Najvažniji dekorativni element u interijeru – živa biljka

cvijeće u kući
0
0

Biljke prostorijama daju život, daju im boju i lijep oblik. A osim toga, predivne su i puno ljudi voli biti okruženo njima. Osim toga, one su iznenađujuće raznovrsne, pa predstavljaju i moćan “alat” u svijetu unutarnjeg dizajna. Dakle, idu rame uz rame sa slikama, skulpturama i drugim umjetničkim djelima, a konkurencija su čak i namještaju.

Možete ih koristiti kao dominantnu značajku u interijeru, a možete ih koristiti i kao detalj koji zaokružuje stil cijele prostorije, ili pustite mašti na volju i sami osmislite kako ih možete primijeniti u prostoru, a možete se inspirirati i ovim tekstom.

Recimo, ako imate prostranu prostoriju i želite je odijeliti tematski u par segmenata, možete koristiti različite pregrade ili paravane, a možete recimo postaviti i policu koja će sobu podijeliti, a po njoj poslagati puno različitih biljaka i tako prenijeti prirodu u svoj dom.

Izuzetno visoka biljka visine omanjeg drveta sobi daje na visini i dramatičnosti. Ovakav jedan dominantan element u interijeru dobro paše u kutovima prostorija u kojima vam ionako ništa ne bi stalo, a opet je šteta ostaviti neiskorišten prostor.

Kućne biljke
Kućne biljke

Vaze ili tegle za cvijeće mogu se montirati i na zid i na taj način stvoriti zanimljiv dekor. U sobama koje su osmišljene minimalistički privlače pozornost i pružaju osobit dojam topline. Osim toga, mogu biti i okačene na stropove ili povišene elemente. Na taj će način popunjavati prazan prostor u zraku, neće zauzimati prostor na podu (niti ga prljati), a djelovat će kao “viseća” umjetnost. Oduvijek je rezano cvijeće ukrašavalo stolove. I danas to izgleda preslatko, međutim kratkotrajno je. Posađene biljke kao alternativa njima mogu dugo živjeti i stajati na središnjem istaknutom mjestu. Tako će vaš namještaj biti dekoriran živim biljkama.

cvijeće umjetnost

Biljke koje se “razlijevaju” izvan vaza daju lijep osjećaj dinamike u prostor koji ne možete postići s drugom dekoracijom. Zato se biljke nazivaju još i živim skulpturama. Možete imati i unutarnji mini-vrt koji može stajati samostalno, a možete ga kombinirati s drugim dekorativnim detaljima. Ukoliko ste vični vrtlarenju, okušajte se i s vrlo popularnim vertikalnim vrtom i time unesite prirodu u vlastiti dom.

Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.