fbpx

Merkel se ponizila pred Netanyahuom: “Iran u Siriji je prijetnja židovskoj državi”

benjamin netanyahu, Angela Merkel

Usprkos činjenici da Berlin u suradnji s Bruxellesom na sve načine nastoji očuvati nuklearni sporazum s Iranom i poslove dogovorene s Islamskom Republikom, kancelarka najmoćnije države Europske unije je u Izraelu izjavila kako je Iran u Siriji prijetnja židovskoj državi. Iako je dobro upoznata sa situacijom u Sirijskoj Arapskoj Republici, Nijemci kao da se još ne mogu riješiti povijesnog osjećaja krivnje zbog holokausta kojeg je nad Židovima počinio nacistički režim.

Tako je njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila svoje razumijevanje prema teškom stavu Izraela prema Iranu, što je izjavila tijekom svog službenog posjeta izraelskom režimu, prenosi Deutsche Welle.

Prema riječima kancelarke, ona se slaže s izraelskim vlastima da se trebaju poduzeti svi mogući napori da “se spriječi da Iran stekne nuklearno pojavu oružje”.

Njemačka kancelarka je to izjavila usprkos 12 izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju koja potvrđuju da se Iran pridržava odredbi nuklearnog sporazuma i ne radi na proizvodnji spomenutog oružja.

Merkel je ukazala na “stvarnu i postojeću opasnost za Izrael s iranske strane”. Čelnica njemačke vlade vjeruje da je ova prijetnja “postala još veća uključivanjem Irana u sirijski sukob”, iako su iranski vojni savjetnici i dragovoljačke milicije spasili Siriju i spriječili da zemlja ne postane leglo međunarodnog terorizma.

“Sama ideja da je dio iranskih vojnika smješten odmah iza Golanske visoravni nesumnjivo je prijetnja sama po sebi”, naglasila je kancelarka, iako zna da govori o dijelu sirijskog teritorija kojeg je Izrael okupirao 1967. godine i da iranskih vojnika nema najmanje 80 kilometara od trenutne linije razgraničenja.

Angela Merkel je također je posjetila Memorijalni centar Yad Vashem u Izraelu, gdje je odala počast židovskim žrtvama nacističkog režima. Tamo je njemačka kancelarka podsjetila na “kontinuiranu njemačku odgovornost” za očuvanje sjećanja na zločina protiv civilizacije bez presedana.

Berlin se mora oduprijeti antisemitizmu, ksenofobiji, mržnji i nasilju, dodala je Angela Merkel.

Prekjučer, 3. listopada, njemačka kancelarka Angela Merkel je doputovala u službeni posjet Izraelu, koji je trajao jedan dan. Njezin prethodni posjet izraelskom režimu je održan 2014. godine.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
75 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ratoborna Gljiva
Gost
Ratoborna Gljiva
2 godine prije

Frau priča kako gazda kaže.
Kako kolega Zadranin kaže “pljuc”.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije

Bilo bi korektno da njemačka kancelarka oda počast i milionskim žrtvama u Sankt Petersburgu i Volgogradu vezano za stradale u bitkama za Lenjingrad i Staljingrad. Tih je žrtava bilo mnogo više, a tu spadaju i poginuli Nijemci. Nažalost, ona šalje njemačke vojnike da opet nadgledaju rusku granicu.
Klasični primjer najgoreg licemjerja.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije

Cionisti…isti…isti…isti fašisti…isti…isti…isti

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

U SRIDU MIROSLAVE !!!!!!!!!!

velebit
Gost
velebit
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Omašili ste vasceo fudbal. Merkelica je samo govorija u gostima ono što domaćin želi čuti. Takva je njezina politika. Nema dubljeg ili skrivenog značenja.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  velebit

“Omašili ste vasceo fudbal”! Izjava se odnosi na sistem koji se puno ne razlikuje. Možda bi se razlikovao i manje da su druga vremena!

mars
Gost
mars
2 godine prije

Na koliko li to stolica istovremeno pokušava sjediti Angela? Jeste da joj je pozadina malo predimenzionirana pa je nekako uspijeva rasporediti na sve te stolice (malo američka, malo ruska, malo kineska, malo turska, malo iranska, malo izraelska, malo EU, malo vlastita), ali ako se desi da joj ih vlasnici stolica dovoljno brzo, bilo pojedinačno bilo istovremeno, izmaknu ispod pozadine, tresak će biti tako jak i bolan da joj neće pomodriti samo pomenuti dio tijela, već ono kompletno, od glave do pete. Iako je doktorirala fiziku, još nije otkrila fizički zakon koji bi se suprotstavio zakonu gravitacije i ostavio je da lebdi u zraku nakon što vlasnici izmaknu svoje stolice.

Pikač
Gost
Pikač
2 godine prije
Reply to  mars

ja ne razumijem zašto bi to bio problem za nju,sjediti na više stolica. Ona je jedna od rijetkih koja to može na ovoj planeti. Baba svakom kaže što želi čuti,a radi po svome cijelo vrijeme. Kao pravi pravcati političar. Danije uspješna, ne bi ju njemački kapital držao na vlasti toliko dugo. Ako i sutra da ostavku,otići će kao kancelar sa najdužim stažom,čini mi se. Nisam provjeravao povijest. I jedan od najuspješnijih, svakako. Cinično i licemjerno od mene? I od nje? Apsolutno. Ali efikasno, od nje naravno? Apsolutno. Što je babi bitno,moral i vjerodostojnost ili efikasnost? Jedino gdje je baba napravila ozbiljnu,masivnu grešku jest ovo behandlanje sa imigrantima. U svemu drugome,baba je čista 10-ka

mars
Gost
mars
2 godine prije
Reply to  Pikač

@ Pikač – zato što vlasnici stolica imaju tako teško suprotstavljene interese, da je samo pitanje vremena kada će joj saopštiti da više ne može sjediti na njihovoj ako će itovremeno sjediti i na suparničkoj. I ne samo saopštiti nego i izmaknuti i pobrinuti se da joj pad bude što bolniji. Može li se Angela takvom scenariju suprotstaviti i sve uspješno amortizirati? Ja mislim da ne može.

Pikač
Gost
Pikač
2 godine prije
Reply to  mars

Ona je,kao i svaki njemački kancelar prije nje uostalom,predstavnik krupnog njemačkog kapitala,odnosno kako se to kaže danas mudro i sexy,establishmenta. I to ne samo bankarskog,već kad je u pitanju Njemačka i industrijskog,a to vrijedi i za istočno-azijske zemlje (koje su u mnogočemu prilagođena kopija njemačkog pogleda i filozofije na državu i društvo,mada je to malo jedna opširnija tema,da ju sad ne otvaram). S obzirom da je tim ljudima najbitnije ČUVANJE SVOG POLOŽAJA i stečenih pozicija,kako kod sebe doma,tako i u svijetu,pogotovo u odnosu na svijet,tako treba promatrati i poteze koje Merkel vuče. E sad,uvijek vrijedi ona općenita fraza,nije bitno što netko govori,nego što netko zapravo RADI. To je općenita fraza,dakako. Međutim,kada pričamo o Merkelici to vrijedi naročito .Samo jedan primjer. Na primjer, baba se kune na vjernost Americi i SAD-u,ali treba gledati što Njemačka zapravo radi. S jedne strane NATO partneri,opasan Iran i što god treba reći,reći ću. S druge strane,sjeverni tok ide dalje. Zašto? Zato što nam treba ruski plin. Da li to Putinvidi. Pa vjerujem da vidi. Em je inteligentan,em poznaje svijet. Što želim reći. Realpolitik je Merkelici bitniji od ideologije. I tako svijet funkcionira. Da li tu ima mnogo cinizma i licemjerja?O da. Ali ona je njemački kancelar i u opisu radnog mjesta joj je da se bori za njemački interes. Kako ona to radi? Za čistu 10-ku. Pa ako treba doći u Izrael i malo se “naguziti”-nije problem. Deutschland uber alles.

mars
Gost
mars
2 godine prije
Reply to  Pikač

@ Pikač – napisao sam Merkel – čitati i shvatati kao Njemačka. Za takvu politiku treba imati i realne odgovarajuće kapacitete. Onaj ekonomski je donekle tu, (ali je i on u mnogome zavistan od vanjskih faktora na koje Njemačka nema uticaj, niti je u stanju uticati), dok su ostali mali i zanemarljivi u odnosu na globalne i regionalne igrače sa kojima igra takvu igru. Premoćni su vlasnici nabrojanih stolica u mom prvom komentaru da bi ih Angela (Njemačka) mogla vući za nos sve zajedno a da se to na kraju ne slomi preko njenih (njemačkih) leđa.

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije
Reply to  Pikač

@Pikač Ja također imam utisak da ženska svakome govori ono što želi čuti a radi ono što odgovara Njemačkoj. Definitivno! Kad neki zahtjev atlantista udari u njihove interese uvijek je kraj “ljubavi” Odličan primjer je Sjeverni tok 2.
Neće biti sa najdužim stažom, i Helmut Kohl je bi 4x kancler.
“…Što je babi bitno,moral i vjerodostojnost ili efikasnost?…”
Moral bi trebao biti važniji! Tu zaparavo nema dileme. Naravno da danas u svijetu najvećim dijelom nije tako, zato je i kakav je. Ali ipak je današnji svijet najbolji do sada.

Segota
Gost
Segota
2 godine prije
Reply to  čitalac

Najbolji????? Po kojim kriterijima???????

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije
Reply to  Segota

Po svim! Od razvoja znanosti i tehnologije koji su čovjeku omogućili da oslobodi mnogih zdravstvenih egzistencijalnih tegoba. Čovjek (mislim načovječanstvo u cijelini) nikada nije manje radio i bolje i dulje živio. I pored svih nedaća u trećem svijetu danas ipak je bolje. Danas ipak ne možeš ni pomisliti pobiti ili izbrisati cijele narode a da te nitko ništa ne pita kako, zašto? Pa to se je još takorekuć jučer događalo, i ne samo “u divljini” nego i uciviliziranoj Europi!

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  čitalac

čitalac..oprosti ali po mom osobnom mišljenju moral i politika nikako ne staje u istu rečenicu jer politikom se mogu baviti samo duboko amoralne,pokvarene,podle,prevrtljive osobe koji to skrivaju s manje ili više uspjeha…jer politikom se ne mogu baviti osobe koje nisu u stanju nauditi čovjeku kako fizički tako i egzistencijalno…
a baba…baba na svojoj okupiranoj državi ima 80 000 stranih vojnika i time je sve rečeno…

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije
Reply to  igi

@igi Sve što ljudsko biće radi MORA biti moralno! Sve nesreće svijeta, prijašnjeg, sadašnjeg i budućeg su (i budu) posljedice manjkave društvene etike odn. osobnog morala!!! Dobar dio svijeta nije gladan jer na svijetu nema dovoljno hrane nego zato što je neravnomjerno odn. nepravedno raspodjeljena. I jedan od najvećih uspjeha ove (i prijašnje, dugo unazad) politike je percepcija ljudi da je politika amoralna, neetična i da drugačija nije moguća
Pogrešno! Do srži pogrešno! Upravo politika mora biti krajnje etična i moramo to zahtjevati od političara. Ta kategorija je izvan svake debate. To što su s eljudi navikli da je pokvarena nema nikakve veze sa time kakva mora biti!

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  čitalac

Ne shvaćam da za ovo neko da minus. Zar treba birati političare političare koji bolje lažu, kradu i šalju djecu u smrt?

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije

rijetko odvratna i limitirana osoba….ne mogu je svrstati u zene!!

Valter
Gost
Valter
2 godine prije
Reply to  jupiter

… rijetko odvratan i limitiran komentar …

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Godinama ponizava europljane, pocevsi od Grcke pa dalje.To sto se “ponizila ” tamo negdje-koga boli briga? Tim bolje!

