Ostvarila se jos jedna teorija zavjere – u Hrvatsku stize hrana od insekata!

Hrvatska- Hrana od insekata kukaca
354 komentara

Još jedna teorija zavjere u potpunosti se ostvaruje. Kako je rekao Klaus Schwab, jesti ćemo insekte. Od idućeg tjedna u obliku brašna naći će se na policama trgovina diljem Hrvatske.

Kako prenosi Dnevnik.hr, Europska agencija za sigurnost hrane odobrila je zrikavce kao prehrambeni proizvod i uvrstila ih u kategoriju “nove hrane”, a to odobrenje moglo bi otvoriti put i drugim kukcima kao što su skakavci, mravi, cvrčci, muhe i ličinke.

”Prvo smo morali dobiti odobrenje na razini regulatornog statusa da bismo to mogli nazvati novom hranom”, objasnila je nutricionistkinja Darija Vranešić Bender i istaknula: ”Sadrže jako puno proteina, od 55 do 85 posto proteina u 100 grama, što bi bilo značajno više nego u usporedbi s mesom, govedinom, piletinom i tako dalje.”

Aleksander Gavrilović vlasnik je prve certificirane tvornice buba i svoje brašno koje čeka prodaju već ima, a okus, kaže, može biti raznolik: ”Ako vi tu životinju nahranite dan prije čokoladom, dobit ćete čokoladni okus. Dajte čokoladu, jabuke, kupine – dobit ćete sve te okuse. Od tog brašna možete napraviti sve – palačinke, kruh, kolače.”

Pod prstima je dosta puderasto, izgleda slično kao neki kakao prah, a po mirisu je čista čokoladica, opisala je svoje dojmove reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Vranešić smatra da koliko god bili tradicionalni, ipak postajemo sve otvoreniji prema novim kuhinjama: ”Ako gledamo druge civilizacije, one zapravo prilično dugo i obilno konzumiraju takve namirnice. To danas i zapravo oduvijek nazivamo entomofagijom.”

U pojedinim azijskim zemljama kukci se već koriste kao neka vrsta hrskave slastice koja, što je najvažnije – ne deblja, a nutricionistkinja objašnjava i zašto: ”Govorimo o relativno povoljnom sadržaju masnoća, koje su otprilike oko 20 do 30 posto i od toga imamo jako puno upravo nezasićenih omega-3 masnih kiselina, koje su također povoljne za naše zdravlje”.

I sad kad se još jedna teorija zavjere ostvarila, što kažu režimski mediji? Nevjerojatno, oni i dalje tvrde da su to sve teorije zavjere koje izmišljaju neki opsjednuti teoretičari.To kaže Hrvatska novinska agencija HINA, što su prenijeli svi mainstrem mediji. A samo 3 dana kasnije, ta „teorija“ se ostvarila!

Pogledajte naslov članka na Indexu 22 Januara:

Index 25. Januara:

A factchekeri iz Fakotrafa tvrde da se „ne radi o obvezi kupnje ili konzumacije“ štogod im to značilo.

Ali ono najsmješnije je da u svojem tekstu pojašnjavaju: „Ne radi se o brašnu od “kukaca”, kako to navodi zastupnik Mosta Marin Miletić, već o brašnu od kućnog šturka ili kućnog zrikavca, samo jedne od vrsti kukaca kojih na svijetu ima između 2,6 do 7,8 milijuna vrsti.“

Dakle da pojasnimo, Faktograf kaže da brašno od insekata nije brašno od insekata nego od zrikavaca, koji su samo jedna od vrsta insekata. Ovakvo vrijeđanje inteligencije stvarno se rijetko viđa. To je logika 3-godišnjeg djeteta koje majku moli čokolade, i kad mu majka odgovori „nema slatkiša prije ručka“ dijete u svojoj mudrosti kaže: „Ali čokolada nije slatkiš, to je samo jedna od stotina vrsta slatkiša“.

To je razina kojom oni komuniciraju sa nama, tretiraju nas kao totalne budale. Oni nemaju izbora, stvari postaju toliko očite da samo budale nasjedaju na njihove laži, a srećom, sve je manje takvih, a sve je više probuđenih ljudi.

Nećemo jesti insekte!

hranahrvatskainsektikukciTeorija zavjere
Pretplatiti se
Obavijesti o
354 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tim
1 godina prije

I zmijski otrov je protein.

Joža
1 godina prije

Kaka je to novost već je bilo u Kauflandu pa je povučeno!

