fbpx

Mirno okupljanje roditelja i djece 8. lipnja 2019. u Splitu – Dan svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom

Mirno okupljanje roditelja i djece 8. lipnja 2019. u Splitu - Dan svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom 1

Dana 8. lipnja 2019. u Splitu, Trg Gaje Bulata u 17:30h, održat će se mirno okupljanje roditelja i djece povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom.

Pozivamo sve roditelje – zakonske zastupnike djece i zainteresirane sugrađane da svojim prisustvom doprinesu poticanju javne rasprave o transparentnosti sustava cijepljenja.
Naša nekad zdrava djeca razvila su ozbiljne nuspojave tik nakon cijepljenja cjepivom kojim smo bili obvezni cijepiti ih bez prethodne potpune obaviještenosti o prednostima i svim rizicima koje taj medicinski postupak nosi. Većina bolesti koje su naša djeca razvila nakon cijepljenja navedene su kao moguće nuspojave u uputama o lijeku/cjepivu.

  • Sustav nije prepoznao niti ne prepoznaje bolesti naše djece kao nuspojave cjepiva!
  • Sustav ne može vratiti zdravlje našoj djeci!
  • Sustav nas, unatoč tome, obvezuje na daljnja cijepljenja!
  • Sustav nas ucjenjuje, diskriminira, ismijava i procesuira!

Mi, koji poštujemo i zagovaramo slobodu izbora, ne možemo dopustiti ovakvo oduzimanje ljudskih prava i temeljnih sloboda. Ne možemo dopustiti oduzimanje roditeljskih prava i prava naše djece.
Svjesni smo pritiska koji se, radi političkih i korporativnih interesa, vrši na radnike u zdravstvenim i odgojno-obrazovnim institucijama, tobože za dobrobit djece.
Link na Facebook event: https://www.facebook.com/events/2225135410903160/
Bez ispunjenja najosnovnijih zakonskih pretpostavki za pristupanje cijepljenju – informirani pristanak i isključivanje kontraindikacija prije cijepljenja – odgovorni i brižni roditelji nisu u mogućnosti dati suglasnost za cijepljenje svoga djeteta.
Ustrajanje na obvezi cijepljenja, bez ispunjenih zakonskih pretpostavki za cijepljenje, za posljedicu ima i višestruko kršenje niza drugih važećih propisa u RH što rezultira nepoštivanjem ili ograničavanjem raznih prava roditelja i njihove djece, ali i liječnika, propisanih međunarodnim konvencijama kojih je potpisnica i Republika Hrvatska i povelja.
Umjesto zalaganja za objektivno isticanje prednosti i istinitosti nedostataka cjepiva i cijepljenja, za sigurnu primjenu cjepiva poduzimanjem mjera opreza i isključivanjem kontraindikacija prije cijepljenja, za poštivanje prava na suodlučivanje svakog pacijenta i za partnerski odnos liječnik – pacijent, u Hrvatskoj je ustaljeno provođenje preventivne zdravstvene zaštite zastrašivanjem, prisilom i kaznama, što dovodi do produbljivanja nepovjerenja u zdravstvenu struku i u sustav cijepljenja.

Mi nismo protivnici cijepljenja!

Mi smo odgovorni, zabrinuti roditelji koji traže slobodu izbora i inzistiraju na pravu na suodlučivanje te poduzimanju svih poznatih, propisanih mjera predostrožnosti prije cijepljenju.
Važeći zakonski propisi za pristupanje cijepljenju trebaju se poštovati radi reduciranja pojave mogućih nuspojava cijepljenja s mogućim ishodom kao što su trajno oštećenje, pa čak i smrt zdravog djeteta prije cijepljenja.
Gdje postoji rizik, ne može postojati obveza! 
Ovo je priča o borbi za slobodu svakoga od nas.
Vidimo se!

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
32 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije

A gost je lik koji je napisao znanstveni rad na populaciji od 12 osoba….

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
1 godina prije
Reply to  Saddam

Samo se ti ismijavaj roditeljima cija djeca su trajno osakacena cijepljenjem. Za par godina ces sam sebe gledati u ogledalo i pitati zasto si bio tako ….

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Saddam

I? Vise vjerujes sistemu? Super po tebe i jos vise tvoju djecu. Sretno

hribar
Gost
hribar
1 godina prije
Reply to  Saddam

zapamtite jednu stvar:
NAJVEĆI BROJ AUTOIMUNIH BOLESTI U DJECE JE IZAZVAN CIJEPLJENJEM!!!

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  hribar

Moja djeca su cijepljena i nemaju posljedice a tu vezu nije nitko dokazao, a posebno ne taj Wakefield.

hribar
Gost
hribar
1 godina prije
Reply to  Saddam

dobro su prošli
promatraj unuke pa javi kakve se nus pojave prenose na slijedeću generaciju
puno sreće

hribar
Gost
hribar
1 godina prije
Reply to  hribar

nemaš ti blage veze

hribar
Gost
hribar
1 godina prije
Reply to  Saddam

to isto možeš tvrditii i za ciklon b ili pfajzera ili bayera
pričaš gluposti

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ovo je točno. Ovaj bivši gastrointerolog je napravio nekoliko statistika samo za cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole (MMR) i nijedno drugo. Koliko znam, ospice, zaušnjake i rubeolu smo preležali kao djeca i nisam siguran da se protiv toga cijepilo ’70-ih. Možda griješim, ali su onda bila cjepiva: TBC, velike boginje, dječja paraliza i još nešto. Za rubeolu se cjepilo, ali su doktori pitali, reče mi mater sada, ako je dijete pereležalo, onda ga ne bi cijepili. Ali rubeola jeste malo teža, recimo, od ovih normalnih dječijih bolesti. No, njegov rad je odbačen zbog loše metodologije dijagnosticiranja veze između MMR… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Na primjer, talijanski biolog Vincenzo D’Anna, koji kaže DA cijepljenju, ali informiranom, pa je uzeo uzorke cjepiva i napravio analizu i dosta je imalo svega, osim antittijela za ono što kažu da jesu. Ukratko otrovna voda bez ikakve veze s imunitetom. Kakve su ovo gluposti: antitetanica, antiepatite B, antipolio, anti-difterica, anti-haemophilus, anti-pertosse. Protiv hemofilije cjepivo? Protiv proljeva? Protiv tetanusa obvezno u koktelu? Onda, našao je 43 štetne supstance u cjepivima nulte vrijednosti za imunitet: anticrittogamici, diserbanti, glifosato, antibiotici, antimalarici, ljudski DNK itd itd. Taj je rad prihvaćen od struke, zaprimljen u Državno tužiteljstvo, forenzički odjel Carabiniera, ali čovjek kaže: Cit:… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Pa zato se i zovu takvi…koje je lako ‘diskvalificirati…sve je to dio sustava…
Zaista smatram da bi trebalo: smanjiti broj cjepljenja, dob djece treba biti viša i obavezno uzorkovanje cjepiva.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Lucija

Prvo: gastroenterEolog. Drugo: imuni sustav djeteta nije isti kao kod odrasle osobe, odnosno, mijenja se; kod beba počinje s majčinim mlijekom…što ako nema mlijeka? Imuni sustav je evolucijski strahovito važna stvar; dokazano je i da žena bira partnere (ako može), tako da se imuni sustav maximalno razlikuje od njenog…priroda hoće potomstvo otporno na što više bolesti… Tako dolazimo do idućeg: kada se to u realnom životu organizam ISTOVREMENO susreće sa , karikiram, kugom, kolerom, velikim boginjama, Denga groznicom? Zato sam , iako provaxer, izrazito protiv ‘koktel cjepiva’. Imuni sustav je složena i nepoznata stvar, kao i njegove interakcije sa drugim… Pročitaj više »

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

Tko nameće taj mora stajati iza svojih naloga a to znaci i odgovarati … za sve dobro nagrađen i sve loše kažnjen …

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

A što sa osobama oštečenih pri porodu ? Osobno znam za nekoliko takvih invalidnih, oboljelih od cijepiva ne znam nikoga, dakle po toj “statistici” broj invaliditeta nastalih pri nestručnom, neodgovornom porodu je višestruko veći od ovih sa cijepivom. To sa cijepivima je barem lako dokazivo, dati na analizu, sa dobivenim rezultatima na sud i tužiti sve od ministra do doktora koji je to cijepivo primjenio. Ova opčenita galama nema nikakvog smisla.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Ja bih svima da plus i onima za i protiv, kada bi to bio konstruktivan dijalog, ovo je smiješno. Sad sam gledao talijanski skup akademika biologa za zaključnim materijalima više godina istraživanja i kažu: Tko god misli da ima što reći , ne sazove diskusiju da razgovaramo i istražimo! Tako se dolazi do istine , ili barem približno, a ne uvredama tipa Ti si glup , a ja pametan.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ja sam ZA cijepljenje, ali ne otrovnom vodom i da se ne zna što je unutra. Ali je problem da prema zakonu, jednom odobreno, sastav cjepiva je u sefu, kao formula za Coca Colu, iako na 20 godina. Dakle složit ćemo se da ne treba za svaki klinac filovat djecu. Ajde onih pet do sedam velikih boleština, tipa TBC, velike boginje itd, ali baš za sve, ne znam, nešto mi se tu pretjeruje.

PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Je, je i Jelena Milić iz Srbije tvrdi da je radijacija iz osiromašenog urana dobra za zdravlje. 🙂
Ti isti Englezi su tvrdili da Sadam ima oružje za masovno uništenje.

radijacija2000
Gost
radijacija2000
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Nije dokazivo ! Kako ćeš dokazati da je dijete razvilo autizam od MMR vakcine koje dijete prima na starost od 10 mjeseca. Autizam možeš primjetiti puno kasnije…Usput broj autističnih djeca u zapadnih zemalja (i kod nas) pre 30-tak godina je bio 1 na 3500, a sada je 1 na 70. Nisam protiv imuniziranja putem vakcinacije, ali stvar he u tome, da su sadašnje vakcine nekvalitetne i neispitane. Pre neki dan sam razgovarao sa imunolozima u vezi vakcine i autizma i oni pravdaju veći procenat autističnih djeca zbog modernog stila života (smartfoni, smart TV-i, kompjuteri), te zbog lošeg kvalitete hrane I… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  radijacija2000

To bi bilo to. Autizam je u porastu. Moj je mater bila učiteljica 43 godine do 2009. Toga prije nije bilo. Što se događa? Ne znamo. Nitko ne želi istraživati. Jedno vele zračenje od odašiljača telekomunikacija, drugi kemija u hrani, treći cjepiva, četvrti chemitralis… Teorija je stotinu. Dokaza malo za bilo koju. Vidim da se nekima ne sviđa što sam rekao da ovaj bivši doktor nije autoritet u tom polju. I nije. Ima tko jest, a zašto ga ne zovu. Lidija Gajski, specijalistica interne medicine također nema znanje ni reference, a nije imala ni stedstva ni mogućnosti da provede istraživanja.… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Uzmimo cjepivo protiv dječje paralize. Dva cjepiva eliminirala su dječju paralizu u većini zemalja svijeta i smanjila globalnu incidenciju s oko 350 000 slučajeva zabilježenih u 1988. na 1 652 slučaja u 2007. , do povijesnog minimuma od 223 slučaja u 2012. Ali to nije MMR cjepivo i nitko ga ne spori, kao ni za TBC, na primjer. Ovdje treba napraviti granicu onoga što se zna i što je dokazano i stvaranja cjepiva za “krkanje” djece svim i svačim. Mislim da nitko normalan neće tvrditi da procjepljenost za ozbiljne bolesti , a dokazano je da nisu imala nuspojave, nije napredak… Pročitaj više »

Uber
Gost
Uber
1 godina prije

Laki sta napisa i osta ziv? Covjece Gajski nije skidala s interneta nego citirala naucne radove koji se nalaze na internetu. 😂😂😂😂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Dobro, Liberal nije neki izvor, ali u ovom slučaju autor iznosi činjenice i na kraju tvrdi da ne mora bit u pravu, ali između dva neznanja, kao kog Boga, bolje je vjerovati. Ako Boga ima i vjeruješ i tako se ponašaš, onda su na dobitku, ako ga nema, svejedno ti je i nisi na gubitku

PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Laki ovaj članak što je objavio Liberal nema nikakve veze s istinom. Dvije ili tri zapadne tvrke koje proizvode cjepiva zarađujuju najviše na svijetu. Uništili su sve istočne proizvođače i ako pogledaš najbolji su klijenti hrvatskih marketinških agencija.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Sve okay, ali zašto nametnit obavezno cijepljenje ako postoje nuspojave koje i nisu bezazlene.
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP-I-530-09-06-02-137.pdf

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije

Bojim se da je stvarnost puno, puno složenija – pogledajte kakvu hranu jedemo, kakav zrak udišemo, što pijemo, koje sve lijekove i preparate uzimamo, kakvu svu kozmetiku koristimo… koliko vrsta kojekakvih električnih, elektromagnetskih i radio valova generiranih od strane civilizacije prolazi kroz našu atmosferu i tijelo + prirodna zračenja i klimatske promjene. A sve to ima utjecaj na prirodu oko nas i nas same – sve ovo se pojavilo u zadnjih 50 godina! Bez obzira vjerovali u evoluciju ili božju kreaciju biološki organizmi jednostavno ne mogu podnijeti ovakvu naglu promjenu u okolini. Snijeg na vrhu Himalaja je zagađen, na par… Pročitaj više »

Borac2
Gost
Borac2
1 godina prije

ako nemas doktorat znanosti nemozes pisat dr. ispred imena.
To valjda znastvenica gajski zna.

Stig
Gost
Stig
1 godina prije

Današnji svijet je više materijalistički/kapitalistički nego prije. Današnja farmacija je daleko više usmjerana na profit nego prije.
Zato je naivno vjerovati u “superkontrolu” njihovih pripravaka i nepotkupljivost bilo koga u tom lancu. Čak se i roditelji oštečenog djeteta mogu kupiti.
Cijepljenje može biti korisno ali i nepotrebno a za nekoga i štetno.
Najgora je a prori osuda antivaxera, jer nisu to postali iz hira.

Zaharija
Gost
Zaharija
1 godina prije

Dajte ljudi ne pričajte svašta. Anti-hemophiles nije protiv hemofilije nego valjda protiv hemophiles influence iliti gripe. Rubeola sama po sebi nije teška bolest , ali u trudnoći izaziva oštećenje ploda. Ako vas zanima koje posljedice može izazvati loše cjepivo poslušajte što o tome govori dr. Gajski. Imunološki zavod u Zagrebu radio je neka vrhunska cjepiva i još neke pripravke i zato je takav jedan zavod od strateške važnosti za zemlju, ali nikoga to izgleda nije briga.

Snicla
Gost
Snicla
1 godina prije

Svako može provjeriti da ovaj lik iznosi laži, da njegov rad počiva na krivotvorenju podataka. Pa zato je i izgubio licencu. i koliko god neki trubili o tome on nije napisao znanstveni rad. Da bi nešto bilo znanstveni rad mora ispunjavati određene kriterije. Jedan od tih je da se isti rezultati mogu dobiti opetovano i od drugih naučnika. U ovom slučaju niko nije ponovio rezultate koje lik navodi.
Samo mi je žao što portal logično koji sam cijenio zbog dosta kvalitetnih tekstova o politici objavljuje članke koji pozivaju na podršku šarlatanstva i to u medicini, jednoj tako važnoj grani nauke.

Zrinski
Gost
Zrinski
1 godina prije
Reply to  Snicla

Ekipa koja vodi portal je šarolika. Pojedinci koji guraju antivaxxersku priču su potpuno izgubljeni i zato pišu besmislice i šire paranoju. Portal je znao prepoznati manifestacije imperijalističke USA politike u svijetu, ali se nije uspio osloboditi antivaxxerskih nebuloza.
Uostalom, Babić je prilikom prelaska s AMSI na Logicno ipak najavio da je ekipa na Logicnom malo “drugačija”. Nije precizirao na koji način su oni drugačiji, ali sada znamo.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

U Njemačkoj je također velika diskusija oko cjepljenja. Također postoji veliki pokret građana protiv cjepljenja, koji je sve brojniji. To je očito zabrinulo Merkeličin režim i mainstream, koji surađuaju sa kriminalnom i korupimiranom Svjetsko zdravtsvenom oregabizacijom (WHO) i farmaceutskom industrijom, pa je Merkeličin ministar zdravlja (inače gej) Jens Spahn, najavio mogućnost uvođenja prisilnog cjepljenja za svu djecu, odnosno njihove roditelje. Tim povodim u emisiji 2. državnog kanala ZDF, “Markus Lanz” prije mjesec dana, vodila se diskusija između trojice liječnika: dr. Werner Bartens, dr. Johannes Wimmer i liječnik za dječije bolesti dr. Georg Soldner. Bartens i Wimmer su tipični, da tako… Pročitaj više »

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Kosher cijepiva su skroz ok. Ostalo je smece . Bas kao i hrana. Kosher je kvaliteta lijepo kontrolirana.
Svako dobro ljudi

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik