SAD sankcionirale “rusko-iransku mrežu koja pomaže Assadu, Hezbolahu i Hamasu”

dolar usd sankcije ekonomija
28 komentara

Američko Ministarstvo financija je uvelo dodatne sankcije protiv pojedinaca i pravnih osoba iz Irana, Sirije i Rusije, izvještava The Independent. Kao razloge uvođenja ovih restriktivnih mjera, predstavnici američkog Ministarstva financija su naveli sponzorstvo režima Bashara Al-Assad, ali i potporu pokretima Hamas i Hezbollah. Iranska strana još nije komentirala novi paket kaznenih mjera, prenosi britanski list.

Sjedinjene Države su nametnule dodatne sankcije protiv Irana, optužujući Islamsku Republiku za isporuke nafte vladi Bashara Al-Assada, te skupinama poput Hamasa i Hezbollaha. Sankcije su objavljene jučer, tijekom tiskovne konferencije s visokim dužnosnicima iz administracije Donalda Trumpa.

“Danas poduzimamo akcije protiv složene sheme koju su razvili Iran i Rusija kako bi podržali Assadov režim i stvorili sredstva kojima se financiraju štetne aktivnosti Irana”, rekao je američki ministar financija Steven Mnuchin.

Prema američkom Ministarstvu financija, Središnja banka Irana pomaže Siriji da plati rusku naftu, šaljući novac ruskim tvrtkama preko iranskih. Osim toga, Washington “pretpostavlja” da je za povećanje pošiljki nafte u Siriju Rusija koristila plovila s uređajima koji onemogućuju praćenje i otkrivanje.

Popis sankcija uključuje građane Sirije, Irana i Rusije, piše britanski list, kao i poduzeća Promsriereimport, podružnicu ruskog Ministarstva energetike, rusku Svjetsku poslovnu banku i iransku tvrtku “Tadbir Kish Medical and Pharmaceutical Company”.

Uključivanje ovih pojedinaca i kompanija na “crnu listu” američkog Ministarstva financija znači blokiranje sve njihove imovine pod američkom jurisdikcijom, a Washington je poručio kako nove sankcije “također služe kao upozorenje drugim neameričkim tvrtkama i  osobama”. Nije poznato imaju li sankcionirane osobe i tvrtke bilo kakvu imovinu pod američkom jurisdikcijom, obzirom da se sankcije sličnim pojedincima i entitetima nameću godinama.

“Iranskom režimu je još uvijek prioritet trošenje novca kako bi podržao terorizam, a ne za dobrobit vlastitih građana”, za The Independent je rekla zamjenica američkog ministra financija Sigal Mandelker, naturalizirana Amerikanka rođena u Izraelu.

Britanski list podsjeća da su Sjedinjene Američke Države ponovno uvele sankcije protiv Teherana početkom studenog, nakon što je predsjednik Trump odlučio da se SAD povuku iz iranskog nuklearnog sporazuma. Nedostatak podrške američkih saveznika nimalo nije zabrinuo američkog predsjednika, piše britanski list.

Kao odgovor na sankcije, iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif je obećao je da će Iran i dalje prodavati naftu, a ako bude potrebno, spreman je plasirati svoje proizvode i na crnom tržištu. Prema izvješću The Independenta, iranska vlada i predsjednik Hassan Rohani još nisu komentirali nove američke sankcije.

PromsriereimportSankcijeTadbir Kish Medical and Pharmaceutical Company
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Imam
5 godine prije

Svaka cast administratoru sto brise moje komentare

Sir Oliver
5 godine prije

Kome ISIL prodaje naftu?Ima li sankcija?

Dub Miroslav
5 godine prije

Ameri dobivaju puno veće sankcije “dedolarizacijom” još da se SWIFT zaobiđe i ameri doviđenja.

Helena
5 godine prije

Malo off topic, izvinjavam se, ali neki mediji u Srbiji pišu o vašem članku o Maši, tačnije o onom članku sa Vatroslavom. Znači, prate vas ?

https://www.google.at/amp/s/www.kurir.rs/amp/3158343/hrvat-provalio-rusku-propagandu-zbog-mase-i-medveda-deca-mi-redovno-komuniciraju-sa-kremljom-video

Ante
5 godine prije

Ameri su ljuti jer je Iran vojno pomogao Siriji, zbog toga je amerima propao plan da potpuno pokore Siriju, kao i plan da dio Sirije pripadne Izraelu. Sada im je ostalo samo da se razbacuju sankcijama.

Sirija
5 godine prije

Ta informacija ima sasvim drugaciji karakter,ništa od tih sankcija.Sve je to puno drugacije u realnosti ili zakulisane politike nego sto novinari piskaraju.Raji treba sto vecih bombasticnih informaicja koje nedrže vodu da se imaju čim zabavljati tokom dana.

burt
5 godine prije

ako EU na zahtjev Francuske i Danske uvedu sankcije Iranu i ako izvoz iranske nafte padne ispod 1 mil. barela dnevno nakon isteka roka od šest mjeseci to će značiti da Trump i njegov tim vode 3-0 protiv Irana

Duki
5 godine prije

Ma ne ! “Tko “zamrači” tanker od 250 mx40 m
Taj dobiva sve sadašnje i. buduće ratove !
Mislim da ni Vlado to još nije u stanju !
E ali zato. ih Putin je..e sa TANKER-PODMORNICAMA pa ga ti uhvati !!?
Toliko su u kjurcu da od straha haluciniraju o
Nevidljivim transportnim vozilima ha!ha!ha!
Ali ima tu ono što se stalno vuče,a to je : Sirija ne smije postati transportna karika za Zaljevsku naftu i plin !
Ali hoće hoće !???

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Meni samo nije jasno zasto Rusija i druge drzave pod SAD sankcijama ne optuze SAD za NACI-FASIZAM, sasvim jednostavno i lako postaviti ali i dokazati da se SAD pod Trumpom pretvorila u Naci-fasisticku tvorevinu. a onda treba dodato optuziti SAD saveznike i partnere da podrzavaju naci fasisticki rezim, i u dogledno vrijeme SAD bi se mogla naci na suhom, bez prijatelja i partnera u svijetu.
Zar treba cekati da se dijelm SAD dese dogodajajai po uzoru na Hitlerove Kristalne noci?

Tupko Glupko
5 godine prije

Da Turska u ovom slucaju podrzi Iran i Siriju, Ameri bi bili na aparatima.
Nista od toga kada Erdogan voli sjediti na dvije stolice.

Cvicoka
5 godine prije

Mogu im napuvati cojones… Otpor cionistima… Zivjeli sirijski saveznici

DAWOR
5 godine prije

ameriKURCI…….. ŠIPU RACKU !!!!!!!!!!!!!!!!

kiki
5 godine prije

“Iranskom režimu je još uvijek prioritet trošenje novca kako bi podržao terorizam, a ne za dobrobit vlastitih građana”….za razliku od Amera koji se, eto, brinu za svoje građane….

dinaricus vulgaris
5 godine prije

trump je malo skrenuo…žica jeftinu naftu a izbacio venecuelu,siriju,iran iz igre….neka raketiraju saudijske rafinerije pa će skočit cijena

Kanncer
5 godine prije

Ah ti cionistički ameri, nema veze kaj su neki prinčevi rastopili njihovog novinara u kiselini – bitno da kupuju njihovo oružje…

alan ford
5 godine prije

“SAD sankcionirale “rusko-iransku mrežu koja pomaže Assadu, Hezbolahu i Hamasu”

Nisu SAD to sankcionirale, jer SAD kao država ne postoje. To su sankionirali ciohazaraski bankomfijaši vlasnici korporacije SAD. Cijela to sranje koje SAD radi na Bliskom istoku, radi se samo zato što je to u intersu nelegalne fašističkre države Izrael, i što to tako žele ciohazaraska mafija, vlasnik SAD-a. SAD “drava” sa 300 milijuna stanovnika su talac male grupe ciomafijaša.

Sve što se događalo u zadnjih 35 godina,.. iračko-iranski rat, Talibani , Bin Laden, Al Kaida, 11.9. 2001., invazija na Afganistna, pa na Irak, pa na Libiju… tzv. arapsko proljeće.. agresija na Siriju, ISIL,… rat u Jemenu, itd.. sve se to događalo i događa, samo zato što to tako žele ciomafijaši.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI