“Posljednja poruka” Trumpu i Putinu – McCainov lijes će nositi ruski “disident”

Vladimir Kara-Murza i senator John McCain
38 komentara

Američki senator John McCain, koji se odbio liječiti od agresivnog oblika tumora mozga, pomno je isplanirao svoj sprovod. John McCain je osobno zamolio svog političkog istomišljenika i prijatelja, ruskog disidenta Vladimira Kara-Murzu, da nosi njegov lijes i tako mrtav provede posljednji napad na Donalda Trumpa i Vladimira Putina, piše časopis Politico.

Čak i nakon smrti, američki senatora iz Arizone John McCain je htio isprovocirati njegova dva glavna neprijatelja – Donalda Trumpa i Vladimira Putina. McCain, koji je živio smrtnom bolesti, isplanirao je svoj sprovod i tražio da je tijekom komemoracije njegov lijes u Nacionalnoj katedrali Washington nosio ruski “disident” Vladimir Kara-Murza, piše autor.

Politico podsjeća da će komemoraciju McCainu emitirati nacionalne televizije, a da ovakve pogrebne ceremonije često gleda većina ljudi. Senator je to dobro znao kada je sastavljao imena onih koji bi trebali nositi njegov lijes. Među ostalima, McCain je izabrao bivšeg potpredsjednika i demokrata Joa Bidena, bivšeg američkog ministra obrane Williama Cohena i njegovog omiljenog  glumca Warrena Beattya.

Vladimir Kara-Murza, kojem je dvaput dijagnosticirano zatajenje bubrega zbog navodnog trovanja, može biti “posljednja poruka” McCaina Putinu i Trumpu, piše Politico.

Sedam godina su se Kara-Murza i McCain međusobno podržavali u kritiziranju Kremlja. Senator je Vladimira Kara-Murzu nazvao “ruskim herojem, čija hrabrost, nesebičnost i idealizam ulijevaju strahopoštovanje”.

Obojica su novog američkog čelnika optužili da ima pretjerano prijateljske odnose s Putinom.

U travnju je zajednički prijatelj Kara-Murzi dao poruku McCaina sa zahtjevom da nosi senatorov lijes na sprovodu.

“U tom trenutku nisam mogao naći riječi. Osjećao sam se prazno i htio sam plakati. Naravno, složio sam se i rekao da će mi to biti najveća počast i od srca sam mu zahvalio”, rekao je Kara-Murza i dodao da je McCain pomno isplanirao svoj sprovod.

Ruski “disident” je uvjeren da senator ovim nije pokušao povrijediti Trumpa ili Putina posljednji put.

“Čini mi se da ovo nema nikakve veze s politikom i sve je vrlo osobno. On nije bio političar, iako je cijeli život posvetio državi”, objasnio je Vladimir Kara-Murza.

Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hogar
5 godine prije

Može kovčeg da mu nosi i engleska kraljica, zabole me, samo nek ga promptno (i duboko) zakopaju.

igi
5 godine prije

ruski disident ….???…koliko ja vidim on je latvijac s ruskim pasošom ako ga još uvijek ima…

davor
5 godine prije

Čovjek će ostati upamćen po sljedećem: dok je u Kongresu bilo saslušanje o napadima na Siriju i Kerryevo iznošenje “činjenica” o kemijskim napadima, slavni John McCain je (zabilježeno na tv) na smartphoneu igrao Texas Hold’em poker.

Mikojan
5 godine prije

Ruski? Pa pola amerike su rusi, kinezi, irci, englezi, francuzi i sva ostala boranija, kad će im netko reči da amerikanci ne postoje, pobila ih banda kriminalaca kada su im otimali zemlju. Ako je nekome normalno da stalno čeprka po povijesti Balkana i Europe onda bi već jednom netko trebao pogledati kako je u tom dobu bilo na Indijanskom kontinentu.
A pokojnika ne želim ni spominjati, nije vrijedan ni jednog našeg utrošenog slova.

joso.
5 godine prije

Koje pocasti za jednog kretena ! On je postao heroj posto je iz ugledne porodice ????????? Ljudi bozji , pa on je postao heroj cumeci u zemunici (nekih 5 godina ) , a gdje su svi oni koji nisu iz ugledne porodice a otali bez ruku , nogu i osteceni zutom vodom , zapravo otrovani pesticidima ?

