Merkel se ponizila pred Netanyahuom: “Iran u Siriji je prijetnja židovskoj državi”

benjamin netanyahu, Angela Merkel
75 komentara

Usprkos činjenici da Berlin u suradnji s Bruxellesom na sve načine nastoji očuvati nuklearni sporazum s Iranom i poslove dogovorene s Islamskom Republikom, kancelarka najmoćnije države Europske unije je u Izraelu izjavila kako je Iran u Siriji prijetnja židovskoj državi. Iako je dobro upoznata sa situacijom u Sirijskoj Arapskoj Republici, Nijemci kao da se još ne mogu riješiti povijesnog osjećaja krivnje zbog holokausta kojeg je nad Židovima počinio nacistički režim.

Tako je njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila svoje razumijevanje prema teškom stavu Izraela prema Iranu, što je izjavila tijekom svog službenog posjeta izraelskom režimu, prenosi Deutsche Welle.

Prema riječima kancelarke, ona se slaže s izraelskim vlastima da se trebaju poduzeti svi mogući napori da “se spriječi da Iran stekne nuklearno pojavu oružje”.

Njemačka kancelarka je to izjavila usprkos 12 izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju koja potvrđuju da se Iran pridržava odredbi nuklearnog sporazuma i ne radi na proizvodnji spomenutog oružja.

Merkel je ukazala na “stvarnu i postojeću opasnost za Izrael s iranske strane”. Čelnica njemačke vlade vjeruje da je ova prijetnja “postala još veća uključivanjem Irana u sirijski sukob”, iako su iranski vojni savjetnici i dragovoljačke milicije spasili Siriju i spriječili da zemlja ne postane leglo međunarodnog terorizma.

“Sama ideja da je dio iranskih vojnika smješten odmah iza Golanske visoravni nesumnjivo je prijetnja sama po sebi”, naglasila je kancelarka, iako zna da govori o dijelu sirijskog teritorija kojeg je Izrael okupirao 1967. godine i da iranskih vojnika nema najmanje 80 kilometara od trenutne linije razgraničenja.

Angela Merkel je također je posjetila Memorijalni centar Yad Vashem u Izraelu, gdje je odala počast židovskim žrtvama nacističkog režima. Tamo je njemačka kancelarka podsjetila na “kontinuiranu njemačku odgovornost” za očuvanje sjećanja na zločina protiv civilizacije bez presedana.

Berlin se mora oduprijeti antisemitizmu, ksenofobiji, mržnji i nasilju, dodala je Angela Merkel.

Prekjučer, 3. listopada, njemačka kancelarka Angela Merkel je doputovala u službeni posjet Izraelu, koji je trajao jedan dan. Njezin prethodni posjet izraelskom režimu je održan 2014. godine.

Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ratoborna Gljiva
5 godine prije

Frau priča kako gazda kaže.
Kako kolega Zadranin kaže “pljuc”.

Dub Miroslav
5 godine prije

Cionisti…isti…isti…isti fašisti…isti…isti…isti

mars
5 godine prije

Na koliko li to stolica istovremeno pokušava sjediti Angela? Jeste da joj je pozadina malo predimenzionirana pa je nekako uspijeva rasporediti na sve te stolice (malo američka, malo ruska, malo kineska, malo turska, malo iranska, malo izraelska, malo EU, malo vlastita), ali ako se desi da joj ih vlasnici stolica dovoljno brzo, bilo pojedinačno bilo istovremeno, izmaknu ispod pozadine, tresak će biti tako jak i bolan da joj neće pomodriti samo pomenuti dio tijela, već ono kompletno, od glave do pete. Iako je doktorirala fiziku, još nije otkrila fizički zakon koji bi se suprotstavio zakonu gravitacije i ostavio je da lebdi u zraku nakon što vlasnici izmaknu svoje stolice.

jupiter
5 godine prije

rijetko odvratna i limitirana osoba….ne mogu je svrstati u zene!!

Ana
5 godine prije

Godinama ponizava europljane, pocevsi od Grcke pa dalje.To sto se “ponizila ” tamo negdje-koga boli briga? Tim bolje!

Kile
5 godine prije

Odvratna žgaba, izobličena od zla

Albert
5 godine prije

KAo što je Henry Ford rekao 1924. godine “Stavite pod kontrolu 50 židovskih obitelji koje financiraju ratove i od njih profitiraju i ratova neće biti”. Koliko je on vidio unaprijed. Kao i iza svih ratova uvijek i jedino židovi.

Albert
5 godine prije

********* najveća prijetnja svjetskom miru!

Jim
5 godine prije

Merkelin režim mora pasti.

bbbb
5 godine prije

Ništa se ona nije ponizila, ona je njihova a glumi veliku švabicu a radi što braća zapovjede!!!

opet ja
5 godine prije

Sve su to lažni Jevreji (odnosno Židovi). Nemaju oni veze sa onim starim Jevrejima iz Palestine. O tome ko su pročitajte u The Thirteenth Tribe autor Arthur Koestler. Skinuo sam pdf preko Googla.

DAWOR
5 godine prije

ŠVABE,MIJENJAJTE OVO STVORENJE POD HITNO !!!!!!!!

Fatih
5 godine prije

OVA FRAU JE U CUDNOM EMOCIONALNOM STANJU!!!!

Riddick
5 godine prije

I izrael je pretnja Palestini i Palestincima , samo to je tabu tema medju politicarima.

Rokokoko
5 godine prije

Kad su se prije ( dok jos nisam ovdje komentirao,nego samo citao )objavljivali clanci na ove i slicne teme,sve je frcalo od kvalifikacija za teorije zavjera i antisemitizma.Mislim da je polako vecini razumnih forumasa jasno otkuda dolazi zlo i sa kojih adresa.Sve odvratne ideologije za porobljavanje masa i neogranicenom moci i kontrolom na planeti dolaze od turkmenske sekte koja je u 8 stoljecu uzela fransizu na zidovstvo i krenula u svijet da terorizira njegove narode i sav zivot na planeti.Ono sto mene najvise fascinira je da ta razularena bagra nikad i bas nikad nije napravila nista za opce dobro covjecanstva.

Nesto smrdi
5 godine prije

Citam i ne vidim cim se ponizila? Pa sve je istina sta je rekla…ili netko misli da Iran u siriji nije nikakva prijetnja izraelu? Samo je iznijela cinjenice al dalje ce vodit svoju politiku i tojeto

njonjo
5 godine prije

Frau Merkel je prdnula na fenjer. Bez brige za nju. Ona je situirana, a djece nema. Nou frks. Nažalost, to je stvarnost.

Zadranin
5 godine prije

A ni “a” nije rekla vezano za Palestinu.. licemjerna kravo.

Mrš nazad u Njemačku.

Pljuc!

dinaricus vulgaris
5 godine prije

štazijeva drolja

Mister ?
5 godine prije

Joj naslova, cuj ponizila se. Zna sta radi i radi za svoj narod koji bolji zivi od vecine na planeti

Mikojan
5 godine prije

Vjerojatno bi ali ne na sjeveru Afrike već bi bio u srcu Europe, ko da zna.

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Činjenica je da je u svijetu opće prihvaćena slika o Izraelu kojem stalno prijeti uništenje, dok u stvari, Izrael predstavlja stalnu prijetnju svim svojim susjedima. To je slika nastala na temelju stradanja Židova u Holokaustu i predstavlja temelj kojim se zapadna javnost sa razumijevanjem i snishodljivošću odnosi prema svemu što dolazi od Izraela, pa čak i kad se radi o neprihvatljivim zločinima. To je slika o ”malom Davidu” koji se nalazi okružen morem neprijateljskih Arapa i suprotstavlja se arapskom ”Golijatu”. Iako ”mali David” ima najveću praćku,koju obilato podmazuje SAD. Oružjem, novcem i svojim utjecajem. Država Izrael drži prevagu na Srednjem istoku, na sretištu triju kontinenata, Europe, Azije i Afrike, Politički cionizam je doktrina države Izrael, koji ne proizlazi iz judaističke tradicije, ali mu ona služi kao pokriće i izgovor. Ako se pogleda u nedavnu povijest država izrael je ekspanzionistička. Širi se poslije svakog sukoba ili aneksije. To se opravdava sigurnosnim… Čitaj više »

valentin
5 godine prije

Angela Merkel rođena Kasner je Hazarka, Židovka. Angela Merkel je Soroševa teroristkinja, Angela Merkel je Cionistička đihadistica, operativno provodi cionistički plan demogravskog razaranja Njemačke i ostalih europskih država i naroda. Angela Merkel je trojanski konj u vrhu Njemačke i vlasti.

Tomica
5 godine prije

Mislim da ona jednostavno više nije sposobna da obnaša bilo kakvu funkciju. Ljudi danas duže žive ali demencija je puno više izražena i u ranijoj dobi. Kad pregledam sve portale koje pratim i pročitam vijesti, uvijek se zapitam jesu li ti ljudi, koji vode svijet, normalni.

nizzde
5 godine prije

Pucala si je u nogu sljedi pucanj u glavu

MilanCZ
5 godine prije

Mnogi komentátoři bave se globálnom politikom a věže nemáte zasto je to Merkel izjavili, dá se razumijete u globalnu politiku,shvatili bi njemu izjavu umjesto
pojedinih komentářa koji věže nemaju sa realnoscu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.