Kile
Gost
Kile
2 godine prije

Odvratna žgaba, izobličena od zla

Albert
Gost
Albert
2 godine prije

KAo što je Henry Ford rekao 1924. godine “Stavite pod kontrolu 50 židovskih obitelji koje financiraju ratove i od njih profitiraju i ratova neće biti”. Koliko je on vidio unaprijed. Kao i iza svih ratova uvijek i jedino židovi.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Albert

@Albert, da li je moguće da su ******** žrtvovali milijune svojih nevinih ljudi radi ostvarenja nekih njihovih, nazovimo viših ciljeva?

pingpong
Gost
pingpong
2 godine prije
Reply to  Mikojan

naravno da je moguce.

Ganicus
Gost
Ganicus
2 godine prije
Reply to  pingpong

********* danas potmozu fasisticke i nacisticke pokrete po Evropi sjetite se neki raniji tekstova na ovom portalu i istrazite malo dalje.

L. R.
Admin
Famed Member
2 godine prije
Reply to  Ganicus

Nije korektno reći da na ovom portalu okrivljujemo Židove. To nije istina. Generalizacija je kazneno djelo.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  L. R.

islamističke terorističke skupine ? Islam i terorizam su nespojivi.. Pronadjite pravi naziv za njih jer s islamom ta gadost nema nikakve veze…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Alen

Sad si ti pogriješio, bez uvrede, jer u terminologiji “islamske” je jedno, a islamističke drugo. Islamske bi bile one koje su dio islama, a islamističke su one koje se pozivaju na islam , a s tim veze nemaju.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Ma nema uvrede ,samo me sve te terminologije nerviraju , sad ja moram ici ganjati po rjecniku koji k neko misli… Dajte konkretan naziv da se koristi… More naziva ,terminologija pa nezna se vise ni ko je sta…

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Iran je prijetnja zidovskoj drzavi , a zidovska drzava je prijetnja iranu ,siriji ,palestini , a u zidovskoj drzavi zive eskimi..
Dakle mozemo okriviti eskime a ne zidove za terorizam nad gore navedenim..

dalmata
Gost
dalmata
2 godine prije
Reply to  Alen

I jos,Sjor”A”zidovskadrzava je opasna,nuklearna(nekontrolisana)pritnja ,svima koje ste naveli i cilom svitu i okolini.

Anam
Gost
Anam
2 godine prije
Reply to  L. R.

Ne kriviti Židove kao Narod, već cioniste i ine izrode.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  L. R.

Naravno,nitko to i ne kaze,ali Zidovi biraju ove.

Annabella
Gost
Annabella
2 godine prije
Reply to  Albert

Mislim da bismo trebali razlikovati, kako neki točno kažu, židove i cioniste. Ford nije rekao stavite pod kontrolu židove nego 50 njihovih obitelji. Nisam pristaša pretjerane političke korektnosti, ali ne bismo trebali poopćavati i osuđivati cijele narode, bili to židovi, nijemci, amerikanci ili bilo tko drugi.

L. R.
Admin
Famed Member
2 godine prije
Reply to  Annabella

Imate pravo Annabella.

Zemohudin
Gost
Zemohudin
2 godine prije
Reply to  Annabella

? Rekao je 50 zidovskih obitelji.. Znaci zidovi..

Bilo kuda, kiki svuda
Gost
Bilo kuda, kiki svuda
2 godine prije
Reply to  Annabella

BellaAnna,
U poslednke vreme, nije bas cesto, ovdje procitati takav stav, ali sva cast, da se i urednici trude uspostaviti takvo razumjevanje nase stvarnosti.
Cestitam svima, koji se trude odbaciti ove stereotipe.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Annabella

ne picajz….j,rekao je 50 zidovskih obitelji,a ne Zidove,procitaj ponovo.

Albert
Gost
Albert
2 godine prije

********* najveća prijetnja svjetskom miru!

L. R.
Admin
Famed Member
2 godine prije
Reply to  Albert

Poštovani Alberte,

Generalizacija je strogo zabranjena i nekorektna. Ne možete krivnju prebacivati na čitav narod. Slobodno kritizirajte cionizam, ali narod ne.

Ugodno čitanje

nbava kua
Gost
nbava kua
2 godine prije
Reply to  L. R.

@Admin,krivica na zidovskom narodu je ta sto se oni sami ne obracunaju sa cionizmom.Kad bi oni to napravili onda se zidovi kao narod ne bi vise ni spominjali.Bili bi kao i svi ostali.

Pikač
Gost
Pikač
2 godine prije
Reply to  nbava kua

da li se Hrvati obračunavaju sa svojim desničarima,Srbi sa svojim ili islamske zemlje sa svojim islamistima?? Da,svatko bi se trebao obračunavati sa ekstremistima u svojim redovima,ali skoro nitko to ne radi

nbava kua
Gost
nbava kua
2 godine prije
Reply to  Pikač

@Pikac,apsolutno si u pravu ali stetu koju nanose npr. hrvatski,bosanski,sprski ekstremisti nikako se ne moze izjednaciti sa cionizmom.Mi smo glupi sto dozvoljavamo da nam to rade ali cionizam je prica za sebe.Oni su odgovorni za ratove a po mom,oni i financiraju “nase” ekstremiste(budale).

Anam
Gost
Anam
2 godine prije
Reply to  Pikač

Bravo

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  L. R.

Pričao sam sa nekoliko palestinaca koji već godinama žive u Hrvatskoj i točno je da ne treba generalizirati, ako im je za vjerovati oni kažu sljedeće, nisu svi židovi isti, postoje u Palestini židovi starosjedioci sa kojima oni nemaju baš nikakvih problema, žive tisuće godina zajedno i bez sukoba, surađuju, problem su dotepenci, došljaci iz cijelog svijeta, Rusije, Njemačke, Poljske, oni stvaraju najveće probleme u Palestini. Koliko im je za vjerovati, ne znam, danas je stvarno više teško vjerovati ikome.

Valter
Gost
Valter
2 godine prije
Reply to  L. R.

Ja bih dodao da je generalizacija glupa. Gladati narode u crno-bijeloj ”tehnici” je primitivno. U svakom narodu ima dobrih i poštenih ljudi, kao i ljudskog ološa. To što su vladajuće elite nekih država zločinačke, najčešće nema puno veze sa narodom te zemlje. Dakle nisu svi Židovi cionisti, nisu svi Srbi četnici, Hrvati ustaše, Nijemci nacisti, Amerikanci čudovišta …

Jim
Gost
Jim
2 godine prije

Merkelin režim mora pasti.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Jim

“Vodje”?

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Ništa se ona nije ponizila, ona je njihova a glumi veliku švabicu a radi što braća zapovjede!!!

opet ja
Gost
opet ja
2 godine prije

Sve su to lažni Jevreji (odnosno Židovi). Nemaju oni veze sa onim starim Jevrejima iz Palestine. O tome ko su pročitajte u The Thirteenth Tribe autor Arthur Koestler. Skinuo sam pdf preko Googla.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije
Reply to  opet ja

Ispravno. To su “jevreji” koji su preko “engleza” napravili državu Izreal. I onda su nahuškali lokalne arapske države da napadnu Izreal. Misli li neko da da ih “englezi” nisu kontrolosali. Šta mislite odakle su se stvorile Iranske mule? Pale su sa Marsa? Zašto stalno spominju uništenje Izraela? Je li to njihova ideja? Je li im to išta potrebno u životu? Je li ta priča stvarno potrebma iranskom narodu? Kakvim civilizacijskim dostignićima iranskih mula se oduševljava redakcija portala? Neko će reći Natanjahu radi ‘ovako’ ili ‘onako’, ima li neko ideju šta on treba da radi kad oko sebe ima 100tine miliona zatrovanih arapa? Zašto ga Soroš i svi svjetski mediji napadaju? Zašto podržavaju palestince? Naravno da palestinci nisu ništa krivi, oni su samo lutke u rukama lutkara.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije
Reply to  Iza_horizonta

Dalje … o ‘lutkarima’ :
Jedna od gadnih stvari koje rade je tkz. rasistički narativ. Napravili su narativ u kojem više rasizam nije samo o boji kože nego se rasizam odnosi na bilo koju društvenu grupaciju. I onda napadju ljude bez osnova i ovi se po cijeli dan brane. Ne radi se to tako !!! Rasistički narativ se usmjerava u pravom smjeru. Šta treba uraditi? Treba definisati šta je to “niža rasa” ! Niža rasa je određena grupacija ljudi koja do uspjeh u životu može doći samo na prevaran način, lažima, podvalama i trikovima. U tu grupaciju spadaju npr. oni koji sebe smatraju “visokim društvom”, političari, špijuni, tkz. plemstvo (oni su čak i fizički inferiorni zbog incesta). A šta je dokaz da su oni niža rasa i inferiorna ljudska bića? Čim su njihovi jadni trikovi postali poznati , oni su počeli gubiti sve. Imali su neograničenu moć a sad su sve izgubili, zato što su oni inferiorna ljudska bića. Oni su NIŽA RASA !!!!

DAWOR
Gost
DAWOR
2 godine prije

ŠVABE,MIJENJAJTE OVO STVORENJE POD HITNO !!!!!!!!

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije

OVA FRAU JE U CUDNOM EMOCIONALNOM STANJU!!!!

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

I izrael je pretnja Palestini i Palestincima , samo to je tabu tema medju politicarima.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije

Kad su se prije ( dok jos nisam ovdje komentirao,nego samo citao )objavljivali clanci na ove i slicne teme,sve je frcalo od kvalifikacija za teorije zavjera i antisemitizma.Mislim da je polako vecini razumnih forumasa jasno otkuda dolazi zlo i sa kojih adresa.Sve odvratne ideologije za porobljavanje masa i neogranicenom moci i kontrolom na planeti dolaze od turkmenske sekte koja je u 8 stoljecu uzela fransizu na zidovstvo i krenula u svijet da terorizira njegove narode i sav zivot na planeti.Ono sto mene najvise fascinira je da ta razularena bagra nikad i bas nikad nije napravila nista za opce dobro covjecanstva.

Nesto smrdi
Gost
Nesto smrdi
2 godine prije

Citam i ne vidim cim se ponizila? Pa sve je istina sta je rekla…ili netko misli da Iran u siriji nije nikakva prijetnja izraelu? Samo je iznijela cinjenice al dalje ce vodit svoju politiku i tojeto

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Nesto smrdi

Nitko se ne pita zašto je Iran prijetnja Izraelu ?
Samo tako, zabave radi ?
Što bi bilo kad bi pilu okrenuli na drugu stranu i rekli da je Izrael prijetnja cijelom svijetu, da Rusiju zamjenimo Izrelom, npr.

njonjo
Gost
njonjo
2 godine prije

Frau Merkel je prdnula na fenjer. Bez brige za nju. Ona je situirana, a djece nema. Nou frks. Nažalost, to je stvarnost.

Zadranin
Gost
Zadranin
2 godine prije

A ni “a” nije rekla vezano za Palestinu.. licemjerna kravo.

Mrš nazad u Njemačku.

Pljuc!

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Zadranin

To će reči kad ode u Libanon, zašto da sad pljucka u Izraelu, ne treba joj to.
Svaki pravi političar priča jedno a radi u korist svoje države sve što je moguće.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
2 godine prije

štazijeva drolja

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

hehe, a ćaća pastor je radio prljav posal za bnd

Mister ?
Gost
Mister ?
2 godine prije

Joj naslova, cuj ponizila se. Zna sta radi i radi za svoj narod koji bolji zivi od vecine na planeti

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Mister ?

Kakvu ce Nemci i Nemacka korist imati od njene izjave u Izraelu.
Ko je ikada imao ikakvu korist od Cionista objasni nam.
I kakve veze ima bogatstvo sa sa postenjem i istinom.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Riddick

Ponizila se zato što je upućena u sve, jer BND ima ured u Bejrutu i ide lupetat ovakve gluposti.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Vjerojatno bi ali ne na sjeveru Afrike već bi bio u srcu Europe, ko da zna.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije

Činjenica je da je u svijetu opće prihvaćena slika o Izraelu kojem stalno prijeti uništenje, dok u stvari, Izrael predstavlja stalnu prijetnju svim svojim susjedima. To je slika nastala na temelju stradanja Židova u Holokaustu i predstavlja temelj kojim se zapadna javnost sa razumijevanjem i snishodljivošću odnosi prema svemu što dolazi od Izraela, pa čak i kad se radi o neprihvatljivim zločinima. To je slika o ”malom Davidu” koji se nalazi okružen morem neprijateljskih Arapa i suprotstavlja se arapskom ”Golijatu”. Iako ”mali David” ima najveću praćku,koju obilato podmazuje SAD. Oružjem, novcem i svojim utjecajem. Država Izrael drži prevagu na Srednjem istoku, na sretištu triju kontinenata, Europe, Azije i Afrike,
Politički cionizam je doktrina države Izrael, koji ne proizlazi iz judaističke tradicije, ali mu ona služi kao pokriće i izgovor.
Ako se pogleda u nedavnu povijest država izrael je ekspanzionistička. Širi se poslije svakog sukoba ili aneksije. To se opravdava sigurnosnim razlozima, važnim za njen opstanak.
Čovjek se nekad upita, iako gotovo nitko od utjecaja u svjetskoj politici ne postavlja to pitanje, koje su stvarne granice države Izrael. One iz plana UN-a iz 1947.g.? One nastale poslije sukoba 1948. g. od čega je u sjećanju ostao masakr u Deir Yassinu, od strane Irguna, čiji je lider bio Menachem Begin, kasniji izraelski premijer. Nakon tog rata, u kojem se novoosnovani Izrael obranio od Arapa i zadobio oko 40% teritorije Palestine, dok je Egipat dobio Gazu, a Jordan Zapadnu obalu? One iz 1967. sa teritorijem stečenom preventivnim ratom? One iz 1982. sa izgradnjom židovskih naselja na novoj teritoriji?
Ili možda one iz snova Theodora Herzla (od Eufrata do ”rijeke Egipat”) ili Ben-Guriona (od rijeke Litani do Sinaja)?
Ili što je promišljao Ariel Sharon, o židovskoj dominaciji na Bliskom istoku od Tjesnaca do Sueza? Ili možda neke nove koje bi nastale nakon što se dezintegriraju sve arapske države u vjerskim i etničkim sukobima?
Izrael je zemlja gdje su rođene tri velike religije svijeta, kao nade Židova, kršćana i muslimana, svih onih koji polažu pravo na Abrahamovo naslijeđe, ali i onih koji su bez vjerskog ubjeđenja u to naslijeđe. I kao takav trebao bi nastaviti njegovati njegovu kulturu i uzvišene ljudske vrijednosti.
I kad osuđujete postupke Izraela, osuđujte cionizam, a ne judaizam. Židove kao narod..

valentin
Gost
valentin
2 godine prije

Angela Merkel rođena Kasner je Hazarka, Židovka. Angela Merkel je Soroševa teroristkinja, Angela Merkel je Cionistička đihadistica, operativno provodi cionistički plan demogravskog razaranja Njemačke i ostalih europskih država i naroda. Angela Merkel je trojanski konj u vrhu Njemačke i vlasti.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  valentin

Bingo!

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije

Mislim da ona jednostavno više nije sposobna da obnaša bilo kakvu funkciju. Ljudi danas duže žive ali demencija je puno više izražena i u ranijoj dobi. Kad pregledam sve portale koje pratim i pročitam vijesti, uvijek se zapitam jesu li ti ljudi, koji vode svijet, normalni.

nizzde
Gost
nizzde
2 godine prije

Pucala si je u nogu sljedi pucanj u glavu

MilanCZ
Gost
MilanCZ
2 godine prije

Mnogi komentátoři bave se globálnom politikom a věže nemáte zasto je to Merkel izjavili, dá se razumijete u globalnu politiku,shvatili bi njemu izjavu umjesto
pojedinih komentářa koji věže nemaju sa realnoscu

POVEZANE VIJESTI

Izbornik