fbpx

Potpredsjednik Huaweia odbacio je izvješće Wall Street Journala kako njegovi zaposlenici špijuniraju afričke političare

huawei
0

Huawei se nikada nije bavio hakerskim aktivnostima, rekao je za RT potpredsjednik tvrtke za strategiju, Andrew Williamson nakon izvještaja u kojem stoji kako su Huaweiovi tehničari pomogli afričkim vladama da prisluškuju političke protivnike.

Novinarka RT America,  Sara Montes de Oca, prilikom putovanja u sjedište telekomunikacijskog giganta u Shenzhenu u Kini, razgovarala je Andrewom Williamsonom.

Wall Street Journal izvijestio je ranije ovog tjedna da su vlade u Ugandi i Zambiji, navodno, Huaweiju uputile poziv za pomoć kako bi špijunirale protivnike, uključujući prisluškivanje razgovora oporbenih političara, probijanje šifrirane komunikacije i provođenje nadzora.

List navodi da su zamršeni posao navodno radili Huaweijevi tehničari u Africi, ali ne pružaju dokaz da su glavni rukovoditelji tvrtke u Kini imali saznanja o navodnom špijunskom dogovoru između zaposlenika tvrtke i lokalnih vlasti.

U razgovoru za RT, Williamson je odbacio izvješće kao “lažne vijesti” jer im nedostaje bilo kakav potkrepljujući dokaz.

“To smo odbili prilično glasno. Opet, ovo se čini kao da je jedna od onih priča koje se pojavljuju iznova i iznova, a koje su potpuno neprovjerene. Čak su i druge tvrtke koje su citirane u vezi sa svojim angažmanom jasno dale do znanja da nemaju čak ni ugovore u Ugandi “, rekao je.

Potpredsjednik je pozvao stranke da takve tvrdnje ne uzimaju zdravo za gotovo.

“Stvarno morate sve provjeriti, pretpostaviti ništa i gotovo nikome ne vjerovati. To je proces i sustav kojeg se držimo i na kojem radimo s mnogim našim partnerima širom svijeta.

“Tako izgleda kako je ova priča nažalost samo stvarno lažna vijest”, dodao je.

Williamson je napomenuo da su zaposlenici ujedno i dioničari koji “imaju stvarni interes” za komercijalni uspjeh i kvalitetu proizvoda i usluga koje pružaju.

“To je privatna tvrtka u vlasništvu svojih zaposlenika, to je stotinjak tisuća dioničara. Postoje izvanredne prednosti pokretanja organizacije kao što je takva jer ljudima nije stalo samo da preuzmu plaću na kraju tjedna ili na kraju mjeseca. ”

RT

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik