Moskva će suzbiti rad nevladinih udruga koje potiču etničke podijele

kremlj vjestica
18 komentara

Glavni tajnik ruskog Vijeća nacionalne sigurnosti Nikolaj Patrušev održao je u Mahačkali sastanak o osiguravanju nacionalne sigurnosti na Sjevernom Kavkazu. Na sastanku je govorio o rezultatima rada policije i obavještajnih službi tijekom prošle godine.

Prema riječima glavnog Putinovog obavještajca, 2018. godine su snage sigurnosti eliminirale 64 militanata u federalnom okrugu Sjevernog Kavkaza.

“285 sudionika pripadnika bandi predano je sudu, a ugašene su aktivnosti 37 terorističkih ćelija”, rekao je Patrušev.

“Uhićene su 452 osobe povezane s terorizmom i ekstremizmom, identificirani su ideolozi radikalnog islama koji su se bavili destruktivnim i subverzivnim aktivnostima, od kojih su 44 kazneno odgovarala”, dodao je tajnik ruskog Vijeća nacionalne sigurnosti.

Zahvaljujući mjerama koje su poduzete u federalnom okrugu Sjevernog Kavkaza, broj kaznenih djela terorističke prirode gotovo se prepolovio i sa 17 pao na 8.

Osim toga, više od 1600 stranaca je pokušalo ilegalno ući na Sjeverni Kavkaz, a oko 3500 stranih državljana, uključujući i one osumnjičene za umiješanost u međunarodne terorističke organizacije, protjerano je iz zemlje, izvijestio je Nikolaj Patrušev.

Naglasio kako međunarodne terorističke strukture traže nove kanale za prebacivanje svojih pristaša u Rusiju, prije svega onih koji su stekli borbena iskustva u Siriji i Iraku.

“Unatoč pretrpljenim gubicima, emisari međunarodnih terorističkih organizacija se i dalje pokušavaju angažirati u novačenju, a mladi so pod teškom propagandnom obradom. Aktivno se propovijeda takozvani “pojedinačni džihad”, rekao je Patrušev.

Prema riječima tajnika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, ozbiljnu prijetnju sigurnosti na Sjevernom Kavkazu predstavljaju “korupcija, pronevjera proračunskih sredstava i klanski mentalitet”.

Također je pozvao na hitno suzbijanje rada stranih i njime podređenih podređenih ruskih nevladinih udruga kojima je cilj poticanje etničke mržnje u regiji.

“Važno ih je brzo identificirati i poduzeti mjere predviđene ruskim zakonom kako bi se spriječile destruktivne aktivnosti stranih neprofitnih nevladinih organizacija i ruskih neprofitnih struktura i nevladinih udruga koje su pod njihovom kontrolom, a cilj im je poticanje etničke mržnje i stvaranja žarišta napetosti”, rekao je Patrušev na sastanku u Mahačkali u Dagestanu.

Glavni tajnik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije također je ukazao na potrebu jačanja rada internetskih stranica na Sjevernom Kavkazu kako bi se među stanovništvom, posebno mladima, potaknuo osjećaj patriotizma i građanske odgovornosti. Istodobno je podsjetio da je u Vijeću za nacionalnu sigurnost u tijeku uspostava pravne ustanove internetskog nadzora ekstremističkih sadržaja.

“Važno je nastaviti izgradnju informacijskog i propagandnog rada na društvenim mrežama, formirati visoku svijest o građanskoj odgovornosti, popularizirati radna dostignuća naših suvremenika, usaditi poštivanje kulture, tradicije i povijesti naroda koji naseljavaju Rusiju”, rekao je tajnik ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i zaključio “kako treba intenzivirati odgojno-obrazovni rad među mladima i provoditi ga u duhu poštovanja prema svim ljudima, bez obzira na njihovu nacionalnost ili vjeru”.

RIA

Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šok
5 godine prije

u rusiji i ma više igranata nego u evropi
pola moskve su praktično intonirati azijati
ruski narod se polako topi

Ivo
5 godine prije

Hebi ga, kod nas za to nisu potrebne nevladine udruge. Vlasti rade sasvim dobro na tome.

Ovo inače govori da je Rusija ozbiljna država koja zna što radi. Paralelno s ovim moraju zabraniti i djelovanje lgbt udruga koje potiču razbijanje obitelji, to je još veće zlo.

preseren3
5 godine prije

Več kasne!
Sva ta g**** je samo sjeme razdora!
Razbit če Rusiju iznutra, dok si reko keks!

Dub Miroslav
5 godine prije

Ljudi ćine društvene zajednice i žive u zajednicama. Ja sam za korištenje svih,doslovno svih, sredstava protiv onih koji nastoje uništiti skladan suživot u zajednicama i napose protiv onih koji ih organiziraju, obućavaju i financiraju!

eu kolonija
5 godine prije

ova slika sa vješticom me podsjeća na američki “lov na vještice”. samo što su u americi progonili režimske oporbenjake a ovdje se radi o šačici terorista. ništa zabranjivati već ih treba spržiti. “nevladine” udruge ne rade za rusku vladu to sigurno znamo ali isto znamo da rade za neke druge vlade

samo tako
5 godine prije

Staviti četiri visoka reda trnjavih žica pod naponom prema Sjevernom Kavkazu i pustiti ih neka uživaju u svom džihadistčkom raju.
Normalnom dopustiti prolaz, nakon detaljne, sveobuhvatne provjere

Turky
5 godine prije

Samo strogi Sud, kakav preodgoj i suđenja?!?

Laki Topalović
5 godine prije

Kadirov je u tome car. Uhvatio je grupu mladih Čečena koji su htjeli ići u ISIL i pozvao njihove očeve i majke, sve uplakane, a očevi ljuti, i skupio ih u jednu salu. Ima još jedan snimak na poligonu policije gdje se očevi deru na sinove, matere plaču, na kraju i ovi počnu plakat i ljube ruke roditeljima i traže oprost . Nje baš sve tako jednostavno, a ovi su kasnije postali normalni, rade i slušaju mater i ćaću. VIDEO: Кадыров развербовал и отпустил группу молодых чеченцев

AJeTo
5 godine prije

Dobar pocetak. Treba suzbiti sve i svakoga tko potice bilo kakve podjele.

ewfgovqewihrgvewrfvwarhfvh
5 godine prije

Dok ne budu ovako promptno zatvarali one koji im generiraju ove bradonje ništa neće postići ali to je druga prića, njih ne smiju dirati jer oni izdaju zapovjedi i utiru smjer Rusije.

wasbewill
5 godine prije

Obzirom da Rusija zbog svojih interesa rovari po Balkanu kao i Ameri, podržavajući Dodika u svojoj sumanutoj težnji da spasi svoju guzicu debelo ogrezlu u kriminalu forsirasnjem drame i sukoba, nama Bošnjacima svih vjera to je malo licemjerno. Isto kao što želite mir u svojoj zemlji, tako ga želite i drugima.

nijo
5 godine prije

…ista stvar treda da se urdi i u Bosni,…treba suzbiti sve one koji izazivaju medju etnicki sukob,…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.