1 godina prije

Super! Nema nikakve sumnje da će to biti vrlo unosan biznis a moći ćemo da saznamo ko plaća za rad ovih firmi… i mušterije da “odnose” ovu robu iz prodavnica.

p.s. Kako će se zvati lanac restorana sa ovakvom hranom – “narodna kuhinja”?

Slow motion
1 godina prije

Aleksander Gavrilovic.. dabogda propao.. dabogda imao pa nemao..

Znaci sve se znalo i bilo pripremljeno unaprijed..prvo dozvola pa za tri dana evo vec na policama..ne hvala..

nepoželjni
1 godina prije

Davno već psi ne jedu kao ljudi, pa se više ni ljudi-robovi neće hraniti kao bogovi.

Davno već “lijekovi” nisu lijekovi a ni “hrana” više nije hrana

1 godina prije

I zašto niko ne postavi pitanje: “Dobro, krave prde pa su potencijalna pretnja za uništenje civilizacije?!? ali prde li pečurke? Zašto se insistira na insektima koji nisu naša tradicionalna hrana a ne na pečurkama koje su odličan izvor proteina a oduvek ih koristimo u ishrani???”

Odgovor bi bio: “Da ali pečurke možete sami lako da gajite” – odgovor koji nećemo dobiti.

Alex
1 godina prije

Naravno da ima veliki procenat proteina jer je u suvom stanju. Osušite govedinu u prah pa ćete videti koliko ima proteina. Zatim, da li su ti proteini probavljivi jer dolaze uglavnom iz hitinskog omotača? I na kraju, bolje da jedem čokoladu nego insekta koji je jeo čokoladu!

Analea1
1 godina prije

Boze kad gledam nasu staru tradiciju,svinjokolju,pripremanje domace hrane a cijelu godinu i sad ovo nametanje sotonista sa kojekakvim zoharima,crvima,dodje mi za plakat. Detaljno sam procitala dosta o ovome i navodi se da ce se moci brasno kojekakvih zohara,insketata upotrebljavati kao dodatak ili zamjena u obicnim proizvodima,a zasto, jer ratom kojeg su izazvali sami sotonisti porasla je cijena psenice,pa tako da ce brasno od insekata,zohara biti puno puno jeftinije i dodavati se u regularne proizvode sta inace kupujemo. Zato cemo morati nositi naocale i citati ona mala slova ako pronadjemo da pise acheta domesticus,sta znaci proizvod sadrzava kukce. Ali i to je veliki upitnik hoce li svi navesti tocnu deklaraciju,jer znamo da kukci sadrze hitin,koji je neprobavljiv za ljudsko tijelo,a veliki odskocnik za razno razne bolesti!!

Otpornik
1 godina prije

Ma nije moguće! Kakav će biti slogan? Misli na Zemlju, jedi insekte! Svako jutro jedna buba, ko ih ne jede taj je truba. Kako će se zvati lanac restorana? McGrasshopper.

ZAzaza
1 godina prije

Interesantno vlasnik prve fabrike se zove Gavrilovic.

BordoDNK
1 godina prije

Bog sami zna šta nam već decenijama miješaju u hranu kao ” aditive”. Sve za opće dobro, naravno. “Ova voda nije radioaktivna, ona je… Malo radioaktivna”….. Sarajevski nadrealisti.

Otpornik
1 godina prije

Ne sumnjam da će uvjeriti većinu da su skakavci najbolja hrana. Ako su uspjeli moju djecu tinejđere uvjeriti da je u McSraćki najbolja hrana koliko im god ja govorio suprotno, ne sumnjam niti u uspjeh propagande za skakavce, makar kod mladih na kojima ipak svijet ostaje. Zbogom pameti!

Metabaron
1 godina prije

“Skakavac mi zas’o u rukavac…”

Pravednik
1 godina prije

Ok., u mnogim zemljama Azije to je normalno, delikatesa i svatko tko tamo ide proba i kaže,odlično.
Osobno nemam ništa protiv, jeo sam zmiju, jeo sam puža, žabu probat ću i kukce.
Kad pogledamo ljude većina njih debela, masna, naučili na lagodan život, slabo se kreću, fizički skoro pa ništa ne rade a žderufino, slasno.

Doktor
1 godina prije

Agresivne alergije u najavi

Žena
1 godina prije

Pri kuhanju tjestenine već u više navrata pjena je sive boje da ne velim crne . Skunula sam tu pjenu i ostavila da se osuši ostale su crne mrvice . Što je to neznam .

Schroder
1 godina prije

Ta hrana je samo za elitu politicare a ne nas sirotinju Ljudi bez duse se zovu reptili i oni neka se hrane kukcima .Jedan konobar iz Davosa gdje dolazi reptiliska elita je rekao da su oni jeli veliki STEK a ne kukce pa neka sada predu na te kukce a nas neka ostave na miru da jedemo sto mi hocemo NEKA NAS DRAGI BOG CUVA OD OVI PSIHOPATA:

Emiliano Zapata
1 godina prije

Kaze Mario(NE)zna da im to nece proci na Balkanu a vec im proslo!
Sad ce jesti cevape u somunu od brasnastih zrikavaca a da nece to ni znati!
Ispocetka puno brasna malo kukavaca pa sve vise i vise dok nebudu kukci s malo brasna a ice i u pivo!
Optimizam nekih granici s religijskim fanatizmom!

Hehe
1 godina prije

Sad vidite kako vegeterijanci gledaju na vas mesoždere – bljak, kako to možete jeste 😀

norbert
1 godina prije

Čovjek misli riječima, komunikacija sa unutrašnjim svjetom svjesti unutar čovjeka je opisana riječima, Podsjest je dostupna intuicijom i ona je slikovno (2D) komunikacija bez riječi Tek kad dosegnemo (sposobnost) misliti bez riječi, bez slike, uranjamo u (3D) prisutnost i stapamo se sa univerzumom-postajemo univerzum ili božja dimenzija (istovremeno sve i ništa). Svatko može pokušati krenuti na taj put: sjednite i pokušajte misliti „da ne mislite ništa“ i to par sati, vidjeti će te kako je to teško i kako niste pripremni za taj mali napor. Političari su osobe –gusjenice koje prolaze metamorfoze u političkome djelovanju pa tako pred izbore se zakukulje da bi ipreobrazili se u kukce –leptire kako bi zavarali birače (svojim obojjenim pričama) a onda posiju larvu (zaseru sve) iz koje izlazi njigova prava narav gusjenica koje tamane sve oko sebe nanoseći štetu proždireći društveno tkivo namećući loše Zakone. Predlažem da narod kad su u stadiju kukaca-leptira da… Čitaj više »

borjana
1 godina prije

I točno u ovom kontekstu i planovima trebamo promatrati sva nastojanja dezertera i njegove vlade da se našoj djeci u školama obezbjedi po jedan topli obrok.
Neće trebati mnogo nagađanja na kojem će prvom mjestu ponuditi taj zdrav i drživ način prehrane.
Stvarno ne psujem često, baš ono kada mi do grla dođe i kad više dalje ne može kao sada sa manipulacijom djece koja slijedi i koja je već tijeku. Nije mu pišlo za rukom da ih na prijevaru i silu cijepi, nema veze, ide “faza dva”
PI*DA LI MU MATERINA DEZERTERSKA!!!!

Mate
1 godina prije

Proteini, masnoće…na koju šemu igraju, kad
je ova bolesna civilizacija opsesivna s izgledom, prehranom, treningom i filterima.
U svakom slučaju poslije pederluka i feminizma ovo je do dna

Lucija, prva
1 godina prije

“However, the primary danger associated with crickets is not their bite but the PARASITES AND DISEASES they carry, like escherichia coli and salmonella.

Cricket feces contain worms that may cause painful sores and rashes on human skin if contacted.
These insects can also make you sick with SYMPTOMS SIMILAR TO THE FLU”

Goran
1 godina prije

Nek ih taj schwab i ostala ekipa koja je to odobrila zabiju sebi u šupak,ipak ja ostajem pri janjetini i prasićima

Lucija, prva
1 godina prije

Ted Turner, osnivač CNNa, smatra od ’96. da je potrebna depopulacija.
Za 2 milijarde. Viš’ kako je umjeren…

Овај утицајни Американац, оснивач Си-Ен-Ена, још једном се изјаснио о потреби депопулације становништва Земље.
Ову идеју је први пут изнео 1996. године, а од тада је постала опсесивна. Током једног од јавних догађаја у Њујорку, поново је поновио да је највећи проблем на свету вишак људи.
„Потребна нам је депопулација. Не говорим о томе да се овде икога отарасимо“, обавестио је присутне на састанку. „И ЈА ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ. Али свака четврта особа на свету не добија довољно хране и нема приступ доброј води. Неразумно је очекивати да можемо да наставимо овако да живимо…“, закључио је он. Према Американцу, на планети има „превише материјала“. Ако се смањи за 2/3, за остатак се може обезбедити висок животни стандард.”, Izvor, jedan od novih portala, tipa objektivno

user
1 godina prije

voćni sok dole u emeriki pun proteina od kukaca.

Primat
1 godina prije

najveci zagadjivaci, BP, Shell itd. ..postali vodeci kontrolori “karbonskog otiska”, najvece industrije mesa (gavrilovic), postaju promotori bolesne insect-agende…
lazni “pastiri”, malo mi kaskaju… eo prijedlog, ..pa da i oni “uskoce u sedlo”:

oce nas, koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dodji kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja
kako na nebu, tako i na zemlji.
žohara, naseg svagdasnjeg, daj nam danas…
otpusti nam duge nase,
ko sto i mi otpustamo duznicima nasim.
i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla… amen.

lp

gigi pinna
1 godina prije

Nećemo jesti insekte – jest ćemo korijenje!

Radar
1 godina prije

Znači za neko vrijeme na deklaraciji običnog pšeničnog brašna će sasvim legalno pisati da brašno može sadržavati kukce, larve, kamenčiće te razne gloodavce a možda i pokoju pernatu ptićicu, u tragovima.
Pa ako sličajno naletite ne nešto od toga, bili ste upozoreni !

PŠK
1 godina prije

Dokle ih ne stavljaju u rakiju baš me briga😊

Primat
1 godina prije

“Odlično je, od Gavrilovića je!”
– marketinški “stručnjak” Marijan Serdarušić
..prije 20-tak godina, marketinšku kampanju i re-do viz-identiteta, masonskom pervertitu/pedofilu – Gavriloviću, ..rade strip crtač i “dizajner” Mirko Ilić i veliki meš(e)tar i takodjer, nastrani pervertit – Miroslav Šutej (autor “redizajna” sluzbenih hrv. nac. obiljezja i (demolirane/falše) heraldike..)
osnovni motiv marketinške kampanje, bila je krajnje očita aluzija kobasice, kao spolovila/kujrca, koje mala djevojcica (prema stvarnoj trogodisnjoj Jelici Cekuš iz branda kojega radi 1931., – Andrija Maurović, takodjer poremeceni pedo/pervertit)
…obratiti pažnju! ..TROGODIŠNJA djevojčica u sexualnom kontextu! ..Talmud.
bolest.
pa ti jedi kujrce i kukce.

Marko
1 godina prije

za 3 god. GOVNO ce nam prezentirati kao novu vrstu “slastice” … malo masti, nedeblja, klimatski prihvatljivo, ako ste dan prije jeli cokoladu dns imate cokoladni desert.. to je zapravo jako super stvar jer sami birate koji desert jedete sutra… (ogromna masa ljudi bi u slast jela te iste ”deserte” ).. lijek za covjecantvo i je da se makne ogroman broj debila i ovaca, ali nazalost ovi gore nas sve smatraju takvima

Tupko Glupko
1 godina prije

Glavno je pitanje hoće li to brašno od kukaca biti deklarirano na proizvodu kao brašno od kukaca.
GMO hrana ne treba biti označena da je GMO hrana u EU (pa tako i u Hrvatskoj) – vjerojatno će i ovdje saborski zastupnici izglasati da ne treba biti označeno brašno od kukaca da su kukci unutra.
Što je najžalosnije, neće niti znati za to – samo će u Saboru preuzeti EU direktive označene suhoparnim brojkama iza koje će biti prelijeni pogledati o čemu se radi. Ovi iz vladajuće koalicije neće niti gledati, znaju da moraju ionako dignuti svoju ručicu za to.
Jer da je označeno, skoro nitko ne bi takvo brašno niti kupovao.

Azra
1 godina prije

žderu li Schwab i Ursula ta sranja???

Imagio
1 godina prije

Evo, u imbexu je neki dan izašlo upozorenje o prvim znacima raka jednjaka, Beroš je najavio da će svaka treća Rvatina umrijeti od raka. Reklo bi se da se očekuje puno raka u dogledno vrijeme…

TBD
1 godina prije

Ja uopće neću komentirati članak niti ću gledati video. Mislim kako mi je pametnije pogledati jedan od Barbierijevih videa “Jelovnici izgubljenog vremena”.
Također ne zamaram se s temama “što mi oni rade”, tu fazu sam nadišao, ostaje mi samo raditi ono što mi svemir kaže, a za to je potrebno dopustiti da se duh probije kroz napuknuti oklop ega i koliko toliko dođe do uma.

Skorbut
1 godina prije

E hrvati zapitajte se da li zaslužujete imati državu kad ste takve sluge?
To se odnosi i na ostale bivše republike, podijeli pa vladaj.
Ujedinimo se pa pobijedimo!

throne
1 godina prije

Istina je da ova hrana ne steti ljudima ako je sami pripremaju kao kod mnogih tradicionalnih lovačko-sakupljacka plemena koja zive na podrucju Amazonije, Papue i Nove Gvineje, kao i siromasno stanovnistvo u Africi i na podrucju mnogoljudne Indije i Kine. No strasno je da ce se ta hrana industrijski pripremati kao i meso iz umjetnog uzgoja za siroke mase ljudi zapadnog svijeta, dok za manji broj ili postotak elite ostace hrana iz mesa, zitarica iz pravoga prirodnog uzgoja. Poanta svega, je da kukci, meso, povrce i zitarice za nas gojime biti ce umjetnog labortatorijsko-genetski modificiranog karaktera koje ce biti mjesane s razlicitim aditivima (za mirs, okus, boju) ili ljekovima za brzi rast. Sto to znaci ne trebam reci (ali neka se zna novu povecanu pojavu karcinoma ali i drugih autoimunoloških bolesti u covjeka u skorijoj buducnosti).
lp

Macedon
1 godina prije

Navali narode u Lidl je sve jevtinije a narocito testenine

NOVI STARI
1 godina prije

jedva čekam sezonu roštilja…..zrikavci na gradele…super

Mononoke
1 godina prije

Naravno da ćemo ih jesti čim ih selebriti šef na nekoj od debilnih emisija ubaci u recept pa će to tamo ekstatično mrljati po čvaljama sa svojim uzvišenim kolegama pred zadivljenom rajom koja će zatim kačiti svoje verzije po kulinarici i međusobno se lajkati kako im je savršeno ispalo.

Tim
1 godina prije

Kruh od brašna baja, musle od vjeveričjih govana, puding od kuhanih kostiju beskućnika, to mogu servirati u gradovima gospodi građanima koji kupuju hranu od trgovačkih lanaca. Mislim da će u buduće kuća na selu sa vlastitim bunarom, šumicom, kokošinjcem, štalicom, svinjcem i mitraljeskim gnijezdom koštati više od zgrade na Jelačić placu ili na splitskoj rivi. Sjetimo se kako je Duje iz Velog mista dao zlato ta rahitično pile…

Samuraj
1 godina prije

Hvala na tekstu i točno, sve je više probuđenih ljudi Bogu hvala i slava u vjeke vjekova!

Rovad
1 godina prije

Do prije dvije godine su osuđivali Kineze jer su nam navodno kroz tržište insekata, šišmiša,zmija….isporučili korona virus…
I u međuvremenu pobili milijune peradi, zbog navodne salmonele ili ptičje gripe po farmama.
A sad odjednom hrpe insekata koje gmižu po svakakvim lešinama, gnojivima ,bljuvotinama…predstavljaju kao idealnu kombinaciju proteina i različitih okusa, od čokoladnog,jabučnog okusa…ovisno koje je splačine kukac zadnje slinio… Odvratno!!!

Karma
1 godina prije

Masoni su nam uzeli zemlju i naravno da cemo jest smece. Sta njih brige za “rulju”. Njima samo srebrnjaci na ruci od sotone igraju. Tako tu tako u cijelom zapadnom svijetu. Tuzno.

Ime sa zvjezdicom
1 godina prije

“od 55 do 85 posto proteina u 100 grama”
A ako uzmeš 50 ili 200 grama onda se postotak proteina valjda mijenja?
Koja maloumna izjava…

Karma
1 godina prije

Slogan demona iz Davosa glasi… Spasi planetu rijesi se ljudi.. Mislite li da je ovo sala?

Gnostic
1 godina prije

Pohovanenmuhe…mmmhm😋🤣

Moka1
1 godina prije

Redakcijo,trebali ste napisati pod kojom sifrom se oznacuju na deklaraciji zohari,zrikavci,crvi…pa da znamo ako je E123 ili kako vec,pa bar da citamo,ako nista!

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Na Svjetskom ekonomskom forumu Klausa Schwaba, predsjednik Upravnog odbora Siemensa AG je pozvao milijardu ljudi da ”prestanu jesti meso” kako bi se ”borili protiv klimatskih promjena”…

Davos je IKEA za maltuzijanske ideje…

P.S.
Ti ni za šta nisi…
Ni fritule ne znaš frigat…
Da je reka Plenković Vučiću u Davosu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI