SAD kroz UN želi zabranu hipersoničnog oružja – Moskva: “Ne trgujemo s našim suverenitetom”

X-51A Waverider
60 komentara

Amerikanci su u području hipersoničnog oružja desetljećima iza Rusije i Kine, za ruski vojnu televiziju “Zvijezda” je rekao  vojni stručnjak, urednik časopisa “Arsenal domovine” Aleksej Leonkov.

Leonkov je objasnio da se eksperimenti u stvaranju hipersoničnog oružja u Sjedinjenim Državama nisu se pomakli s više od par lansiranja.

“Amerikanci već dugo govore da imaju hipersonično oružje. Oni su čak provodili testiranja, ali se čini da su to radili s određenom namjerom. Prvo, na njih su potrošili mnogo novca, a sve je završilo s  jednim ili dva lansiranja. Da su to učinili naši stručnjaci, oni koji su im dali novac bi ih pitali: “A gdje su rezultati?”.

Amerikanci su rekli da je postignut određeni rezultat, da je sve dobro i da će u budućnosti sve biti spremno. Protivnik se pojavio i ima spremna hipersonična oružja i sada se otvaraju pitanja. Svi su čekali da se u njihovim novim programima pojavi nova hipersonična linija naoružanja. Oni tek sad  objavljuju natječaje kako bi pronašli dizajnera koji će napraviti prednji rub krila za hipersonične letove, tako da mogu izdržati visoke temperature i velika opterećenja. Oni to rade sada, a mi smo ovu fazu prošli prije 30 godina. Stekli smo stvarne tehnologije za ta oružja. Mi to imamo. Imaju i Kinezi, ali kod njih nema još nikakvih rezultata”, istaknuo je Leonkov.

Prema riječima vojnog stručnjaka, Sjedinjene Države će sada povećati politički pritisak na Rusku Federaciju. Leonkov nije isključio da bi Washington sada mogao zaprijetiti Moskvi izlaskom iz ugovora START-3, pod izgovorom navodnog kršenja ugovora od strane Rusije.

“Ugovor START-3 je ugrožen. Osim toga, postoji i zakonodavna inicijativa demokrata da zakonom zabrane američkoj vladi da produži ovaj ugovor. Mašinerija već radi”, objasnio je Leonkov.

Amerikanci će na sve načine pokušati zabraniti rusko hipersonično oružje, tvrdi stručnjak.

“Amerikanci će sada igrati na kartu s ugovorom START-3 u kojem se spominju strateška ofenzivna oružja. Oni bi htjeli naša hipersonična oružja uvrstiti u START-3, to jest, zabraniti ih. Jasno je da je to njihova lukavost, jer ovo oružje nije bilo uključeno u ugovor. Njega tamo nema i START-3 govori o broju projektila i bojevih glava, a mi ispunjavamo sve ove odredbe. Pokušavaju promijeniti pravila kako bi nas vratili u kasino u kojem su oni vlasnici. Ali nećemo trgovati s našim suverenitetom, jer znamo kako to završava”, objasnio je Leonkov.

U ovom su se pokušaju Amerikanci obratili čak Ujedinjenim narodima, što je ključni dokaz kašnjenja u odnosu na ruski i kineski vojno-industrijski kompleks. I dobili su podršku.

Ranije je glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres pozvao na usvajanje novih mjera za smanjenje rizika u kontekstu suvremenih izazova. Posebno su razgovarali o razvoju hipersoničnog oružja. Glavni tajnik Ujedinjenih naroda je rekao kako je kroz razvoj odgovarajućih mjera moguće “ublažiti napetosti i udaljiti se od opasnog ruba nuklearnog rata”.

Podsjetimo, Pentagon je tek sad za fiskalnu 2020. godinu zatražio dvije i pol milijarde dolara za razvoj hipersoničnog oružja, što je objavljeno u nacrtu vojnog proračuna za sljedeću godinu.

Ministarstvo obrane SAD-a je objasnilo da će novac biti usmjeren na stvaranje novih zračnih, kopnenih i pomorskih sustava u okviru ideje brzog udara konvencionalnim oružjem. Službeno u Washingtonu to ne govore, ali u privatnim razgovorima s novinarima priznaju da se povećano zanimanje za hipersonično oružje u američkoj vojsci pojavilo tek nakon uspjeha Rusije u tom području.

 

VIDEO: TV Zvezda

 

hipersonično oružjeSTARTUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
5 godine prije

Opa! Pa oni kasne i to debelo čim su se obratili un-u!

Dragan
5 godine prije

Oni i kontrolisu, finansiraju i usmjeravaju UN, tako da sva ova lakrdija i ne cudi. Cudi me narod u US. Cudi me kako ne vide ili ne cuju sta se desava oko njih. 600.000 beskucnika, ubistva, pljacke, bolesti. Vjerovatno im je dirigovano ponasanje mas medijima, licnim dugovanjima ili jednostavno nezainteresovanoscu. 100 godina zive od pljacke i razaranja drugih, a sada dolazi drugo vrijeme, vrijeme vracanja dugova, pada ekonomije i morala. Najvjerovatnije ih cekaju bankroti, krize i nestasice, a kada to dodje, na zalostpocinju nemiri gdje ce deblji kraj izvuci neduzni narod.

Mirko i Slavko
5 godine prije

Sada samo trebaju poduzeti diplomatske napore da Rusiju i Kinu uvjere da u VS UN glasaju za zabranu i problem riješen.

