni da vam pomognemo sa bilo kojom vrstom kredita da rešimo taj vaš finansijski problem. Ako da onda se vratite sada preko

Pošaljite nam poruku putem e-maila; ([email protected])

STEVO
5 godine prije

Užas koje nastrane ideje. Apsolutno nikada se to neće dogoditi!

DAVOR
4 godine prije

MARKON KOJI UBIJA VLASTITI NAROD FRANCUZE POLICIJA GADA ZUTE PRSLUKE SA PLASTICNIM MECIMA VELICINE KRUSKE I GADA IH U GLAVU IAKO JE TO ZABRANJENO (SMIJU U SAMO DJELOVE TJELA KOJI NISU VITALNI) IMA PO NJIHOVIM MEDIJIMA OKO 10 UBIJENIH.KORISTE SUZAVAC U KOMBINACIJI SA TNT OD KOJIH PROSVJEDNICI OSTAJU BEZ DJELOVA RUKU NOGU.I MJESTO DA EU REAGIRA A PUNA USTA SU IMA DEMOKRACIJE I PRAVA COVJEKA NA TO ONI SUTE CISTI FASIZAM.I SAD MARKON DAJE LEKCIJE ILI MERKELICA KOJA DOVELA SILOVATELJE I UBOJICE U NJEMACKU POGLEDAJTE VIDEO:https://youtu.be/hIz4C3kFjuY

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.