Har Megiddo
5 godine prije

Warren Beatty, 81 godina. William Cohen, 78. Joe Biden, 75. Najebo je ovaj Rus, morat će povuć za četvoricu, ako se i ovi sruše u grob.

Kajzer Soze
5 godine prije

Wow kakva snažna poruka,toliko snažna da Putina i Trampa zabole rinaka za McCainoom i time ko će ga šibnuti u raku,još snažnija poruka je da su njih dvojica živi i da mogu da mu se popišaju na grob kad god to hoće a on je mrtav,hladan i nagužen u paklu ( ako pakao postoji a ako ne onda je opet mrtav,hladan i popišan ) !

Siniša
5 godine prije

Perverzija!

Staljin
5 godine prije

On nije bio političar, iako je cijeli život posvetio državi”, objasnio je Vladimir Kara-Murza.

mmm
5 godine prije

Na kraju,par dana prije smrti je odbio jos jednu terapiju jer je shvatio da je gotov,pa vjerovatno zato imamo takve informative u tekstu,iako se smrad borio i rukama i nogama da ozdravi i sigurno je imao pristup najboljim terapijama i lijekovima

dobagan rogić
5 godine prije

Pa svi narodi imaju nekakve izrode a jedan od ruskih je taj Kara-Musa. Senatoru pokoj vječni neka mu Gospodin podari.

Spartak
5 godine prije

Medijski pogreb ovog (s)tvora novi je dokaz bijede usanske pop-politike. Ta je zemlja slijepa ulica u razvoju civilizacije.

Pirova obrana
5 godine prije

McCain barem ima muda. Trump za svoje neprijatelje spušta zastavu na pola koplja umjesto da pripremi banket u Bijeloj kući. I nakon toga McCain čak i iz groba pobjeđuje protiv Trumpa. Treba Trump sam sebi spustiti zastavu na pola koplja jer ovo je prežalosno.

Moreno
5 godine prije

Lako za to ko će kapsil nosit, bitno je ko će ga sa glogovin kolcen probit . . .

Moreno
5 godine prije

Vrag je objavija kako se u paklu sprema veliki intenacionalni party, i Hanžeković je pozvan

Arkaj
5 godine prije

Pokojnik je bio uključen u politiku kao profesionalni političar pa je tvrdnja njegovog prijatelja “nije bio političar” obična glupost. Taj “ruski disident” je obični qvisling koji bi za vlastitu korist rado stvorio uvjete u kojima bi propala ruska država i patila većina ruskih građana. Zar iko s gramom mozga može bit prijatelj McCaina i ujedno tvrditi da želi poboljšati život građana RF i osnažiti prestiž ruske države te da će to raditi bolje od Putina?
Katastrofalno je i pokazuje potpunu propast HTV kao javnog informativnog servisa da uopće objavvljuje McCainovu smrt s komentarom da je preminuli bio “ugledan političar”. Niti je McCain bio ugledan u normalnom značenju te riječi a i država u kojoj je djelovao odavno je je prestala bit ugledna…

Rustam
5 godine prije

Peto kolonaska gnjida

Zvrk
5 godine prije

Taj Kara Murza je Tatarin, izdanak drevne plemićke loze koja se spominje još iz vremena Zlatne Horde. Bili su utjecajni i u carevini nekako od tada su postali više disidentski đir.

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Amerima ostaju samo ove simboličke igrarije jer nemaju zrelog odgovora na ruske poteze. Smiješni su. A budućnost stiže vrlo brzo.

Ana
5 godine prije

Pa mislim da moze uzivati u osveti dok se njime goste crvi.

Bruno
5 godine prije

Crvi će bježati od leša ovog smrada kada bude pod zemljom. I neka je krepao… Ima još dovoljno luđaka na svijetu, ali ovaj je bio jedan od najluđih.

Bruno
5 godine prije

Stvarno snažna poruka. Šta reći, genijalno. Da su pitali Grunfa iz Alan Forda, nešto bi im bolje smislio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.