Abcnormalan
5 godine prije

Plac i skrgut zuba, tolko utucenih para a globalna dominacija sve dalje i dalje. Jos uvijek ne shvacaju da se oni moraju promjeniti. U biti sad imaju narkomansku krizu, sindrom zapadnjackog nacina zivota.

Be be
5 godine prije

Kaj UN je prcija kad treba nesto onda postoji a kad vracaju zemlje u kameno doba onda UN ne postoji.
Stravicno je koliko malo vlada amerike radi na svome ugledu. Izjave sve ludje od ludjih. Od velike sile pretvaraju se u cirkus maximus. Nije mi jasno sa Putinom se zezaju ali sa Kimom raketmanom dosta tihi i pazljivi. Znaju da Kim Sung bum beng ima lose zivce pa pazljivo s njemom?

Siniša
5 godine prije

Zbilja me ovakve činjenice sa Rusijom nagone da pomislim o državi u državi;jedna država prodaje tajne i izdaje Rusiju a druga država tako perfidno vuče poteze i čuva ogromne tajne i od one prve države kada je bila na vlasti i od neprijtelja Rusije. Od raspada USSRa pa do danas neko je ispod radara izdajnika i neprijatelja Rusije vukao fenomenalne poteze, taj je neko izgleda došao do izražaja.

dalmata
5 godine prije

Sjebali ih Rusi i Kinezi,i oružju,kvantnoj komunikaciji,mreži G-5,u Siriji,vataju crtu iz Afganistana,tifus hara po USrA.Čekan tačku na “I”,da ih Yellowston,doslovno pokopa,pa onda uvesti novi kalendar,”Novo doba čovječanstva posli USrA kuge”.Vrlo je zanimljivo,kako se sad sami davu u svojin govnima.Kad razbojnik takvog kalibra ,ka USrA,ološ koji je pobija desetine milijuni ljudi,nikad se nije haja na UN,a sad licemjerima je UN(uz put,koji je više ruglo nego ono šta mora bit,upravo jer podilazi takvoj sorti)in je dobar!?Doša vrag po svoje.

eu kolonija
5 godine prije

zamislite letjelice ili dronove na nuklearni pogon koje će moći nositi veliku količinu tereta I zadržati se neograničeno u zraku ili kosmosu. sve to bi mogao da obezbijedi mali energetski nuklearni blok isti onaj što je ugrađeni u rakete burevestnike.

Math
5 godine prije

Amerikanci su postigli određeni napredak…..i imaju hipersonično oružje, bolje i od ruskog ili kineskog. Samo je….
“stealth” (nevidljivo)
…… a zaboravili su gdje su ga stavili…..
……i sad sve ovo kaj rade je da dobiju na vremenu…… a onda će svima pokazati ko je gazda.

I tako je svizac zamotao čokoladu.

ewkmfvrjoewnvnqewrvnqewvw
5 godine prije

Samo štancanje sve tri roda nosaća nukleusa spašava ruse. cioigrač šiklgruber je poražen prije nego se i rodio a poražen je kopnom sa nebrojenim T-34 a zrakom sa štancanjem Mustanga i ostale zraćne konjice taminog čeda čemerike. Samo nesmiljeno štancanje kopnenih i zračnih sredstava na industrijski način je riješilo rat. Sad u jednažbu ulaze i dronovi raznih veličina. Tko ih prvi naštanca u brojevima sa šest ili sedam nula taj je pobjednik.

Ivo
5 godine prije

Hahah…ajmo amerofili, objasnite da je ovo ustvari lukava izmišljotina. Burt, alerik,amerika, ajmo komentari.

Amater
5 godine prije

Zaostali su i gotovo , nemogu se pomiriti da su izgubili i da je to ćinjenica koju moraju prihvatiti ….Nisu više glavni na svjetu ,sada su tu Rusi i Kinezi , a pristižu ih i drugi ….

Ivo
5 godine prije

hahah…ti si očito volio mlatiti praznu slamu dok si bio mlad…evo, vraća ti se ponovno… Ali u realnosti, tvoji ameri su popušili.
Na kraju mi se čini da će ameri mijenjati svoje nosače aviona za rižu, ali sumnjam da će im KimJong izaći u susret.

Croatia
5 godine prije

„Prošla baba sa kolačim“ Bit će uništena mjesta odakle se napada ali i zapovjedna mjesta bit će sravnjena sa zemljom. Vladimir Vladimirovič Putin !!!

Mikojan
5 godine prije

Hajde ljudi, pa nemojte tako, ima obrane od hipersiničkih i ostalih letala, oružije se zove laser !
Istina, za sada još samo u filmovima ali uskoro i u naoružanju, valjda, ako se nešto ne desi, nestane struje npr.

DažBog
5 godine prije

USrAnci ce da prave hipersonicne rakeTle na skriljachki pogon. A Ruske rakete ce da skidaju sa laseroSkriljcima tako da im struja i ne treba.

Sto reci
5 godine prije

Bilo bi dobro za amere da se presele na mars. Odahnuli bi oni i cijela planeta. Izjave i ponašanja su na nivou djecjeg vrtiča.

Sprdacina
5 godine prije

Zasto je clanak o naprednom ruskom i kineskom hiperzvucnom oruzju popracen fotografijom tehnoloski zaostalog americkog X-51 Waveridera i to objesenog na antiknog americkog B-52? Zar nemamo lijepih slicica naprednih lijepih ruskih i kineskih projektilcica? Pa neka i izgleda kao nesto iz video igrice iz proslog stoljeca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI