Putin ratificirao Sporazum o strateškoj suradnji Rusije i Egipta

Vladimir Putin
5 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin ratificirao je u petak rusko-egipatski sporazum o sveobuhvatnom partnerstvu i strateškoj suradnji, kao što pokazuje dokument, objavljen na službenom ruskom internetskom portalu pravnih podataka.

Sporazum je potpisan nakon Putinovog sastanka s egipatskim predsjednikom Abdelom Fattahom Sisijem u listopadu 2018. godine u Sočiju.

Taj dokument trebao bi pružiti novu fazu u razvoju odnosa Rusije i Egipta, s time da je Kairo glavni saveznik Rusije u Africi i na Bliskom istoku.

Sporazum predviđa da će Moskva i Kairo podržavati razvoj suradnje u trgovinskoj, gospodarskoj, vojno-tehničkoj oblasti, kao i udruženje u sektorima kao što su komunikacijske tehnologije, nuklearna energija, transport, rudarstvo, turizam, znanost, obrazovanje i kulturni poslovi.

Uz to, Moskva i Kairo u skladu sa sporazumom će koordinirati akcije i ujediniti napore u rješavanju izazova i prijetnji regionalnom i međunarodnom miru i sigurnosti.

Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali Mujo
4 godine prije

Ne razumijem kako Rusija moze sa svima na ravnopravnoj i prijateljskoj osnovi dok sa USA mogu samo oni koji moraju, koji su ucijenjeni ili pod drugom prisilom, ili su pak poremecena uma.

Ivan Sever
4 godine prije

Prvo, ako je Marx u ičemu bio u pravu onda je to da ponašanje (osobine) nekoga determiniraju njegova pozicija u okolini (uvjetima proizvodnje). Tako je trenutno i sa Rusima i Kinezima, a posljedično i sa SAD. No da li će tako i biti kada Rusi i Kinezi postignu multipolarnost ostaje za vidjeti (uostalom moguć je i dogovor između velikih na bazi vlastite ravnoteže, podjele interesa i sve to na štetu trećih). Drugo, Putin je izniman državnik, a tako je u Kini. Ono što mora poduzeti je stabilizacija uvjeta u zemlji, odnosno podizanje standarda običnih ljudi na nivo većinskog zadovoljstva i onda mu je vlast garantirana doživotno uz pravo biranja nasljednika i nastavka iste politike. Kako to postići postoje mnogi načini samo je pitanje odluke, snage i vještine provedbe. Naime ekonomija je odavno (manifestno od Breton Wudsa) postala dogovorna, psihološka i interesna disciplina i sve je moguće (i željezo plivat može… Čitaj više »

Radoznali
4 godine prije

Podržavam svestranu suradnju Rusije i Egipta.

Stjepan
4 godine prije

Bilo je pitanje trenutka za ovaj strateški potez! I evo se poklapa s okruživanjem Izraela i pripremom za pokušat riješiti rat u Libiji!? Samim tim protjerati NATO i ostale “anti”terorističke grupe i grupice pod patronatom BI monarhija iz cijele sjeverne afrike (i okolice) … Vjerovatno uskoro slijedi egiptu isporuka strateške tehnike SU-35, S-400 itd. …
I dalje bude vrlo zanimljiva ova geostrateška šahovska partija protiv pokerice izuzetnih “demokrata” i njihovih vazala … 😉😉👌👌

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.