Novo “curenje” email poruka iz štaba Hillary Clinton

Wikileaks Hillary Clinton
0
0

WikiLeaks je objavio još jedan set elektronskih poruka Johna Podeste, šefa izborne kampanje Hillary Clinton. Nove poruke razotkrivaju razvoj strategije izbornog štaba prema medijskim napisima o njenom “igranju po tankoj žici” u vezi s gej brakovima, podsticanju podrške Latino populacije i njenoj politici zdravstvene zaštite.

WikiLeaks je već objavio 12 hiljada Podestinih elektronskih poruka do nedjelje, a s ovim objavljenim u ponedjeljak ta brojka je porasla na 15.200.

Prethodne poruke su otkrile mnoge stvari o Hillary Clinton i njenoj kampanji, uključujući strategije dodvoravanja glasačima afroameričkog porijekla i milijarderima koji doniraju novac za njenu kampanju, pune transkripte njenih govora pred Goldman Sachsom u kojima je izbjegavala kritikovati Wall Strett i planove kako “uramiti” informacije za “novinarske hijene“.

Čelnici kampanje za izbor Clintonve za predsjednika SAD-a zauzeli su stav da neće komentarisati objavljenu elektronsku poštu – odbijajući čak i da potvrde validnost Podestine korespondencije.

Ove poruke prikazuju svijet Clintonovih u sirovom i ne baš prijatnom svjetlu, prikazujući unutrašnje sukobe, intrige, bolesnu ambiciju i pohlepu.

Donald Trump, republikanski kandidat za predsjednika SAD-a, s druge strane, iskoristio je ovo “curenje” emailova kako bi optužio Hillary Clinton za licemjerne stavove.

Dvoje predsjedničkih kandidata će iskoristiti sva raspoloživa “oružja” u trećoj i posljednjoj predsjedničkoj debati koja će se odigrati u Las Vegasu u srijedu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.