fbpx

Najvažniji dekorativni element u interijeru – živa biljka

cvijeće u kući
0

Biljke prostorijama daju život, daju im boju i lijep oblik. A osim toga, predivne su i puno ljudi voli biti okruženo njima. Osim toga, one su iznenađujuće raznovrsne, pa predstavljaju i moćan “alat” u svijetu unutarnjeg dizajna. Dakle, idu rame uz rame sa slikama, skulpturama i drugim umjetničkim djelima, a konkurencija su čak i namještaju.

Možete ih koristiti kao dominantnu značajku u interijeru, a možete ih koristiti i kao detalj koji zaokružuje stil cijele prostorije, ili pustite mašti na volju i sami osmislite kako ih možete primijeniti u prostoru, a možete se inspirirati i ovim tekstom.

Recimo, ako imate prostranu prostoriju i želite je odijeliti tematski u par segmenata, možete koristiti različite pregrade ili paravane, a možete recimo postaviti i policu koja će sobu podijeliti, a po njoj poslagati puno različitih biljaka i tako prenijeti prirodu u svoj dom.

Izuzetno visoka biljka visine omanjeg drveta sobi daje na visini i dramatičnosti. Ovakav jedan dominantan element u interijeru dobro paše u kutovima prostorija u kojima vam ionako ništa ne bi stalo, a opet je šteta ostaviti neiskorišten prostor.

Kućne biljke

Kućne biljke

Vaze ili tegle za cvijeće mogu se montirati i na zid i na taj način stvoriti zanimljiv dekor. U sobama koje su osmišljene minimalistički privlače pozornost i pružaju osobit dojam topline. Osim toga, mogu biti i okačene na stropove ili povišene elemente. Na taj će način popunjavati prazan prostor u zraku, neće zauzimati prostor na podu (niti ga prljati), a djelovat će kao “viseća” umjetnost. Oduvijek je rezano cvijeće ukrašavalo stolove. I danas to izgleda preslatko, međutim kratkotrajno je. Posađene biljke kao alternativa njima mogu dugo živjeti i stajati na središnjem istaknutom mjestu. Tako će vaš namještaj biti dekoriran živim biljkama.

cvijeće umjetnost

Biljke koje se “razlijevaju” izvan vaza daju lijep osjećaj dinamike u prostor koji ne možete postići s drugom dekoracijom. Zato se biljke nazivaju još i živim skulpturama. Možete imati i unutarnji mini-vrt koji može stajati samostalno, a možete ga kombinirati s drugim dekorativnim detaljima. Ukoliko ste vični vrtlarenju, okušajte se i s vrlo popularnim vertikalnim vrtom i time unesite prirodu u vlastiti dom.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik