Palestinskom brucošu s Harvarda zabranjen ulazak u SAD zbog objava na Facebooku koje su objavili njegovi prijatelji

CBP
43 komentara

Palestinskom brucošu s Harvarda odbijen je ulazak u SAD i deportiran je nakon što su imigracijski službenici pretražili njegov telefon i pronašli objave njegovih prijatelja na Facebooku. koji sadrže navodne antiameričke političke izjave.

Američka carinska i granična zaštita (CBP) Ismaila Ajjavija ocijenila je “neprihvatljivim” i poslala ga natrag u Libanon u petak navečer, nakon što su ga dužnosnici CBP-a u međunarodnoj zračnoj luci u Bostonu suočili s objavama njegovih prijatelja na Facebooku koji sadrže “politička stajališta koja se protive SAD-u.”

Službenica za imigraciju satima je ispitivala 17-godišnjeg primatelja stipendije o aktivnostima njegovih prijatelja na društvenim mrežama, nakon što mu je naredila da otključa telefon i računalo i provela pet sati pretražujući uređaje.

Protesti Ajjavija – “Nemam niti jednu objavu na svojoj vremenskoj traci koja bi raspravljala o politici”, rekao je u utorak Harvard Crimson, navodno nisu imali nikakvog efekta dok je agentica “vikala” na njega.

“Rekla je kako je na mojoj listi prijatelja pronašla ljude koji objavljuju politička stajališta koja se suprotstavljaju SAD-u”, rekla je Ajjawi. “Odgovorio sam da nemam posla s [političkim] objavama i da ih ne volim, dijelim ili komentiram i rekao sam joj da ne odgovaram za ono što objavljuju drugi.”

Ipak, službenica mu je otkazala vizu i rekla da će biti deportiran. Bio je u pritvoru osam sati – prvo su ga je ispitivali sa skupinom međunarodnih studenata, zatim zadržali na daljnjem ispitivanju njegove vjerske prakse, dok je ostalim bilo dopušteno da napuste, i na kraju su ga izbacili iz zemlje zbog objava njegovih prijatelja na Facebooku.

Glasnogovornik CBP-a (ironično nazvan McCarthy) objasnio je da “podnositelji zahtjeva moraju dokazati da su prihvatljivi SAD prevladavajući SVE neprihvatljive razloge, uključujući zdravstvene probleme, kriminalitet, sigurnosne razloge, javnu naplatu, certifikaciju rada, ilegalne zaposlenike i kršenje imigracije, zahtjeve za dokumentaciju i druge uvjete. Službenici su “utvrdili da su” informacije otkrivene tijekom CBP inspekcije Ajjacbpwia označile “neprihvatljivim “SAD-u.

“Misaoni zločin prijatelja na društvenim mrežama” vjerojatno bi potpao pod “ostalo”.

Ovo nije izolirani incident s Harvardom, koji čak zapošljava tim imigracijskih pravnika za rješavanje problema vezanih za vize. Četiri iranska diplomirana studenta 2017. godine provela su nekoliko tjedana ili mjeseci vezana birokratskim trakama nakon što im je zabrana putovanja, koju je postavio predsjednik Donald Trump, spriječila pohađanje škole.

Ajjawi također prima pravnu pomoć od AMIDEAST-a, organizacije koja mu je dodijelila stipendiju za sudjelovanje na Harvardu. Još se nada da će pohađati Harvard, a glasnogovornik sveučilišta Jonathan Swain rekao je kakoCBP škola “usko surađuje sa studentovom obitelji i odgovarajućim vlastima kako bi riješila to pitanje kako bi se on mogao pridružiti ostalim studentima u narednim danima.”

CBP
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Tako je to u facebook demokraciji . . . a kako bi tek bilo u facebook libra bezgotovinskome monetarnome sistemu . . . kad bi facebook demokratski određiva koliko ćeš kruva kupit i vina popit . . . ☺

Son of Alerik
4 godine prije

Suvereno pravo SAD-a je da na svoj teritorij pusti ili ne pusti bilo koga, s razlogom ili bez razloga. Stoga ova vijest – nije vijest.
Ima još fakulteta po svijetu pa neka mladi i talentirani Palestinac studira drugdje.

Kaj ti
4 godine prije

Demokracija u najdemokratijicni zemlji u kozmusu. Zivela sloboda

nije bitno tko
4 godine prije

Fašistička demokratija = sionizam

Mali Mujo
4 godine prije

Hebo vas sve koji ga koriste taj face book, to je americko CIA – FBI kukavicije jaje.

pikač
4 godine prije

Žalosno i krajnje licemjerno od “branitelja demokrqcije”,ali i ništa čudno.

nije bitno tko
4 godine prije

Bilo ko da kritikuje američku vlast, taj se zamjera izraelskom režimu. Pa vlasnik FB je jevrej.

nije bitno tko
4 godine prije

Kinezi treba da ravnaju potpuno jednako kako Amerikanci. Iz Hong konga trebaju da istjeraju svakog stranog i domačeg studenta, koji maše britanskom ili američkom zastavom. A u zatvor treba da strpaju sve one studente, koji odlaze po upute na američku i britansku ambasadu i prave nasilje.

Ante
4 godine prije

Eto mu sada fejzbook. Tko god koristi to s***, kao i onaj Twiter treba ovako proći. Sa druge strane članovi ISIS mogu slobodno putovati po Europi i Americi, jer su se preimenovali u slobodu sirijsku vojsku.

Zare
4 godine prije

Ovaj Palestinac nek studira u Saudijskoj Arabiji, Kataru, Iranu, Pakistanu, neznam zasto je dosao na zlocesti zapad i u zlocestu Ameriku.

slagerpjevac
4 godine prije

Učinili su mu uslugu i lik je na dobitku. Tamo bi ionako atrofirao i propao.

Tak
4 godine prije

Ja ovdje uopće ne vidim problem. Hoćeš u USA, izbriši Facebook, izbriši Twitter, budi pametan, pa nije ovaj prvi. S druge strane USA nije ubila tog studenta, nije ga ni zatočila na par mjeseci/godina, vratila ga je odakle je došao. Tako bi trebali raditi i drugi, manje bi problema bilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.