SPLIT: Na medijsku harangu, intelektualno pošteni liječnici odgovaraju razumom i logikom

Udruga-HURA
24 komentara

Medijska haranga, protiv liječnika koji žele provjerena i doista učinkovita cjepiva, ne samo u Hrvatskoj i Srbiji, nego u cijelom zapadnom svijetu, ulazi u svoju finalnu fazu. Kako smo jučer pisali, na meniju nam ostaju još smo dvije “mogućnosti”: intelektualno poštene liječnike proglasiti fašistima ili ih javno spaliti na lomači, upravo onako kako je to radio “moderan” čovjek Renesanse, pozivajući se apsolutnu istinu i opći interes.

Najboljim i najhrabrijim među nama, traže dlaku u jajetu s ciljem intelektualne diskreditacije. Svi znanstveni radovi, trud, rad i iskustvo osoba koje riskiraju svoje karijere diskreditiraju nebitnim stvarima. Nekima opraštaju pokradene milijune, opljačkana javna poduzeća, rasprodaju zemlje i najgore zločine svih vrsta, ali osobama koje traže istinu i kojima karakter ne dozvoljava laži i manipulaciju, spotaći će izostavljenu točku u rečenici.

Prenosimo vam inspirativne govore liječnika u Splitu 8. lipnja 2019. koje su održali dr. sc. Alma Demirović, dr. med.; Lidija Gajski, dr. med. te Andrew Wakefield, dr. med.

“Dr. Wakefieldu je u Velikoj Britaniji oduzeta licenca, tj. dozvola za rad, ali akademsko zvanje doktora medicine nitko mu ne može uzeti, kao niti povući sve njegove znanstvene radove koji su do tada objavljeni.

U čijem interesu se odvija diskreditacija liječnika koji kritički razmatraju cijepljenje?

Mediji su prije održavanja okupljanja objavljivali kako je sudjelovanje liječnika na skupovima protiv cijepljenja neetično. Međutim, ovo nije niti bio skup protiv cijepljenja.

Ono što bi se moglo okarakterizirati neetičnim je zanemarivanje problema kojeg su sve nadležne institucije itekako svjesne. Naime, unatoč brojnim represivnim mjerama koje se provode prema roditeljima koji zahtijevaju provođenje programa cijepljenja prema važećem Pravilniku o načinu provođenja imunizacije, broj roditelja koji u takvim uvjetima pristaju cijepiti djecu je – očekivano – sve manji. Za takav su trend isključivo i jedino zaslužne političke i zdravstvene institucije koje marginaliziraju stvarnu problematiku.”, piše na Facebook profilu Cijepljenje – pravo izbora.

Nije moguće prešutjeti jednu činjenicu koja oslikava ovu borbu za istinu. O feminističkim pokretima nemamo neko visoko mišljenje, međutim ne vidjeti da danas najveći rizik u borbi za provjerena i korisna cjepiva predvode žene, nije moguće. Članice udruge HURA su doista hrabre supruge, majke i aktivne žene.

Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Ka i oko svega ostaloga radi se o lovi . . . jedan od najvećih problema cijepiva su dodaci koji služe za njegovo očuvanje i stabilnost svojstava u čemu se često koristi živa, ali i ostali elementi i spojevi. Jas no da veću zaradu donosi cijepivo sa dužim rokom trajanja. Kad bi se cjepili sa cijepivima napravljenima jutros i u međuvremenu čuvanih u frižideru konzervansi skoro da nebi ni tribali, ali cijepiva se rade da bi trajala više miseci i duže.

politicki nekorektan
4 godine prije

..cemu frka?..ovako:kompanije ,koje proizvode cjepivo, trebaju biti financijski i krivicno odgovorne u slucaju popratnih pojava pri koristenju njihovih proizvoda..ta odgovornost ide od uprave pa na dolje..korporacije se obavezuju da snose sve troskove ljecenja i saniranja svih posljedica koriscenja njihovih proizvoda….zatim: odgovorna lica ,od ministra pa dalje, koji daju dozvolu za primjenu nekoga ljeka—posebno u slucaju kada ga silom namecu–isto snose krivicnu i financijku odgovornost+dokaz da su cjepiva koristili i za svoju djecu–licni primjer je najbolji motivator…obiteljski ljecnici potpadaju pod istu ,prethodno opisanu ,regulativu +najmanju naznaku da su prihvatili seminare,putovanja, poklone itd. od strane farmaceutskih korporacija,tretirati kao korupciju..sudjenje,oduzimanje licence i stvaranje registra imena takvih ljecnika neka napisano stojitako da svatko moze vidjeti sa kime ima posla….znam,znam ,to se nece desiti,ali neka napisno stoji kao recept za bolestinu zvana–trovanje naroda–

politicki nekorektan
4 godine prije

…ah,da, imunoloski zavod u zagrebu je rockefellerova ulica=uduzenje za ljudska prava i borbu protiv nacizma je–hitlerova ulica, ausvic

Silence
4 godine prije

Zašto to isto pitanje ne postavite za cijepljene? Poznato je da oni također obolijevaju od bolesti protiv kojih su cijepljeni te da prenose zaraze. Mnoge epidemije uzrokovane su upravo cjepnim sojevima iz cjepiva koja koriste žive viruse. Da bi vam to postalo jasno, potrebno je informirati se iz izvora koji nisu službeni tj. koji ne forsiraju ovu agendu. Uz sve navedeno i puno drugih činjenica, saznali biste da cijepljenje u dječjoj dobi ustvari oslabljuje imunitet i čini tijelo osjetljivijim na infekcije.

samo tako
4 godine prije

Intelektualno pošteni liječnici su ova hrpica skupljena u Splitu; znači da su svi ostali intelektualno napošteni !
Čemu taj radikalizam? Fašisti, vještice….

Palfi45
4 godine prije

lomače su bile u kršćanskom srednjem vijeku a ne renesansi. Dosta laži.

puki
4 godine prije

još jedan dokaz, da ovo nije demokracija, već demon-kracija… Medijsku harangu naravno prave plaćenici duboke države, tzv. udruženje liječnika Hrvatske i sva plaćena piskarala iz hrvatskih mainstrema medija.
Javio se i neizbježni Ante Tomić., koji svoju veliku nosinu mora zabiti u svaki problem. Jer gazde iz USA dobro plaćaju
pogledajte što je nedavno nadrobio Tomić o cjepljenju u bljutavom članku, na svoj poznati kvazi-humoristički način, za koji jedino on misli da je smiješan..

benty20
4 godine prije

Zanimljivo je kako se država/vlast brine o zdravlju najvrjednijeg njenog resursa – ljudi! Država ne želi da oboljevamo i želi imati što zdravije stanovništvo, radno i intelektualno sposobno kako bi i sama država imala zdravije i kvalitetnije temelje! A s druge strane ta ista država apsolutno NIŠTA ne čini protiv, opće poznatih trovača čovječanstva! Banalan primjer (a ima ih na stotine) su reklame za fast food koje se vrte na tv i iskaču nakon svakog klika ili svakih 5 stranica novina! A svi znamo da fast food definitivno nije ni na jednoj stepenici piramide zdrave prehrane, dapače! Ta ista država se također “brine” i o zadovoljstvu svojeg stanovništva, jer jako dobro zna da je zadovoljan čovjek zapravo i puno zdraviji, jer živi s manje stresa, a upravo je stres glavni čimbenik koji utječe na zdravlje čovjeka. Zapravo, imam dojam da pomalo ali sigurno postajemo poput koka nesilica ili tovilica, svejedno,… Čitaj više »

Z.A.
4 godine prije

Ja ko dijete nikad nisam bio cijepljen Nikad ni jednu vakcinu nisam dobio.One djecije bolesti sam dobio i to malte ne sve u skoli ali dobijali su ih i oni vakcinisani.Citajuci ponesto na ovu temu i nacina stvaranja vakcine i sta se sve koristi u izradi vakcine nebih je ni usnu primio.To ispada naprimjer nisam imao zive u svojoj krvi ili neki virus pa sam zato obolio.To je po meni prevara jer sam misljenja da nam je priroda ili tvorac ugradio sve u nas savrseno da bi smo se odbranili od bilo koje bolesti.A sad ove medicinske radnike koji imaju snage da se bore protiv ovakvih stvari treba podrzat jer nije mala stvar suprostavit se sistemu koji ovo sve gura u prvi plan.Ovi medicinari nisu laici i vrlo dobro znaju sta su to vakcine. a i vrlo dobro znaju u sta se upustaju ovakvim svojim nastupima i izjavama.Vremena se mijenjaju,nekad… Čitaj više »

Janoš
4 godine prije

Pogledajte si ovaj odličan film o Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i sve će vam biti jasno. Film je dozvoljeno i skinuti (Download.)
Naziv filma: TrustWho (2018) godina
Link: http://yooo.casa/?id=6818554&s=yaplog

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.