Otvorene Evropske igre – Zabrana letova

Vijesti u podne

Zvanično otvorene Evropske igre Minsk 2019

Sedam vodećih bjeloruskih sportista upalilo je plamen igara. Svečanost otvaranja je održana na nacionalnom olimpijskom stadionu Dinama a prisustvovali su mnogi visoki državni zvaničnici uklučujući Dmitrija Medvedeva, predsjednika Moldavije Igora Dodona, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog sekretara Unije država Bjelorusije i Rusije Grigorija Rapota.

U govoru na bjeloruskom jeziku, predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić opisao je igre kao najveći sportski događaj u istoriji Bjelorusije.
Mnogo vam hvala na gostoprimstvu i srdačnosti, siguran sam da će igre otvoriti vašu predivnu zemlju i predstaviti njen imidž međunarodnoj i svjetskoj zajednici.


Zabrana letova iz Gruzije u Rusiju od 8. Jula

Zabrana letova za rusiju biće suspendovana od narednog mjeseca saopštilo je gruzijsko Ministarstvo transporta. Razlog za ovu suspenziu je potreba da se osigura dovoljan nivo sigurnosti u vazduhu. Ukupan iznos duga gruzije za usluge kontrole vazdušnog saobražaja je 793 000 dolara, u isto vrijeme još 9 391 dolar duga nije vražen još iz 2008. godine.

Suspenzija letova že se nastaviti dok Georgian Airweys i MyWay Airlines ruskoj strani ne predstave sigurnosne protokole odobrene od ruske strane i dok gruzijska strana u potpunosti ne otplati dugove za usluge vazdušne kontrole. Ruski predsjednik je dao uredbu kojom se od 08.07.2019. godine zabranjuje let putničkih aviona prema Gruziji saopštila je press služba Kremlja.


 

Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
puki
4 godine prije

Izvadak iz intervjua, koji je Paul Craig Roberts vodio sa neovisnim portalom The Saker, prije 4 godine: “Po mojoj ocjeni, 11. 9. 2001. bio je djelo “neokonzervativaca”. Mnogi od njih su židovi, povezani sa Izraelom. Njihov cilj bio je napraviti “novi Pearl Harbour”, koji je za neokonzervativce, bio potreban, da bi pokrenuli svoje ratove za osvajanje Bliskog istoka. Ne znamo kada su to planirali, ali Silverstein je očigledno znao za taj plan i on je osigurao WTC prije 11.9. ” (opaska: židovski milijarder Larry Silverstein, iznajmio je dva velika nebodera, “blizance” World Trade Centra u New Yorku, i osigurao ih “za slučaj neke nesreće” . To je bilo u srpnju 2001. dva mjeseca uoči “terorističkog napada” 11. 9. 2001. Nakon “terorističkog napada” i rušenja blizanaca, Silverstein je od osiguranja za “blizance” zaradio 1 milijardu i 200.000 dolara.) ——– židovskim neokonzervativcima-neokonsima naprosto curi slina iz usta, koliko su pohotni, da konačno… Čitaj više »

Zvrk
4 godine prije

“U govoru na bjeloruskom jeziku, predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić opisao je igre kao najveći sportski događaj u istoriji Bjelorusije.”

Dakle, birokrat iz Slovenije govori na bjeloruskom, jeziku kojeg mali dio domicilne populacije.
Meni ovo miriše na subverziju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.