Sjeverna Koreja lansirala je još 2 projektila … Trump kaže da Kim ‘voli testirati rakete’

Testiranje rakete
1 komentar

Sjeverna Koreja je, kako se izvješćuje, ispalila dvije rakete kratkog dometa sa svoje istočne obale, što je označilo sedmo raketno testiranje otkako se Donald Trump u lipnju sastao s Kim Jong-unom. Američki predsjednik opisao lansiranje kao beznačajno.

Subotnja testiranja izvršena su iz sjeveroistočne provincije South Hamgyong, priopćila je vojska Južne Koreje. Dvije balističke rakete kratkog dometa letjele su oko 380 km, zaustavivši se malo ispred ulaza u japanske teritorijalne vode.

Vjeruje se kako je ovaj test sedmi koji je obavljen, nakon što su se u lipnju sastali sjevernokorejski vođa Kim Jong-unom te američki predsjednik Donald Trump.

Trump je, međutim, na to mirno reagirao, tvrdeći da nisu počinjeni nikakvi prekršaji.

“Voli testirati rakete”, rekao je za Kima, dodavši kako je sjevernokorejski vođa “bio prilično iskren sa mnom – i vidjet ćemo što se događa.”

Pyongyang je obranio testove kao nužne za pokazivanje sile zbog zajedničkih američkih i južnokorejskih vojnih vježbi. Desetodnevne vježbe završile su ranije ovog tjedna, što je potaknulo nagađanja kako će Sjeverna Koreja zaustaviti lansiranje.

Najnovija kretanja mogu upućivati na stalnu frustraciju Sjeverne Koreje zbog diplomatskog zastoja u vezi s nuklearnim programom i ukidanjem sankcija. Testovi dolaze samo nekoliko sati nakon što je ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje izdao oštre primjedbe upućene američkom državnom tajniku Mikeu Pompeu

Ri Yong-ho je Pompea opisao kao “smrtonosni otrov” i “otrovnu biljku američke diplomacije.” Sjevernokorejski diplomat zavjetovao se kako se Washingtonski “apsurdni san” o korištenju sankcija za prisiljavanje promjena u Pyongyangu nikada neće nastupiti.

Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

Sjeverna Koreja ne prestaje s raketnim programom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.