Mirno okupljanje roditelja i djece 8. lipnja 2019. u Splitu – Dan svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom

32 komentara

Dana 8. lipnja 2019. u Splitu, Trg Gaje Bulata u 17:30h, održat će se mirno okupljanje roditelja i djece povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom.

Pozivamo sve roditelje – zakonske zastupnike djece i zainteresirane sugrađane da svojim prisustvom doprinesu poticanju javne rasprave o transparentnosti sustava cijepljenja.
Naša nekad zdrava djeca razvila su ozbiljne nuspojave tik nakon cijepljenja cjepivom kojim smo bili obvezni cijepiti ih bez prethodne potpune obaviještenosti o prednostima i svim rizicima koje taj medicinski postupak nosi. Većina bolesti koje su naša djeca razvila nakon cijepljenja navedene su kao moguće nuspojave u uputama o lijeku/cjepivu.

  • Sustav nije prepoznao niti ne prepoznaje bolesti naše djece kao nuspojave cjepiva!
  • Sustav ne može vratiti zdravlje našoj djeci!
  • Sustav nas, unatoč tome, obvezuje na daljnja cijepljenja!
  • Sustav nas ucjenjuje, diskriminira, ismijava i procesuira!

Mi, koji poštujemo i zagovaramo slobodu izbora, ne možemo dopustiti ovakvo oduzimanje ljudskih prava i temeljnih sloboda. Ne možemo dopustiti oduzimanje roditeljskih prava i prava naše djece.
Svjesni smo pritiska koji se, radi političkih i korporativnih interesa, vrši na radnike u zdravstvenim i odgojno-obrazovnim institucijama, tobože za dobrobit djece.
Link na Facebook event: https://www.facebook.com/events/2225135410903160/
Bez ispunjenja najosnovnijih zakonskih pretpostavki za pristupanje cijepljenju – informirani pristanak i isključivanje kontraindikacija prije cijepljenja – odgovorni i brižni roditelji nisu u mogućnosti dati suglasnost za cijepljenje svoga djeteta.
Ustrajanje na obvezi cijepljenja, bez ispunjenih zakonskih pretpostavki za cijepljenje, za posljedicu ima i višestruko kršenje niza drugih važećih propisa u RH što rezultira nepoštivanjem ili ograničavanjem raznih prava roditelja i njihove djece, ali i liječnika, propisanih međunarodnim konvencijama kojih je potpisnica i Republika Hrvatska i povelja.
Umjesto zalaganja za objektivno isticanje prednosti i istinitosti nedostataka cjepiva i cijepljenja, za sigurnu primjenu cjepiva poduzimanjem mjera opreza i isključivanjem kontraindikacija prije cijepljenja, za poštivanje prava na suodlučivanje svakog pacijenta i za partnerski odnos liječnik – pacijent, u Hrvatskoj je ustaljeno provođenje preventivne zdravstvene zaštite zastrašivanjem, prisilom i kaznama, što dovodi do produbljivanja nepovjerenja u zdravstvenu struku i u sustav cijepljenja.

Mi nismo protivnici cijepljenja!

Mi smo odgovorni, zabrinuti roditelji koji traže slobodu izbora i inzistiraju na pravu na suodlučivanje te poduzimanju svih poznatih, propisanih mjera predostrožnosti prije cijepljenju.
Važeći zakonski propisi za pristupanje cijepljenju trebaju se poštovati radi reduciranja pojave mogućih nuspojava cijepljenja s mogućim ishodom kao što su trajno oštećenje, pa čak i smrt zdravog djeteta prije cijepljenja.
Gdje postoji rizik, ne može postojati obveza! 
Ovo je priča o borbi za slobodu svakoga od nas.
Vidimo se!

Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Saddam
4 godine prije

A gost je lik koji je napisao znanstveni rad na populaciji od 12 osoba….

Laki Topalović
4 godine prije

Ovo je točno. Ovaj bivši gastrointerolog je napravio nekoliko statistika samo za cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole (MMR) i nijedno drugo. Koliko znam, ospice, zaušnjake i rubeolu smo preležali kao djeca i nisam siguran da se protiv toga cijepilo ’70-ih. Možda griješim, ali su onda bila cjepiva: TBC, velike boginje, dječja paraliza i još nešto. Za rubeolu se cjepilo, ali su doktori pitali, reče mi mater sada, ako je dijete pereležalo, onda ga ne bi cijepili. Ali rubeola jeste malo teža, recimo, od ovih normalnih dječijih bolesti. No, njegov rad je odbačen zbog loše metodologije dijagnosticiranja veze između MMR cjepiva i autizma. Bolje bi bilo da su našli nekog od autoriteta, infektivologa i imunologa, a ne njega, to je točno. Sami sebi ruše kredibilitet.

Amater
4 godine prije

Tko nameće taj mora stajati iza svojih naloga a to znaci i odgovarati … za sve dobro nagrađen i sve loše kažnjen …

Mikojan
4 godine prije

A što sa osobama oštečenih pri porodu ? Osobno znam za nekoliko takvih invalidnih, oboljelih od cijepiva ne znam nikoga, dakle po toj “statistici” broj invaliditeta nastalih pri nestručnom, neodgovornom porodu je višestruko veći od ovih sa cijepivom. To sa cijepivima je barem lako dokazivo, dati na analizu, sa dobivenim rezultatima na sud i tužiti sve od ministra do doktora koji je to cijepivo primjenio. Ova opčenita galama nema nikakvog smisla.

Moreno
4 godine prije

Sve okay, ali zašto nametnit obavezno cijepljenje ako postoje nuspojave koje i nisu bezazlene.
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP-I-530-09-06-02-137.pdf

Saddam
4 godine prije

Bojim se da je stvarnost puno, puno složenija – pogledajte kakvu hranu jedemo, kakav zrak udišemo, što pijemo, koje sve lijekove i preparate uzimamo, kakvu svu kozmetiku koristimo… koliko vrsta kojekakvih električnih, elektromagnetskih i radio valova generiranih od strane civilizacije prolazi kroz našu atmosferu i tijelo + prirodna zračenja i klimatske promjene. A sve to ima utjecaj na prirodu oko nas i nas same – sve ovo se pojavilo u zadnjih 50 godina! Bez obzira vjerovali u evoluciju ili božju kreaciju biološki organizmi jednostavno ne mogu podnijeti ovakvu naglu promjenu u okolini. Snijeg na vrhu Himalaja je zagađen, na par kilometara dubine pronađena je plastika, pojavljuju se različite bakterije i virusi koji su bitno jednostavniji i puno brže se prilagođavaju okolini od ostalih životinjskih i biljnih organizama i po mom skromnom mišljenju mi jednostavno ne znamo što nas je snašlo. Cijepljenje je samo jedan od potencijalnih problema…

Borac2
4 godine prije

ako nemas doktorat znanosti nemozes pisat dr. ispred imena.
To valjda znastvenica gajski zna.

Stig
4 godine prije

Današnji svijet je više materijalistički/kapitalistički nego prije. Današnja farmacija je daleko više usmjerana na profit nego prije.
Zato je naivno vjerovati u “superkontrolu” njihovih pripravaka i nepotkupljivost bilo koga u tom lancu. Čak se i roditelji oštečenog djeteta mogu kupiti.
Cijepljenje može biti korisno ali i nepotrebno a za nekoga i štetno.
Najgora je a prori osuda antivaxera, jer nisu to postali iz hira.

Zaharija
4 godine prije

Dajte ljudi ne pričajte svašta. Anti-hemophiles nije protiv hemofilije nego valjda protiv hemophiles influence iliti gripe. Rubeola sama po sebi nije teška bolest , ali u trudnoći izaziva oštećenje ploda. Ako vas zanima koje posljedice može izazvati loše cjepivo poslušajte što o tome govori dr. Gajski. Imunološki zavod u Zagrebu radio je neka vrhunska cjepiva i još neke pripravke i zato je takav jedan zavod od strateške važnosti za zemlju, ali nikoga to izgleda nije briga.

Snicla
4 godine prije

Svako može provjeriti da ovaj lik iznosi laži, da njegov rad počiva na krivotvorenju podataka. Pa zato je i izgubio licencu. i koliko god neki trubili o tome on nije napisao znanstveni rad. Da bi nešto bilo znanstveni rad mora ispunjavati određene kriterije. Jedan od tih je da se isti rezultati mogu dobiti opetovano i od drugih naučnika. U ovom slučaju niko nije ponovio rezultate koje lik navodi.
Samo mi je žao što portal logično koji sam cijenio zbog dosta kvalitetnih tekstova o politici objavljuje članke koji pozivaju na podršku šarlatanstva i to u medicini, jednoj tako važnoj grani nauke.

alan ford
4 godine prije

U Njemačkoj je također velika diskusija oko cjepljenja. Također postoji veliki pokret građana protiv cjepljenja, koji je sve brojniji. To je očito zabrinulo Merkeličin režim i mainstream, koji surađuaju sa kriminalnom i korupimiranom Svjetsko zdravtsvenom oregabizacijom (WHO) i farmaceutskom industrijom, pa je Merkeličin ministar zdravlja (inače gej) Jens Spahn, najavio mogućnost uvođenja prisilnog cjepljenja za svu djecu, odnosno njihove roditelje. Tim povodim u emisiji 2. državnog kanala ZDF, “Markus Lanz” prije mjesec dana, vodila se diskusija između trojice liječnika: dr. Werner Bartens, dr. Johannes Wimmer i liječnik za dječije bolesti dr. Georg Soldner. Bartens i Wimmer su tipični, da tako kažem “režimski” liječnici, koji su “politički podobni”, na “liniji ” sustava. Oni se svim silama zalažu za obavezno cjepljenje, napadaju protivinike cjepljenja da su teoretičari zavjera, ekstremisti, čudaci i slično. Njih dvijica su kao onaj Indexov režimski novianar Nenad Jarić-Dauenhauer. Zato su da dvojica liječnika često gosti u raznim emisijama… Čitaj više »

krezubi glasac
4 godine prije

Kosher cijepiva su skroz ok. Ostalo je smece . Bas kao i hrana. Kosher je kvaliteta lijepo kontrolirana.
Svako dobro ljudi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.